Sims Nieuws

Je kunt gewoon niet zonder!

S3N Review: De Sims 3 Na Middernacht (deel 2)

KLIK HIER OM TERUG TE GAAN NAAR DEEL 1

VAMPIEREN

Ongelofelijk mooi! Dat heb ik al eerder laten vallen, vampieren daar heb ik persoonlijk niks mee, maar EA heeft zich overtroffen! Ze zien er erg gaaf uit, ze hebben een lichte gloed over zich heen, mooie ogen en zijn duidelijk herkenbaar. Je zult geen honger meer hebben als vampier maar wel dorst, je hebt behoefte aan plasma (Sim-bloed), dat kun je krijgen door naar te ziekenhuis te gaan en in de winkel, waar je plasma vruchten koopt. Om Plasma van een andere Sim te krijgen heb je wel toestemming nodig van de desbetreffende Sim, maar wees voorzichtig! Sinds er vampieren zijn, zijn gewone Sims maar wat zuinig op hun plasma, dat geven ze niet zomaar af.

Ook beschik je over bepaalde gaven, zoals gedachten lezen, sneller vaardigheden leren en snel rennen. Je leeft vooral ’s nachts, want het daglicht kunnen ze niet verdragen. Van het daglicht zal je vampier niet meteen doodgaan maar, door de rook en vonken, zul je snel de schaduw moeten opzoeken, anders verlies je een aantal dagen je speciale gaves. Pas als tiener merk je de negatieve kant van een vampier. Ook kun je vampier baby’s krijgen, mijn vampier kreeg een gewone baby waaraan niets aan te zien was, maar op het moment dat ze een peuter werd kon je al wel meteen zien dat ze een vampier kindje is.


DE BUTLER

Terug van weggeweest: de butler. Het verbaasde me dat de butler een eigen bed nodig had? Later snapte ik dat je een butler hebt voor je Sims leven. Deze butler in De Sims 3 Na Middernacht woont dus ook bij jou in huis. De butler knapt allerlei huishoudelijke karweitjes op, van afwas, was tot oppas van je kleine koter. Wat ik meemaakte met een vallende meteoriet is dat hij meteen de brandblusser pakte en de brand ging blussen, erg betrouwbaar dus. Je kunt ook om advies vragen, niet dat je er wat aan hebt, maar de optie is wel leuk.

Tot mijn grote verbazing heb je ook vrouwelijke butlers, ze zien er niet helemaal als butler uit, ik mis het brilletje en het strakke pak, het is weer eens wat anders dan alleen die grijze manlijke butler van de De Sims 2.


MIXIOLOOG

Achter elke bar staat een mixioloog, die verzorgen op een hele leuke manier de drankjes (daar heb ik echt heel wat lol om gehad) en hapjes, elk drankje heeft zo zijn eigen uitwerking op je Sim. Zo was mijn Sim beroemd en moest zo nodig plassen van het drankje dat er meteen een schandaal was ontstaan. Ook kun je met een mixioloog kletsen, “je hart luchten” over je Sims leven.

Je Sim kan nu mixioloog als hobby erbij doen en er zijn/haar geld mee verdienen of gewoon als extra zakcentje, maar dan moet je het vak wel leren. Dat kun je doen door boeken te lezen, maar ik vond het leuker mijn simmetje te zien stuntelen achter de bar en van vieze zelfgemaakte drankjes te proeven. Uiteindelijk kun je speciale drankjes maken, en in elke bar de speciale drankjes leren. Dit kun je naast je werk doen, een vrij beroep. Je kunt dan in elke willekeurige club op de bar klikken en het overnemen van de mixioloog die er achter staat.


EEN EIGEN BAND MAKEN

Helemaal geweldig je eigen band! Met vier jongvolwassenen ben ik begonnen aan de rit een bekende band te worden, met als naam voor de band “TipTop”. Pas toen ik bij level 1 was, met mijn Sims, kon ik een band maken. Ik heb een gitarist, een drummer, een bassist en een pianospeler in de band gezet. Je kunt ook met één Sim een band beginnen, solo dus. Degene die van jazz en rock houden zullen zich kostelijk vermaken met het gejammer waar de band mee begint, maar zich ook verbazen als de band steeds beter word.

Als je band wat beter is word je uitgenodigd om in clubs te komen spelen voor geld, daar zul je merken dat ook de paparazzi je niet met rust kan laten. Je kunt het beste in een groep blijven als band zijnde, ik merkte dat het op die manier het makkelijkste is om ergens te komen. Hier verdien je geld mee, ook dit kun je naast je werk gaan doen en is dus een vrij beroep in de De Sims 3.


NIEUWE OPDRACHTEN, WENSEN EN MOODLETS

Ook is er aan opdrachten en wensen en moodlets gedacht, er zijn er ontzettend veel bij gekomen. Het is maar net wat voor Sim je hebt. Ze zijn er voor beroemd zijn, voor mixioloog en Vampier, een band en sociaal. Er zitten erg leuke tussen om te doen. Ook zijn er erg veel moodlets bijgekomen, positief en negatieve.


NIEUWE STENEN & METALEN, BEESTJES EN BOEKEN

Er zijn nieuwe edelstenen stenen en metalen bij gekomen. Het Vampieroog vind ik het leukste en het mooiste, het heeft een mooie diep rode gloed. Beestjes zijn ook niet vergeten, van roze vis tot fel rood torretje.

Het aantal boeken is niet veel maar als je mixioloog wil worden kun je de leerboeken in de boekenwinkel kopen. Persoonlijk mis ik de visboeken, jammer dat ze die zijn vergeten.


BLACKHOLES

Nieuw is dat je nu 2 tot zelf 3 Blackholes in één kan vinden. Zo is het leger en de politie bij het gemeentehuis ingetrokken en kun je onder het zakenkantoor lekker uit eten gaan.


NIEUWE BOUW MOGELIJKHEDEN

Nu kun je eindelijk ronde zwembaden maken, dat is nieuw bij deze uitbreiding. Ook ben je niet meer afhankelijk van de begane grond met een zwembad bouwen. Op een verdieping of met een cheat (voor appartement balkon) kun je het ook op hogere verdiepingen zwembaden bouwen, eventueel met ramen, zodat je je Sims ziet zwemmen.

Helemaal nieuw is dat je fonteinen kunt bouwen, zo groot of klein als je maar wil, ook deze kun je ook met ronde hoeken maken, je hebt een ruime keuze aan fonteinen.

De halve muren zijn ook weer terug, je hebt een aantal verschillende soorten. Dit heb ik wel gemist, voor keukens vind ik het een ideale oplossing en nu met de bars is het top!

Met een bandje heb je een podium nodig, vind ik, die kun je nu ook in de bouw modus vinden, het is een niet al te hoog podium, waar je Sims het prima op doen. Deze podiums kun je ook gebruiken in het huis van je Sim familie.

Er is ook een nieuwe optie bij schilderijen en wandklokken gekomen: je kunt ze nu in hoogte verstellen. Helemaal te gek vind ik het digitale aquarium raam, daar kun je veel vissen in kwijt en die kun je digitaal verzorgen, niet dat je bang moet zijn dat ze het niet overleven hoor, ze zijn digitaal die vissen!


NIEUWE MEUBELS

Luxe meubels bij De Sims 3 Na Middernacht, deze keer is het assortiment meubelen (gelukkig) wel ruimer dan Ambities, meer sets en meer keuze. Dat maakt mij helemaal blij. De grote set meubels, tenminste enigszins bij elkaar passende meubels, is een hele luxe set, slaapkamer, keuken, huiskamer en bar: het past allemaal bij elkaar. Dat zie ik graag bij een nieuwe uitbreiding.

Wat er ook nieuw bij is zijn de instrumenten, de drum, bas en piano. Voor in een bar kun je heel veel aan meubels, decoratie, lampen en andere aanvullingen vinden, je kunt mixen en matchen met van alles van de bar tot de decoratie. Wat me erg aansprak was de vernieuwde bubbel-blazer, die in een modern jasje is gestoken; die ziet er erg leuk uit. Ook is er een nieuwe machine die bubbels blaast, vuur, lichtstralen geeft en nog veel meer om het nog realistischer te maken in een club. Een leuke idee van EA!


NIEUWE KLEDING

Dit keer is er een ruime aanvulling voor de garderobe gemaakt. Je Sim kan in alle stijlen voor de dag komen nu, van sexy tot elegant. het ligt maar net in welke bar je verschijnt, of waar je Sim zich prettig in voelt. Voor mannelijke en vrouwelijke is het assortiment flink uitgebreid van kleding tot schoenen, en niet te vergeten accessoires.


AANVULLING VOOR DE SIMS 3 WERELDAVONTUREN EN DE SIMS 3 AMBITIES

Als je De Sims 3 Wereldavonturen en / of De Sims 3 Ambities hebt is het goed om te weten dat deze uitbreiding heel erg leuk is. Mijn Sim is op vakantie gegaan en dacht daar rust te hebben, maar niets is minder waar. Ook in Champ la Sims heb je paparazzi, net zo vervelend en net zo graag op een schandaal uit, als in de stad.

Alles wat voor een beroemdheid geldt, geldt hier dus ook. Natuurlijk heb ik zelf meteen een disco gemaakt (zonder poortjes), wat meteen een groot succes was. De Franse Simmetjes zijn dus echte feestbeesten. Ik ben er verder geen beroemde Sims tegen gekomen, dat gaat waarschijnlijk via vriendschappen die je op bouwt op vakantie en ook ben ik geen Vampieren tegengekomen. Dit geldt ook voor de andere landen, waar je Sim op vakantie gaat.

Met De Sims 3 Ambities, tja … dat is een beetje een probleem …

Als je bij de brandweer werkt moet je rekening houden met enorme lange tijden voor het bereiken van de brandhaard, dit komt door de liften die in de appartementen zitten. Gemiddeld heb ik er 2,5 uur over gedaan om boven te komen, dat is wel erg lang vind ik. Zo zijn de opdrachten in de appartementen wat langer van duur bij privé detective en met binnenhuisarchitect merkte ik dat de toegangspoort bij beroemdheden ook problemen kan geven. En dat beroemdheden nooit tevreden zijn, maar dat kan aan mij liggen. Zelf vind ik het niet echt storend, maar ik kan me voorstellen met de makkelijke graad die De Sims 3 Ambities in Twinbrook heeft , dat sommige Simmers dit als vervelend ervaren.


BUGS, MIN EN PLUS PUNTEN

Ook dit keer hebben we met bugs te maken, maar realiseer je goed dat EA daar meteen aan werkt zodra ze bekent worden. De bug waar ik erg van baal is dat je opdrachten krijgt die je niet kunt uitvoeren, omdat je simpelweg in een andere stad woont. Zo zijn er nog een aantal bugs gevonden, die natuurlijk niet voor iedereen gelijk zijn, maar wel vervelend zijn. Hopelijk duurt het niet lang voor ze de nieuwe patch gemaakt hebben.

Min-punt: Persoonlijk vind ik het enorm jammer dat je niet in de appartementen kan komen bij je buren, het liefste ga ik op bezoek bij een Sim wiens huis ik net heb ingericht. Logies, maar ook erg jammer vind ik het feit dat je de bovenste verdieping op een wolkenkrabber niet zelf kunt uitbouwen.

Plus-punt: Weer een hele nieuw ervaring van sims spelen. Er zijn weer totaal nieuwe items, interacties en mogelijkheden toegevoegd aan het beroemde De Sims spel.

We hebben weer een hoop te ontdekken en te beleven, Je raakt nooit uitgespeeld met dit spel.

Mijn conclusie; De Sims 3 Na Middernacht is een welkome aanvulling voor alle Simsfans, EA heeft echt z’n best gedaan het spel spannender en complexer te maken. Deze uitbreiding doet precies wat de naam zegt, alles beleef je Na Middernacht.

Kyta


CONCLUSIES TEAMLEDEN

Nina:

Wauw! Dat was mijn eerste reactie toen ik Bridgeport te zien kreeg. Gelijk maakte ik samen met mijn zusje twee leuke Simmetjes en probeerden we beroemd te worden, wat aardig gelukt is.
Ik vind de uitbreiding Na Middernacht echt heel erg leuk, er zijn veel verschillen de soorten appartementen met geweldig uitzicht over de stad. De kleding en de haarstijlen zijn bij deze uitbreiding echt super. Kortom: Een geweldige uitbreiding!

I_mJimmy:

Toen ik voor het eerst het spel op starten kon ik echt niet wachten tot Bridgeport geladen was, het duurde voor mijn gevoel echt heel lang. Ik maakte een sim en begon met spelen. Ik begon met het verkennen van de stad, en vond alles erg leuk. De details vind ik ongelofelijk, zoals die duiven op straat en de metro’s. De variatie in het spel is ook heel erg goed, je kan elke richting op gaan. Je kan beroemd worden als filmster, band, maar ook totaal niet in de schijnwerpers staan en het leven van een vampier gaan leiden. Ik vind dit een geweldige uitbreiding!

Zemm:

Ik vind de nieuwe kleding in CAS echt geweldig, vooral de mannenkleding. Hierin is het team die de spullen voor maakt echt beter geworden; voorheen vond ik er meestal niet echt iets leuks tussen zitten.

Ik zelf hou wel van het stedelijke leven, dus ik vind Bridgeport echt het einde en laat al mijn Sims nu daar wonen. Maar ook de omgeving waar de stad in ligt is mooi: de rustgevende oceaan met daar tegenover een bergachtig landschap waarvan er een besneeuwd is, de schitterende waterval en de grimmige haven. Een hele gevarieerde buurt waar voor iedereen wel wat wils in zit.

En het geen waar het om draait, het uitgaan, is ook een fantastische toevoeging. Alhoewel het koffiezetapparaat vindt het wat minder, wat zonder koffie overleven mijn Sims het niet. Maar goed,ik vind het verschillende mogelijkheden die geschept zijn om uit te gaan echt top. Van hangplekken tot lounges en clubs tot kroegen, als er voor jouw Sim niks leuks tussen zit weet ik het ook niet meer. Dus echt een top uitbreiding.

Hiki:

Ik moet eerlijk bekennen dat ik De Sims 3 Na Middernacht nog niet veel gespeeld heb. Maar ik heb 1 familie die een rustig leventje hebben in Barnacle Bay en 1 alleenstaande Sim die de hele dag en nacht aan feestvieren is in Bridgeport. En met beide manieren van spelen kan ik goed uit de voeten met De Sims 3 Na Middernacht.

Het hele spel heeft veel meer diepte gekregen en zelfs als je geen Sim hebt die van uitgaan houdt bied deze uitbreiding zat mogelijkheden. Want zo nu en dan een lekker feest thuis geven kan natuurlijk ook. Ondanks een paar vervelende bugs, maar als Simmer zijn we die wel gewend, voelt het hele spel nu pas echt lekker aan: er is zoveel meer mogelijk!

Ook wat betreft alle nieuwe kleding en objecten, alle nieuwe mogelijkheden en sociale interacties en de geweldige stad Bridgeport is het toch wel een uitbreiding die een beetje Simfan moet hebben. Nu nog regen en wind en sneeuw en zon en deze Simmer is helemaal happy!


Wil je meer weten over De Sims 3 Na Middernacht dan kun je altijd gaan snuffelen op:

| De Sims 3: Na Middernacht (EP3) informatie pagina |

| Sims 3 Na Middernacht (EP3) forum |


Met dank aan EA Nederland voor een review exemplaar van deze uitbreiding.


Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt ook inloggen om een reactie te plaatsen.

Je kunt de volgende HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>