SN preview: De Sims 3 Beestenbende (GC 2011)

Tijdens de Gamescom 2011 in Keulen – Duitsland hebben een aantal internationale fansites een ‘behind closed doors’ presentatie van De Sims 3 Beestenbende bijgewoont gegeven door producer Graham Nardone. Hij liet ons het een en ander ingame zien en achteraf was er kort de tijd om vragen te stellen.

De presentatie had wat ons betreft wel 3 uur mogen duren, maar gelukkig konden we met enkele Sims Nieuws teamleden na de presentatie nog even De Sims 3 Beestenbende voor op de PC en console spelen. In deze preview zal ik jullie vertellen over wat wij allemaal gezien en gehoord hebben wat betreft de PC versie.

Tijdens de presentatie mochten we geen beeldmateriaal maken, dus veel van het in deze preview gebruikte beeldmateriaal is afkomstig van andere fansites, voornamelijk de Duitse fansite Simfans.


Algemeen

Allereerst wil ik jullie laten weten dat de huisdieren, katten, honden en paarden, te besturen zijn zoals Sims. De dieren komen ook linksonder in het beeld (in de User Interface) te staan naast je Sims. Naast dat ze ook te besturen zijn als Sims hebben de dieren ook karaktereigenschappen. In totaal kunnen ze er drie hebben en je kan kiezen uit twintig verschillende zoals speels, agressief, veelvraat en slim. Maar niet alleen maar karaktereigenschappen en de besturing hebben Sims en dieren gemeen, dieren hebben ook behoeftes en wensen. De behoeftes van de dieren zijn: energie, honger, dorst, blaas, beweging en sociaal.

Ik moet toegeven dat ik dieren wel leuk vind, maar ik heb geen zin om de hele tijd mijn hond, kat of paard te besturen. Gelukkig heeft EA hier iets op gevonden. Er is namelijk een extra vrije wil slider bijgekomen. Het is dus ook mogelijk om alleen de dieren te moeten besturen terwijl de Sims doen wat ze willen.

Honden en katten in CAS

Maar alles begint natuurlijk in Create a Sim, hier is het ook mogelijk om dieren te maken. Wanneer je een dier maakt veranderd de achtergrond in een boerderijschuur. Je kan kiezen uit verschillende rassen voor alle dieren. Het is ook mogelijk om dit in zijn geheel weer aan te passen door een andere staart te kiezen of door het lichaam door middel van sliders aan te passen. De vacht en de kleuren hiervan zijn aan te passen op verschillende manieren. Je kan, net als in De Sims 2 Huisdieren, verschillende lagen vacht toevoegen. Maar het is ook mogelijk om de dieren een persoonlijke touch te geven. Je kan namelijk ook vlekken verplaatsen over het hele lichaam en ze groter en kleine maken. Op deze manier is het dus ook mogelijk om met veel geduld je eigen huisdier na te maken!

Wanneer je dier precies is zoals jij wil kan je hem of haar ook karaktereigenschappen geven. Het is helaas niet mogelijk om een dier een levenswens te geven aangezien EA ervan uit is gegaan dat dieren een korte termijngeheugen hebben en al genoeg dingen hebben om te doen. Voor de Sims zijn er wel nieuwe levenswensen, deze hebben natuurlijk vooral te maken met het hebben en trainen van dieren.

Er zijn veel vragen geweest over hoeveel dieren je nou kan hebben. Dit is nog een verhaal apart. Je kan namelijk maximaal zes dieren in een huishouden hebben maar in totaal kunnen er maar tien Sims en dieren zijn. Je kan dus zes huisdieren hebben met vier Sims of één Sim met negen dieren. In plaats van de maximale 8 Sims in een huishouden nu wordt dat uitgebreid naar 10 per huishouden (Sims + dieren dus)


Appaloosa Plains

De Sims 3 Beestenbende heeft ook een nieuwe stad, Appaloosa Plains. Je kan eigenlijk niet zeggen dat deze nieuwe buurt een stad is, het is eigenlijk een plattelandsdorp. Het voelt een beetje als een eiland door de grote rivier eromheen, maar dat maakt het dorpsgevoel alleen maar compleet.

Het dorp is opgebouwd uit een plateau in het midden waar het hart ligt, naast het plateau liggen de boerderijen en de grotere huizen. Deze buurt is erg geschikt voor mensen met paarden en veel dieren, perfect voor De Sims 3 Beestenbende dus. Maar de al bestaande openbare ruimtes passen natuurlijk niet op het platteland. Daarom heeft EA alle openbare ruimtes een nieuw uiterlijk gegeven!

Er is ook één nieuwe openbare ruimte bijgekomen, helaas kan je bij deze niet zien wat er binnen gebeurt (rabbithole), maar het is een manege! Hier kunnen paarden wedstrijden houden om te zien wie het beste springt en het hardste rent.

Maar ook buiten de manage kun je met je paard trainen en er zijn veel nieuwe spullen, speciaal voor dat doel, in De Sims 3 Beestenbende.

Er zijn ook nieuwe parken gekomen, een kattenpark voor katten en een hondenpark voor, hoe kan het ook anders, honden. Het kattenpark heeft een vijver in de vorm van een kat. De katten kunnen hier samen spelen in de speelhuisjes of andere katten ontmoeten. Voor de honden is er een park met hetzelfde idee, ze kunnen vrij rond rennen en nieuwe honden leren kennen.

In de stad zijn verschillende wilde dieren te vinden: katten, honden, paarden, herten, wasberen, vogels, slangen, reptielen en knaagdieren. Je kan alle dieren tot huisdieren maken behalve de herten en de wasberen. Voor de kleine dieren zijn er verschillende hokken te vinden in de koopmodus waar je ze in kan zetten.

De stad komt ook met een nieuwe wagen, de ijscokar! Deze rijdt rond en je kan hier natuurlijk ook ijsjes kopen!


Katten

In deze uitbreiding kunnen katten geen trucjes leren zoals honden dat kunnen. Katten kunnen nu iets dat veel beter bij ze past: jagen. Deze vaardigheid moeten ze wel goed oefenen voordat ze er echt goed in zijn. Katten houden er natuurlijk van om op de raarste plekken te zitten, ze kunnen nu op bed liggen, onder de bank, op het aanrecht en nog veel meer.

Als je je kat geen eten geeft kan die er ook voor kiezen om op je aanrecht of tafel te springen als daar wel eten te vinden, zelfs Sims eten vult hun maag.

Katten zijn natuurlijk erg sociale dieren, zo ook de katten in De Sims 3 Beestenbende. Er zijn verschillende manieren om met je katten te spelen. Je kan je kat namelijk helemaal gek maken met een lasertje (laserpen) waar ze dan achteraan rennen en proberen te pakken. Wanneer een Sim een goede relatie heeft met een kat, dan kan de kat op het bed kruipen en samen met de Sim op bed slapen.

Honden

Zoals iedereen verwacht kan je honden trucjes aanleren. Dit kan je doen om aan je vrienden te laten zien of om je relatie met je hond te verbeteren maar ook om een zakcentje te verdienen. Je kan je trucjes namelijk ook showen en hoe beter je bent, hoe meer geld je krijgt.

Het leven van een hond draait natuurlijk niet alleen om het doen van trucjes. Honden kunnen ook lekker een stukje zwemmen in zwembaden en vijvers. Maar honden willen ook dingen vernietigen, om gooien of ergens in graven. Het is aan jouw Sims om je hond te leren dat dit geen gewenst gedrag is, op ten duur zal de hond het dan ook niet meer doen. Er zijn verschillende soorten honden, er zijn helaas maar twee verschillende hoogtes, dit verschil zit hem in een grote of kleine hond.

Paarden

Paarden in CAS

Één van de dingen waar De Sims spelers op hebben gewacht is natuurlijk paarden! EA heeft geluisterd en hoe! De paarden zijn prachtig met enorm veel details. Je kan zien dat er flink wat paardenliefhebbers hier aan hebben gewerkt. Het begint al bij het creëren van de paarden. Ook hier zijn er weer verschillende rassen te kiezen, maar het stopt hier niet. Je kan namelijk voor je paard verschillende stijlen van de manen kiezen, van lang tot kort en zelfs een hanenkam! De staarten komen natuurlijk ook in verschillende stijlen, onder andere lang, kort en een vlecht. Je paarden wonen gewoon bij de Sims thuis maar hebben wel hun eigen plekje nodig, daarom zijn er ook stallen waar je paarden kunnen eten, drinken, slapen en wanneer ze een ander paard heel leuk vinden ook ‘ojaa’ kunnen doen.

Je kan paarden ook trainen op racen en springen. Het springen train je doormiddel van verschillende soorten hordes. Je kan deze hordes vinden bij de manege, maar je kan deze ook kopen zodat je je paard in je eigen tuin kan trainen. In de manege die ik eerder noemde kan je helaas niet naar binnen, het is dus een rabbithole. Je kan je paarden hier wel heen sturen om te racen tegen anderen of om te bewijzen dat jij de beste springer bent. Je kan niet wedden bij de races.

Eenhoorn

Het ‘monster’ dat bij deze uitbreiding is toegevoegd is geen weerwolf, zoals velen hadden verwacht, maar een prachtige eenhoorn! Bij een eenhoorn denk je natuurlijk aan een magisch dier vol klasse en zeer elegant. EA heeft prachtwerk geleverd met deze eenhoorn. De eenhoorn glimt heel erg en ziet er krachtig uit, echt een magisch wezen dus. Je kan je eenhoorn ook aanpassen zoals de andere huisdieren. Je kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je eenhoorn er zeer ‘bad-ass’ uitziet door hem een vlammen patroon te geven of als je wil dat die er juist lief uitziet kan je hem beplakken met sterren en hartjes.

Maar eenhoorns zijn er niet alleen maar om er mooi uit te zien. Ze hebben ook magische krachten! Ze kunnen bijvoorbeeld ook vuurspuwen en het leven van mensen zuur maken of juist zegenen. Helaas vliegen de eenhoorns niet, maar ze teleporteren!

Graham Nardone vertelde ons dat het helaas niet mogelijk is om paarden met eenhoorns te laten paren. Maar later op Twitter kwam hij terug op deze uitspraak en liet ons weten dat het wel mogelijk is! Of er ook kleine half-paarden half-eenhoorns uitkomen dat is nog niet bekend.


Bouw/Koop/CAS

De kleding draait vooral om paarden en het boerderijleven. Er zijn ook speciale jockey kleren en een helm voor de paardenliefhebbers.

Bij de bouw- en koopmodus en Create-A-Sim waren veel dingen nog niet helemaal af. Maar het is wel duidelijk dat het thema country/platteland is.

In de bouwmodus zijn een aantal nieuwe dingen bijgekomen, ook deze zijn platteland gericht. Hoewel het nog niet helemaal af was, is het wel duidelijk dat je na de aanschaf van De Sims 3 Beestenbende zelf weer categorieën kan maken. Hoe dit precies in zijn werk gaat is nog onduidelijk.

Bij de koopmodus zijn heel veel nieuwe dingen gekomen. Overduidelijk zijn hier ook weer platteland spullen gekomen maar vooral dierenspullen. Er zijn verschillende mandjes voor de honden en de katten, heel veel speelgoed en ook spullen voor de paarden.

Voor de kleine dieren die je in het spel kan vinden zijn er ook kooien verkrijgbaar. Er zijn een stuk of vier verschillende kooien te vinden, voor elke diersoort één. Het is ook weer mogelijk om een mierenbak te hebben. Of de mierenbak vanzelf gevuld is met dieren of dat je de dieren er zelf in moet doen is nog onduidelijk.

Wat ikzelf ontzettend leuk vond om te zien, zijn de nieuwe kabouters. Er is een ijskonijn-kabouter, kat-kabouter, hond-kabouter en zelfs een paard-kabouter. Ontzettend leuk dus.


Conclusie tot nu toe

Ik moet toegeven dat De Sims 3 Beestenbende nog meer geeft dan ik had verwacht. Ik was ook heel bang om teleurgesteld te worden aangezien er erg hoge verwachtingen zijn, ook vanuit de community.

Maar niets is minder waar, De Sims 3 Beestenbende heeft mij versteld doen staan. Alhoewel er geen nieuwe doodsoorzaak is, geen nieuwe carrières en geen allergieën zijn, denk ik dat niemand teleurgesteld zal worden.

Ik kan nu al vol overtuiging zeggen dat De Sims 3 Beestenbende HOT is!

Fransor


Kyta en Hiki hebben ook een persoonlijk dagboek gemaakt en deze kun je op onze site lezen.

GC 2011: Sims Nieuws dagboek van Kyta

GC 2011: Sims Nieuws dagboek van Hiki


Met dank aan Anita – senior community manager van EA Benelux.


Onze De Sims 3 Beestenbende previews op een rijtje:

| 18 augustus 2011: De Sims 3 Beestenbende preview (GC 2011) |

| 13 september 2011: De Sims 3 Beestenbende preview (Utrecht) |

| 13 oktober 2011: De Sims 3 Beestenbende preview door Xelles |


Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *