SN Review: De Sims 3 Vooruit in de Tijd – Pagina 2

SNREVIEW

Nieuwe wereld & Tijdreizen 

 De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review
De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review

Bij ieder nieuw pakket dat we kopen verwachten we dat er een nieuwe wereld bij zit. Dit keer is er weer een koppeling tussen werelden. Wanneer je in de tijd gaat reizen zul je zien welke toekomst je hebt en zal je daar mee moeten leven, of in het heden dingen verbeteren om je toekomst weer wat mooier te maken. Om in de tijd te kunnen reizen heb je natuurlijk een tijdreizer nodig en dan niet de tijdreiziger die we bij De Sims 3 Ambities kunnen maken, nee, er is een totaal nieuw tijdreis portaal ontwikkeld!
Om het tijdportaal te krijgen hoef je niet bijzonder veel te doen. Deze verschijnt vanzelf op je kavel en bij te weinig ruimte op je kavel, verschijnt deze op een openbare kavel. Als het Tijdportaal op een openbare kavel terecht is gekomen dan kun je deze herkennen op de kaart door een gouden ster met een portaal logo erin. Zo kun je altijd tijdreizen wanneer je maar wilt!

 De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review

Het tijdportaal komt zomaar uit de lucht vallen op je kavel en je Sim heeft er geen idee wat hij of zij er mee moet doen. Wanneer je Sim het Tijdportaal gaat inspecteren komt er een Tijdreiziger er met een knal uit en gaat direct naar je Sim toe. Hij overhandigt een Tijdalmanak, die direct in je inventaris verschijnt naast je telefoon en verzamelboek. Met de Tijdalmanak kun je informatie opzoeken over het tijdreizen.

 De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review

Gelijk nadat je de Tijdalmanak hebt aangenomen komt er gelijk een opdracht. ‘Tijdreiziger een handje helpen’ het doel hiervan is dat je alle krachtige accu’s op je kavel vind en verzameld, vervolgens moet je deze natuurlijk bij de Tijdreiziger inleveren. Het aantal accu’s die op je kavel staan kunnen variëren, maar je hebt er maar vijf nodig totaal. Nadat de krachtige accu’s zijn ingeleverd kan de tijdreiziger weer naar huis, of je gaat stiekem met hem mee de toekomst in!

 De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review

De Tijdalmanak

De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review

In het kort had ik al beschreven dat de Tijdalmanak informatie geeft over de toekomst. De Tijdelmanak heeft drie verschillende tabbladen waar allerlei informatie over de toekomst wordt bijgehouden. Op de ‘Gebeurtenissen tabblad’ kun je zien welke toekomst je bent beland, bij iedere nieuwe save game zal dit de ‘Normale toekomst’ zijn in Oasis Landing. Je kunt de toekomst veranderen door een van de gebeurtenissen in gang te zetten wanneer deze beschikbaar zijn. Daarnaast staat er in de Tijdalmanak wie de afstammelingen van je Sim zijn en informatie over de Erfenisstandbeelden in Oasis Landing.

Verschillende toekomsten 

De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review

Er zijn in totaal drie verschillende toekomsten waar je heen kunt gaan: De normale toekomst, een Utopische toekomst en een Dystopische toekomst. Alle werelden zien er met uiterlijk anders uit maar de indeling van de stad blijft hetzelfde, je zult dus alleen de verschillende effecten van een goede en een slechte toekomst zien. Bij de goede toekomst (Utopia) moet je bijvoorbeeld denken aan de regenboogachtige bomen en bij de slechte toekomst (Dystopia) moet je denken aan bergen met vuilnis en meteorieten die naar beneden zullen vallen. Al met al bepaal jij zelf in welke toekomst jij uit eindelijk gaat spelen.

Oasis Landing

“Oasis Landing is een bruisende stad vol verborgen schatten en ongerepte plekjes die nog ontdekt kunnen worden. Ga op avontuur in de Woestenij, doe mee aan een Plumbotwedstijd of bezoek afgezworen technologie van Sims”

De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review

Oasis Landing is de toekomst wereld waar je met een schone save game terecht komt, je kunt ervoor kiezen om in Oasis Landing te blijven maar je kunt ook op ieder moment weer terug gaan naar het Heden. Je kunt net zoals in het heden een baan zoeken, trouwen, kinderen krijgen een normaal leven in de toekomst kan dus gewoon!

De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review

Op ieder klein hoekje van Oasis Landing zie je moderne architectuur van de huizen tot aan de gebouwen waar je Sims werken, tot aan het park, alles ziet er strak en in zijn nopjes uit. Sommige gebouwen hebben andere icoontjes gekregen dan dat we nu gewend zijn, zoals het historische park en de nieuwe banen die te vinden zijn in Oasis Landing. In de toekomst is er eindelijk weer iets gekomen wat wij allemaal super zullen vinden, een winkelcentrum! Weer ouderwets winkelen en kijken naar paspoppen die de kleren dragen!

 De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review

Over de bergen en door het woud, gaan wij naar… ‘ de mensen die niet blij zijn met de technologie van nu’ toe. Deze nuchtere Sims midden in de bergen zien de technologie van de andere Sims niet zo zitten en dat laten zij merken ook. Deze Amish-achtige Sims hebben zich afgezonderd van de technologie en hebben een eigen klein dorpje gebouwd in de bergen. Er staan daar vijf huizen, een park, een visplek en een kroeg waar zij kunnen ontsnappen aan de moderne technologie van de toekomst. De Amish-achtige Sims zijn al blij met hun eigen technologie, oftewel de basis spullen uit het heden.

Dystopia

“Onverantwoordelijke keuzes hebben weinig overgelaten van Oasis Landing. Bedolven onder afval, meteorieten verpulveren het landschap en gevaarlijke scheuren in de grond de nodigen uit tot avontuur, want wie hierin afdaalt kan misschien schatten vinden.”

 De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review

De beschrijving van deze toekomst zegt natuurlijk al genoeg, maar zodra je de Dystopische toekomst in komt merk je toch echt dat het er somber en naar uitziet in deze toekomst. Hopen afval en een smog lucht komen je tegemoet zodra je deze wereld binnenkomt, je Sim kan hier leven en proberen Dystopia weer een beetje op orde te krijgen. Maar of het ooit zou lukken om Dystopia helemaal schoon te krijgen is nog maar de vraag.

 De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review

De Dystopische toekomst ziet er erg goed uit voor een wereld die getroffen zou zijn door de slechte keuzes van De Sims uit het heden. Ieder gebouw, iedere boom en iedere bult met vuilnis is oprecht een goede keuze geweest om dit toe te voegen aan deze wereld. Het ziet er oprecht uit als een vuile toekomst.

 De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review

Utopia

 De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review

“De Sims uit Oasis Landing hebben zich eeuwenlang laten inspireren door de meest vrolijke verhalen en eigenhandig een paradijsje gesticht! Overal zie je bloemen met Dauw en niemand weer waar het goud vandaan komt dat je overal kan graven. De inwoners dartelen in het rond, terwijl ze vrolijk naar elkaar zwaaien.”

 De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review

Utopia is met een gerust hart de vrolijke en goede toekomst waar je terecht kunt komen. Deze toekomst te herkennen aan zijn regenbogen, vrolijke gekleurde bomen en de grote bloemen die je tegenkomt in de stad. Deze abnormale grote bloemen kunnen je Sims schudden en worden dan onder bedolven met stuifmeel van de bloem. In ieder geval is er ook genoeg te ontdekken in Utopia je kunt Sims zien die zichzelf random knuffelen.

 De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review

Hoe je het went of keert de toekomst ligt in jouw handen, Of je nou de slechte of goede toekomst wil, jij kan ze ‘triggeren’. Het is niet geheel moeilijk om dit voor elkaar te krijgen, je krijgt opdrachten aan de hand van de toekomst die je wilt creëren. Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om de nieuwe levenslagenbeloning ‘Afstandbiedening voor de tijd’ te kopen voor 25.000 levenslange blijdschap punten. Hiermee kun je van de ene toekomst naar de andere toekomst hoppen. Hoe je het went of keert de toekomsten zijn leuk gedaan en zien er ook echt toekomstig uit. Het jammere vind ik wel dat je niet kunt zien hoe bijvoorbeeld Sunset Valley er in de toekomst uit zal zien, of een andere wereld. Misschien is dat nog wel toekomstmuziek, maar voor nu kunnen we het doen met deze drie fijne werelden.

Afstammelingen

De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review

Wat zou er met je familie gebeuren als er honderd jaar tijd voorbij zou zijn? Zou er dan überhaupt nog familie zijn met dezelfde achternaam of zou de familie niet meer bestaan? Je Sims hoeven zichzelf dit niet meer af te vragen, in het spel kun je zien of je Sim familie heeft wonen in Oasis Landing.
Wanneer je met de tijdreiziger in Oasis Landing zult aankomen, krijg je gelijk een berichtje of je afstammelingen hebt in Oasis Landing.

De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review

Via de Tijdalmanak kun je eenvoudig bekijken wie je afstammelingen zijn en kan je ze makkelijk opsporen. Hoe je afstammelingen zullen zijn hangt er vanaf wat jij in het heden doet. Grote gebeurtenissen hebben effect op je afstammelingen, denk bij grote gebeurtenissen aan bijvoorbeeld een zwangerschap. Ook hebben de eigenschappen van je Sims (en de nakomelingen van je Sims) invloed op de karakters van de afstammelingen. Het eerste bezoek aan de afstammelingen kan stroef verlopen maar je kunt ook ontzettend warm welkom geheten worden. Persoonlijk vind ik dit een super leuke optie en de afstammelingen lijken goed op de Sim die je hebt gecreëerd.

Erfenisstandbeelden

De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review

Een vereeuwiging van jezelf, van je eigen lichaam maar dan van een stuk beton op een betonnen ondergrond. De glorie van je Sim wil je vereeuwigen en dat kan nu ook. In het Historische Park in Oasis Landing staan vijf verschillende standbeelden. Deze beelden vijf verschillende standbeelden hebben ook allemaal een eigen naam: De PlumbotPionier, de Gelauwerde Filantroop, de Tijdhoeder en de Trendsetter. In de Tijdalmanak kun je lezen hoe jouw Sims deze standbeelden kunnen verdienen, want zoals altijd krijgen je Sims niks vanzelf. Wederom zijn de opdrachten niet moeilijk te voltooien en heb je een Standbeeld zo verdiend. Ook deze optie voegt weer een klein leukigheidje toe aan je spel.

De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review

Futuristische Objecten 

Het leven in de toekomst is natuurlijk vol technologie, je Sims gaan mee in de tijd en genieten van ieder gemak dat zij maar hebben in de toekomst. Zo hoef je niet meer met de trap te gaan om beneden te komen, nee je wordt naar beneden gezogen in een buis! Bij dit pakket zijn er ontzettend veel objecten bij gekomen en dat is alleen maar een pluspunt, meubels hebben we namelijk nooit genoeg!

Windbreker en Jetpack

De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review

Vliegen is vrij nieuw voor je Sims en zij zullen er in het begin ook niet superhandig in zijn. Met de Jetpack en Windbreker kun je rond vliegen door de hele stad, je Sim zweeft boven de grond met een zweefbord en knalt de lucht in met een Jetpack. Vooral de landingen met de Jetpack kunnen nogal vermakelijk zijn, je Sim heeft de technologie in het begin niet in de hand en het kan dus regelmatig gebeuren dat je Sim neerstort in de grond. Naast het vliegen kunnen je Sims ook nog andere interacties met de Jetpack: Een grap uithalen met een andere Sim, in de lucht schuifelen, een zoen en Ojaa horen er natuurlijk ook nog bij! Vooral het in de lucht schuifelen is een interactie die steeds weer mooie plaatjes oplevert. Dit is één van mijn favoriete nieuwe interacties.

Holosprieten 

De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review

Huisdieren met vacht zijn zó 2000, zelfs een Tamagochi is er niks bij. In de toekomst hebben we holografische huisdieren. Deze holografische huisdieren heten ook wel de ‘Holosprieten’ deze kan je kopen in het koopmenu. Je moet wel opletten dat je niet gaat zoeken op de naam ‘Holosprieten’ want daar vind je dit geinige beestje niet onder, je moet zoeken naar een ‘HoloSpriet Disk’, daar komen deze kleine wezens uit. De HoloSprieten werken ongeveer hetzelfde als een Tamagochi of beter gezegd, een huisdier met huid en haar, je moet ze aandacht geven, voeren en ook schoonmaken. Je moet deze schattige wezens in een goed humeur houden! Als HoloSprieten bij elkaar in de buurt zijn, doormiddel van je Sims hun inventaris, kunnen zij met elkaar praten. De HoloSprieten komen in alle soorten en maten, je kunt ze een beetje vergelijken met Pokémon.

DroomPod

De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review

De DroomPod is niet zo maar een bed waar je in slaap, nee dat zeker niet. Met de DroomPod zul je heerlijk gaan dromen en je kiest van te voren welke droom je krijgt, zo hoef je nooit meer wakker te worden door een nachtmerrie. Als je Sims samen gaan slapen in de DroomPod kunnen je Sims er voor kiezen om een droom te delen. Dromen kunnen goed aflopen en je zelfs Utopia voor je creëren maar kunnen ook met een minder goede afloop eindigen. Zo kun je voor een paar Sim uren een karaktereigenschap overhouden van een minder goede droom. Naast de goede dromen en slechte dromen kun je de DroomPod ook nog gebruiken als een normaal bed.

De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review

Laserharp

De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review

Muziekale Sims houden hun hart vast en kijken met grote ogen naar een nieuw muziek instrument: De LaserHarp. De LaserHarp is een nieuw muziek instrument en een vaardigheid die je Sims kunnen bespelen en leren. Het is nog een hele uitdaging om met de LaserHarp aan de gang te gaan want je Sim leert het niet zo snel, in het begin krijg je telkens hetzelfde riedeltje, maar na niveau 5 krijg je nieuwe liedjes. De nieuwe liedjes zijn alleen verkrijgbaar in de toekomst.

Banen in Oasis Landing

De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review

Het leven in Oasis Landing gaat door en jammer genoeg zijn de prijzen niet omlaag gegaan in de toekomst. Als je Sim een leuke LaserHarp of HoloSpriet wilt hebben moet hij/zij gewoon werken. Er zijn in totaal drie nieuwe carrières waar je Sim uit kan kiezen. Je registreren als Botbouwende zelfstandige, dit kun je doen zodra je de vaardigheid Botbouw op niveau 1 hebt behaald. Ook kunnen je Sims sterrenkundige worden in het Sterrenobservatorium, wat overigens een heel nieuw gebouw heeft gekregen. De laatste optie is werken in het PlumbotStadion. Naast dat je deze banen kunt nemen kun je natuurlijk ook nog de normale banen uitvoeren in Oasis Landing.

Plumbots maken het leven (on)handig

De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review

De Sims uit het jaar 2000 die in het afgelegen dorpje liggen durven het niet aan om een Plumbot te maken of überhaupt één in huis te nemen. Daarentegen zijn de Sims die wel vooruit gaan in de tijd, ontzettend nieuwsgierig naar Plumbots. In de Botterij kun je een kant-en-klare Plumbots kopen maar je kunt er ook onderdelen kopen voor je PlumBot. naast een kant-en-klare Plumbot kun je er ook voor kiezen om er zelf één te bouwen.

De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review

In de Botterij kun je aan de slag om een Plumbot te bouwen, als je hier voor kiest kom je in een soort CAS terecht maar dan voor Plumbots. Hierin kun je echt een eigen Plumbot bouwen, van top tot teen kun jij bepalen hoe je Bot er uit ziet. Je kunt de onderdelen van je bot aanpassen maar ook de stem en het geslacht.

De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review

Aan Plumbots hoef je gelukkig niet zo veel te doen als bij je huisdieren in het heden, Plumbots hebben alleen ‘Accu’ en ‘Onderhoud’ nodig om te kunnen leven, dit kunnen Plumbots gelukkig ook zelf doen. Plumbots hoeven dus niet te slapen of te eten en verouderen ook niet, zo blijft een Plumbot voor eeuwig bij je.

De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review

Om even terug te gaan in de tijd, we hadden natuurlijk al Simbots en deze deden ook het huishouden en speelden ook met je kinderen, maar toch zijn Plumbots weer anders. Het grootste verschil is voornamelijk dat Plumbots een chipsysteem hebben waardoor hun karakter, levensbehoeften aan te passen zijn. Deze chips zijn niet één, twee, drie te krijgen. Je moet allereerst Nanieten, kleine mechanische insecten, vinden of zelf maken. Deze Nanieten zijn slechts een klein onderdeel van een chip, maar komen iedere keer weer terug. In het begin zal je maar drie eigenschapchips kunnen maken, des te hoger je niveau Plumbot bouwen is, hoe meer chips je kunt maken en toevoegen aan je Plumbot.

De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review

Plumbots zijn erg leuk om te bouwen en zijn ook weer een nieuwe uitdaging in je spel. Zo moet je spullen verzamelen, bouwen en uit eindelijk creëer je pas een Bot. Daarnaast kun je nog wedstrijden houden met je Plumbots, iets wat je ook niet vaak voorbij ziet komen.

Conclusie 

De Sims 3 Vooruit in de Tijd is een erg leuk pakket dat je weer ontzettend veel gameplay geeft. EA heeft naar mijn idee inspiratie gehaald uit bekende films. Zo lijkt het hoverboard uit Back to the Future te komen, de Plumbots uit iRobot en de jetpack uit The Jetsons. In het begin was ik zelf niet zo te spreken over het pakket tot ik er echt mee ging spelen, de toekomst is toch niet zo erg! Er is ontzettend veel te ontdekken en te doen in dit pakket, vooral de nieuwe gameplay is al een hand vol opzich! EA heeft het laatste pakket ontzettend goed vol gestopt met nieuwe objecten en kleding, voor het eerst in een tijdje ben ik weer ontzettend enthousiast over een uitbreiding. Jammer genoeg is De Sims 3 Vooruit in de Tijd de allerlaatste uitbreiding voor De Sims 3, gelukkig is er veel te ontdekken in De Sims 3 Vooruit in de Tijd voordat De Sims 4 om het hoekje komt. Het spel krijgt van mij een 8,5 voor zijn originaliteit, details en leuke gameplay.

Met dank aan EA Benelux voor het review exemplaar van De Sims 3 Vooruit in de Tijd.

2 reacties

  1. Ik wil hm graag kopen maar ik weet niet of hij leuk is maar door jou tekst vind ik het leuk en ga ik hm kopen ps heb je meer nieuws over andere pakketten

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *