SN Review: De Sims 4 Romantische Tuinaccessoires

SN Review: De Sims 4 Romantische Tuinaccessoires

Na Halloween krijgt ook Valentijnsdag een eigen accessoirespakket in de vorm van De Sims 4 Romantische Tuinaccessoires. Het pakket richt zich daarom ook vooral op de tuin en de aankleding ervan wat daardoor resulteert in een hoop kleurrijke en romantische tuindecoratiestukken en bloemen, met daarbij nog wat bijpassende kleding en als premium objecten een fontein en wensput! Is De Sims 4 Romantische Tuinaccessoires het daardoor ook waard om aan te schaffen? Dat lees je in deze review!

Creëer-een-Sim

SN Review: De Sims 4 Romantische Tuinaccessoires SN Review: De Sims 4 Romantische Tuinaccessoires

Dames

De dames moeten het in dit pakket doen met 1 haarstijl, 1 top, 1 broek en 3 volledige outfits. Het zijn op het eerste oog vooral alledaagse, comfortabel zittende kleding. Ze kunnen prima buitenshuis in een romantisch onderonsje worden gedragen, maar dat hoeft zeker niet. Echt romantisch is het overigens ook nog niet eens per se, want hoewel je er met enige fantasie de romantische aspecten wel uit kunt pikken, blijft het bij geen kledingstuk ook dermate nadrukkelijk aanwezig. Geen felroze Valentijnsdag-pakjes of van die kleffe, cliché hartjes-accessoires, maar eerder wat meer ingetogenere alledaagse kleding. Iets dat je het hele jaar prima aan kunt doen dus. Toch is het daarmee ook nog zeker niet saai te noemen, want er zijn geregeld de nodige motiefjes en details te vinden om alles net weer even wat anders en uniek te maken zonder daarin echt de overhand te krijgen. Anderzijds zijn ditmaal niet veel kledingstukken, maar diegene die erin zitten behoren voorlopig in ieder geval wel tot m’n favorieten.

SN Review: De Sims 4 Romantische Tuinaccessoires SN Review: De Sims 4 Romantische Tuinaccessoires

Heren

Verrassend genoeg hebben de heren ditmaal met 1 haarstijl, 5 tops en 2 broeken iets meer kleding gekregen dan de dames. Niet alleen dat, maar ook de kleding zelf bevat meer dan genoeg variatie om uit te kiezen. En dat is zowel onderling te zien in bijvoorbeeld de detaillering en patroontjes, als ook in het aanbod aan kleuren per stuk – want ook daar kom je niet tekort in. Ook voor mannen een van de betere pakketten dus!

SN Review: De Sims 4 Romantische Tuinaccessoires SN Review: De Sims 4 Romantische Tuinaccessoires

Kinderen

De kinderen hebben ook iets meer content gekregen dan bij eerdere accessoirespakketten – althans de meisjes dan vooral. Waar de jongens het moeten doen met 1 shirt en 1 haarstijl, hebben de meisjes daarbovenop namelijk nog eens twee jurken en een extra haarstijl. Het blijft hier wel redelijk simpel en toch ook wat minder origineel in vergelijking tot wat de ouders krijgen – zeker als je hier puur kijkt naar wat de jongens krijgen – maar slecht is het ook hier zeker niet.

Bouwmodus

SN Review: De Sims 4 Romantische Tuinaccessoires

In de bouwmodus vinden we – niet geheel onverwachts natuurlijk – best wat kleurrijke bloemen – 8 in totaal – aangevuld met zo’n 24 verschillende stukken tuindecoratie, die voor het grootste deel zelfs nog minstens zoveel bloemen bevatten. In de Victoriaanse stijl van de tuindecoratie zien we de romantische sfeer van het pakket wel iets duidelijker terug dan in Creëer-een-Sim, maar nog altijd is het niet prominent aanwezig. Alles is hier namelijk vooral duidelijk lekker fleurig en vrolijk, precies zoals een tuin hoort te zijn! Over het algemeen zijn de voorwerpen meer dan prima uitgewerkt en ontbreekt het ook nergens aan voldoende detaillering, wat overigens in de meeste gevallen zelfs al toegeschreven kan worden aan het zeer mooie en natuurlijke gebruik van planten en bloemen! Sommige voorwerpen zoals het halve prieeltje en de beelden bijvoorbeeld zijn zo wel wat lomp en groot voor thuis, maar in een park zijn ze alsnog prima te gebruiken.

SN Review: De Sims 4 Romantische Tuinaccessoires

SN Review: De Sims 4 Romantische Tuinaccessoires SN Review: De Sims 4 Romantische Tuinaccessoires

Hierin ligt daarentegen ook een van de grootste nadelen van dit pakket. Bloemen en decoratiestukken zijn in feite alles wat je krijgt en, hoe je het ook wendt of keert, dat voelt gewoon mager aan. Natuurlijk; het is een accessoirespakket en daar zit nooit heel veel content in, maar in tegenstelling tot de andere pakketten voelt dit zo wel als een van de minst gevulde pakketten, juist omdat het zo goed als volledig uit decoratie bestaat. Gevoelsmatig dient decoratie als aanvulling van een set, niet per se als het center. Ik zou het niet per se als minpunt willen benadrukken aangezien het zoals gezegd gewoon prachtige voorwerpen blijven, maar het is wel iets dat je je moet beseffen als je overweegt om De Sims 4 Romantische Tuinaccessoires te kopen.

SN Review: De Sims 4 Romantische Tuinaccessoires SN Review: De Sims 4 Romantische Tuinaccessoires

Daartegenover staat wel dat bijna alles hier wel echt veel verschillende kleurmogelijkheden heeft. Zelfs de bloemen hebben ieder voor zich al een stuk of tien tot vijftien verschillende kleurencombinaties en dat is op zichzelf al een prestatie die geen enkele bloem uit het basisspel kan evenaren. Ondanks dat het op het eerste oog dus wat mager aanvoelt, vult dit die leegte prima op. Je moet van bloemen houden, dat absoluut, maar het maken van een fleurige tuin gaat op deze manier zeker wel lukken met dit pakket.

Fontein van Gluteus Maximus

SN Review: De Sims 4 Romantische Tuinaccessoires

Als laatste hebben we als premium objecten ook nog de nieuwe Fluisterende Wensput en Fontein van Gluteus Maximus. De fontein is de simpelste van de twee: je kunt er met je Sims al knuffelend opzitten, er een muntje ingooien om zo een paar uur lang een blije gemoedstoestand van te krijgen of gewoon met z’n allen in het water springen – al dan niet met zeep in de fontein. Absoluut een leuke bezigheid voor Sims, maar je hoeft er het pakket zeker niet speciaal voor aan te gaan schaffen.

Fluisterende Wensput

SN Review: De Sims 4 Romantische Tuinaccessoires

De wensput is daarentegen wel wat unieker: zoals de naam al doet vermoeden kun je er geld in gooien en een wens doen. Je kunt voor 1 Simdollar wensen voor geluk, rijkdom, betere cijfers of promotie, liefde, vaardigheden, een kind, jeugdige kracht en als geest ook om leven. Het grappige is alleen dat je wensen zeker niet altijd uitkomen op de manier zoals je zou willen aangezien vrijwel iedere wens 6 uitkomsten heeft (van zeer negatief tot zeer positief). Zie het maar als een fiftyfifty kans: al wenst je Sim om jeugdigheid kan hij zomaar z’n huidige levensfase gereset zien worden, maar ook net zo goed de wens met z’n leven bekopen! In de praktijk is het in de meeste gevallen gelukkig wel iets minder radicaal – zeker als je meer geld in de wensput doneert, want dan is de kans nagenoeg 100% dat je iets voordelig eruit krijgt – maar er blijft altijd wel een risico aan vastzitten. Ik moet zeggen dat het daardoor zelfs zeker een van de betere premium objecten uit accessoirespakketten tot nu toe is!

Conclusie

De Sims 4 Romantische Tuinaccessoires richt zich met Valentijnsdag op het creëren van de perfecte tuin en aankleding ervan. Creëer-een-Sim bevat een geruime variatie aan alledaagse kleding voor zowel de dames, als de heren, als de kinderen. Het past gewoon prima binnen het pakket en de sfeer ervan, zonder echt overdreven romantisch en ‘Valentijnsdag-achtig’ te worden. Kwantitatief mag het dan iets minder in dit pakket, kwalitatief blijft het voorlopig zeker een van m’n favoriete pakketten! Bouwmodus aan de andere kant zal dan weer niet iedereen zo snel aanspreken: je moet ditmaal echt van bloemen en Victoriaanse tuindecoratie houden en vooral ook de tijd willen nemen om je tuin mooi te willen maken. De tuin blijft toch voor veel Simmers de minst belangrijke plek van het huis en dan is het zonde om een pakket te kopen die je op geen enkele manier anderzijds kunt gebruiken. De voorwerpen – en dan vooral ook alles met bloemen erop en eraan – zijn daarentegen wel lekker vrolijk en erg kleurrijk. Hoewel je het eerste oog ook hier niet bepaald veel voorwerpen krijgt, kunnen echte bouwers zich meer dan voldoende uitleven met de aardig grote variatie aan kleurmogelijkheden van ieder voorwerp om alles tot in detail mooi en kleurrijk te krijgen. De fontein en met name ook de wensput vormen daarnaast nog een leuke afwisseling op wat er verder in het pakket zit en wat er al in eerdere pakketten zat. Ook hier moet je natuurlijk wel maar net van houden en blijft het op termijn vast ook niet altijd even interessant meer, maar tot nu toe behoren ze zeker nog tot m’n favoriete premium objecten uit alle accessoirespakketten.

Geschreven door Rudy. Met dank aan EA Benelux voor het mede mogelijk maken van deze review!

Beoordeling: 7,7

De Sims 4 Romantische Tuinaccessoires is een verrassend aardig accessoirespakket. Met name Creëer-een-Sim en de toevoeging van de wensput als gameplayvoorwerp doen het goed, en geven het daardoor toch een eigen identiteit.


  • Item gereviewd: De Sims 4 Romantische Tuinaccessoires
  • Prijs:  10,00

Subonderelen

Creëer-een-Sim:8,5
Koop- en Bouwmodus:6,5
Gameplay:8,0

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!