S3N Review: Barnacle Bay

Would you rather want to read the English version? Click here.

Barnacle Bay is een eiland in de Simyanzee. Het is een heerlijk vakantieoord vol prachtige stranden, campings, parken en een moderne binnenstad. De nederzetting werd gesticht door piraten, vissers en kunstenaars. Nu kan iedereen hier lekker ontspannen op het strand of doorzakken in de kroeg. Als je hier op vakantie gaat, wil je nooit meer weg!

Zo wordt Barnacle Bay op de Barnacle Bay pagina van de officiële De Sims 3 site omschreven.

Maar is het allemaal wel zo heerlijk en prachtig op dit eiland voor De Sims 3?

En is het de 1650 Simpoints die je ervoor moet betalen wel waard?


Zoals gezegd: Barnacle Bay is een eiland midden in de zee, en op de screen hierboven is goed te zien dat het eiland bestaat uit 2 delen.

Onderin het eiland, langs het Barnacle Bay strand, vind je het stads gedeelte.

Er omheen een groot landelijk gedeelte met veel groen.

Samen met Barnacle Bay krijg je ook wat kleding, bouwspullen en voorwerpen. Alle spullen hebben uiteraard een piraten thema.

Voor Barnacle Bay betaal je 1650 Simpoints en omgerekend kom je dan op ongeveer € 16,50.


HET STADS GEDEELTE

Midden in het stads gedeelte ligt een plein: Plezierboot Plaza en zoals met bijna elk centraal plein in een De Sims 3 buurt is dit vrij ruim opgezet.

Links van het plein vind je onder andere het Verkuyl Openbaar Theater, Divisadero Budget Boeken, de Goudbaards Sporthal en het Politiebureau. Goudbaards Sporthal is echt 1 van de lelijkste gebouwen die ik ooit in De Sims 3 gezien heb.

Rechts van het plein vind je onder andere de Immerverse Lekkernijen Supermarkt, Bistro Klein Corsica, en de Zeeschuimers Kroeg. Deze Zeeschuimers Kroeg kun je gewoon bezoeken maar ziet er wat afgeraffeld uit.

Boven Plezierboot Plaza vind je onder andere het Gemeentehuis, de Dubbelduo Kantoortorens, de Openbare School voor Hoogbegaafden, het Heilige Hart Ziekenhuis en het Lama Stadion. Een beetje de doorsnee gebouwen dus die we uit alle buurten kennen.

In een grote cirkel door weer omheen meer werkplekken als het Wetenschapslab Landgraaf B.V., het Brave Burgers Pakhuis en Legerbasis Fort Kabouter.

Onder Plezierboot Plaza bevind zich het Barnacle Strand met het Diepzee Cafetaria van Hoddes in de vorm van een piratenboot. Een echt mooi restaurant en dat brengt ons op een groot minpunt van het hele stads gedeelte: de piratenboot is eigenlijk het mooiste deel van dit hele stads gedeelte van het eiland.

Het hele stads gedeelte is eigenlijk een ratjetoe en het lijkt snel in elkaar gezet te zijn met nauwelijks oog voor details. Sommige gebouwen zijn gewoon spuuglelijk, met name dus Goudbaards Sporthal, en het is net of het team dat deze buurt gemaakt heeft, geen zin om van dit deel iets leuks en spannends te maken. Ook is er nauwelijks gelet op details als beplanting en bestrating, verkeersborden, bankjes en ga zo maar door.

En dit is echt zonde want de rest van het eiland, dat we zo gaan bespreken, is echt mooi en met liefde én aandacht voor details gemaakt.


HET LANDELIJKE GEDEELTE

Het meer landelijke deel van Barnacle Bay ligt aan de andere kant van het eiland, een beetje rondom de Goudbaards Galerie die je in de screen hierboven in het midden ziet. De galerie zelf valt wel tegen maar binnen er is ruimte zat om meer kunstwerken neer te kunnen zetten.

Wat huizen betreft ziet het er allemaal wat landelijk uit en er is voor iedereen wel wat. Zo zijn er mooie boerderijen met veel grond er om heen.

En er zijn natuurlijk enkele grote huizen: de een niet zo heel mooi en de ander, alhoewel modern, echt mooi om te zien. Er zijn her en der zat huizen te koop voor elke gezinsgrootte en voor elk budget en er is meer dan genoeg ruimte om zelf te gaan bouwen.


PARKEN, KERKHOVEN EN STRANDEN

Barnacle Bay is er niet voor die Sims die een swingend uitgaansleven willen hebben meer voor gezinnen met opgroeiende kinderen of Sims op leeftijd die gewoon een rustig leven willen hebben. Je vind er echt mooie parken, kerkhoven, stranden, visplaatsen en je Sims kunnen, als ze dat willen, dagen lang geen buren tegenkomen.

Een van de mooiste plekken is waarschijnlijk wel het kerkhof: Dode Mannen Zeggen Niets. Of er inderdaad alleen maar mannen liggen moet je zelf maar uitzoeken. Maar ook de Kraaiennest Camping en het Uitkijkpark zijn mooie plekken waar je Sims tot rust kunnen komen en de kids genoeg ruimte hebben om eens lekker te spelen.

Een andere mooie plek, die we vaak op screens hebben gezien voor Barnacle Bay te koop was, is Plundervijver met zijn enorme waterval.

Er zijn redelijk veel openbare plekken met mooie namen als Het Jutters Strand, Landrotten Bank, Piraten Schuilplaats en Tuin der Vergetenen.

Al deze huizen en openbare lots liggen aan straten met namen die ook weer iets met piraten te maken hebben als Zeeschuimerweg, Oude Visserpas, Harington, Kielhaal Park, Zeeroversnest, Goudbaard Kruising, Zoutwater Pier en het wat vreemde Krekwakwou Plein. Is Krekwakwou de kreet van een oude papagaai die teveel rum op heeft?


DE BEWONERS VAN BARNACLE BAY

In alle buurten van De Sims 3 wonen natuurlijk een aantal vaste families en zo ook in Barnacle Bay. Het zijn zo een 25 – 30 speelbare huishoudens en er zit echt van alles tussen: dus voor elke Sim fan is er denk ik wel wat te vinden. Alleenstaande Sims, vrienden die samen wonen, families met of zonder kinderen, oudere alleenstaande of samenwonende Sims en ga zo maar door.

De families hebben niet allemaal namen die met piraten te maken hebben, of wonen op een eiland, maar er zijn er toch een flink aantal die er wel mee te maken hebben. Hier zijn er enkele: Inktbaard, Hens, Vloot, Landrot, laMer, Goudbaard, Zeebodem en Van der Kust.

Ik zal twee families hier kort bespreken: de rest van al die 25 – 30 huishoudens moeten jullie zelf maar ontdekken.

De familie Goudbaard woont in Villa El Pirato aan de Vloedgolf 438 en bestaat uit 7 personen. Eefje Goudbaard woont daar met haar broer Blinkie en veel jongere zusje Marabel. Eefje heeft een zoon, Tjeerd, en een dochter, Antoinette. En er loopt een tiener meisje rond, Koraal, samen met haar kleinere broertje, Boy. Koraal en Boy zijn de kinderen van Tjeerd.

Terwijl de meeste families rustig voor het huis staan als je de buurt opstart zit deze hele familie in het Plezierboot Plaza park te lezen op bankjes.

De omschrijving van de familie Goudbaard:
Niet alleen zijn de Goudbaartjes de rijkste familie in mijlen omtrek, ze zijn ook bijzonder sociaal en hebben politieke connecties. De meeste mensen vergeten hoe zij hun rijkdom eigenlijk hebben vergaard.

Een familie voor de ervaren Simmers want het managen van 7 Sims is een echte uitdaging.

