SN review: De Sims 3 Beestenbende (PC) – deel 2

Nieuwe stad

De nieuwe stad, Appaloosa Plains, is erg mooi. Het lijkt zich standaard in een herfstsfeer te bevinden. Het uiterlijk van de stad is het beste te omschrijven als een echt Amerikaans cowboy dorp. Er zijn veel details die mee helpen aan dit gevoel. Maar als je naar de details van de gebouwen kijkt zal het je opvallen dat een paar dingen niet kloppen. Ze zijn namelijk niet allemaal in cowboy stijl gemaakt. Zo is het ziekenhuis en het wetenschapslab meer Zuid-Frankrijk en het zwembad erg modern. Hierdoor verdwijnt het country en western gevoel erg snel.

Alhoewel de nieuwe stad heel mooi is, missen er toch nog een aantal dingen. Dit is slim opgelost door verschillende instanties bij elkaar in een gebouw te stoppen, maar dit is ook erg vreemd. Sinds wanneer is het normaal dat een legerbasis in het gemeentehuis zit? Had dan nog een paar gebouwen gemaakt om het tenminste geloofwaardig te houden.

Als je De Sims 3 Nachtleven en Ambities hebt, staan er een paar extra gebouwen in je stad, je hoeft dus niet meer alle gebouwen er nog in te zetten.

Create A Sim / Create A Pet

Met de komst van de dieren moet je natuurlijk ook de mogelijkheid hebben om deze kleine wezentjes te maken! Dit kan je doen in CAP, create a pet. Je kan ervoor kiezen om een kat, paard of hond te maken. Bij de laatste kan je ook nog kiezen uit een grote of een kleine hond. Jammer genoeg kan je geen baby diertjes maken, alleen maar volwassenen en ouderen. Als allereerst kan je uit een ras kiezen. Er zijn heel veel rassen om uit te kiezen, dus als je op zoek bent naar een specifiek ras kan je deze vast wel vinden.

Hierna begint het echte aanpassen. Je kan een ander vachtpatroon simpelweg kiezen maar je kan deze ook zelf maken. Dit systeem is best lastig en het vraagt veel geduld. Zeker voor de meer ervaren speler is dit erg leuk om uit te proberen.

(Enkele Create a Pet screens van onze forumleden)

Er zijn ook eigenschappen voor dieren om er zeker van te zijn dat je dier speciaal is. Maar wees gerust, door je dier te trainen kunnen er nieuwe eigenschappen aangenomen worden. EA heeft flink uitgepakt met alle nieuwe eigenschappen en er is meer dan genoeg keus. Jammer genoeg zijn er geen levenswensen voor de dieren. EA heeft dit express gedaan omdat het lange termijngeheugen van de dieren kort is, dus een levenswens zou nooit bestaan. CAP is dus niet alleen maar goed te gebruiken voor de beginners maar ook nog een uitdaging voor de meer ervaren speler.

Maar niet alleen is er flink gewerkt aan CAP maar er is ook moeite gestoken in CAS, Create a Sim. Aan de ene kant valt dit heel erg tegen maar aan de andere kant ook niet. Zo zijn er prachtige nieuwe dingen voor tiener meisjes en vrouwen, maar De rest van de leeftijden zijn eigenlijk vergeten.

Zo zijn er voor peuters helemaal niks en voor de kinderen maar twee outfits die eigenlijk niet doorkunnen voor serieuze boerderij kleren. Wel is er een cowboyhoed verkrijgbaar voor de kinderen en een stel cowboy laarzen, het thema wordt ook hier goed doorgevoerd.

Bij de tieners werd ik al wat enthousiaster. Voor de meiden zijn er twee nieuwe kapsels, een halflang kapsel en een paardrijdhelm. Qua kleding zijn de kleren van de tienermeiden bijna gelijk aan die van de volwassenen alleen dan veel minder. Hoewel er niet veel kledingstukken zijn kan je je Sims dochter wel omkleden tot echte paardrijdster en cowgirl. Maar weer geen nieuwe schoenen. Bij de jongens kreeg ik weer een dubbel gevoel. Er zijn drie nieuwe kapsels, heel erg gericht op de stoere kant van het cowboy zijn. Helaas is het niet mogelijk om deze stoere look af te maken met de nieuwe kleren. Er is namelijk maar één stoer blouseje en de rest is weer gericht op paardrijden.

Voor de (jong) volwassen vrouw zijn er veel nieuwe kledingstukken. Nog steeds is bijna alles gericht op het boerderijleven en het cowboy zijn maar bij deze leeftijd fase is het niet storend. Er zit veel verschil tussen de kleren waardoor je ook echt typische kledingstijlen kan geven. Zo zijn er serieuze paardrijdkleren, romantische boerderij items maar ook kattenvrouw truien. Voor ieder wat wils.

Waar er ook veel aandacht aan is besteed is aan de mannen. Alhoewel de kapsels van de (jong) volwassen precies hetzelfde zijn als van de tieners zijn er wel veel nieuwe kledingstukken. Deze nieuwe tops zijn het beste te omschrijven als stoere moderne cowboy. Hierbij zijn er drie broeken die er helemaal niet bijpassen. Een vreemde strakke paardrijbroek, een korte strakke broek en een nonchalante pantalon. Zelfs de twee verschillende soorten laarzen kunnen er geen matchend geheel van maken. Maar desalniettemin zitten er erg mooie spullen bij.

De ouderen zijn echt weer het ondergeschoven kindje. De kleding die we eerder zagen bij de (jong) volwassenen zien we weer terugkomen alleen dan maar twee items. Een echte opa en oma cowboy kan je dus nooit maken.

De nieuwe levenswensen en karaktereigenschappen hebben natuurlijk te maken met dieren. De eigenschappen zijn eigenlijk wat saai, of je Sim houdt van katten, honden, paarden of ze allemaal. De levenswensen zijn wel wat spannender. Je kan ervoor kiezen om bevriend te raken met 15 katten, honden of paarden of om wilde dieren te verzamelen. Als je kiest voor één van deze nieuwe levenswensen weet je wel zeker dat je flink wat tijd kwijt bent aan het volbrengen hiervan.

Koop en bouw modus

Wat betreft het aantal nieuwe meubels hebben we niks te zeuren. Er zijn niet alleen heel veel dierenspeeltjes maar ook allerlei meubels voor in het hele huis. Je zou alle meubels in drie thema’s op kunnen delen: Paardenboerderij, kinderfantasie en dierenleven. Vooral het eerste voert de boventoon. Maar de kinderfantasie en het dierenleven mogen er ook zijn. Er zijn verschillende spullen voor dieren zoals slaapplekken, etensbakken en speeltjes. Voor de paarden zijn er ook verschillende trainingsattributen te vinden om hun vaardigheden rijden en springen te verbeteren.

Met deze uitbreiding zal de kinderkamer nooit meer saai zijn. Er zijn maar liefst 2 nieuwe bedden en flink wat speelgoedbeesten die helaas alleen als decoratie neer te zetten zijn. Maar des al niet te min zijn de kinderkamers nu wel een stuk gevulder dan voorheen.

Hoewel alle spullen voor dieren en kinderen erg leuk zijn, voeren zij toch de ondertoon in vergelijking met het andere thema. Dit thema bruikbaar in het hele huis. Eigenlijk zijn alle meubels wel in dit thema te vinden. Van je aanrecht tot je bed en van je douche tot je bank. Je kan je huis nu echt omtoveren tot een boerderij. De meubels hebben heel veel detail waardoor het allemaal net echt lijkt. De lampen zijn prachtig, velen zijn eigenlijk gewoon kaarsen die je op kunt hangen. Maar niet alleen de verschillende meubels zorgen hiervoor. Door de vele decoratieve items wordt je boerderij geloofwaardiger en interessanter.

Hoewel het echt heel mooi is allemaal, blijft het allemaal een beetje hangen op één thema. Het is vooral paard gericht en erg donker allemaal. Als je geen paardenfreak bent of je houdt van lichte kamers ben je gedwongen om meubels te gebruiken van andere uitbreidingspakketten.

Over de bouwmodus valt niet veel te zeggen. Alle bouw items passen goed bij de meubels, erg boerderijachtig en donker. Het vreemde is alleen dat je het qua vloer maar zelf uit moet zoeken, er zit in dit uitbreidingspakket geen nieuwe bij. En dit is vreemd aangezien je alles nieuw hebt wat betreft meubels, behang, hekken, ramen en deuren.

Sommige dingen vallen wel op in de bouwmodus. Zo kan je zelfs je badkamer kan je verbeteren met de nieuwe muren. Deze zijn toch nog in het thema ‘boerderij’ maar wel licht en leuk. Maar ook hier, geen vloer. Ook zijn er veel nieuwe ramen met allemaal dezelfde stijl zodat je ze allemaal kan gebruiken in één huis. Je hoeft dus niet meer maar één type raam te gebruiken om in hetzelfde thema te blijven.

Terug van weggeweest zijn de bouwverzamelingen. Dit is een klein menu met allemaal kleine mapjes. In deze mapjes kan je alle meubels en bouwspulletjes die bij elkaar horen vinden. Zo zijn er voor alle uitbreidingen en accessoires pakketten één. Dit is niet alleen handig om je huis in één stijl in te richten maar ook om in één oog opslag te kunnen zien wat er allemaal nieuw is. Maar er zijn ook mappen met thema’s en je kan zelfs je eigen mappen aanmaken. Dit is zeker handig voor als je downloads hebt en je wil deze snel terug kunnen vinden.

klik hier om naar deel 3 te gaan


Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *