Sims Nieuws

Je kunt gewoon niet zonder!

SN review: De Sims Social

Click here to read the English version of our review!

Je hebt er als Sims fan naar uitgekeken of niet, maar daar is De Sims Social dan eindelijk!

Een nieuw vers spelletje voor Facebook die een paar duizenden fans al spelen! En waar je jezelf een paar uur zoet mee kan houden! Let wel op: er is geen Nederlandse versie van De Sims Social en ik heb het dus in het Engels gespeeld.

Create A Sim

Laat ik bij het begin beginnen, het maken van je Sim. Natuurlijk zijn er niet zo veel kelding en haarstijlen als voor de ‘echte’ De Sims 3. Maar toch zijn er aardig wat! Er zijn 11 kapsels, 8 haar kleuren, 2 pagina’s met ogen, 2 pagina’s met monden, verschillende wenkbrauwen en neuzen!

En dan natuurlijk het belangrijkste: De kleding! Daar is ook een hele boel uit te kiezen: rokjes, broeken, bikini’s, slaapkleding, sokken en schoenen. Bijna alle dingen die je normale Sim ook heeft. Alleen zit er bij het uiterlijk wel een klein addertje onder het gras, de eerste keer kan je alles aanklikken wat je wilt en is het gratis. Maar ga je later in het spel naar Change your outfit, dan krijg je opeens veel meer outfits te zien, en merk je ook opeens dat je er geld voor moet betalen! Maar wees niet bang, het meeste geld verdien je in het spel zelf!

Welkom in Little Haven

Wanneer je uit de CAS komt zie je de plek waar je huis staat. Je huis staat in het stadje ‘Little Haven’. De naam zegt al genoeg! Want zo groot is het inderdaad niet, je ziet alleen je eigen huis en dat is alles! Het zou veel leuker zijn geweest als ze op de groene plekken in de buurt de huizen van je vrienden hadden gezet! Dan kon je hun huis steeds meer zien groeien (waardoor je de neiging krijgt om zelf ook meer te bouwen).

Eenmaal aangekomen in Little Haven, ontmoet je Bella Goth. Een standaard Sim die bij iedereen verschijnt in het spel, of alle andere Sims die je in de promo’s hebt gezien ook nog voorbij komen weet ik niet. Maar het zou wel leuk zijn voor de afwisseling.

Bella Goth geeft je gelijk een kleine tutorial over hoe je humeur werkt, hoe je geld kan verdienen en hoe je bij de buren langs gaat. Het is niet zo zeer moeilijk om alles bij te houden! Want je humeur gaat veel langer mee dan in De Sims 3, maar daar in tegen gaat je geld sneller op.

Aangezien je voor sommige opdrachten ook wat dingen moet kopen. Alles is heel simpel te krijgen, als je maar genoeg buren hebt die vaak genoeg online zijn om je te helpen! Af en toe is het wachten op spullen irritant, en als je ze zelf wilt proberen te krijgen is je Energie zo op!

Meubels

Als je eindelijk klaar bent met de tutorial van Bella, kom je in de wijde wereld terecht. En dat houd in: je huis. In de tutorial wordt je al gevraagd om twee dozen uit te pakken, en daar in zitten een computer en een magnetron. Erg handig, maar wat is er nog meer te krijgen om je huis mooi te maken? Ik kan je zeggen dat er genoeg aanbod is om je huis leuk op te knappen! Alleen zijn sommige dingen helaas alleen te krijgen met SimCash, waar je voor moet betalen. En daar hou ik als Hollander persoonlijk niet van!

Er is dus een ruim aanbod aan meubels: banken, stoelen, tafels, bedden, decoratie, skill benodigdheden zoals een schildersezel, verrekijker etc. Eigenlijk wat er in de normale Sims ook zit, maar dan in het klein! Het kost wat tijd en wat Simoleons maar dan heb je wel wat om mee te pronken als je facebook vrienden voorbijkomen!

Energie

Je zal wel denken wat heeft stroom nu met De Sims Social te maken, en dat heeft het ook niet. Maar je Sim heeft energie, eerst dacht ik dat je die kon aanvullen door je humeur op pijl te houden. Maar dat is dus niet zo, energie kan je verdienen door opdrachten te vervullen en met je buren te praten. Maar je kan ook je energie kwijt raken door je opdrachten te vervullen of met je buren te praten.

Des te hoger je level is, des te ‘moeilijker’ je opdrachten worden dus moet je daar veel dingen voor doen. Helaas kan je sommige opdrachten daardoor dus niet in één keer afmaken en moet je soms gaan slijmen bij je vrienden voor energie.

Als je energie bar lager is dan ‘3 van de 15’ dan krijg je een timer: Getting more energy after 3:00 minuts. Het is heel irritant om daar op te wachten. Hopelijk komt daar nog verbetering in.

Buren

In de promo leek het er even op dat je bij de buren langs kon gaan en gewoon kon chatten met elkaar en dat je elkaar ‘daadwerkelijk’ zag. Maar helaas is dat niet zo, je Sim kan naar je Facebook vriend gaan maar die zal later alleen een melding krijgen dat jij in zijn of haar huis bent geweest. Dit vind ik persoonlijk een tegenvaller omdat ik had gehoopt dat het een soort chat zou worden! Dat zou toch wel eens een vernieuwing zijn!

Al met al zijn je buren toch je redding in het spel. De opdrachten die je dus moet vervullen kan je niet in je eentje doen, zoals ik al vertelde bij het kopje ‘energie’ kost het veel tijd/energie om dus die opdrachten te vervullen. En daar hebben ze net zoals met alle andere Facebook spelletjes rekening mee gehouden door een ‘share’ optie toe te voegen. Als je iets nodig hebt kan je het aan je vrienden vragen, het gaat heel eenvoudig met een paar keer klikken op je muis. Wellicht zal je Facebook vriend na een paar requests knettergek worden aangezien er zoveel requests dan binnen komen.

Maar je kan niet alleen vragen aan je buren, maar ook dingen geven. Als jij een opdracht hebt voltooid of je een level om hoog gaat met je Sim, of je huis waarde level gaat omhoog, wordt er gevraagd of je de beloning wilt delen. Klik je op ‘Share’, krijg je z’n schermpje als hierboven te voorschijn.

Als jouw eigen Facebook vrienden / je buren iets hebben geplaatst op hun wall, kan jij het ook claimen! Zoals hier, een vriendin van mij heeft ontzettend veel geld in haar huis gestoken en omdat zij een level omhoog is gegaan, kan ik wat simonleons krijgen! Hartstikke fijn natuurlijk! Zo kom je aan meer geld voor jezelf, waardoor je je huis weer aan kan passen of je sim zelf.

Mijn mening

De Sims Social is toch wel een ontzettend leuk spel! En erg verslavend ook! Als je een dag of twee echt neemt om het te spelen, kom je al een heel eind in het spel! Normaal ben ik niet zo’n fan van Facebook spelletjes en heb met mijn eerste blikken ook heel nuchter gekeken naar De Sims Social.

Maar man wat is het leuk! Al met al is het zeker de moeite waard om te spelen! Heb je geen facebook pagina, en weet je nog steeds niet zeker of het de moeite waard is om er één aan te maken? Ik kan je zeggen: Dat is het wel!

AnsjJ2


(officiële release trailer van De Sims Social)

| The Sims Social officiële website |


Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt ook inloggen om een reactie te plaatsen.

Je kunt de volgende HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>