SN preview: De Sims 3 Vooruit in de Tijd

Rather read the English version? Click here

IntotheFutureBanner

Jullie hebben al mijn persoonlijk en De Sims 4 verslag van Gamescom kunnen lezen en AnsjJ2 haar persoonlijk verslag van de speelsessie van De Sims 3 Vooruit in de Tijd is onlangs online gekomen. Dan is het nu tijd om inhoudelijk op het spel in te gaan. De Sims 3 Vooruit in de Tijd is zo’n groot pakket dat we in deze preview niet alles kunnen behandelen maar ervoor hebben gekozen om drie onderwerpen uit te diepen: Een eerste impressie van de toekomst, jouw effect op de toekomst en Plumbots.

Eerste impressie van de toekomst

Wanneer je voor het eerst naar de toekomst reist ben je natuurlijk heel benieuwd wat er je te wachten staat. Wat allereerst direct opvalt is dat je niet alleen naar de toekomst gaat maar ook direct naar een andere plek. Het maakt niet uit waar je begint, je komt hoe dan ook terecht in Oasis Landing terecht. Het is begrijpelijk dat de The Sims Studio’s hiervoor heeft gekozen, want om van elke wereld die er tot nu toe bestaat een alternatieve toekomst te maken gaat flink wat tot kosten. Desalniettemin is dit erg jammer. Ook valt op dat het er in de toekomst rustig uitziet wat betreft architectuur. Enkel de standaard rabbit holes zijn erg groot en imposant. Maar de toekomst is vooral te zien in de kleine details en in Sims’ huizen. De keuken van de toekomst is namelijk gebaseerd op tijd besparen, want wie heeft er nou nog tijd om te koken?! Met een simpele klik op een knop kan je alles bereiden en eten want synthetisch voedsel is klaar binnen een knipper met je ogen. Maar ook buitenshuis is er van alles veranderd zoals de vervoersmiddelen. Alles waarvan je had gehoopt dat er in de toekomst zou zijn is er; een jetpack, hoverboard, hoverbikes, hoverauto’s en zelfs een hovermonorail.

Jouw effect op de toekomst

Gelukkig ben je niet zomaar aan de toekomst overgeleverd en heb je daadwerkelijk invloed op de toekomst en hoe deze eruitziet. Op kleine schaal betekent dit voor Oasis Landing dat je standbeelden kunt verdienen omdat je iets goeds hebt gedaan. Deze beelden worden Erfenisstandbeelden genoemd en er zijn er 5 om te verdienen: De Gelauwerde Filantroop, De PlumbotPionier, De Schitterende Entertainer, De Tijdhoeder en De Trendsetter. Je moet natuurlijk wel iets door voor deze vereeuwiging maar gelukkig wordt dit allemaal weergegeven in de ‘Tijdalmanak’, een boek met daarin alles dat je moet weten over de toekomst en hoe je bepaalde dingen bereikt.

Naast dat je bepaalde standbeelden kunt verdienen, ligt het ook in jouw handen of de toekomst goed, een utopia, of slecht, een dystopia, wordt. Wanneer je je hiervoor niet inzet dan krijg je de standaard toekomst maar wie wil nou niet werken aan de toekomst? Om een slechte toekomst te krijgen moet je ervoor zorgen dat de Sims in het heden niet meer geven om de toekomst en hun leven gaan leiden alsof er geen morgen is. Maar wanneer je juist een goede toekomst wil creëren moeten alle Sims gelukkig zijn en niets anders willen dan een mooie wereld. Oasis Landing ziet er ook anders uit wanneer je één van de toekomsten hebt getriggerd. Bij een slechte toekomst is alles wat grauwer en de Sims zijn ook chagrijnig en zien er slecht uit maar bij een goede toekomst lopen de Sims zelfs vrolijk en ziet de stad er prachtig uit.

Plumbots

In De Sims 3 Ambities kwam al met Simbots en nu krijgen we bij De Sims 3 Vooruit in de Tijd Plumbots. Het grote verschil tussen deze twee soorten bots is dat de Plumbots een chipsysteem in zich hebben waardoor hun karakter, levensbehoeften en doen en laten aan te passen zijn. Deze Plumbots kan je kopen maar ook zelf maken. Om een Plumbot te maken moet je natuurlijk wel vaardig zijn hierin dus het kost wat meer tijd. Een speciaal apparaat laat je jouw Plumbots aanpassen. Er is een speciaal Create a Plumbot menu dat verdacht veel lijkt op Create a Sim.


Maar je kan meer met deze Bots dan enkel in elkaar zetten. Een Plumbot is een ander niet want Plumbots hebben zogenaamde chips waarmee je hun karakter en eigenschappen kunt bepalen. Maar deze chips krijg je niet voor niets. Allereerst moet je Nanites, kleine mechanische insectjes, vinden of zelf maken. Deze Nanites zijn onderdeel van de verschillende chips die je kan maken. Maar dit allemaal gebeurt wel met een omweg want eerst moet je de Nanites ontdekken, dan maken, daarna moet je de chips ontdekken en dan pas kan je ze maken. Leuk aan deze chips is dat ze niet op zichzelf staan, bepaalde chips zullen elkaar versterken.


Een Plumbot is direct speelbaar wanneer hij in elkaar in gezet. Een leuke nieuwe rabbit hole is het Plumbot Stadium waar je Plumbots kunnen meedoen met wedstrijden en prijzen kunnen winnen. Dit principe is hetzelfde als de paardenracen.

Voorlopige conclusie

Screenshot-93

De Sims 3 Vooruit in de Tijd is weer een leuke uitbreiding vol met nieuwe dingen en gameplay. Het is niet zo dat je, zoals bijvoorbeeld bij De Sims 3 Wereldavonturen, perse naar een andere stad hoeft te reizen om daar enkel daar de nieuwe gameplay mee te maken. Ook tijdens het ‘gewoon’ spelen krijg je te maken met De Sims 3 Vooruit in de Tijd maar helaas is de nieuwe uitbreiding niet zo geïntegreerd in je spel als bijvoorbeeld De Sims 3 Levensweg. Toch lijkt het erop dat De Sims 3 Vooruit in de Tijd genoeg biedt om ons tot De Sims 4 even bezig te houden.

Natuurlijk wil ik EA ontzettend bedanken voor het feit dat ik, FranSor, en AnsjJ2 uitgenodigd waren op kantoor om De Sims 3 Vooruit in de Tijd te bekijken en te genieten van de gezelligheid.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *