De Sims 4: Día de los Muertos-uitdaging

SN Gids: Diá de los Muertos-uitdaging
De tweede stap is om een Suikerdoodskopoffer te vragen bij een grafsteen van een overleden Sim.

Na de paaseieren- en lente-uitdagingen is het deze maand tijd voor een speciale uitdaging: de Día de los Muertos-uitdaging om precies te zijn. Tussen 4 oktober en 4 november is het jouw taak zoveel mogelijk Suikerdoodskoppen te verzamelen. Het verzamelen van zo’n Suikerdoodskop verloopt via een uniek ritueel met een aantal verschillende te nemen stappen. In deze gids leren we je daar alles over wat je er maar van moet weten!

Suikerdoodskopvitrine vrijspelen

De eerste stap om de uitdaging te voltooien, is het verkrijgen van de de Suikerdoodskopvitrine. Deze kun je verkrijgen door Jasmine Holiday op te bellen (tabblad Sociaal) en haar vervolgens te vragen naar de Día de los Muertos-uitdaging. Zij zal je het doel van de uitdaging kort uitleggen en je bovendien een Suikerdoodskopvitrine geven. Deze Suikerdoodskopvitrine kun je terugvinden in bouwen onder de Huishoudinventaris. (Let erop dat dit alles natuurlijk alleen gaat zolang de uitdaging actief is.)

SN Gids: Diá de los Muertos-uitdaging
De Suikerdoodskopvirtrine kan via Jasmine Holiday worden verkregen en is het startpunt van de uitdaging.

Vanaf dit moment is de Suikerdoodskopvitrine ook aan te schaffen in voor §750, mocht je er nog eentje nodig hebben. Je kunt ‘m het gemakkelijkst vinden door simpelweg te zoeken op “Suikerdoodskopvitrine” en anders door handmatig naar Voorwerpen op functie › Oppervlakken › Vitrines te gaan.

Suikerdoodskopoffer brengen

Vanaf het moment dat je de Suikerdoodskopvitrine hebt bemachtigd, kun je beginnen met het verzamelen van de Suikerdoodskoppen. In totaal zijn er daar negen verschillende van, maar het verzamelen gaat voor ieder op precies dezelfde manier.

SN Gids: Diá de los Muertos-uitdaging
De tweede stap is om een Suikerdoodskopoffer te vragen bij een grafsteen van een overleden Sim.

Om te beginnen zul je zo een grafsteen van een overleden Sim nodig hebben. Er zijn allerlei manieren om dat voor mekaar te krijgen; bijvoorbeeld door een Sim het zwembad te laten zwemmen en het zwembad dan af te bakenen. Bij de grafsteen heb je dan de beschikking over de interactie Suikerdoodskopoffer brengen. Je Sim brengt dan een offer in de hoop dat het door de doden gehoord wordt. Altijd succesvol zal het dan ook niet zijn en bovendien zul je na één poging (succesvol of niet) 24 uur moeten wachten.

SN Gids: Diá de los Muertos-uitdaging
Het teken dat je offer is gelukt en er een Diá de los Muertos-vierder naar je toe komt.

Wanneer een offer succesvol is, wordt je dat meteen verteld met de boodschap dat er een Día de los Muertos-vierder naar je toe is gestuurd. Ergens in je (actieve) buurt zal die NPC op dat moment gaan verschijnen. Nu is het enkel nog zaak om hem te vinden. Gelukkig is dat niet heel lastig aangezien ze opvallende schmink en andere speciale kleding uit de Día de los Muertos-update dragen. (Eventueel kun je de in-game tijd tijdens het zoeken ook even stilzetten mocht het zoeken lang duren.)

Suikerdoodskop verkrijgen

Na even zoeken, zou je de Sim wel moeten kunnen vinden. Als je nu op de betreffende Sim klikt, verschijnt er de speciale interactie Om Suikerdoodskop vragen. Deze interactie doet precies wat het zegt en is dan ook dé manier om je Suikerdoodskop te bemachtigen.

Meteen zal dat in veel gevallen echter nog niet gaan, dus zul je vaak eerst nog wat aan je vriendschapsband moeten werken. Wanneer je daarentegen een paar van die interacties achter de rug hebt, moet het meestal al wel genoeg zijn om de interactie te laten slagen. Je vindt vanaf dan de Suikerdoodskop terug in je Sim’s inventaris en zal daarna met die Sim de rest van de 24 uur moeten uitzitten voordat je het hele ritueel weer opnieuw kunt starten. Welke Suikerdoodskop je per keer krijgt, is overigens steeds compleet willekeurig. Hierdoor kan het al met al even duren voordat je alles compleet hebt. Wel zijn ze alle negen even zeldzaam.

SN Gids: Diá de los Muertos-uitdaging
Bij een gestuurde Diá de los Muertos-vierder kan een Suikerdoodskop worden opgehaald.

Iedere Día de los Muertos-vierder heeft overigens altijd maar één Suikerdoodskop bij zich. Je kunt hierna dus bijvoorbeeld niet nogmaals met een andere Sim gaan vragen om een Suikerdoodskop. Wel is het natuurlijk mogelijk (en aan te raden) om met verschillende Sims tegelijk Suikerdoodskopoffers te brengen waardoor er per dag ook meerdere Día de los Muertos-vierders kunnen langskomen.

SN Gids: Diá de los Muertos-uitdaging
In dit menu kun je altijd zien hoever je al bent met de uitdaging en hoe lang je nog hebt.

Je persoonlijke progressie binnen de uitdaging en hoeveel tijd je nog te gaan hebt, kun je in het menu linksboven in beeld vinden. Al beweeg je met je muis over het tekentje rechtsonder, dan zie je ook hoeveel Suikerdoodskoppen er wereldwijd al zijn verzameld.

De tiende Suikerdoodskop vrijspelen

Hoewel je via deze methode negen verschillende Suikerdoodskoppen kunt bemachtigen, is er ook nog een speciale tiende. Deze kun je verkrijgen door de negen verschillende Suikerdoodskoppen in de Suikerdoodskopvitrine te plaatsen en dan de interactie ‘De doden eren’ op de vitrine te gebruiken. Rondom de vitrine verschijnt dan wat rook en te midden van de afgeschote confetti verschijnt dan de zeldzame tiende Suikerdoodskop (Sunny genaamd) bovenop de Suikerdoodskopvitrine. Tegelijkertijd verandert de kleding van de actieve Sim in de speciale Día de los Muertos-kleding en ben je een echte Día de los Muertos-vierder!

SN Gids: Diá de los Muertos-uitdaging
Wanneer je alle negen de Suikerdoodskoppen hebt verzameld, kan je de tiende vrijspelen en ben je een echte Diá de los Muertos-vierder geworden!

Naast deze Suikerdoodskop levert het voltooien van de interactie je ook nog de speciale gemoedstoestand “Día de los Muertos-viering!” (Blij +1 – 8 uur) op. Tijdens deze acht uur heeft je Sim een grote kans om succesvol te smeken om het sparen van het leven van een overleden Sim en bouw je bovendien sneller een band op met Magere Hein.

Wanneer deze acht uur voorbij zijn, kun je de doden pas weer opnieuw eren om de Día de los Muertos-viering! gemoedstoestand te krijgen. Een nieuwe Suikerdoodskop krijg je dan echter niet meer.

Verzameling Suikerdoodskoppen (10 objecten)

AfbeeldingNaamZeldzaamheidWaarde (§)
ArtArt
De inwoners van Oasis Springs hebben meldingen gemaakt van een mysterieus wezen.
Gewoon10
GrahamGraham
Uit de beschrijving bleek dat het zo groot als een zwijn was, met de huid van een rat en een lange ruggengraat van kop tot staart.
Gewoon10
HowardHoward
De klachten stapelden zich op terwijl tien ondernemende avonturiers samen in de woestijn op zoek gingen naar het beest.
Gewoon10
JeffJeff
Leden van de groep meldden dat ze 's nachts een vreemd gevoel hadden waargenomen, alsof iets of iemand hen in de gaten hield.
Gewoon10
JoeJoe
Tijdens de achtste avond werd de groep gewekt door geschreeuw in de verte. Iemand was uit de tent verdwenen.
Gewoon10
Joel width=Joel
Tijdens zonsopgang gingen twee leden ermee akkoord om achter te blijven in de hoop dat hun vermiste teamgenoot terug zou komen. Er is nooit meer iets van hen vernomen.
Gewoon10
KevinKevin
Alle hoop leek verloren en de rest van de groep splitste zich op nadat ze sporen in het zand aantroffen die verschillende kanten op gingen.
Gewoon10
MichaelMichael
De ene helft van het team daalde af in een lange, verlaten mijntunnel. De laatste zonnestralen die ze ooit zouden zien schenen op hen neer terwijl ze afzakten in de diepte.
Gewoon10
NadiaNadia
De andere helft verkende een kloof in de buurt. Sommigen beweren dat de rivier hen gewoon heeft weggevaagd, terwijl anderen beweren dat ze zijn ontvoerd.
Gewoon10
SunnySunny
Een eenzame overlevende strompelde terug de stad in. Zij was het eerste lid van het team dat verdwenen was en de woestijn had haar tot waanzin gedreven. Ze prevelde slechts één naam... El Chupacabra!
Zeldzaam100

De beschrijven van alle Suikerdoodskoppen tezamen vormt (in deze volgorde) overigens het verhaal rond de Chupacabra, een mythisch wezen uit Midden-Amerika.