SN Review: De Sims 4 Vintage Glamour Accessoires

SN Review: De Sims 4 Vintage Glamour Accessoires - Koop- en Bouwmodus

De Sims 4 Vintage Glamour Accessoires is het negende accessoirespakket voor De Sims 4 en brengt ons terug naar een tijdperk vol glamour uit de vorige eeuw. Vintage staat daardoor centraal in dit pakket dat zich met haar luxueuze levensstijl probeert te onderscheiden van de overige DLC. In deze review leer je daar meer en kom je erachter of het accessoirespakket iets voor je is!

Creëer-een-Sim

SN Review: De Sims 4 Vintage Glamour Accessoires - Creëer-een-Sim SN Review: De Sims 4 Vintage Glamour Accessoires - Creëer-een-Sim

Over Creëer-een-Sim kan ik ditmaal vrij kort zijn; het valt namelijk aardig tegen, zeker de kleding. Er is simpelweg niets dat er echt tussenuit steekt of anderzijds uitstraalt dat je het moet hebben. Mede doordat een groot gedeelte qua stijl en vormgeving aardig eenzijdig is en verder nagenoeg geen detaillering bevat, voelt het allemaal wat simpel en braaf aan en mist de vintage en de glamour die je zou verwachten. Zeker de content voor de vrouwen – doorgaans iets dat me vrijwel altijd positief weet te verrassen – is nu misschien nog wel het minste wat ik in tijden heb gezien. En dat is een aardig grote gemiste kans wat mij betreft. Zeker gezien het tijdperk zó veel meer te bieden heeft dan enkel dit.

Toch is het hier allemaal niet louter slecht; de haarstijlen en de accessoires doen het namelijk een stuk beter en zien er wel aardig uit, al is dat natuurlijk niet genoeg om het pakket te redden.

SN Review: De Sims 4 Vintage Glamour Accessoires - Creëer-een-Sim SN Review: De Sims 4 Vintage Glamour Accessoires - Creëer-een-Sim

De mannen doen het in die zin iets beter met ook in hun kleding al een breder scala aan diversiteit en kleurenvariatie. Het ligt al wat meer bij wat je zou verwachten van dit pakket, al zit er eerlijk gezegd ook al bijna net zoveel vintage en glamour in het basisspel dan dat dit pakket toevoegt. Het vergeet simpelweg om iets origineels toe te voegen.

SN Review: De Sims 4 Vintage Glamour Accessoires - Creëer-een-Sim

De kinderen hebben het overigens niet bijster veel beter. Kwalitatief is alles dat ze krijgen beter dan dat van de volwassenen, al is dat ‘alles’ helaas niet veel meer dan een handjevol spullen.

Koop- en Bouwmodus

De Koop- en Bouwmodus doet het in De Sims 4 Vintage Glamour Accessoires al meteen een stuk beter. Alhoewel het nog sterk afhankelijk is van of de stijl je daadwerkelijk aanspreekt, is het duidelijk te zien dat er meer beduidend meer aandacht aan de content hier is besteed. Nog steeds is het – naar mijn mening dan – nog niet zo goed als andere recente accessoirespakketten, maar het komt in ieder geval al dichter in de buurt.

SN Review: De Sims 4 Vintage Glamour Accessoires - Koop- en Bouwmodus

Het belangrijkste is namelijk dat het thema van het accessoirespakket, vintage en glamour, een stuk beter terug te zien in de meubels. In veel gevallen is resulteert dat in een bijna Hollywood-achtige stijl met de nadruk op de accenten en het excentrieke gebruik van kleuren daarin. Bijvoorbeeld de goudkleurige randen die je bij een aantal kleurensets terugziet; deze geven je echt het gevoel van luxe en weten een prettige sfeer over te brengen. Veel van wat Creëer-een-Sim fout doet, gaat hier dus gelukkig wél goed.

SN Review: De Sims 4 Vintage Glamour Accessoires - Koop- en Bouwmodus SN Review: De Sims 4 Vintage Glamour Accessoires - Koop- en Bouwmodus

Het tekent zich hiermee ook beduidend beter af tegenover de content van het basisspel, zoals je eigenlijk ook mag/moet verwachten van een accessoires pakket. Ondanks dat matcht een groot deel veelal bovendien nog verrassend goed met de voorwerpen uit het basisspel. Al verander je dat gouden in een wat neutralere kleur bijvoorbeeld, dan houd je nog altijd prima meubels voor allerlei soorten interieur. En dat laatste mag ook wel aangezien de set te weinig meubels bevat om een heel huis mee te vullen; in de basis eigenlijk alleen de (helft van de) slaap- en woonkamer.

Kaptafel

Naast de toevoeging van butlers is de kaptafel nieuw in De Sims 4 Vintage Accessoires. Kaptafels functioneren eigenlijk precies zoals spiegels met dat extra functie dat je Sim een van de twee kaptafels kan gebruiken om zich ter plekke op te maken. Zonder Creëer-een-Sim te hoeven openen dus!

SN Review: De Sims 4 Vintage Glamour Accessoires - Koop- en Bouwmodus

Helaas bestaat er hierbij enkel de mogelijkheid om te kiezen uit bestaande setjes van make-up, welke bovendien meteen al je make-up veranderen. Je mag daarbij dan wel aardig wat keuze hebben, dan nog was het fijner geweest als je enerzijds zelf setjes kon toevoegen en anderzijds ook bepaalde make-up apart kon toepassen.

Butler

Om het accessoires pakket te complementeren, is er de toevoeging van de butler. Net zoals in de voorgaande delen uit de franchise vormt de butler ook nu weer een soort combinatie van alle andere NPC’s, maar dan enkel voor de rijkste Sims. Al is er iets in je huis te repareren of schoon te maken bijvoorbeeld, dan zal het dit meteen doen. Ook het opendoen van de deur of het verzorgen van je kinderen is een taak waarbij een butler kan helpen. Of je moet natuurlijk expliciet willen dat ‘ie dat niet doet, dat kan ook. Maar ook als je wil dat hij of zij een lekkere maaltijd voor je klaarmaakt, dan hoef je maar enkel met je belletje te klingelen en zal het voor je gebeuren Het zal vertrouwd aanvoelen voor velen, en dat is dit geval ook prima.

SN Review: De Sims 4 Vintage Glamour Accessoires - Butler

Al met al is de butler wel met afstand de meest ‘zinnige’ toevoeging uit accessoirespakketten die we tot op heden hebben gezien. Het is namelijk sowieso iets dat je op de lange termijn nog meermaals kunt en zult gebruiken. Een groot pluspunt voor dit pakket dus!

Conclusie

Helaas weet De Sims 4 Vintage Glamour Accessoires de stijgende lijn van de afgelopen accessoirespakketten niet helemaal door te zetten. Ondanks het unieke thema bevat het accessoirespakket namelijk nog best een aantal gemiste kansen; het had namelijk allemaal wel wat meer mogen zijn, zeker als je naar de content van Creëer-een-Sim kijkt. Niet zozeer in aantallen – dat zal namelijk niet snel veranderen bij accessoirespakketten – maar meer in de uitwerking van het alles. Het tijdperk waar De Sims 4 Vintage Glamour Accessoires zich op richt, biedt namelijk meer dan genoeg kansen om inspiratie uit te kunnen halen.

Jammer genoeg is dat nu niet het geval en voelt het gewoon wat te simpel en ‘veilig’ aan. Dat, terwijl de beste accessoirespakketten juist uniek ‘durven’ te zijn en het wat mij betreft ook zo hoort. De meubels doen het in dat opzicht al iets beter en werken een stuk beter om het vintage glamour thema en de authentieke sfeer van het pakket over te brengen, al is het daarmee nog zeker geen must. De meest waardevolle toevoeging is en blijft daardoor wel echt de butler. Zeker op de lange termijn is dat iets waar je meermaals nog plezier van gaat hebben, zelfs al boeit de rest van het pakket je niks. Al is 10 euro dan wel erg veel.

Beoordeling: 6,5

De Sims 4 Vintage Glamour Accessoires is een wisselend pakket en stelt zeker op het gebied van Creëer-een-Sim zwaar teleur. Desondanks compenseren de Koopmodus en met name ook de terugkeer van de butler dat weer enigszins, al is dat te weinig om het pakket te kunnen redden.


  • Item gereviewd: De Sims 4 Vintage Glamour Accessoires
  • Prijs:  20,00

Subonderelen

Creëer-een-Sim:4,0
Koop- en Bouwmodus:7,5
Butlers:8,0

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!