SN Review: De Sims 4 Wellnessdag

SN Review: De Sims 4 Wellnessdag

Altijd al naar de spa willen gaan? Het tweede game pack voor De Sims 4, De Sims 4 Wellnessdag, biedt je vanaf nu die mogelijkheid. Met nieuwe acties als yoga of meditatie slaat deze uitbreiding duidelijk een andere richting in dan bijvoorbeeld De Sims 4 In de Natuur en laat het duidelijk zien dat De Sims 4 langzaam maar zeker steeds ‘breder’ wordt qua mogelijkheden. Of De Sims 4 Wellnessdag het daarmee ook daadwerkelijk waard is aan te schaffen lees je in deze review!

Creëer-een-Sim

De Sims 4 Wellnessdag

De Sims 4 Wellnessdag De Sims 4 Wellnessdag

Om je Sims niet zomaar zonder kleren de spa in hoeft te sturen richt Creëer-een-Sim zich – zoals wel te verwachten valt – eigenlijk alleen maar op sport- en zwemkleding. Voor zowel de mannen als de vrouwen heb je zo een stuk of 6 tot 8 setjes en voor een game pack is dat aantal op zich best redelijk te noemen. Inhoudelijk zullen het dan misschien niet dé kledingstukken zijn die je echt moet hebben, maar binnen het totaalplaatje van het game pack voldoen ze meer dan voldoende. Voor de mannen zijn er zo 3 nieuwe haarstijlen – en ja, inclusief eentje met kale plek op het hoofd – 8 nieuwe tops, 1 outfit, 6 broeken en 3 paar schoenen. De haarstijlen zijn dan misschien niet je van het, maar de rest van de kledingstukken kunnen prima door je Sims worden gedragen tijdens hun welverdiende spa dagje. De diversiteit binnen de kledingstukken is meer dan voldoende aanwezig en ook qua details is het meeste wel in orde. Alles heeft wel een eigen detail of vorm en zeker bij mannelijke kleding vond ik dat bij andere pakketten nog wel eens ooit tegenvallen.

De Sims 4 Wellnessdag

De Sims 4 Wellnessdag De Sims 4 Wellnessdag

Voor de dames zijn er zo vijf nieuwe haarstijlen, 9 tops, 2 outfits, 6 broeken en 5 paar schoenen. Zelf vind ik vooral de nieuwe haarstijlen erg leuk, maar ook hier is de rest gewoon prima te gebruiken, hoewel de tops dan kwalitatief wel iets minder ogen in vergelijking met wat er in het basisspel zit. Al met al is het echter gewoon dik in orde en een aangename toevoeging aan De Sims 4 Wellnessdag. Mocht je trouwens nog hopen dat kinderen ook allerlei leuke nieuwe kledingstukken krijgen, dan kan ik je bij dezen teleurstellen: de kinderen krijgen namelijk alleen maar een handdoek voor rondom hun hoofd en lichaam, net zoals bij de volwassenen en een nieuw trainingspak met een apart jack en broek. Kinderen zijn nou eenmaal ook niet de doelgroep van dit game pack en dan is het begrijpelijk dat er vrijwel geen aandacht aan besteed zal worden.

Bouw- en Koopmodus

De Sims 4 Wellnessdag

De Sims 4 Wellnessdag De Sims 4 Wellnessdag

Vanaf het eerste moment dat ik me in de Bouw- en Koopmodus bevond ben ik al wel onder de indruk van de nieuwe content in De Sims 4 Wellnessdag. En dat komt dan nog niet eens zozeer door de hoeveelheid voorwerpen die erin zitten – want met 122 items is het op zich een best goed gevuld game pack – maar echt gewoon door de algemene uitstraling van de voorwerpen. Alles matcht met elkaar en past bovendien super in de spa én thuis. De voorwerpen zijn simplistisch en dat maakt dat het perfect de zen en rust uitstraalt die je in een spa wilt hebben.

De Sims 4 Wellnessdag De Sims 4 Wellnessdag

Ook naast de nieuwe spa objecten zoals de yoga mat zitten er toch verrassend veel nieuwe voorwerpen in het pakket. Zo heb je bijvoorbeeld de nieuwe rustgevende waterval en het grote aquarium waar je tot zes vissen in kunt stallen. Allebei de voorwerpen kun je instellen op een bepaalde kleur om het zo perfect te laten matchen met de sfeer binnen de spa. Sowieso is licht een belangrijke factor in veel van de voorwerpen. Zo heb je bijvoorbeeld een wand- en vloerlichtsysteem bestaande uit allerlei balken om een lichtspoor te maken in je spa, maar zelfs voorwerpen als de spiegel en veel wanddecoratie geven licht. Door het licht een net wat andere kleur te geven, kun je je spa net dat beetje meer sfeer meegeven.

Naar de spa!

De Sims 4 Wellnessdag

De Sims 4 Wellnessdag De Sims 4 Wellnessdag

De hoeveelheid kledingstukken en voorwerpen zijn dan allemaal wel leuk en aardig, waar het echt om draait is het relaxen in de spa. Hoewel er bij dit game pack geen wereld zit, zijn er wel drie voorgebouwde spa’s (en één sportschool) te vinden in je bibliotheek. Alle vier de kavels zijn 20×30, dus zijn ze vrij goed te plaatsen in de bestaande werelden. Normaal hou ik er meer van om zo’n kavels maar zelf te bouwen als ze niet al standaard in een wereld zitten, maar in dit geval werd ik toch wel positief verrast door de standaard meegeleverde kavels. Hoewel er helaas wel maar één spa kavel is die alle spa onderdelen bevat, merk je duidelijk dat er qua uiterlijk en uitstraling best wat aandacht aan alle kavels is besteed en zelfs de sportschool is daarom al meer dan welkom in mijn werelden.

Wellness

De Sims 4 Wellnessdag

De Sims 4 Wellnessdag De Sims 4 Wellnessdag

Wat in de spa al snel duidelijk wordt is zo’n beetje alle interacties vrij sterke (meestal) positieve gemoedstoestanden opleveren. Even aan yoga doen zorgt er bijvoorbeeld al snel voor dat je Sims zich Geconcentreerd of Geïnspireerd gaan voelen en zo heeft elk spa-object wel zijn eigen resultaat en effect. Hiermee wordt het in ieder geval al snel duidelijk dat spa’s zeker een goede optie zijn om je Sims compleet tot rust te laten komen en te laten herstellen van een zware dag op het werk of om snel een bepaalde gemoedstoestand te krijgen. Je bent daarentegen nog zeker niet verplicht om voor ontspanning naar de spa te moeten gaan; veel spa objecten zijn namelijk ook prima zelfstandig thuis te gebruiken voor als je even snel je Sims blij wilt maken.

De Sims 4 Wellnessdag De Sims 4 Wellnessdag

  • Massage – In elke spa kun je wel een massagetafel en -stoel vinden. Hierin kun je tegen betaling je Sims laten onderwerpen aan allerlei massages om zo bepaalde gemoedstoestanden te krijgen. Daarnaast zijn er zelfs speciale massages zoals een Vruchtbaarheidsmassage om de kans op twee- en drielingen te vergroten. Het is op zich best grappig en fijn om te zien dat er zo dus ook echt nog ‘zinnige’ massages zijn. Naarmate je Sims beter worden in de Wellnessvaardigheid kunnen ze overigens ook zelf massages geven.
  • Meditatie – Meditatie is in het begin niet heel interessant want het enige wat je dan kan is uren naar je Sims kijken hoe ze stil op een plankje zitten. Later speel je daarentegen wel vaardigheden zoals zweven of teleportatie vrij en dat heeft best wel grappige toepassingen.
  • Modderbaden – Badkuipen hebben ook een upgrade gekregen in De Sims 4 Wellnessdag; nu kun je er namelijk voor kiezen om een modderbad of schuimbad te nemen. Dit zorgt ervoor dat je dat je Sims bijvoorbeeld kunnen bijkomen van een zware sportsessie en daarna meteen weer klaar staan om weer door te kunnen.
  • Sauna – Wat de sauna doet, spreekt eigenlijk wel voor zich. Zorg alleen dat je Sims hier niet te lang verblijven, want dat kan ze fataal worden…
  • Yoga – Yoga is duidelijk wel het uitgebreidste onderdeel van het game pack. Als eerste vindt er om de paar uur in de spa een yogasessie plaats. Tegen betaling kun je je Sims hieraan mee laten doen en dit is dan ook een gemakkelijke manier om in het begin je Wellnessvaardigheid snel te kunnen verbeteren. Later kun je natuurlijk ook zelf yoga gaan beoefenen door het uitvoeren van vrijgespeelde yoga-poses of een sessie voor jezelf te houden.

Conclusie

De Sims 4 Wellnessdag

De Sims 4 In de Natuur was al een erg goed game pack, maar ook De Sims 4 Wellnessdag doet zeker niet onder voor die titel. De voorwerpen zijn meer dan top en ook de nieuwe mogelijkheden voor je Sims om te relaxen zijn goed uitgewerkt en misstaan hun doel ook absoluut niet. Een extra karaktereigenschap of doel ontbreekt dan eigenlijk wel aan het geheel, maar dat mag de pret niet drukken. Als het thema van dit game pack je maar enigszins aanspreekt, dan zal De Sims 4 Wellnessdag zeker een aangename uitbreiding op je Sims collectie zijn!

Geschreven door Rudy

Beoordeling: 7,9

Al met al is De Sims 4 Wellnessdag een prima vorm van ontspanning. Wellness wordt vaardigheid en activiteit an sich goed uitgelicht en biedt daardoor gelukkig ook een stuk meer dan de reguliere sauna's.


  • Item gereviewd: De Sims 4 Wellnessdag
  • Prijs:  20,00

Subonderelen

Creëer-een-Sim:7,5
Koop- en Bouwmodus:8,5
Wellness:8,0
Overige gameplay:7,5

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *