SN Preview: De Sims 3 Studententijd

SN Preview: De Sims 3 Studententijd

SN Preview: De Sims 3 Studententijd

Donderdag 14 februari was het Valentijn maar ook de dag waarop FranSor en AnsjJ2 naar Electronic Arts gingen om De Sims 3 Studententijd te spelen. De dag waarop we eindelijk konden spelen, jullie vragen beantwoorden en weer even gezellig praten met andere Sims Fansites. In onze preview gaan we een paar opvallende features met jullie doornemen van wat wij hebben gezien van het spel en wat wij er nu eigenlijk van vinden!

Creëer een Sim

Iedere uitbreiding heeft nieuwe kapsels, kleren en accessoires en De Sims 3 Studententijd heeft dat natuurlijk ook. Er is heel wat kleding voor mannen en vrouwen er vielen bij ons heel wat outfits in de smaak. Er zijn nieuwe volledige outfits, nieuwe tops en nieuwe broeken maar ook nieuwe schoenen, accessoires en kapsels. Naast dat alles zijn er ook nog nieuwe tatoeages te vinden met logo’s van verschillende scholen. En laten we natuurlijk niet vergeten dat er ook nog nieuwe eigenschappen en levenswensen zijn.

De nieuwe eigenschappen zijn: Sociaal ongemakkelijk, hip en onweerstaanbaar.

De nieuwe levenswensen zijn: Blogkunstenaar, maximale invloed bij alle sociale groepen bereiken, perfecte student en vakidioot.

Op naar de universiteit!

SN Preview: De Sims 3 Studententijd

Het leven van een student hoeft niet te beginnen op de leeftijd van een jongvolwassene, volwassen en oudere sims kunnen namelijk ook naar de universiteit. Via de computer of telefoon kan je Sim zichzelf inschrijven voor de universiteit. Je hebt hier de mogelijkheid om te kiezen wat je wilt gaan studeren, of je één of twee semesters wilt gaan doen en hoe moeilijk je het je Sim gaat maken betreft de studiepunten. Des te meer studiepunten je kiest, des te moeilijker het wordt om het leren en feesten te combineren. Wanneer je alles hebt aangeklikt en het lesgeld hebt betaald, pakt je Sim zijn of haar koffer en vertrekt richting de universiteit in een verhuiswagen. Je Sim hoeft niet alleen naar de universiteit maar kan ook iemand anders uit je huishouden meenemen richting de universiteit. Wanneer je naar de universiteit vertrekt bevriest de tijd in je huidige huishouden, zij zullen niet verouderen wanneer jij je Sim hard laat leren op de universiteit.

SN Preview: De Sims 3 Studententijd

SN Preview: De Sims 3 Studententijd

Wanneer je in de prachtige buurt komt van de universiteit moet er natuurlijk gekozen worden waar je wilt gaan wonen. Je kunt in een studentenhuis gaan wonen maar je kunt ook in een huurhuis gaan wonen. Als je een huurwoning hebt kun je een huisgenoot nemen. Dit kun je doen door middel van de telefoon.

SN Preview: De Sims 3 Studententijd

Als je Sim naar een studententhuis gaat in plaats van een huurhuis moet je een bed claimen. In De Sims 2 Universiteit moest je een deur claimen, maar dat is nu dus verleden tijd. Je krijgt in het studentenhuis natuurlijk wel een huisgenoot, deze kan je aanstaan of niet. Als je echt veel problemen hebt met je huisgenoot kan je naar de studentenadministratie gaan om die Sim te laten overplaatsen naar een andere kamer/studentenhuis.

Buurt

SN Preview: De Sims 3 Studententijd

De nieuwe buurt kom je alleen in wanneer je richting de universiteit gaat, wanneer je naar de universiteit vertrekt krijg je een laadscherm en wanneer je Semester is afgelopen en je weer naar huis kunt om je Sim wat rust te laten geven krijg je ook weer een laadscherm. Je kunt ook gelijk terug naar de universiteit door een belletje te geven en moet je weer aangeven wat je gaat doen en voor hoeveel semesters. De laadschermen zijn wel een nadeel maar het is jammer genoeg niet anders.

De buurt heeft veel nieuwe openbare plekken zoals een bowlingbaan, een stripboekenwinkel en een koffieshop. Natuurlijk heeft de buurt ook de standaard openbare plekken zoals het zwembad, de bioscoop, parkjes en ga zo maar door. In de boekenwinkel zijn er nieuwe boeken te vinden, namelijk strips! Je kunt ze kopen en lezen, maar als je de vaardigheid van schilderen hoog genoeg hebt kun je ook zelf strips tekenen. Voor de rest is de buurt ontzettend prachtig, er zijn weer grote stukken groen zoals in de wereld van Bovennatuurlijk en dat is en blijft gewoon ontzettend mooi.

Meubels

Meubels zijn van groot belang als je een kamer of huis wilt inrichten en zoals gewoonlijk zit er bij deze uitbreiding ook weer nieuwe meubels. In deze uitbreiding zitten weer ontzettend veel meubels en leuke accessoires. Omdat we niet genoeg tijd hadden om van alle meubels een screen te nemen, hebben we er een paar gemaakt om jullie een indruk te geven wat er bij deze uitbreiding komt.

Sociale groepen

Kliekjes, subculturen, groepjes, stereotypes, iedereen kent ze wel en iedereen hoort er wel bij één. Sociale groepen gaan in De Sims 3 Studententijd een grotere rol spelen. Er zijn namelijk drie nieuwe groepen: Nerds, Rebellen en Sportfanaten. Je Sim gaat bij zo’n groep horen wanneer ze typische dingen doen of wanneer ze bevriend zijn met verschillende mensen uit zo’n groep. Via je telefoon kan je zien hoe hoog je status is in zo’n sociale groep en wat je moet doen om nog meer te groeien. Gelukkig heb je veel invloed in wat voor soort groep je zit en kan je zelfs in meerdere groepen zitten. Om het allemaal wat makkelijker te maken kan je zelfs bij de levenslange beloningen punten kopen om je status nog meer te laten groeien. Bij elk niveau dat je haalt met je status krijg je bepaalde extra’s die horen bij de sociale groep, uiteindelijk kan het zelfs gebeuren dat je een baan aangeboden krijgt!

Nerds

SN Preview: De Sims 3 Studententijd

Nerds houden van games, heel veel games. Dit is ook een manier om te groeien in deze sociale groep. Maar naast games, kicken nerds ook op kennis! Zo kan je je eigen intelligentie meten aan dat van een medeNerd en als je echt slimmer bent heb je weer een aantal sociale punten gescoord.

SN Preview: De Sims 3 Studententijd

SN Preview: De Sims 3 Studententijd

Maar de grote liefde van Nerds zijn natuurlijk stripboeken. Op de campus kunnen zij hun hart ophalen, er is namelijk een stripboekenwinkel aanwezig! Hier kan je gamen, medeNerds ontmoeten en lezen. Hier kan je niet de stripboeken lezen, die moet je echt in de rabbithole de boekenwinkel kopen.

Rebellen

SN Preview: De Sims 3 Studententijd

Bij rebelse mensen denken we aan eieren gooien, demonstreren, graffiti en hippie uitziende mensen. En dat geeft De Sims 3 Studentenleven ook. De rebellen kunnen diverse coole dingen zoals graffiti spuiten op de grond of op muren, dit kan thuis zijn maar ook stiekem buiten op openbaar terrein maar pas wel op voor de politie!

Een andere hele coole feature is het organiseren van een demonstratie! Je kan elk moment van de dag een demonstratie organiseren tegen werkelijk van alles! Maar er zitten wel moeilijkheidsgraden aan. Zo is het makkelijker om een demonstratie tegen clowns tot een succes te maken dan tegen te lage salarissen. Voordat je demonstratie gaat beginnen kan je flyers uitdelen zodat er meer aanhangers krijgt. Tijdens de demonstratie kan je op je stand gaan staan en een toespraak houden of een lied inzetten. Hoe actiever je aan het demonstreren bent hoe meer mensen zullen mee demonstreren. Wanneer de demonstratie is afgelopen krijg je te horen of het een succes was of niet, bij een succes krijg je een feestje en bij een flop ga je natuurlijk snel met je staart tussen de pootjes naar huis.

Sportfanaten

Bij sportfanaten denk je aan sporten maar vergeet ook niet dat ze echt wel weten hoe je een feestje moet geven! Hier zijn ze ook echt om bekend, en om een echte Sportfanaat te horen moet je tegen een stootje en wat drank kunnen en flink wat feesten geven.

SN Preview: De Sims 3 Studententijd

Maar sporten zijn ook wel echt belangrijk voor deze groep, zo kan je onder andere op het whiteboard een strategie uittekenen om indruk te maken op medeSportfanaten. Maar ook universiteitssporten beoefenen in het stadion zorgt voor een boost van je sociale status.

SN Preview: De Sims 3 Studententijd

Opvallend is de bierpong. Hierbij moet je een pingpong balletje in een bekertje gooien en gooi je raak, dan moet de tegenstander drinken.

Smartphone

SN Preview: De Sims 3 Studententijd

Sims zijn hip, lopen graag in de laatste mode maar hebben ook graag de hipste gadgets! We zagen al meerdere platforms en verschillende PCs voorbij komen maar nu heeft het mobieltje dat je Sim altijd meedraagt in zijn inventaris ook een update gehad! Je loopt niet meer met een gewoon mobieltje, nee je hebt nu een smartphone!

SN Preview: De Sims 3 Studententijd

SN Preview: De Sims 3 Studententijd

Je smartphone heeft nu veel meer opties dan je oude telefoontje. Zo kan je bijvoorbeeld smsen! Je kan een aardig of gemeen smsje sturen maar ook een geheime aanbidder-sms of zelfs een uitmaak-smsje! Maar ook kan je je inschrijven voor de universiteit en kijken voor baantjes of aanbiedingen! Op een beetje smartphone kan je natuurlijk ook surfen op het internet of filmpjes streamen. Ook erg handig is dat je je sociale groepen beheren. Dit betekent eigenlijk dat je kan kijken hoe het staat met je status in de groep en wat je moet doen om een hoger status te bereiken.

SN Preview: De Sims 3 Studententijd

SN Preview: De Sims 3 Studententijd

Ook erg leuk en helemaal hip is dat je nu een foto van jezelf kan maken. Wat ik vooral erg fijn vond is dat je dan voor de verandering niet schiet naar de camera-optie maar je ziet je Sim echt een foto van zichzelf met zijn of haar geliefde maken. Een dikke smakkerd en de foto daarna samen bekijken mag natuurlijk niet ontbreken.

Je wil je natuurlijk wel onderscheiden van de andere Sims door een ander hoesje te hebben voor je spiksplinternieuw smartphone, dat kan! Je kan namelijk hoesjes verdienen door te bloggen of door bij de rebelse groep te horen.

Sociale Media

Bloggen is helemaal hip, en dat hebben de makers van De Sims 3 ook opgemerkt! Het is nu namelijk nodig om via je telefoon te bloggen en foto’s, die je direct kan maken met je mobieltje, te delen. Ook kan je je volgers vragen om donaties en zelfs hulp bij de studie! ‘Sociale Media’ is tegelijkertijd ook de nieuwe vaardigheid, vanzelfsprekend geldt dat hoe hoger de vaardigheid hoe beter je blog maar zo krijg je ook meer categorieën voor je blog waardoor je nog meer volgers kan krijgen. Of je ook aan je blog kan werken op de computer heb ik helaas niet kunnen uitzoeken maar dat lijkt me van wel.

Wat je nog meer kan met deze nieuwe vaardigheid is nog niet helemaal duidelijk, maar wel weten er dat onze Sims veel meer tijd online zullen besteden. Overigens blijft je blog in je spel en zal je je vrienden op http://www.DeSims3.com er niet mee lastig vallen.

SN Preview: De Sims 3 Studententijd

Als laatste willen we nog benadrukken dat er nog veel meer in De Sims 3 Studententijd zit maar er zit zoveel in dat wij simpelweg niet de tijd hadden om alles te zien en te behandelen. Dit betekent wel dat je zelf ook nog heel veel kunt ontdekken! Natuurlijk willen wij EA hartelijk bedanken voor deze uitnodiging, het was weer ontzettend goed geregeld allemaal en we hebben het ontzettend leuk gehad.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *