SN Preview: De Sims 3 Exotisch Eiland Speelsessie

SN Preview: De Sims 3 Exotisch Eiland

Would you rather read the English version? Click here

SN Preview: De Sims 3 Exotisch Eiland

Op woensdag 29 mei 2013 was SimsNieuws en een heleboel andere fansites uitgenodigd om De Sims 3 Exotisch Eiland te komen spelen op het EA kantoor in Nederland. De sfeer in het kantoor was letterlijk tropisch doordat er cocktailmakers waren, nee we werden niet dronken want de cocktails waren alcohol vrij! Overal lagen zitzakken om in te hangen, Hawaise rokjes waren opgehangen aan de tafel waar wij konden spelen en natuurlijk niet te vergeten ook nog de leuke strandballen en strandbanden, waar geen enkele fansite van af kon blijven. De ballen werden letterlijk heen en weer gegooid.

Na heerlijk geluncht te hebben kregen wij een kleine presentatie over De Sims 3 Exotisch Eiland, deze presentatie werd verzorgd door SimGuruJordy en werd super gedaan. Iedereen was heel erg stil tijdens de presentatie, omdat het spel zo ontiegelijk mooi is! In de presentatie kregen wij de woonboten te zien, het beroep van de strandwacht (Jammer genoeg wilde er niemand verdrinken) en kregen wij ook nog een stukje van het duiken te zien, waar wij jammer genoeg ook nog geen ZeemeerSim tegen zijn gekomen.

Vervolgens werd het tijd om het spel te gaan spelen en laten we maar eens beginnen met de echte preview van De Sims 3 Exotisch Eiland!

Creëer een Sim

Als je haar maar goed zit en goed blijft zitten op een boot! Bij De Sims 3 Exotisch Eiland krijg je maar liefst 7 kapsels voor het mannelijke geslacht en 8 kapsels voor de vrouwen. Hieronder vallen ook de duikhelmen, haar met een hoedje of haar met bloemen. De kapsels zien er goed en tropisch uit, een echt pluspunt!

Kleding is waar de meeste Simsfans alles van willen weten/zien. Er is een hoop nieuwe kleding voor zowel: Mannen, vrouwen, tieners, kinderen en peuters! Ja dat laatste heb je goed gelezen, er is maar liefst één hele outfit voor de peuters bijgekomen. De outfit voor de peuters is een soort broekpak/jurkje waar de luier van je peuter iets onderuit komt. Het ziet er erg schattig uit net zoals de kinderkleding, de t-shirts van de kinderen hebben allemaal zo hun eigen schattige printje. De kleren voor (jong)volwassenen ziet er ook echt super mooi uit, het heeft ook nog eens een tropisch tintje. Voor (jong)volwassenen zijn er ook nog volledige outfits. Voor de vrouwen zijn daarnaast ook nog nieuwe sandalen verder ook zijn er enkele nieuwe accessoires bijgekomen zoals een zonnebril, het fluitje van de strandwacht en natuurlijk de duikbril.

Tatoeages

De tatoeages spreken meestal voor zich. In het pakket zijn er ook nog nieuwe tatoeages bij gekomen, ook weer in een tropisch thema!

Eigenschappen

Er zijn twee nieuwe eigenschappen bij gekomen die het leven van je Sim misschien wel weer een stukje makkelijker kunnen maken.

SN Preview: De Sims 3 Exotisch Eiland
Matroos: matrozen zijn dol op de open zee. Ze zitten leiver op een boot dan dat ze aan land zijn. Doordat ze de zee zo goed kennen, kunnen ze ook beter vissen en worden ze minder snel zeeziek.
SN Preview: De Sims 3 Exotisch Eiland
Waterrat: deze Sims voelen zich als een vis in het water. Ze hebben er baat bij om in water te zwemmen.

Levenswensen

Naast de nieuwe kleren, accessoires, tatoeages en eigenschappen zijn er ook nog nieuwe levenswensen voor De Sims 3 Exotisch Eiland. Of dit alle levenswensen zullen zijn voor het pakket durf ik niet te zeggen, ik heb er in ieder geval niet meer kunnen ontdekken dan deze drie.

‘Diepzeeduiker’

Op de zeebodem liggen schatten en zeewezens verborgen die landrotten nooit te zien krijgen. je moet wel een hele dappere en roekeloze duiker zijn om een levensgevaarlijke onderwatertocht te maken naar deze rijkdommen. Vergeet je zuurstoftank niet!

  • Duikvaardigheid maximaal ontwikkelen
  • 40.000 Simoleons aan verkoop van opgedoken verzamelvoorwerpen verdienen.

‘Redder aan zee’

Iedereen kan strandwacht worden, maar de Sim die drenkelingen weet te redden is pas een echte held! Zorg dat je de held van de stad wordt.

  • Red 50 Sims als strandwacht

‘Grote Ontdekkingsreiziger’

Er zijn mysterieuze gebieden die nog niet door Sims in kaart zijn gebracht. Om ze te vinden moet je Sim het ruime sop te zien te trotseren en in de aller diepste diepten duiken. zoek hoog en laag naar deze verboden eilanden en eis ze vervolgens op!

  • Alle onbekende eilanden bezitten

‘Resortimprerium’

Om een echte hotelmanager te worden moet je Simwerknemers aansturen, winst maken en de gasten hoe dan ook tevreden houden. Je zult zien dat als je Sim het perfecte Imperium weet op te zetten toeristen van over de hele wereld in jouw luxe resort willen overnachten.

  • Eigenaar van een vijfsterrenresort zijn
  • 40.000 simdollar winst verdienen met een resort

Gameplay

Na CAS was het tijd om eens een kijkje te nemen in het spel en om zo veel mogelijk uit te proberen in een korte tijd. Het is waarschijnlijk niet gelukt om écht alles in één keer te kunnen opschrijven maar daarvoor zullen wij de tijd nog nemen in onze review wanneer het spel verschijnt.

Isla Paradiso

De nieuwe wereld die bij De Sims 3 Exotisch Eiland zit, Isla Paradiso, is een ontzettend mooie en ook nog eens een grote wereld. In deze wereld is het mogelijk dat je kan gaan duiken, dit is echt alleen mogelijk in Isla Paradiso en zal ook niet in de andere werelden of toekomstige storewerelden verschijnen. Op het duiken zelf kom ik later in de preview nog even op terug. Isla Paradiso is een wereld waar veel te ontdekken valt, zo is niet ieder stukje eiland direct bereikbaar. De nog ‘gesloten’ eilanden zijn te ontdekken aan de grote witte wolken boven de kleine/grote eilanden. Er kunnen ongeveer plus minus 8 eilanden open gespeeld worden, hoe je deze kunt open spelen kom ik ook nog later op terug. De wereld heeft veel natuur en natuurlijk ook echt het tropische tintje. De nieuwe wereld is echt één groot vakantiefeest waardoor het bijna een straf zal worden voor je Sims om ze naar hun werk te laten gaan.

RESORTS – Als ondernemer

Via de telefoon kun je bellen om een resort te beginnen, kies bij je telefoon de optie: ‘Eigenaar van een resort worden’ en kies vervolgens een kavel waarop je het resort wilt bouwen. Als je al een woonkavel op een eiland bezit klik je op het kaartplaatje en kies je ‘omzetten in resort’. Of je een resort kunt bouwen op een woonboot is niet helemaal duidelijk.

Als je je eigen resort hebt wordt het tijd om het te gaan opbouwen in het bouw en koop menu. Hierin verschijnt een speciaal menu voor je zodat je speciaal uit resortdingen kunt kiezen. Blauwdrukken kun je ook toevoegen aan je resort zo kun je makkelijker je resort opbouwen en hoef je niet na te denken over hoe je een muur gaat neerzetten en welk behang je moet nemen. Er zijn verschillende soorten categorieën in de blauwdruk modes: Lobby’s, hotelkamers, sportscholen, eet voorzieningen van resort, bars en lounges, balzaal en trouwkapel, feestruimte in de buitenlucht en een zwembadgebied. Dit is erg handig want zo is je resort in één klap zowat klaar daarna kun je altijd nog kiezen voor een ander behangetje of een nieuwe tv in de verblijven.

In de kleine huisjes waar je gasten kunnen verblijven zitten VIP-deursloten. Deze vind je alleen in de bouwmodus van je resort. Naast dit alles is er nog een leuke toepassing namelijk de werkkleding. De werkkleding van je personeel kun je een thema geven zodat ze echt bij je resort passen. Om je Sim de look te geven voor jou hotel klik op je werknemers en kies de mogelijkheid om een aangepast uniform te creëren en pas de uniforms aan.

RESORTS – Logeren

Wanneer je binnenkomt als gast bij een resort moet je je zelf natuurlijk inchecken, anders kun je nergens gebruik van maken. Wanneer je wilt inchecken kan je kiezen voor bijvoorbeeld voor 2 nachten: standaard torenkamer (114 Simoleons). Natuurlijk kun je ook langer blijven en nog een luxe suite nemen. Deze zijn wel duurder dan de prijs van 114 Simoleons. In het resort kan je Sim er voor kiezen om lekker te gaan zwemmen, in het zwembad te genieten van een drankje aan de bar of even lekker onder de waterval spelen. Soms loop je figuurlijk op hete kolen, maar soms loop je ook écht op hete kolen. Je Sim kan het heerlijk vinden en er schone voeten van krijgen, maar het kan ook zijn dat je sim het totaal niks vindt en zijn of haar voeten verbrandt. Auts! Ook kun je tijdens je verblijf nog gebruik maken van massages en schoonheidsassortimenten.

Wanneer het puntje op het paaltje komt het verblijf je in een resort om even lekker uit te rusten. Daarvoor blijf je daar ook overnachten. Jammer genoeg heb je op bepaalde resorts in de wereld kans dat je tegen het lijf loopt tegen een rabbit hole, of ze dus allemaal rabbit holes zijn durf ik niet met zekerheid te zeggen.

ZeemeerSims

ZeemeerSims zijn de nieuwe zeewezens die zich aan hebben gepast aan het leven op het vasteland. Zij kunnen dus op het vasteland lopen. Wanneer zij op het vasteland lopen hebben ze een soort van rare gekleurde schubben legging aan waardoor je weet dat het zeemeerSims zijn. ZeemeerSims kunnen normaal voedsel eten, maar het liefst eten ze natuurlijk voedsel uit de oceaan zoals vissen en zeewier. Zeewier kan je ook zelf kweken maar is ook te koop in de supermarkt. Ondanks dat je ZeemeerminSim op het land is, kan de ZeemeerSim ook uitdrogen als een vis op het droge. Als de behoefte ‘hydratatie’ te laag is drogen ze langzaam uit. Ze kunnen zelfs door uitdroging doodgaan! Dus leg je ZeemeerSim snel in het zwembad of de oceaan om een nare doodsoorzaak te voorkomen. De behoeftes van je ZeemeerSim kun je natuurlijk gewoon controleren bij de humeurstatus van je ZeemeerSim. Deze balkjes zijn blauw in plaats van groen.

Als Zeemeersims het water inlopen krijgen zij direct de zeemeerstaart. ZeemeerSims zwemmen ook echt als een zeermeermin/man en niet zo houterig als een normale Sim! ZeemeerminSims die niet genoeg in de zee zwemmen kunnen uiteindelijk hun schudden en staart kwijtraken en transformeren terug naar gewone Sims.

ZeemeerSims kunnen zich ook voortplanten ofterwijl je kunt ZeermeerSimbabies krijgen. Je herkent ZeemeerSims sowieso al aan hun blankere huid, vergelijkbaar met de vampier, dus wanneer je kind geboren is zie je al een iets andere huid dan je ‘normale’ Sims. Wanneer je ZeemeerSim een kind is zal hij of zij net zulke rare schubben benen krijgen als een volwassen ZeemeerSim en ook moet je kind op tijd het water in als ze opdrogen.

Strandwacht

Het beroep van strandwacht werkt net zoals de beroepen die je bij De Sims 3 Ambities krijgt. Je gaat naar het strand waar je Sim wordt verwacht en loopt daar heen en weer en je Sim kijkt om zich heen om te kijken of er iemand verdrinkt. Je Sim kan de verdrinkeling helpen en hem redden, maar je kan er ook voor kiezen om de Sim te laten verdrinken, ik denk alleen niet dat het heel goed voor je carrière is! Je kan tot niveau 9 met strandwacht, om hoger op te kunnen komen met je baan moet je: Andere helpen, sportief zijn en genoeg charisma hebben.
Wanneer je niveau hoog genoeg is kun je er in het menu voor kiezen om te gaan lopen als een strandwacht. Dit ziet er uit als het Baywatch loopje. Je kunt er voor kiezen om op automatisch te spelen, zodat je Sim zijn werk wel doet. Lopen, rennen en dan nog dat grappige Baywatch loopje.

Duiken

Duiken is een nieuwe vaardigheid die je onder de knie moet hebben om überhaupt te kunnen duik. Je Sim kan een les duiken nemen bij het wetenschapgebouw voor 400 Simoleons. Ben je ver genoeg dan mag je onder water gaan kijken en nieuwe dingen ontdekken. En misschien als je lang genoeg wacht, kom je misschien wel interessante zeewezens tegen zoals een haai, wat ook gelijk een nieuwe doodoorzaak kan zijn, je Sim hoeft er niet perse aan dood te gaan. Je Sim kan het gevecht ook winnen.

Jammer genoeg is het niet mogelijk om in één keer alle plekken te ontdekken en zijn ook de plekken beperkt en zie je niet de hele oceaan. Kleine grotten door speuren/ontdekken kan je doen door op een grot te klikken en erin te gaan. Jammer genoeg is dit alleen een rabbit hole. Het duiken kan alleen in Isla Paradiso.

Ook kan je Sim genoeg hebben van het duikgas en heeft soms ook even echt de buitenlucht nodig hebben. Wanneer je dit krijgt zie je in je emotie menu ‘ontluchten’ staan en beland je weer op het vasteland.

Tot slot

De Sims 3 Exotisch Eiland is echt een hele grote uitbreiding waar je nog uren voor kunt gaan zitten, keer op keer ontdek je weer iets nieuws en ben je daar weer even zoet mee. Deze uitbreiding is in mijn ogen tot nu toe absoluut geen teleurstelling en heeft alles wat een tropisch eiland moet hebben.

Graag wil ik EA Benelux bedanken voor de uitnodiging en de heerlijke cocktails die aan ons zijn geschonken! En ook wil ik de andere fansites bedanken voor een ontzettend gezellige dag!

SN Preview: De Sims 3 Exotisch Eiland

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *