Sims Nieuws

Je kunt gewoon niet zonder!

SN review: Lucky Palms voor De Sims 3

Click here to read the Englisch version of our review!

Inleiding

“Ga op verkenning in een gloednieuwe wereld – Ontdek de wonderen van Lucky Palms vandaag nog! In De Sims 3 Lucky Palms draait alles om rust en ontspanning! Door de vele parken, recreatieve locaties en een bloeiende culinaire gemeenschap, zul je je in een groene oase midden in de woestijn wanen. Deze woestijnstad bestaat uit prachtige tuinen, moderne gebouwen en knusse huisjes. die op de over van een smetteloos meer zijn gebouwd. Midden in de stad ligt een mysterieuze put, waarvan men zegt dat die de wensen van Sims met een puur hart uit laat komen… Wat ga jij wensen?”

Aldus de Sims 3 Store, maar wat vinden wij nu van Lucky Palms? Een geschikte wereld om met je kinderen te wonen of een hele fijne wereld om te feesten?

Eerste indruk

Na het introductie filmpje keek ik mijn ogen uit in de grote nieuwe wereld, wat moest ik eerst gaan doen? Spelen met een nieuwe familie of een nieuwe familie maken? Waar was de wensput en waar kon ik de beruchte casino vinden? Die vragen gingen allemaal door mijn hoofd en mijn ogen waren een stukje groter dan normaal, de wereld ziet er fantastisch mooi uit.

Kleding

Bij deze nieuwe wereld krijg je twee nieuwe outfits, één voor mannen en één voor vrouwen. Voor de mannen is het een gehele outfit, een redelijk chique outfit om precies te zijn. Het is een leuk pak voor een feestje of gewoon als alledaagse kleding. Voor de vrouwen zit er een simpel jurkje bij die soms wel erg lastig is om te combineren. Bij de vrouwen heb je nog wel de keus om een bloemenprint op de jurk te plakken. Ik vind de jurk persoonlijk niet heel erg leuk, zelfs met andere kleuren vind ik hem nog niet echt bij mijn Sim passen. De mannen outfit daarentegen vind ik wel iets hebben, het is iets meer ‘casual’ dan het jurkje.

Families

In Lucky Palms zitten er een hoop nieuwe families, dit keer met niet al te lelijke Sims. In de review van Diesel zei ik al dat ze beter werden in het maken van kleding, maar nu ook in het maken van Sims. Een van de bekendste families die in Lucky Palms woont, is natuurlijk Darren Dreamer, oftewel : Daan Dromer. Helaas hebben ze Darren Dreamer niet vertaald naar de Nederlandse versie, iets wat ik erg jammer vind want we kennen nu eenmaal Daan Dromer. Ik zal hem in de review Daan Dromer noemen, dit puur omdat ik dit gewend ben, houd er wel rekening mee dat hij in je spel Darren Dreamer heet. Wat dan wel weer leuk is, is dat hij echt op Daan Dromer uit De Sims 2 lijkt.

Daan woont in een mooi middelgroot huis zonder vrouw en zonder kinderen. Wel heeft hij een liefje, Darleen Matlapin, zij is in De Sims 2 de moeder van Dirk Dromer. Het schijnt dat De Sims 3 zich eerder afspeelde dan De Sims 2, volgens de makers van EA, en dat Daan Dromer daarom nog single is en nog geen kinderen heeft. Je kunt kiezen om Daan verder te laten gaan met Darleen,of om Daan verder te laten gaan met een andere vrouw. Persoonlijk vind ik het leuk dat je de keuze hebt om te kiezen, zo kun je een hele andere wending aan je spel maken dan dat je gewend bent met standaard families.

Zoals ik al zei is het huis van Daan een mooi middelgroot huis. Het huis is erg licht door alle grote ramen die in het huis zitten, en natuurlijk ook door de inrichting. De inrichting is zoals veel huizen in Lucky Palms, eenvoudig maar stijlvol. Een van de kamers in het huis valt heel goed op door de ramen en dat is Daan zijn schilderatelier. Als je in het atelier naar buiten kijkt zie je een oude glijbaan en een paar planten bij elkaar gepropt staan, het schijnt dat hier een zwembad heeft gestaan en hij deze heeft laten verdampen om de planten kwijt te kunnen. Waarschijnlijk omdat hij zo iets meer te schilderen heeft dan wat water.

Naast Daan, wonen er nog veel meer singles in Lucky Palms. Het lijkt wel of er meer single Sims zijn dan ooit of EA hier speciaal hier voor gekozen heeft weet ik niet, maar het is wel erg fijn als je niet graag je eigen vriend/vriendin aanmaakt. Ook wonen er een aantal echte families in Lucky Palms en zoals iedere familie hebben ook deze Sims hun problemen. De familie Ross heeft bijvoorbeeld een carrière probleem, Marissa heeft succes als zakenvrouw maar Phoenix weet niet zeker of hij het zal redden in het leger. Hij staat er met de opvoeding van zijn dochter namelijk ook alleen voor, want Marissa heeft een hekel aan kinderen.

Zo heeft iedere familie wel zijn probleem en de singles pappen maar wat aan, maar wat ik wel ontzettend fijn vind is dat de stad beschikt over genoeg singles en genoeg families waar je je mee kunt vermaken.

De huizen van de bewoners

Wanneer je Lucky Palms voor het eerst opstart zal het je vast wel gelijk opvallen, er staan een aantal huizen op een pier! Dit is voor het eerst dat EA dit heeft gemaakt en het geeft een schitterend effect in deze wereld. Wanneer je op de pier woont heb je echt het gevoel dat je op het water leeft. Op de pier staan vier huizen waar er drie van bewoond zijn en één plek waar je zelf een huis kunt bouwen. De huizen op de pier zijn niet enorm groot, maar zijn groot genoeg voor een single of samenwonende Sim. Als je een grotere familie op de kavel wil hebben, zal je het huis van meerdere verdiepingen moeten gaan voorzien. De huizen rondom het gemeentehuis en de stad zijn vrij groot, echte rijkaards huizen. Maar wanneer je iets verder de stad in gaat zie je ergens ver achterin een soort van achterwijk. Of je sieraden en nieuwe TV hier veilig zijn weet ik niet, want je zit dicht in de buurt van ‘Het pakhuis’.

De inrichting van de huizen zijn erg leuk gedaan, al houd ik keer op keer meer van mijn eigen inrichting, maar iets bij deze huizen spreekt het mij wel aan om het standaard te laten. Niet alleen de inrichting is zorgvuldig gedaan, ook het uiterlijk van het huis zelf en de inrichting van de tuinen zijn weer erg mooi gedaan.

Openbare Kavels

Bij een nieuwe wereld horen naast bewoners en nieuwe huizen, natuurlijk ook nieuwe openbare kavels. Alle openbare kavels zijn in het zomerse jasje van Lucky Palms gestoken, stuk voor stuk zien de gebouwen er een stuk ontspannender uit dan de strakke zakelijke gebouwen uit Bridgeport en Sunset Valley.

Iets wat ik bijzonder vond was de Bistro, na een tijdje te hebben gezocht naar de Bistro zag ik dat deze een hele opknapbeurt heeft gehad. Met uitzicht op de zee kun je nu genieten van je heerlijke gefrituurde hamburger of kreeft, je kunt namelijk buiten en binnen eten. Het gebouw ziet er schitterend en modern uit. Nog een mooi gebouw dat een make-over heeft gekregen is het gebouw van ‘het kuuroord’. Wanneer je een stap zet op de houten tegels van het kuuroord, voel je je al een stuk meer ontspannen. Rondom het gebouw van het kuuroord staan allemaal strandbedden en eettafeltjes om te genieten van de rust rondom het gebouw.

Naast alle gebouwen die onder handen zijn genomen zoals het gemeentehuis tot aan het politiekantoor, heb je ook nog nieuwe parken waar je kunt hangen en nieuwe plekken waar je dingen kunt doen. Zo is er een plek om je vis vaardigheid op te krikken in een gebouw, wat je ook langs de pier kunt doen. Maar zo is er ook een nieuwe sportschool, nieuw zwembad, een nieuw atelier waar je kunst kunt bekijken en een nieuw café waar je Sim lekker kan borrelen. In de iets minder luxe kant van Lucky Palms heb je ook nog een zwembad, kunstatelier en een park waar je tieners rond kunnen hangen. Alle gebouwen zijn in dezelfde stijl als de stad en het iets mindere luxe gedeelte heeft ook een eigen uiterlijk, ik vind het erg mooi gedaan en de kavels zijn ook schitterend.

Natuur

Niet alleen het gras is omgetoverd naar een bult zand maar ook het water heeft een andere textuur dan alle andere werelden. Het water ziet er een stuk prachtiger uit en ook een stuk helderder. De bergen rondom de stad doen mij denken aan de Grand Canyon in Amerika, de bergen hebben een mooie invloed op de buurt. Het schermt de stad een beetje af van de boze buiten wereld en het ziet er prachtig uit. In de bergen zijn ook verschillende watervallen te vinden, die ook weer erg mooi zijn om te zien.

Wat mij opviel de eerste avond dat mijn Sim in Lucky Palms woonde, was de zonsondergang. Er komt een geheel rode gloed over je stad en langzamerhand wordt het steeds donkerder. Eerst dacht ik dat het een bug was, maar toen er ook een zonsopgang kwam, was ik even stil. Wat was het prachtig om de zonsop- en ondergang te zien!

Koop en bouwmodus

Naast de prachtige natuur heb je in je koop en bouwmodus ook nog de prachtige planten van Lucky Palms die je in je tuin of binnen kunt zetten. De planten hebben net zoals alles in Lucky Palms ook een tropische sfeer. Naast alle prachtige planten zitten er nog meer verschillende spullen in de bouw en koopmodus. Zo krijg je een geheel nieuwe brievenbus met een totaal nieuwe stijl, een nieuw bubbelbad, een gordijn, een nieuw schilderij, een nieuwe buitenset met parasol en natuurlijk een nieuwe plant.

In bouwmodus zitten een paar nieuwe ramen, die onder aan de muur zitten in plaats van normaal in het midden wat een erg leuk nieuw effect geeft aan je huis. Ook zit er een nieuw hek, een aantal nieuwe planten en een nieuwe pilaar.

De objecten die je krijgt als je de wereld koopt zijn erg mooi en fijn om te gebruiken in je huis en in je tuin. Zo blijf je als je een nieuwe kavel bouwt toch in de stijl van het huis van de buren.

Wensput

Ook een nieuw voorwerp in Lucky Palms is de wensput. De wensput is te vinden tegenover het gemeentehuis in het park met vele palmbomen. Wanneer je op de put klikt krijg je een aantal opties: ‘Een munt stelen’, ‘Wensen om….’ of ‘Vissen’.

Een munt stelen doen wij natuurlijk niet met onze Daan, want daar is hij veel te lief voor en vissen hebben wij ook even geen behoefte aan. Wanneer je voor wensen kiest heb je een aantal mogelijkheden: ‘Liefde’, ‘Kind’, ‘Rijkdom’, ‘Macht’ en ‘geluk’. Je kunt zelf kiezen welke optie je wil gebruiken natuurlijk maar het is niet gegarandeerd dat je er goed vanaf komt! Je Sim kan er ook ongeluk van krijgen, zoals een lelijke vriend, een gemeen kind of er gebeurt helemaal niks.

De animaties die je bij de opties krijgt zijn erg leuk gedaan, wanneer je bijvoorbeeld voor ‘Liefde’ kiest komt er een kikker uit de put en die moet je dan kussen om te zien wat er uit komt. Jammer genoeg gebeurde er bij Daan niks en sprong de kikker weer terug in het water. Maar je kan een knappe of lelijke vriendin krijgen waar je gelijk een ‘Hartendief’ status mee krijgt bij je vriendschap statusbalk. En dat is met een lelijke vriendin natuurlijk niet altijd even handig.

Conclusie

Lucky Palms is één van mijn favoriete werelden geworden, er is echt een hoop aandacht geschonken aan het thema van de wereld en aan de texturen van het landschap en het water. Door Lucky Palms kan je nog wel eens vergeten dat je Sims aan het werk moeten, het ziet er zo zomers uit dat het wel lijkt dat ze op vakantie zijn! Lucky Palms is ook een wereld waar je je Sim kinderen met een gerust hart kunt laten opgroeien. De wereld is echt een aanrader om te kopen wanneer je een zakcentje over hebt en iets extra’s wil in je spel. Ik geef de wereld een 9.

Met dank aan EA Benelux voor het Review Exemplaar van Lucky Palms, ik heb veel plezier aan de wereld beleefd!

AnsjJ2


Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt ook inloggen om een reactie te plaatsen.

Je kunt de volgende HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>