Sims Nieuws

Je kunt gewoon niet zonder!

SN Tutorial: Poseplayer installeren en/of updaten

Wat is de poseplayer?

De Poseplayer is een, in de dagboekenwereld erg bekende, mod om Sims houdingen te laten aannemen die in het spel eigenlijk niet te vinden zijn. Vaak wordt deze mod gebruikt voor het maken van video´s en foto´s voor een ´dagboek´.

Dus; de Poseplayer, voor de een magische mod maar voor de ander een hel! En waarom dan wel? Omdat de meeste het niet geïnstalleerd krijgen, of weten niet hoe het precies werkt, de installatie. In deze tutorial, leggen Jimmy en AnSjJ2 uit hoe je de mod moet installeren, en hoe de update van de Poseplayer werkt.

De poseplayer downloaden

Als eerst ga je de poseplayer downloaden via deze link. Om op deze website te kunnen downloaden is een account verreist, deze kan je met een paar muisklikken en letters aanmaken en bovendien is het volledig gratis.

Zodra je ingelogd bent, ga je terug naar de pagina waar de Poseplayer te downloaden is, en kiest het bovenste bestandje genaamd ‘cmomoney_poseplayer.rar’. Als het downloaden voltooid is, open je de bijbehorende map. Je pakt vervolgens het bestandje uit op een makkelijke plek, waar je het ook snel terug kunt vinden, met winrar. Wij nemen als voorbeeld het bureaublad.

Installeren en testen

Het bekende probleem is dus dat de mensen het niet goed geinstalleerd krijgen. Wat doen hun verkeerd? We gaan in dit onderdeel stap voor stap uitleggen waar je het bestandje moet plaatsen om alles te laten werken:

Stap 1: Eerst haal je alle CC (Custom Content/Downloads) uit je spel te halen voor je de Poseplayer installeerd, voor het geval dat. (Dan heb je een kopie.)

Stap 2: Verwijder vervolgens de Mods en Packages map (incl. het ‘resource’ bestand’.), en maak deze gelijk na het verwijderen opnieuw aan. Plaats ook in de Mods map het ‘resource’ bestand weer. Deze is hier te downloaden.

Stap 3: Kopieër het uitgepakte bestand op je bureaublad, genaamd ‘cmomoney_poseplayer.package.’ en plaats het in de volgende map:

C:/Programs Files/Electronic Arts/De Sims 3**/Mods/Packages/

Stap 4: Eenmaal klaar daarmee, verwijder je de volgende vier bestanden in de onderstaande map (dit brengt geen schade toe aan je spel, bij het opstarten worden deze bestanden opnieuw aangemaakt): simCompositorCache, scriptCache, compositorCache en CASPartCache.

Die staat in op de volgende locatie op je harde schijf: C:/Mijn Documenten/Electronic Arts/De Sims 3/

Stap 5: Vervolgens is het nog een kwestie van het spel opstarten. Als je jouw eigen save-game geladen hebt, kan je Poseplayer vinden in de ‘Decoratie’ catogorie van het spel, deze kost $1 simdollar.

Stap 6 (niet verplicht): Aangepaste poses, dat zijn poses die door spelers zijn gemaakt, zijn te vinden op ons forum, deze poses download je, pak je uit met Winrar en plaatjes je in de volgende map (dezelfde als waar de poseplayer in staat, en waar alle andere downloads moeten die eindigen op .package).

C:/Programs Files/Electronic Arts/De Sims 3**/Mods/Packages/

**Indien je uitbreidings- en/of accessoirespakketten hebt, moet het bestandje in de doelmap van de nieuwe aanvulling komen.

Update van oude Poseplayer naar nieuwe Poseplayer

Cmomoney, de maker van de Poseplayer, heeft onlangs een update gedaan waarbij nieuwe functies zijn toegevoegd (zie website). Heb je de Posplayer net, met behulp van de bovenstaande tutorial, geïstalleerd, dan hoef je dit niet te doen.

Heb je nog wel oude Poseplayer, en heb je problemen met het installeren van de nieuwe, volg dan de onderstaande stappen uit.

Stap 1: Verwijder de oude Poseplayer in de map waar deze geplaatst staat. (dat is meestal C:/Program Files/Electronic Arts/De Sims 3**/Mods/Packages). Het bestand heet ‘cmomoney_poseplayer.package.

Stap 2: Download de nieuwe Poseplayer via deze link en pak het .rar bestandje uit op je bureaublad, met behulp van Winrar.

Stap 3: Knip of kopieer het bestand (cmomoney_poseplayer.package) en plak deze in de volgende map:

C:/Program Files/Electronic Arts/De Sims 3**/Mods/Packages.

Stap 4: Eenmaal klaar daarmee, verwijder je de volgende vier bestanden in de onderstaande map (dit brengt geen schade toe aan je spel, bij het opstarten worden deze bestanden opnieuw aangemaakt): simCompositorCache, scriptCache, compositorCache en CASPartCache.

Die staat in op de volgende locatie op je harde schijf: C:/Mijn Documenten/Electronic Arts/De Sims 3/

Stap 5: Vervolgens is het nog een kwestie van het spel opstarten. Als je jouw eigen save-game geladen hebt, kan je de nieuwe Poseplayer vinden in de ‘Decoratie’ catogorie van het spel, deze kost $1 simdollar.

Einde tutorial

Let op: Voer alle stappen nauwkeurig uit, en zorg dat je ten alle tijden een back-up hebt van bijvoorbeeld je ‘Save-bestanden’.

Heb je nog vragen of opmerkingen dan kun die je kwijt in dit topic op ons forum.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt ook inloggen om een reactie te plaatsen.

Je kunt de volgende HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>