SN Review: De Sims 4 Kinderkamer Accessoires

KinderkamerAccessoires_Review_sig

Eindelijk zijn we gestrand bij het zevende accessoires pakket. In De Sims 4 Kinderkamer Accessoires hebben (eindelijk) de kinderen meer mogelijkheden in het spel gekregen en worden zij lekker in het zonnetje gezet!

Creëer een Sim

CAS_8

CAS_3 CAS_24

Tijdens het creëren van een Sim kun je echt merken dat de kinderen in het zonnetje gezet worden en de ouderen min of meer in de kou blijven staan. Dat is uiteraard logisch, want het pakket draait nou eenmaal om de kinderen. Persoonlijk vind ik het jammer dat er geen accessoires toegevoegd zijn en dat er maar 4 kapsels beschikbaar zijn.

De kledingstukken zijn verder goed verbonden aan het kinderlijke thema en zien er goed afgewerkt uit. Door de printjes die je kunt vinden op de truitjes en shirtjes zijn er een hoop dingen mogelijk, zoals het creëren van de dagelijkse outfit of wellicht toch die ene pyjama mogelijkheid. Dit zijn uiteraard maar een aantal voorbeelden, maar is in het gehele pakket wel terug te vinden en dat valt erg goed te waarderen. Daarentegen bevat het pakket wel maar 1 paar gympen en een broek, wat misschien op het eerste oog een magere toevoeging kan zijn. Niets is echter minder waar: de gympen hebben liefs 16 kleurmogelijkheden en zijn voor beide seksen beschikbaar! De broek heeft wat minder mogelijkheden gekregen, maar valt in elk geval niet buiten de boot. Indien we moeten praten over de indeling van de kledingstukken, kunnen we de kledingtrofee aan de meisjes overhandigen, want zij kunnen naast het dragen van een rokje, shirtjes, truitjes, uitgelichte looks en gympen ook redelijk wat jongenskleding bemachtigen. Stiekem hebben de jongens echter ook niets te klagen, want ook zij worden aardig verwend met truitjes, shirtjes, een broek, uitgelichte looks en uiteraard de eerder benoemde gympen!

De kapsels werden eerder benoemd, maar ik heb ze nog niet echt uitgebreid besproken. Laten we beginnen met het feit dat ze er erg modern uitzien en zeker in de smaak zullen vallen. Hierdoor vrees ik dat het voor velen ook een teleurstelling kan zijn, want ze hadden er veel meer kunnen toevoegen. De meisjes kunnen in elk geval gebruik maken van alle haarstijlen en de jongens krijgen helaas maar de helft. Naar mijn mening hebben ze een goede afwerking, wat je in sowieso goed terug kan zien in dit pakket.

Koop- en Bouwmodus

Wie de bouwmodus een bezoekje brengt, kan zijn ogen niet geloven. Er zijn namelijk 40 voorwerpen en 3 ingerichte kamers toegevoegd aan De Sims 4. Uiteraard is het de bedoeling dat je met de nieuwe objecten kinderkamers aankleedt. Wie echter verder kijkt dan zijn neus lang is, ziet dat er voldoende decoratie beschikbaar zal zijn. Bijvoorbeeld de ouderwetse koffer, de onafhankelijke honingraat die je makkelijk kunt gebruiken als tuinmeubel en een kamerscherm en een klok. De koek is op dit moment nog niet op, want er zijn redelijk wat patronen en weer een hoop kleurmogelijkheden aanwezig.

Het pakket heeft verder genoeg kleurcombinaties en hierdoor kunnen ook de oudere generaties gebruik maken van grotere stukken zoals het bureau. Ook kun je tamelijk gemakkelijk een mengelmoes maken van veel van de voorwerpen, bijvoorbeeld in kleinere kamers, wat misschien handig kan zijn voor een laag budget. Ik ben daarom super blij dat er genoeg mogelijkheden toegevoegd zijn en dat voor een klein accessoirespakket.

Leegtewezen Strijdstation en Poppenkasttheater

Poppentheater_2

Poppentheater_3 Strijdstation_1

Het Leegtewezen Strijdstation en het Poppenkasttheater zijn de speciale voorwerpen met een eigen unieke Gameplay. Ik moet eerlijk toegeven dat deze voorwerpen ouderwetse herinneringen oproepen en zich echt richten op de warme familieliefde, wat aardig goed gelukt is! Naar mijn waarneming zijn ze ook uitgebreider dan anders. Zo kunnen de kinderen via het theater een vaardigheid ontwikkelen en staat het strijdstation in verbinding met een grote collectie die jong en oud kunnen gebruiken. Tijdens het aanschaffen kun je merken dat er ook hier weer verschillende kleurcombinaties aanwezig zijn.

Conclusie

Het pakket geeft mij het warme familieliefde-gevoel en wordt redelijk goed gevuld met items voor jong en oud. Ook hebben de kledingstukken het gezellige kinderthema gekregen, waardoor de kinderen redelijk wat draagmogelijkheden gekregen hebben. Ik moet toegeven dat sommige dingetjes de plank mis geslagen hebben, maar iedereen heeft uiteraard zijn eigen smaak weten te ontwikkelen en dat is maar goed ook! Het bouwen heeft daarnaast een frisse uitbreiding gekregen en richt zich echt op de kinderen.

Beoordeling: 7,5

De Sims 4 Kinderkamer Accessoires is eindelijk eens een leuk pakket voor kinderen met mooie kleding en voorwerpen. Bovendien passen de leegtewezens daar prima bij en biedt het het pakket toch weer net wat extra's.


  • Item gereviewd: De Sims 4 Kinderkamer Accessoires
  • Prijs:  10,00

Subonderelen

Creëer-een-Sim:8,0
Koop- en Bouwmodus:7,0
Gameplay:7,5