~ – ~ –  ~

Een stuk makkelijker om mee te spelen is het huishouden van Roos Rome, zij woont op de Wandelweg 18 in Hut Zeewaardig. Ze woont er alleen en alhoewel het een dame op leeftijd is een interessante Sim: niet alleen vanwege haar aparte uiterlijk maar zeer zeker ook vanwege haar Misdaad carrière.

De omschrijving van de familie Rome:
Roos is een beetje een zigeunerin in haar gedragingen en kleding. Haar kleine huisje ligt bezaaid met de vreemdste prullaria die ze op het strand zegt te hebben “gevonden”.

En ze heeft ook een liefje: Willie McKellar die een echte Hartenbreker is.  Dus dat kan nog wat worden!


DE GEHEIMEN VAN BARNACLE BAY

Barnacle Bay kent ook enkele geheimen: geen grote geheimen maar meer een stelletje ‘verborgen’ kelders. Een zo een plek willen we wel verraden: die is op het Piraten Schuilplaats lot, een trap naar beneden die leidt naar een kelder. Deze kelder staat vol met urnen dus misschien is het beter om deze plek alleen overdag te bezoeken. Er staat ook een kist in: je zult er geen kapitaal aan piratengoud in vinden maar eerder wat oud speelgoed als een speelgoed pony en een speelgoed konijn.


ONS OORDEEL OVER BARNACLE BAY

LotsOfNothing
Ik heb Barnacle Bay niet gekocht omdat ik ‘m te duur vind, en de buurt lijkt een beetje op Sunset Valley vind ik. Dat piraatachtige is ook niet helemaal mijn ding. De kavels in Barnacle Bay vind ik er wel leuk uit zien. Tenminste,wat ik op de plaatjes gezien heb. Ik denk over het algemeen dat de buurt wel leuke screens oplevert. Was de buurt wat goedkoper, had ik ´m misschien wel gekocht.

FranSor
Ik heb de nieuwe stad niet gekocht, maar ik vind het idee van een piratenstad echt hartstikke leuk. Maar nog even en we hebben weer een nieuwe stad erbij. Ik denk dat ik het heel even leuk had gevonden om piraatje te spelen maar na een keer of 5 toch weer ‘gewoon’ wilde spelen.

I_mJimmy
Ik vind Barnacle Bay een mooie stad, maar te duur voor wat deze eigenlijk toevoegd aan de game. Er zijn talloze andere werelden gemaakt door spelers, die soms even mooi of zelfs mooier zijn. En bovendien, die zijn gratis. Ook het piraten-thema trekt mij niet aan, vandaar dat ik de stad niet gekocht heb.

Snateraar
Ik moet eerst Twinbrook nog maar eens verkennen, want ik speel meestal in Riverview. Reden om deze buurt ook niet te halen. (En wat jimmy zei, dat andere spelers mooiere buurten maken)

Bakie
k heb ‘m ook niet gekocht. Reden is dat ik weinig echt ‘speel’ in het spel. Ik bouw alleen. En voor die paar extra objecten hoef ik daar geen geld aan uit te geven vind ik. En zo speciaal vond ik hem er ook niet uitzien trouwens op de filmpjes die ik ervan gezien heb.

hiki
Het lijkt erop dat ik zowat de enige ben van het S3N Team die de buurt heeft gekocht en, op het centrum na dan, bevalt de buurt me wel. Maar ik woon er nu met een familie die het even rustig aan wil doen en geld wil sparen zodat de volgende generatie in Bridgeport een groot penthouse kan kopen. En, maar dat kan een bug zijn, het lijkt erop dat er in Barnacle Bay nauwelijks mineralen /edelstenen en vlinders / insecten of zaadjes te vinden zijn.
Al met al voor mij een buurt waar ik even speel tot Na Middernacht uitkomt: dan ben ik er weg om vast later wel weer eens naar terug te gaan. Jammer dat EA de Piratenbuitset spullen er ook niet bij heeft gedaan die op De Sims 3 Store te koop zijn. Het had er goed bij gepast en misschien de verkoop verhoogd want Barnacle Bay is en blijft te duur.


Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *