SN review: De Sims 3 Jaargetijden

SN review: De Sims 3 Jaargetijden

SN review: De Sims 3 Jaargetijden

Door weer en wind zijn we al weer aangekomen bij het achtste uitbreidingspakket van De Sims 3 namelijk De Sims 3 Jaargetijden. Na jaren wachten is het pakket er dan eindelijk en hebben we weer een klein stukje gameplay erbij voor onze families. Maar of het bij ons in de smaak valt is nog maar de vraag. Trek je regenlaarzen maar aan want hier komt onze review!

Laadscherm

SN review: De Sims 3 Jaargetijden

Laten we beginnen bij het begin en dat is natuurlijk het nieuwe laadscherm. Het mysterieuze laadscherm van De Sims 3 Bovennatuurlijk is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een vrolijk maar iets wat kinderlijk laadscherm. Terwijl je spel laadt zie je telkens een seizoen erbij komen, een erg leuk effect maar toch blijven de tekeningetjes wat kinderlijk.

Instellingen

SN review: De Sims 3 Jaargetijden

Bij de instellingen van je game kun je instellen hoe lang je een seizoen wilt hebben of juist een seizoen niet wilt hebben. Zo kun je dus je meest favoriete seizoen langer beleven en heb je je minst favoriete seizoen minder lang of helemaal niet. Je moet hier wel rekening mee houden dat het alleen voor de savegame geldt waar je in speelt en niet voor een nieuwe savegame. Je zult voor een nieuwe savegame een nieuwe instelling moeten maken voor de seizoenen. Het is fijn dat je de vrijheid hebt om de seizoenen zo lang of zo kort te maken als je wilt, alleen is het niet zo fijn dat je voor iedere savegame dus opnieuw de instellingen moet aanpassen.

Creëer een huishouden

Haar iets is waar veel mannen en vrouwen ijdel op zijn en willen ook zo graag mogelijk dat onze kapsels er zo goed mogelijk uitzien. De allereerste twee kapsels die je ziet in dit pakket zijn voor mij het tegenover gestelde van verzorgd. Je krijgt namelijk een raar kapsel met grote krullen aan de onderkant van het haar en een warrig kapsel. Het kapsel met de grote krullen doet mij aan een kapsel denken die bij het accessoires pakket zat van Katy Perry.

Deze twee kapsels hadden van mij niet in het pakket gehoeven, maar zodra je naar ‘haar met accessoires’ gaat kom je een boel leuke dingen tegen. Allereerst kapsels voor kostuums en daarna een leuke rits met mutsen en haarbanden. Een pluspunt bij dit pakket is dat alle leeftijden wat nieuwe kapsels hebben gekregen. De peuters hebben ook een warme muts en de tieners hebben nog leukere petten gekregen dan de jongvolwassenen/volwassenen. Het haar met accessoires is in mijn ogen wel geslaagd.

Bij ieder seizoen kun je een festivaltent opzoeken om je gezicht te laten sminken maar deze leuke sminks staan ook nog onder het kopje ‘make-up’ bij uiterlijk. Je kunt er dus ook voor kiezen om de smink zo op je gezicht te laten zetten, scheelt je Sim weer een paar Simoleons en hij zij kan er toch weer leuk uitzien met de feestdagen.

Als je een leuk kapsel hebt gekozen voor je Sim is het natuurlijk tijd om door te gaan naar de kleding, want je Sim moet er natuurlijk wel met de tijd mee gaan. Zodra je naar kleding gaat valt het je direct op dat er een nieuwe optie bij is gekomen, het dikke winter jasje laat je gelijk al denken dat het te maken heeft met de buitenkleding voor je Sims. En natuurlijk is het ook zo, want de optie heet ook buitenkleding. Zo ben je er in ieder geval zeker van dat je je Sim dik genoeg aankleed voor in de winter en je Sim niet flauwvalt van de kou.

Bij de normale kleding moet ik zeggen dat er niet heel veel kleding te vinden valt het meeste staat echt bij buitenkleding. Bij de vrouwen vind je namelijk maar twee volledige outfits, drie tops, een broek en een rok voor een kostuum. Bij de mannen vind je vijf tops, één broek en twee kostuums bij volledige outfits. Bij de tieners is het niet meer maar zelfs minder, bij de jongens vind je namelijk maar vier tops, één broek en ook maar twee kostuums bij volledige outfits. Aan de vrouwen kant vind je voor de tiener dames maar twee tops en de rest weer zoals hierboven beschreven.

Wat ik wel weer leuk vind is dat ze voor kinderen meer kostuums hebben gemaakt dan voor de volwassen mensen. Ze zien er zo schattig uit in hun kostuumpjes dat je de kinderen gewoon in hun wang wilt knijpen. Wat ook nog bijzonder is, is dat ze voor peuters ook wat hebben toegevoegd er zit gelijk een maar aan want je vind alleen een jasje en een volledige outfit bij buitenkleding.

Al is het een minpuntje dat je meer kleding vind bij buitenkleding dan in de kleding selectie voor je Sim met alledaags, moet ik toch zeggen dat alle kleding er in het algemeen heel goed uit ziet. Het lijkt wel alsof EA per pakket beter wordt in het maken van kleding.

Onder schoenen vind je een heerlijk warm paar look-a-like Uggs en een paar snowboardschoenen, zo heeft je Sim geen bevroren voeten als ze naar buiten moeten in de sneeuw! Dit zijn ook de enige paar schoenen die je zult vinden bij deze uitbreiding, voor mij mochten er nog wel een paar mooie slippers bij komen. Maar misschien zit dat wel in een volgende uitbreiding.

Bij de badkleding kan je nog wel tegen iets grappigs aan lopen, naast dat je een wetsuit krijgt voor je Sim is er ook nog een aanbod om er flippers en een duikbril aan je outfit toe te voegen. Dit ziet er erg grappig uit, vooral de kikker duikbril. Voor de rest is er bij normale kleding vrij weinig aan accessoires te vinden, alleen een horrormasker en een skibril. Bij buitenkleding zijn er nog twee paar handschoenen aan toegevoegd.

Als laatste in creëer in huishouden heb je natuurlijk de nieuwe eigenschappen voor je Sims. Dit keer zijn er twee nieuwe eigenschappen ‘Houdt van Kou’ en ‘Houd van Warmte’ allebei zijn deze natuurlijk seizoen gericht.

Koopmodus & Bouwmodus

In koopmodus zijn er een heleboel nieuwe voorwerpen bijgekomen, het zijn er zoveel dat je soms niet eens door hebt dat het een nieuw voorwerp is. Om de meubels makkelijk terug te vinden kan je altijd kijken onder ‘bouwverzamelingen’, hier staan drie mapjes met allerlei verschillende spullen uit De Sims 3 Jaargetijden. Deze spullen zijn nog lang niet alles, maar ze geven wel een snelle blik van wat er in het pakket zit. Tevens hebben alle drie de mappen een thema, erg leuk bedacht. De spullen die je krijgt bij dit pakket zijn mooi uitgewerkt in details. Naast de normale meubels kun je ook de schaatsbaan, een ijsmachine en natuurlijk nieuw speelgoed voor de kinderen kopen. De nieuwe speeltoestellen voor de kinderen zien er erg leuk en vrolijk uit, het is toch wel een pluspunt dat ze ook aan de kinderen hebben gedacht in dit pakket.

Om heel eerlijk te zijn is er niet veel bijzonders te vinden in bouwmodus. Je hebt een aantal nieuwe ramen, waarvan er één open staat en niet dicht kan worden gemaakt en je hebt een aantal deuren en een nieuw hek. Ik moet wel zeggen dat ondanks het niet heel bijzonder is wat je vindt, dat de spullen die je daar wel vindt heel netjes zijn afgewerkt en ook weer net iets anders zijn dan alle andere deuren, ramen en hekken.

Seizoenen

Zomer

Voor De Sims 3 Jaargetijden zaten je Sims eigen non-stop vast in de zomer, zeker als je met dit seizoen begint zal je nog niet heel veel merken van het nieuwe pakket. Maar wie beter kijkt zal zien dat de zomer ook nieuwe dingen heeft!

SN review: De Sims 3 Jaargetijden

Wanneer je aan zomer denkt, denk je direct aan het strand en de zee. Nu met De Sims 3 Jaargetijden is daar ook veel meer te doen voor je Sims. Zo kan je lekker dobberen op een luchtbedje, steentjes over het wateroppervlak en zandkastelen bouwen. Maar wat het meest opvallende is natuurlijk, is dat je kan zwemmen in de zee! Zo kan je in bepaalde werelden vanaf nu van eiland naar eiland zwemmen!

SN review: De Sims 3 Jaargetijden

De nationale feestdag in de zomer heet Lummeldag, een uitgelezen dag om naar het festivalterrein te gaan! Natuurlijk kan je ook op andere dagen gaan, maar op deze dag ben je toch vrij dus waarom niet?

SN review: De Sims 3 Jaargetijden

Op het festivalterrein kan je verschillende dingen doen. Je kan bijvoorbeeld met een eetwedstrijd meedoen, hoeveel hotdogs kan jij op? Je kan voor een wedstrijd vrienden uitnodigen maar je kan ook wachten tot andere mensen mee gaan doen. Ook kan je gaan skaten, natuurlijk ben je in het begin nog niet zo heel erg goed en zal je nog vaak vallen, maar hoe beter je wordt hoe meer trucjes je kan. Als laatste kan je nog flink afkoelen door een waterballonnen gevecht te houden in de speciale arena. Je kan trouwens ook een weerballonnen gevecht houden buiten deze arena.

In het algemeen is de zomer heel erg leuk, ik mis alleen de echte hittegolven. Naar mijn idee blijft de wereld wel redelijk gelijk ondanks de warmte.

Herfst

Langzaam verdwijnt de hitte en wordt het herfst. Vanaf dit moment zie je pas echt wat De Sims 3 Jaargetijden in petto heeft. Langzaam zie je de wereld veranderen, bladeren gaan vallen en de bomen krijgen een andere kleur. Door de open wereld gebeurt dit niet alleen met jouw huis en tuin maar met de hele wereld. Een ware transformatie is het.

Maar bladeren betekenen ook rotzooi in je tuin! Je ziet de bladeren letterlijk vallen en de grond raakt steeds meer bedekt. En hoewel opruimen een vervelend klusje is, kan je wel veel leuke dingen met die hoop bladeren! Zoals erin spelen maar ook kan je daarin genieten van je liefje.

Maar in de herfst kan je meer doen dan alleen blaadjes opvegen, het is namelijk ook Spookdag! Op deze dag gaan de kinderen verkleed langs de deuren en halen ze snoep op. Deze speciale dag is natuurlijk gebaseerd op het Amerikaanse Halloween maar wel ontzettend leuk gedaan! Bij dit feest hoort ook een versierd huis en licht! Daarom kan je nu pompoenen snijden met verschillende gezichten en deze verlichten maar ook lampjes aan je huis ophangen! Deze lampjes zijn er in verschillende kleuren en figuren maar ze zijn ook buiten het herfst seizoen te gebruiken.

SN review: De Sims 3 Jaargetijden

Ook in dit seizoen is er weer een festival vol met verschillende activiteiten. De activiteiten zijn heel erg op de herfst gericht en verschillen erg van de activiteiten van de zomer. Allereerst heeft de waterballonnenarena plaatsgemaakt voor een spookhuis. Een leuk detail hieraan is dat als je door de ramen kijkt zie je her en der een paar dingen die binnen gebeuren.

Ook zijn er activiteiten die te maken hebben met eten, zoals appelhappen. Door op deze bak met water en appels te klikken kan je ervoor kiezen om zelf tegenstanders uit te kiezen of om te wachten tot andere Sims mee gaan doen. Maar ook kan je weer een eetwedstrijd houden. Ditmaal zullen je Sims hun gezichten in taarten drukken en deze zo snel mogelijk eten.

Winter

SN review: De Sims 3 Jaargetijden

In de winter ondergaat je stad een echte metamorfose. De steden zien er prachtig uit onder een pak sneeuw, je krijgt zelf hierdoor ook een echt wintersgevoel.

SN review: De Sims 3 Jaargetijden

De winter leent zich er echt voor om leuke dingen te doen met je familie en de sneeuw. Zo kan je een mooie sneeuwengel maken maar ook sneeuwpoppen komen langs. Er zijn verschillende sneeuwpoppen en het is telkens weer een verassing welke het nou is geworden. Maar ook zijn er echte iglo’s. In deze iglo kan je gewoon zitten maar je kan er ook opwarmen met je geliefde.

SN review: De Sims 3 Jaargetijden

Tijdens de vrije Sneeuwvlokjesdag kan je er voor kiezen om naar het festival te gaan. Tijdens dit festival is er in dit seizoen veel minder te doen. Dit komt natuurlijk omdat het te koud is om zo lang buiten te zijn! Om op te warmen draag je natuurlijk de juiste buitenkleding en kan je warme chocolademelk drinken.

Maar ook sporten houd je warm! Zo kan je schaatsen, wanneer je al hebt leren rolschaatsen kan je ook al goed schaatsen! Voor de stoerdere Sims heb je ook snowboarden. Ook hierbij geldt weer, hoe meer tijd je eraan besteedt, hoe beter je bent en hoe meer trucjes je kan.

Lente

SN review: De Sims 3 Jaargetijden

Wanneer de lente eindelijk aanbreekt, smelt de sneeuw en zal het klimaat weer stijgen. Tegen de tijd dat je eindelijk weer een groene wereld ziet, kan je ook wilde bloemen vinden! Deze bloemen kan je plukken en mee naar huis nemen om ze daar te geven aan je liefje of om ze als decoratie te gebruiken.

Er is veel te doen ditmaal op het festivalterrein. Zo kan je je liefde laten meten, hoefijzers gooien en zelfs slowdansen op de dansvloer om je date perfect af te sluiten.

Maar ook voor de minder romantische Sims zijn er leuke dingen te doen. Natuurlijk kan je weer lekker eten en drinken net zoals rolschaatsen. Een andere erg leuke activiteit is het eieren zoeken! Op het terrein zijn er verschillende (paas)eieren verstopt en die moet je vinden, hierin zitten kleine cadeautjes en festivaltickets. Dit evenement is natuurlijk eigenlijk voor kinderen maar oudere Sims kunnen ook meegenieten.

Feesten

Naast de verschillende feestdagen zijn er ook nieuwe feestjes! De nieuwe soorten feesten kan je wel linken aan de seizoenen maar je bent niet verplicht om ze in dat seizoen te houden. Deze feestjes houd je op dezelfde manier als de voorgaande feesten. Dit doe je namelijk eenvoudig via je telefoon, waarna je een menu krijgt waarin je het feestje, de tijd en de gasten kan kiezen.

Allereerst het Feestmaalfeest. Dit feestje is eigenlijk hetzelfde als een normaal feest maar draait heel erg om eten. Al je feestgangers zullen wat eten meenemen waar je samen van kan genieten. Zorg alleen wel voor genoeg zitplek, want anders gaan er Sims zielig en alleen buiten zitten.

SN review: De Sims 3 Jaargetijden

Een ander erg leuk feest is het Verkleedfeest. Hoewel dit feest heel erg past bij Spookdag/Halloween maar, nogmaals, je hoeft het niet op die dag te vieren. Je hoeft niet je Sims stuk voor stuk om te kleden, ze zullen zelf een kostuum aantrekken. Erg leuk is natuurlijk dat al je gasten zich ook aan deze dresscode zullen houden.

Als laatste een veelbesproken feest, het Cadeaufeest. Tijdens het cadeaufeest zal er in de grootste kamer een kleed verschijnen met een stapel cadeautjes, je hebt zelf ook even de tijd om cadeautjes toe te voegen net zoals je gasten zullen doen. Na verloop van tijd zal iedereen om de stapel heen gaan zitten en om en om een cadeautje uit de stapel pakken. Nu maar hopen dat je leuke cadeautjes krijgt! De gekregen cadeaus zullen in de inventaris van de ontvangende Sim verschijnen.

Conclusie

Ans schreef:

De Sims 3 Jaargetijden is een van mijn favoriete pakketten, dit omdat het weer toch net iets meer toevoegt aan je spel. Ik ben net zoals in het echt geneigd om mijn Sim binnen te laten blijven als het regent en sneeuwt, dan dat ik ze naar buiten moet sturen voor een boodschap. De Sims 3 Jaargetijden is een goed gevuld en leuk pakket, een pakket waar je geen spijt van zult krijgen. Het spel krijgt van mij een 9,8.

FranSor schreef:

Eindelijk! Eindelijk is het dan zover, seizoenen. De details zijn ontzettend mooi en echt tot het uiterste uitgewerkt. Ik ben wel bang dat ik de festivals terzijnertijd over zal slaan, die zijn even leuk maar maken je spel er niet uitgebreider op. De seizoenen daarentegen zijn echt geweldig en ik geniet er keer op keer weer van en vind het heerlijk om Sims te kleden op de verschillende seizoenen. De Sims 3 Jaargetijden krijgt van mij een dikke vette 9!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *