De Sims 4 collecties: Magische artefacten (Magisch Rijk)

Magische artefacten
Alle magische artefacten op een rijtje.

Magische artefacten verzamelen

In tegenstelling tot de meeste andere collecties zijn magische artefacten tamelijk lastig te verkrijgen:

  • De enige gegarandeerde manier om aan magische artefacten te komen is in de Spreukersteeg in het Magisch Rijk. Dagelijks wisselt het assortiment, dus kom vooral dagelijks terug.
  • Verder zul je ze al vrij snel tegenkomen wanneer je gaat zoeken naar boekwerken in het Magisch Rijk. Af en toe vind je dan een willekeurig magisch artefact, maar heel rendabel is deze methode niet.
  • Een laatste manier om gegarandeerd een magisch artefact te verkrijgen is door het winnen van duels met andere toverSims. Al win je het duel, dan verdien je een willekeurig magisch artefact. Met het tovervoordeel ‘Meester duelist’ verdien je bij een winst steeds twee magische artefacten en is de kans om te winnen aanzienlijk groter.

Het voltooien van de gehele collectie is dus lastig, zeker voor beginnende toverSims. Op het moment dat je echter meer duels gaat winnen (wat pas zal gebeuren bij de laatste rangen), gaat het aanzienlijk harder.

Verschillende magische artefacten

De collectie magische artefacten bestaat eigenlijk uit drie verschillende collecties: toverstokken, bezemstelen en totemdieren. Alle drie zijn ze voornamelijk bedoeld om je Sim naar eigen wens aan te passen, maar bieden ze ook kleine voordelen. Een bezemsteel heeft bijvoorbeeld het voordeel dat je Sim daarmee door de buurt kan ’teleporteren’ en zich dus een flink stuk sneller kan verplaatsen. Totemdieren zijn de meest speciale categorie, dus daarover lees je meer in de sectie hieronder.

Bezemstelen en toverstokken kunnen worden als favoriet vanuit de inventaris van je Sim. Bovendien kun je ervoor kiezen om altijd bezemstelen of toverstokken te gebruiken of niet. Totemdieren dienen vanuit je Sim’s inventaris eerst gekoppeld te worden waarna je ze via je Sim zelf kunt oproepen.

Totemdieren

De meest bijzondere magische artefacten zijn de totemdieren. Meerdere totemdieren kunnen gekoppeld worden aan dezelfde toverSim, maar iedere toverSim kan op elk moment maximaal één actief totemdier bij zich hebben. Dat geeft automatisch de gemoedstoestand “Actief totemdier” (Zelfverzekerd +1).

Magisch toverduel
Totemdieren staan je bij tijdens al je avonturen als toverSim.

Op het eerste oog lijken totemdieren vooral commentaar te geven op allerlei magische acties die je uitoefent, bijvoorbeeld wanneer je een nieuwe spreuk hebt ontdekt. Het grootste voordeel van het hebben van een totemdier is dat ze je Sim kunnen redden van de dood door overbelading. Weet wel dat het een lange afkoeltijd heeft van een week.

Honden en katten

Mocht je in het bezit zijn van het uitbreidingspakket De Sims 4 Honden en Katten, dan kun je ook je honden en katten gebruiken als totemdier. Het principe is verder hetzelfde.

Collectie magische artefacten (26 objecten)

Merk op dat veel van de magische artefacten in meerdere kleuren komen. Aangezien je de kleuren niet kunt wijzigen, is iedere kleur een apart item in de collectie waardoor er in totaal 56 verschillende magische artefacten bestaan. In deze lijst zijn de dubbele items weggelaten. Om de collectie formeel te voltooien heb je bovendien ook precies deze magische artefacten nodig.

AfbeeldingNaamZeldzaamheidWaarde (§)
Botten ToverstafBotten Toverstaf
De Botten Toverstof is iets robuuster dan de klassieke houten variant. Vraag alleen niet waar de botten vandaan komen...
Gewoon175
euwenoude Houten ToverstafEeuwenoude Houten Toverstaf
Deze eeuwenoude toverstaf is gemaakt met de methoden van het oude en grijpt terug op een eenvoudigere tijd. Een tijd waarin toverstaven je rijkdom of status niet weerspiegelden, maar je passie voor de toverkunst.
Gewoon25
Houten ToverstafHouten Toverstaf
Een basic houten toverstaf. Perfect voor de beginnende collectie van een toverSim.
Gewoon50
Marmeren ToverstafMarmeren Toverstaf
Veel steviger dan de Houten Toverstaf en de Botten Toverstaf. De Marmeren Toverstaf is bedekt met een elementaire edelsteen en oogt bijzonder elegant.
Gewoon130
Natuurlijke ToverstafNatuurlijke Toverstaf
Deze toverstaf wordt niet gewoon door machines gemaakt, maar met de hand gesneden door de beste houtsnijdwerkers van het land. Ze kunnen qua vorm dan ook iets van elkaar afwijken.
Gewoon80
GoochelaarsstafGoochelaarsstaf
Wil je een toverkunstje zien? Perfect voor elke toverSim die een totemdier uit een hoed wil trekken... Hoewel dat kunstje al eeuwenlang is verbannen wegens wreedheid.
Ongewoon250
Toverstaf der Astrale CreatieToverstaf der Astrale Creatie
Deze toverstaf, gemaakt van maanstenen en doordrenkt met astrale nevel, bezit de macht van miljoenen sterrenstelsels.
Ongewoon100
Toverstaf van SylvanheuvelToverstaf van Sylvanheuvel
Deze toverstaf is met de hand gemaakt uit bomen van de Sylvanheuvel en beschikt over een enorme kracht.
Ongewoon325
Toverstaf der NatuurkrachtenToverstaf der Natuurkrachten
Deze toverstaf is gemaakt van stenen diep onder de aardkorst en kan elke natuurkracht aanspreken.
Zeldzaam425
Toverstaf der VergetenenToverstaf der Vergetenen
Gemaakt met de zielen van de onderwereld. Deze toverstaf beschikt over vreemde mysteries die nog ontdekt moeten worden.
Zeldzaam500
Klassieke Houten BezemsteelKlassieke Houten Bezemsteel
De Klassieke Houten Bezemsteel is een beproefd middel. Met precies de juiste hoeveelheid kracht om je van punt A naar punt B te brengen is dit de perfecte bezemsteel voor elke beginnende toverSim.
Gewoon300
Magische DweilMagische Dweil
De Magische Dweil is perfect voor iedere praktische toverSim en brengt je niet alleen waar je moet zijn, maar verwijdert ook de lastigste vlekken.
Gewoon50
Misvormde Houten BezemsteelMisvormde Houten Bezemsteel
Gemaakt van de eeuwenoude bomen van Het Magisch Rijk. De Misvormde Houten Bezemsteel heeft een natuurlijke vorm die zich in allerlei bochten wringt. Hopelijk vliegt hij niet zoals hij eruit ziet.
Ongewoon150
RaketbezemsteelRaketbezemsteel
Deze Raketbezemsteel is doordrenkt met wilde magie waardoor hij halsbrekende snelheden kan bereiken. Ga sneller en hoger dan ooit tevoren!
Ongewoon1000
Kristallen ZoomerKristallen Zoomer
Aangedreven door de kristallen van Het Magisch Rijk reist deze bezemsteel zo snel dat hij interdimensionale portalen kan openen. Maar waar ze naartoe leiden weet niemand...
Zeldzaam1500
Totembol van de Sixam-uilTotembol van de Sixam-uil
Een vooraanstaand symbool van magie en eeuwenoude kennis. De uil heeft een krachtige verbintenis met de maan en volgt onzelfzuchtig zijn uitverkorene toverSim.
Gewoon100
Totembol van de feeTotembol van de fee
Badend in pure energie is het zo goed als onmogelijk om de ware aard van een fee achter haar magische vleugels te achterhalen.
Gewoon100
Totembol van de konijnvlinderTotembol van de konijnvlinder
Dit interessante wezen is een onverwachte entiteit die de grenzen van het normale tart en nader onderzocht moet worden. Zijn ware aard is onbekend.
Gewoon100
Totembol van de raafTotembol van de raaf
De voorbodes van profetie en, volgens sommigen, onheil. Raven zijn eeuwenoude wezens die standvastig achter hun favoriete toverSim blijven staan.
Gewoon100
Totembol van de behekste popTotembol van de behekste pop
Ondanks dat dit totemdier van de geheimzinnige en stille soort is, zul je toch af en toe "Doe nog eens wat van die voodoo" tegen 'm willen zeggen.
Ongewoon250
Totembol van de draakTotembol van de draak
De koninklijke en machtige draak is meer dan zijn omvang doet vermoeden. Hij is zowel een formidabele vijand als een geliefde kameraad.
Ongewoon250
Totembol van de gloeikikkerTotembol van de gloeikikker
Kijk niet rechtstreeks in de ogen van een gloeikikker. Deze belhamel is vaak erg ondeugend, maar vrij onschuldig als hij met rust wordt overgelaten.
Ongewoon250
Totembol van de stompneuzige vleermuisTotembol van de stompneuzige vleermuis
Vleermuizen zijn de klassieke metgezellen van toverSims en worden sinds de oudheid al met beoefenaars van de toverkunst geassocieerd.
Ongewoon250
Totembol van de VeildTotembol van de Veild
Veild is een leegtewezen met de kennis van talloze sterrenstelsels in de ruimte en tijd. Niemand weet de ware motivatie van dit wezen, maar dat weerhield een welbekend kindertelevisieprogramma er niet van om Veild als hoofdpersonage te engageren.
Zeldzaam777
Totembol van de doodskopTotembol van de doodskop
Als je een beschermer nodig hebt die de tegenstanders echt schrik aanjaagt, overweeg dan de doodskop. Het is lastig om niet geïntimideerd te raken door dit zwevende, griezelige totemdier.
Zeldzaam500
Totembol van de feniksTotembol van de feniks
De feniks is goed bekend met de cyclus van leven, dood en hergeboorte. Hij herrijst vanuit de as en gaat ten onder in de as. Zo is het altijd al gegaan.
Zeldzaam500