Sims Nieuws

Je kunt gewoon niet zonder!

SN Review: Hidden Springs

~ Rather the English version? Click here! ~

SN Review: Hidden Springs

Hidden Springs oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op beroemdheden en rijken die er ontspanning zoeken en aan de sleur willen ontsnappen. Ze kunnen geen weerstand bieden aan de verhalen over de schijnbaar magische krachten die in de bossen en waterplassen ronddwalen. Sommige stedelingen die in de bossen wonen doen heel geheimzinnig en lijken een lichtgroene kleur te hebben. Zou er echt sprake zijn van magie?

SN Review: Hidden Springs

Vanuit Hidden Springs kun je langs de oevers van het meer lopen, ontspannen in een luxe kuuroord of skihut, door de bossen struinen en zelfs een oude geheimen aan het licht brengen in het Museum der Magie en Bovennatuurlijke Zaken. Wat ga jij ontdekken in Hidden Springs?

Introductie

Zoals de beschrijving op de officiële website van De Sims 3 al duidelijk maakt, Hidden Springs is vreemde stad. Daar komt het wel op neer. Omgeven door bergen en grenzend aan een groot meer wekt het stadje vreemde verhalen en vermoedens op, en de mysterieuze Sims die er in rond lopen helpen daar ook aardig aan mee.

SN Review: Hidden Springs

Verstopt in de bossen bevinden zich magische taferelen. Denk aan planten en wateren met zogenaamde bovennatuurlijke krachten, lichtgroene Sims met een achterliggend verhaal en meer. Kortom, als je in Hidden Springs begint te spelen, weet je niet waar je als eerst moet kijken.

De stad en omgeving

Het centrum

Net zoals in alle andere buurten die ik in mijn spel heb zitten, is Hidden Springs opgebouwd op dezelfde manier. In het midden van het centrum van deze stad bevindt zich een groot plein. En ik moet eerlijk zijn, het is het meest saaie plein dat ik ooit in mijn hele leven gezien heb.

De enige kleuren die er te vinden zijn: grijs, zwart, wit en heel licht roze. En dat roze komt nog het minst voor van allemaal. Het gehele, sombere plein bevat een klein gebouwtje waar je koffie kan drinken. En nu denk je, hier is dan wel érg veel aandacht aan besteed, als dit het enige hier te vinden is. Maar nee, EA heeft er volgens mij drie minuten werk aan gehad. Althans, zo oogt het wel.

Het plein is versiert met een grote hoeveelheid lantaarnpalen en aantal vierkante stenen, vier picknick-tafels en drie bomen, waarvan er één kaal is. Ik hoor jullie denken, het is inderdaad wat karig. Misschien dat EA dit met opzet heeft gedaan om het een bepaalde sfeer uit te laten stralen maar naar mijn mening is dit plein gewoon vreselijk mislukt.

Om het plein heen bevinden zich de standaard voorzieningen zoals; het stadhuis, de supermarkt, de boekenwinkel, de bibliotheek, de snackbar, het theater, de bibliotheek, de bistro en het politiebureau. Hier is niet veel speciaals en unieks aan op te merken, we kennen het inmiddels allemaal wel.

SN Review: Hidden Springs

Daarnaast vind je er ook twee unieke locaties, namelijk Kristalsolarium ‘Het verjongende water’ en Lars’ Disco-tech. Allebei de locaties vind ik een erg leuke toevoeging aan de stad. Het Kristalsolarium is het openbare zwembad, maar dan zo uitgewerkt dat het lijkt op een Spa. De binnenkant had wat leuker aangekleed kunnen worden maar de buitenkant ziet erg mooi en stijlvol uit.

Lars’ Disco-tech is een hangplek voor jongeren, in de stijl van de jaren 80. Er is met verschillende felle kleuren gewerkt in combinatie met zwart, waardoor het er zelfs overdag van binnen donker uitziet. Deze plek vind ik dan ook weer erg goed gelukt!

De buitenwijk

Alles wat ik hierboven beschreven hebt vormt wel zo’n beetje het centrum. Op twee hoogtepunten na, is het niet echt erg speciaal. Zullen de magische locaties dan in de buitenwijk te vinden zijn? Het antwoord daarop is toch nee. Ook in de buitenwijk vind je niet zo veel.

Voordat ik begin aan de huizen in deze stad, vertel ik nog even wat over Kuuroord ‘Verborgen Bronnen’. Dit vind ik namelijk een erg mooie nieuwe Rabbithole, erg leuk dat EA deze bij Hidden Springs heeft gedaan! De vormgeving is erg uniek en past precies bij het idee van de stad. Plus, de zwembaden erom heen en op de kavel ernaast zijn ook handig voor een training van tevoren en/of erna!

SN Review: Hidden Springs

De grote weg die door het midden van de stad loopt, vertakt zich in kleinere wegen en langzaam ga je dieper de bergen in en meer omhoog, waar grote huizen staan gebouwd. Villa’s en luxe blokhutten voor de rijkere Sims in de samenleving. Daar staat Hidden Springs ook wel bekend, ontsnappen aan de dagelijkse sleur en waar kan dat beter dan in een alleenstaande grote woning in een bosrijk gebied?

Er is niet echt een bepaalde stijl of samenhang aangehouden tijdens het bouwen van deze huizen, in mijn ogen zijn het een paar grote vierkante blokkendozen die totaal geen versiering hebben. Alles heeft een andere kleur en staat ver uit elkaar, bij sommige huizen duurt het wel even voor je bij de buren bent om een ei te vragen, als je het al buren kan noemen door de afstand.

Van binnen is alles ruim ingericht, grote kamers gevuld met dure meubels. Precies wat je zou verwachten bij deze stad. Onorigineel of juist goed? Ik kies het eerste, maar dat vind ik. Ik houd niet zo van grote huizen, ik houd van knus en klein. Dus misschien dat jullie het wel mooi vinden? Waar het op neer komt, het is een kwestie van smaak.

Wat wel leuk is, is dat bij deze buurt een paar nieuwe objecten komen voor in de bouwmodus. Een nieuwe brievenbus, nieuwe ramen, nieuwe deuren en nog veel meer!

De bossen

Nu komen we aan op het punt waar de stad een beetje gaat voldoen aan de beschrijving. De bossen hebben een bepaalde uitstraling, die een mysterieuze gedachte doet opwekken bij mij. Er zijn drie locaties die ik even aan het daglicht wil stellen..

Te beginnen met de waterval. Om eerlijk te zijn, ik had er meer van verwacht. Zo dacht ik dat je hier misschien wel de Jeugdigheidsfontein Leon kon vinden. Maar nee, deze blijkt nergens in de hele stad te vinden te zijn. Sims met een goed inkomen kunnen deze in de achtertuin zetten, het juweeltje kost maar liefst 495.000 simleons. Inderdaad, daar koop je een heel, heel groot huis voor in De Sims 3. Ik heb deze daarom maar zelf bij de waterval neergezet, want op wat rotsen en bomen, en natuurlijk de waterval zelf na, stelt deze kavel niet veel meer voor.

SN Review: Hidden Springs

Voor degene die het niet weten; de Jeugdigheidsfontein laat je wensen uitkomen. Echter werkt deze niet elke keer! Er kunnen verschillende uitkomsten komen bij het wensen. Zo kan je Sim een boost krijgen wat zijn/haar humeur betreft, maar ook een eigenschap kan veranderd worden in ‘Kinderachtig’. We gaan niet alle uitkomsten vertellen, het is natuurlijk het leukste als je hier zelf achterkomt!

Als tweede Uitkijktoren de Rooibos. Een prachtige kavel met een prachtig uitzicht, gelegen op de top van de grootste berg in Hidden Springs. Ook al is het allemaal in het spel, het uitzicht is adembenemend. Vanaf bovenaf zie je eigenlijk pas de schoonheid van deze stad. Een mooie kavel is het ook met genoeg zitplekken WC’s voor bepaalde behoeftes na een lange reis.

Als laatste over de stad en haar omgeving wil ik nog even zeggen dat de hele stad een paar erg mooie parken bevat waarin Sims rustig kunnen zitten, relaxen of spelen, dat hangt natuurlijk geheel af van de leeftijd van jouw Sims, of hun karaktereigenschappen!

De inwoners

Gezinnen/Familie

Net als in elke andere stad leven er Sims en EA heeft dit keer ook aardig wat tijd gestoken in het maken van gezinnen en Sims met een boeiende, achterliggende verhaallijn die allemaal even uniek zijn. Maar is dit ze ook dit keer weer gelukt? Of hebben ze het net als bepaalde *kuch* pleinen wat in het niet laten vallen?

SN Review: Hidden Springs

De stad bevat een boel boeiende families, alle soorten en maten zijn aanwezig en hier en daar vind je zelfs een paar lichtgroene Sims. Alles is mogelijk in De Sims 3, maar in deze stad is het heel goed uitgewerkt. De verscheidenheid die je hier vindt, vind je niet in Sunset Valley en Bridgeport. En dat vind ik naast een paar spectaculaire gebouwen het beste aan de hele stad.

Ook de enkele Sims in het spel hebben een leuk verhaal en daar kan je nog alle kanten mee op. Hoewel ik nooit met standaard Sims ga spelen, ik maak altijd mijn eigen familie, vond ik het toch wel leuk om een keer te doen. Omdat ik voor deze review de hele buurt toch moest leren kennen, heb ik het toch een keer gedaan, en dan zie je pas hoeveel werk er eigenlijk in zit. En in deze buurt is dat dus goed gelukt. Ook lopen sommige Sims in nieuwe kleding rond, aangezien je bij deze buurt zes nieuwe outfits komen, vier voor vrouwen en twee voor mannen! Een erg leuke extratje dus!

Conclusie

Hidden Springs, negatieve en positieve kant, mooi en lijk, afgeraffeld en uitgewerkt. Het blijft allemaal persoonlijk. Naar mijn mening heeft EA best wat werk in deze buurt gestoken, op sommige plekken wat minder dan bij de rest, maar dat kan gebeuren.

De prijs van de buurt laat je denk ik wel twijfelen, tot eind dit jaar is deze tijdelijk 2000 SimPoints, wat gelijk staat aan €14,-. Redelijk prijzig dus, het ligt aan je smaak of deze prijs het waard is. Als je van blokhutten, grote ruimtes, veel bos en leuke families houdt, is deze buurt echt wat voor jou. Ben je meer van hutje mutje, gezelligheid en kleur, dan zou ik het maar afslaan.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt ook inloggen om een reactie te plaatsen.

Je kunt de volgende HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>