In het zonnetje: Rens van Simlicious

In de Nederlandse De Sims Community lopen allemaal Simfans rond die op hun eigen manier De Sims spelen en hun liefde (of verslaving) voor de game op allerlei manieren uiten.

Dat kan het maken van dagboeken zijn, het maken van ingame video’s (machinima’s), het actief zijn op allerlei forums, het runnen van een fansite of een magazine over De Sims en nog op veel meer andere manieren.

Een van die Simfans is Rens die jullie vast wel kennen van zijn Simlicious fansite. Hij is 17 jaar oud, leerling op het VMBO, fanatiek Doctor Who fan, Simmer, app’s & websites bouwer en nog veel meer.

Tijd dus om Rens eens in het zonnetje te zetten en wat meer van hem te weten te komen.


S3N: Kun je wat meer over jezelf vertellen?

Rens: Ik ben Rensdesim en ben 17 jaar oud op het moment. Mijn andere bijnaam is Renssies en mijn echte naam is geen geheim: Rens Verhoeven. Op het moment zit ik nog op het VMBO en dat was een verkeerde keuze omdat ik gewoon naar de HAVO kon. Ik zit nog op het VMBO omdat ik het een jaartje heel moeilijk heb gehad op de basisschool.

Mijn broer is toen plotseling overleden. Later is het toen wel veel beter op school gegaan. Naast de Sims heb ik nog als hobby’s het maken en ontwerpen van websites en het ontwikkelen van programmaatjes voor de iPhone en iPad. Daar komt nog bij dat ik erg verslaafd ben aan de televisie serie Doctor Who.

S3N: Hoe lang ben je als een fan van De Sims en hoe heb je De Sims leren kennen?

Rens: Dat begon geloof ik ergens in mei 2002. Ik speelde altijd rollercoaster bij een vriend. Op een dag had de vader het spel de Sims gedownload wat we toen weer veel speelde. Dat was eigenlijk een foutje want hij was op zoek naar Simcity. Na een tijdje kreeg ik van hem een CD waar het spel op stond om het zelf thuis te kunnen spelen. Ik was helemaal door het dolle heen.

Op mijn verjaardag in september kreeg ik dan ook 2 uitbreidingen: House party en Rijke leven. Rijke leven heb ik nooit gespeeld omdat ik meteen de eerste dag het boekje kwijtraakte met de code. House party heb ik echt kapot gespeeld. Letterlijk want op een dag liep het spel volledig vast. En ik kon het niet meer opstartte of opnieuw installeren.

Ergens in 2005 kwam ik toen de sims 2 tegen. Na wat smeken bij mijn ouder mocht ik het spel kopen en ik was meteen verslaafd. Een week later had ik al de uitbreiding nachtleven. Toen is de gekte echt begonnen en heb ik elke uitbreiding gekocht op de dag van de release (of soms eerder). In de zomervakanties speelde ik toen elke dag. Binnen en buiten.
Gaan het maken en Seizoenen waren mijn favorieten uitbreidingen.

Toen ik hoorde van de Sims 3 was ik helemaal door het dolle heen. Ik had net een nieuwe computer dus dat zat wel goed. Ik had zelfs een aftelkalender boven mijn bed hangen en een envelop met het geld erlangs. Helaas kreeg ik toen ruzie (ik zeg niet met wie) en uit woede kwam daar: Simlicious, mijn De Sims fansite. Toen het spel in februari werd uitgesteld was ik niet echt heel blij. Ik heb geloof ik zelfs een avond gehuild.

Toen ik hoorde dat ik op 15 mei 2009 naar de preview mocht van de Sims 3 was ook ik ook echt helemaal door het dolle heen. Ik heb het spel daar versleten. Toen ik het spel in juni echt zelf had. Heb ik het dag en nacht gespeeld. Elke uitbreiding heb ik weer gekocht en nu ook elk accessoires pakket.

S3N: Speel je nog veel De Sims en wat doe je dan meestal? Maak je bijvoorbeeld ook dagboeken en machinima’s?

Rens: Ik heb het vroeger heel veel gespeeld maar speel het nu helaas veel minder omdat ik andere dingen te doen heb. Ik het spel maakte ik vroeger meestal huizen met mega badkamers en woonkamers. Met de sims 2 waren het meestal leuke kleine winkeltjes en met de Sims 3 leef ik meer met een familie. Ik heb ooit het idee gehad om een dagboek te maken maar dat is er nooit van gekomen.

S3N: Speel je ook nog andere computer games?

Rens: Ja, rollercoaster speel ik ook nog alleen veel minder dan sims. En verder vind ik de Doctor Who adventure games ook geweldig maar sims is toch nog wel het meeste dat ik speel. Verder speel ik Mario games (dat is en soort familie traditie) en Little Big Planet vind ik ook geweldig om te spelen en te creëren.

S3N: Ben je veel actief in de Nederlandse De Sims Community of meer op de Engelstalige community? En zijn daar dan grote verschillen tussen?

Rens: Met de fansites zit ik in de Nederlandse community maar daar komt nog een keer verandering in. Spoilers!! Als je het hebt over de Sims 2/3 community dan zit ik meer in de Engelse community. Daar heb je meer informatie dan in de Nederlandse en daar zitten meer de mensen die echt om het spel geven. Bovendien heeft de engelse sims 3 community een aparte Mac community. En ik speel zelf op de Mac dus dat is wat handiger. Ik heb sowieso al meer met de engelse dan de Nederlandse taal. Wat je waarschijnlijk wel kunt merken.

S3N: Hoe gaat het met Simlicious, met hoeveel mensen werken jullie aan de site en hebben jullie nog plannen voor 2011?

Rens: Met Simlicious de site gaat het goed maar 2010 is een rot jaar geweest voor het team erachter. We werken er nu met 4/5 mensen aan en we zijn nog steeds op zoek naar nieuwe teamleden. En we hebben zeker nog plannen voor 2011. Alles wat in 2010 mislukt is willen we in 2011 goed doen of rechtzetten.

S3N: Je bent altijd geregeld op sneak previews van EA, wat vond jij het leukste evenement van 2010?

Rens: Het leukste event van 2010 vond ik toch wel de Gamescom. Leuk met een aantal mensen uit de community naar Duitsland om daar ons favoriete spel te zien. Vooral vond k het leuk om wat te zien van Na middernacht en natuurlijk ook de Sims middeleeuwen.

S3N: 2011 … wordt dat een beetje spannend jaar op De Sims gebied denk je?

Rens: Ik denk van wel. Ik hoop op 2 leuke uitbreidingen, misschien weer een previewtje (in Amerika) en dat de sims 3 een beetje stabieler wordt. En ik ben ook best benieuwd naar wat de Sims middeleeuwen ons nog allemaal gaat brengen.

S3N: Het is vrijwel zeker dat het weer / weersomstandigheden terug komen en dan natuurlijk in De Sims 3. Heb je daar zin in of …?

Rens: JAAAAA, Seizoenen was mijn een van mijn favoriete uitbreidingen van de Sims 2. Wel hoop ik dat ze dan tegen het eind van het jaar een kerst accessoires pakket uitbrengen want bij sneeuw hoort kerst.

S3N: Wil je nog iets kwijt aan onze lezers waarvan jij vind dat ze dat echt moeten weten?

Rens: Dat ik blij ben dat ik in de community geaccepteerd ben zoals ik ben en dat ik af en toe geweldige steun van die mensen krijg.


| Simlicious website |

| Rens Mijn Pagina |


We willen Rens ontzettend bedanken voor dit interview en als jullie Simlicious nog niet kennen zou ik maar eens snel gaan kijken. En we hopen Rens weer eens snel op een sneak preview of ergens anders tegen het lijf te lopen.

De volgende keer gaan we weer iemand anders uit de Nederlandse De Sims community interviewen: wie dat is weten we nog niet maar dat zal wel goed komen.

| klik hier om meer S3N interviews te lezen |


Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *