SN review: De Sims 3 Beestenbende (PC) – deel 1


Hijs de vlaggen en sla de trom! Want na lang wachten is hij hier dan eindelijk: De Sims 3 Beestenbende. Al sinds het uitkomen van De Sims 3 in 2009 willen de fans dieren kunnen toevoegen aan hun huishoudens. Dan nu eindelijk heeft EA deze gebeden verhoord. Even dacht men dat de sirenes afgingen op 20 oktober 2011, maar gelukkig waren dit de opgewonden kreten van Sims fans die de gloednieuwe game hadden aangeschaft. Weten waarom zij zo enthousiast waren en nog steeds zijn? Lees alles over dit nieuwe fenomeen in onze review.

Na het installeren van De Sims 3 Beestenbende was ik even in de war. Ik had al eerder de Demo van Creëer een Dier gedownload waardoor ik nu dus twee pictogrammen van De Sims 3 Beestenbende op mijn desktop had. Maar de pictogram van de uitbreiding was verschrikkelijk saai. De halsband van de demo was verdwenen en enkel een klein hondenpootje verraadde wat de uitbreiding bevat. Maar goed, dit is natuurlijk slechts het pictogram. Helaas kon het laadscherm mij ook al niet enthousiast maken. Hoewel het minimalistische prachtig kan werken, lijkt het er eerder op dat er te weinig tijd aan besteed is.

Maar waar gaat het nou eigenlijk over? Het pictogrammetje en het laadscherm kunnen dan saai zijn, deze uitbreiding moet wel leuk zijn. Toch? Waarschuwing vooraf: Reken er maar op dat je eerst heel veel uur moet spelen voordat je echt een goed oordeel kan geven over dit spel. Het is namelijk heel erg wennen met al die gezelschapsdieren om je heen en het grootste probleem is wel: Waar moet je beginnen?!

Om alles overzichtelijk te houden, beginnen wij met hoe het is om als dier te spelen.

Wees een dier

Wat toch wel één van de paradepaardjes van dit nieuwe uitbreidingspakket is, is de mogelijkheid dat je als dier kan spelen. In de Sims 1 en de Sims 2 waren dieren niet speelbaar. Maar dat is veranderd, dieren zijn Sims geworden. Jij als speler kan alles beslissen voor je dier. Als je dit wil moet je eerst wel bij de opties de vrije wil van de dieren laag zetten. Er is namelijk voor de dieren ook een nieuwe schuifknop gekomen om hun vrije wil te bepalen. In het begin is dit heel erg fijn, als je Sims weg zijn kan jij je diereninstinct naar boven laten komen.


(De Sims 3 Beestenbende release trailer (Nederlands ondertiteld)


Als dier is het heel erg leuk om met andere dieren om te gaan. Je kan verschillende interacties kiezen waardoor je ze beter leert kennen. Maar na een dag of drie wordt het wel wat saai. Vaak kom je de dieren waar je mee geblaft, gemiauwd of gehinnikt hebt niet meer tegen. Het wordt allemaal toch wat eentonig. Omdat er geen werk beschikbaar is voor je dier en omdat je telkens alleen hetzelfde kan doen. Je hebt dus echt Sims nodig om het leven van huisdieren interessant te maken.

Katten

Ik zal het maar gelijk toegeven. De katten in De Sims 3 zijn saai. Het is hartstikke leuk dat je met ze kan spelen en dat de katten kunnen jagen. Maar heel veel meer doen ze niet. Het jagen is wel heel realistisch gedaan, dit zal de eerste paar keren ook echt mislukken, maar als het je dan toch lukt kan je ervoor kiezen om je prooi op te eten of toch aan je baasje te tonen.

Katten zijn wel hele sociale dieren. Ze spelen graag met anderen maar kunnen ook geen genoeg krijgen van hun eigenaar en zitten daarom ook graag op schoot.

Wanneer er een kleintje is geboren, kan een ouder er voor kiezen om samen met zijn kleintje te kroelen op bed. Als je hart hier niet van smelt, ben je echt van steen.

(klik hier om alle standaard katten te bekijken)

Honden

Ook de trouwe rakkers zijn niet vergeten in De Sims 3 Beestenbende. Honden lijken heel erg op katten. In plaats van jagen kunnen ze speuren. Het verschil is echter dat ze niet jagen op dieren maar speuren naar schatten. In het begin, wanneer deze vaardigheid laag is, zullen deze schatten nog niet indrukwekkend zijn. Veel verder dan een paar veren en wat blaadjes kom je niet. Na veel oefenen en trainen zal je viervoeter aankomen met wat interessantere objecten.

Maar honden kunnen meer dan alleen speuren. Zoals ook in het echt, kunnen ze trucjes leren. Stap voor stap kun je ze allemaal leren, maar je moet beginnen bij het begin: eerst leren zitten. Je hond kan wel gelijk vanaf het begin je krant brengen, dit is niet alleen erg handig maar ook erg realistisch. Voor de rest zijn er verschillende spelletjes te spelen met je hond zoals apporteren.

Honden lijken misschien wel op katten qua interacties en doen en laten, maar als je dichterbij kijkt zal je de verschillen duidelijk zien.

(klik hier om alle standaard kleine honden te bekijken)

(klik hier om alle standaard grote honden te bekijken)

Paarden

Paarden zijn tof. Je kan verschillende vaardigheden doen, racen en springen, en meedoen aan wedstrijden. Dit kan op verschillende niveaus, beginner, gevorderd en internationaal, zodat je al snel kan beginnen met geld verdienen. Paarden zijn lekker actief en kunnen uit zichzelf ook hun race-en springvaardigheid verhogen.

Jammer genoeg is er, als je al een Sim hebt gemaakt en aan het spelen bent, niet heel veel keuze tijdens het adopteren van een paard. Bij de manege of via de telefoon kun je maar tussen een aantal merries, hengsten en veulens kiezen, die allemaal al karaktereigenschappen hebben.

Voor een paard heb je wel veel ruimte nodig op je kavel. Er is een stal, die je in principe eigenlijk niet nodig zou hebben, die best veel plaats nodig heeft. Het is dus niet handig om midden in de stad een paard te hebben, je moet je Sim dus verhuizen naar een groot kavel buiten de stad.

Uiteindelijk ben ik wel heel blij met de paarden, het is namelijk erg leuk om als Sim je geld te verdienen als ruiter en de hele dag bezig te zijn met het verzorgen van je paard.

(klik hier om alle standaard paarden te bekijken)

Wilde en zwerf dieren

Wat is een wereld met alleen paarden, katten en honden? Net niks, en daarom zijn er ook wilde en zwerf dieren te vinden! Zo kunnen er wasberen en herten langs hobbelen maar als je goed zoekt zal je ook knaagdieren, vogels, reptielen, slangen en schildpadden zien. De kleine wilde diertjes kan je vangen en in een hokje stoppen zodat je ze als klein huisdier kunt houden. Het nadeel is alleen wel dat ze erg lastig te vinden zijn! Maar ook daar is weer een oplossing voor, als je kat goed is in jagen kan deze voor jou op zoek naar de kleine mormels.

Er zijn ook zwerf dieren, dit zijn honden, katten en paarden zonder naam en verblijfplaats. Als je bevriend met ze wordt kan je ze adopteren en ze een warm huis geven.

Hartstikke leuk natuurlijk dat de stad op deze manier echt tot leven komt. Het vervelende is alleen dat de wilde dieren niet echt wild zijn, zo kunnen herten bijvoorbeeld verschijnen bij openbare kavels of lopen paarden zomaar langs de weg en in je achtertuin. De dieren zijn te mak en verschijnen eigenlijk te veel. Ik kijk er al niet meer van op als er drie wilde paarden in mijn achtertuin staan.

Ook is er een nieuw ‘monster’, de eenhoorn. Naar verluidt zijn deze redelijk makkelijk te vinden en in huis te halen. Mij is het echter nog niet gelukt. Veel meer ga ik er niet over verklappen, je moet dit allemaal lekker zelf ervaren.

klik hier om naar deel 2 te gaan


Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *