SN gids: Voedsel en beginselen van koken

Eten, wie houdt daar niet van? Dunne, dikke, middelmatige Sims, iedereen heeft eten nodig. Dus als je eet, waarom niet het aller lekkerste maken wat je kan maken voor jezelf? En dat is waarom deze gids in elkaar is gezet. Hierin zul je informatie kunnen vinden over ingrediënten, maaltijden, recepten en nog veel meer. Dus lees gauw verder!

Laten we meteen beginnen!

Ingrediënten:

Zoals iedereen wel weet heb je ingrediënten nodig om een bord met eten te kunnen maken. Laten we eens een kijkje nemen in de lokale supermarkt ‘ImmerVerse Lekkernijen Supermarkt’. Daar zal je alles vinden wat je nodig hebt. De producten zijn in de volgende categoriën verdeeld.

Producten:

Tomaat – Sla – Appel – Druiven – Ui – Aardappel – Limoen – Watermeloen – Paprika – Knoflook

Huis:

De Inferno Verjaardagstaart – De Baron Eend van TopTobbe – De SfeerLicht Kaars – Het WereldBrouwsel Bubbelbad

Vis:

Ansjovis – Meerminval – Goudvis – Regenboogforel – Tonijn – Zalm – Zwarte Goudvis – Zwaardvis – Kreeft

Vlees en Kaas:

Worstjes – Kaas – Ei – Hamburger – Kalkoen – Biefstuk

Ook kan je recepten kopen bij de ‘ImmerVerse Lekkernijen Supermarkt’.

De volgende recepten kan je daar vinden:

Pannekoeken – Sushi – Wafels – Verrassingsstoofpotje – Boterham met Pindakaas en Jam – Hotdogs – Herfstsalade – Koekjes – Spaghetti – Tosti – Macaroni met kaas – Pasta Carbonara – Recepten:

Naast het feit dat je recepten kan kopen bij de ‘ImmerVerse Lekkernijen Supermarkt’ kan je ook recepten kopen bij ‘Divisadero Budgetboeken’.

Hier kan je de volgende recepten vinden:

Ratatouille – Vis met patat – Koekjes – Vruchtenparfait – Biefstuk met kaas – Vruchtengebak – Franciscaner eieren – Lendenbiefstuk – Gevulde kalkoen – Engelencake – Ambrosia

Als je in de winkel met je hand over de recepten gaat, zal het zelf aangeven hoeveel kookpunten je ervoor moet hebben om het te kunnen leren. En hoeveel punten jij al bezit.

Zoals hier aangegeven.

Hoe leer je koken:

Als koken helemaal jouw ding is zal je je eerste kookpunt makkelijk kunnen verdienen door een kookles te nemen bij ‘Snack Hoddes’ of ‘Bistro Klein Corsica’. Bij beiden kosten de lessen 400 simdollars. Je kan wachten tot je een les korting ziet in de krant of op internet. Het garandeert je op een hele snelle eerste kookpunt.
Daarnaast kan je altijd nog boeken kopen bij ‘Divisadero Budgetboeken’ of de boeken lezen in ‘Bibliotheek Ezelsoor’. Deze boeken zullen helpen je kookpunten te verbeteren. Want hoe meer kookpunten je hebt, des te meer verschillende recepten je kan leren en maken.
Tijdens de kookpunten leren zal je ook automatisch bepaalde eetsoorten leren maken.

Handige weetjes:
De waarde van je keuken kan heel veel verschillen met het eten maken. Heb je namelijk één van de goedkoopste ovens en koelkast zul je veel sneller een slechte eet moodlet krijgen dan dat je oven en koelkast van top kwaliteit zijn. Als je van alles een top kwaliteit hebt zul je ook goede moodlets krijgen voor het lekkere eten wat je maakt met hoge kwaliteit.

Ben jij trouwens helemaal gek van hotdogs en zal je die veel eten in de toekomst? Dan komt dat ten goede voor de kwaliteit van de hotdogs. Hoe vaker je jouw lievelingsgerecht maakt, hoe beter je er in wordt en de beter de kwaliteit ervan wordt. Maak je bijvoorbeeld 4 keer in de week hotdogs en 1 keer in de week een herfstsalade, dan zal de hotdogs veel beter van kwaliteit zijn aan het einde van de week dan de herfstsalade. Dit kan met alle gerechten.

Je kan niet alle gerechten maken op alle tijdstippen die jij wilt.

– Ontbijt gerechten kan je alleen maken in de tijd van 3 uur nachts tot 10 uur ochtends.
– Lunch kan je alleen maar maken in de tijd van 12 uur middags tot 3 uur middags.
– Avond eten kan je alleen opdienen in de tijd van 5 uur avonds tot 3 uur nachts.
– Toetjes kan je altijd maken wanneer je wilt. En brunch kan je maken in het weekend, in de tijd van 9 uur ochtends tot 3 uur middags.

Ambrosia is het enige gerecht wat je kan maken om het leven van je Sim langer te maken.
Dit gerecht kan je alleen leren als je 10 kookpunten hebt bereikt. Dit gerecht vraagt om ingrediënten als engelencake en de doodvis. Deze zijn echter heel moeilijk te vinden/maken. Dus Ambrosia is een gerecht waar je letterlijk je tijd in moet steken en moet liefde moet maken!

Levenswensen voor Koken:

Er zijn 2 ultieme levenswensen als je een geboren kok bent.
Eén daarvan is de top behalen van een kook carriëren. De tweede vraagt erom dat je alle recepten leert die er maar bestaan. Dat betekent dus ook recepten als Engelencake en Ambrosia. Dat zal je een aardige duit kosten, maar geboren koks hebben daar geen twijfel aan dat het waard is!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *