SN Review: De Sims 4 Mijn Bruiloft

In een tijd waarin openheid rondom seksuele geaardheid steeds nadrukkelijker in het maatschappelijke debat aanwezig is, deinst De Sims 4 Mijn Bruiloft daar zelf ook niet voor terug door twee Sims van hetzelfde geslacht het middelpunt van het game pack te maken. Hoe mooi het ook is om te zien dat De Sims 4 zo laat zien dat je altijd trots mag zijn op jezelf en wie je bent, des te pijnlijker is het gegeven dat men dit game pack oorspronkelijk niet eens wilde uitbrengen op een plek waar juist die vrijheid steeds sterker onder druk staat.

Desalniettemin heeft ook juist dit moment laten zien hoe hecht de De Sims community kan zijn door men gezamenlijk op te roepen die keuze te heroverwegen. Dat protest heeft zijn werk gedaan, want met een kleine week uitstel is een wereldwijde release ook weer echt een wereldwijde release geworden. Heeft dat weekje langer je al nieuwsgierig gemaakt voor De Sims 4 Mijn Bruiloft? Lees dan snel verder!

EA Creator Network

Met dank aan EA voor het verlenen van vervroegde toegang.

SN Review: De Sims 4 Landelijk Leven

Ondanks dat het boerderijleven op wat kleinere downloadbare sets na nog nooit in een groter pakket is uitgelicht, stond het toch bij vele Simmers de afgelopen maanden hoog op het verlanglijstje. Toch is juist dat aspect uiteindelijk maar een gedeelte van een pakket dat in de basis vooral toch ook sterk inspeelt op maatschappelijk relevante thema’s zoals zelfredzaam en ecologisch verantwoord leven. In de rest van deze review lees je hoe goed dat uitpakt voor De Sims 4 Landelijk Leven.

SN Review: De Sims 4 Interieurdesigner

Het ontgaat niemand dat de standaardkavels uit zo’n beetje alle werelden van De Sims 4 nou niet bepaald rijkelijk zijn aangekleed. Natuurlijk komt dat er ook mede door omdat men de werelden ook voor spelers met mindere hardware zo toegankelijk mogelijk probeert te houden, maar dat neemt niet weg dat er daardoor altijd ruimte voor verbetering blijft. Het game pack De Sims 4 Interieurdesigner speelt precies daarop in door jou als speler de opdracht te geven bepaalde ruimtes tot zelfs gehele verdiepingen in andermans huizen aan te pakken. In deze review duiken we dieper in dit pakket en kunnen we je hopelijk laten zien of het wat voor jou is of niet.

EA Game Changers

Met dank aan EA voor het verlenen van vervroegde toegang!

SN Review: De Sims 4 Binnenplaats Oase

Kits – voor nu in ieder geval de spirituele opvolgers van de store uit de voorgaande delen van de franchise. De verdere versnippering in het aanbod aan content zal niet iedereen positief vinden, al is de achterliggende gedachte dat de aandacht zo juist gelegd kan worden op thema’s die anders net buiten de boot zouden vallen, zo gek nog niet. De Sims 4 Binnenplaats Oase is daar een schoolvoorbeeld van door bouwers onder te dompelen in de sferen passende bij het mystieke Marokko. Hoe geslaagd dat uitje is, lees je in deze review.

SN Review: De Sims 4 Paranormaal Accessoires

Een nieuw griezelig accessoirespakket? Na De Sims 4 Griezelige Accessoires huiverde ik bij de gedachte alleen al, maar gelukkig werd al snel duidelijk dat De Sims 4 Paranormaal Accessoires een hele andere insteek heeft gekregen. Met goed uitgedachte gameplay op de eerste plaats en de content van een traditioneel accessoirespakket eromheen keek ik dan ook uit naar wat het accessoirespakket te bieden zou hebben. Of die verwachtingen ook waargemaakt worden, dat blijft natuurlijk de vraag. Het antwoord daarop vind je in deze review over De Sims 4 Paranormaal Accessoires.

EA Game Changers

Met dank aan EA voor het verlenen van vervroegde toegang.

SN Review: De Sims 4 Sneeuwpret

Winter is in De Sims vaak mijn favoriete seizoen geweest. Sneeuw zorgde enerzijds natuurlijk voor een prachtig decor in de al bestaande werelden, anderzijds bracht het altijd leuke nieuwe activiteiten met zich mee zoals sneeuwballengevechten of het maken van sneeuwmannen. Hoewel dat soort gameplay vaak is weggelegd voor een uitbreidingspakket zoals De Sims 4 Jaargetijden, speelt men met De Sims 4 Sneeuwpret slim in op de features die nog ontbraken in Jaargetijden zoals de welbekende wintersporten. In combinatie met wat Japanse cultuur resulteert dat in een opvallend uitbreidingspakket dat waarschijnlijk niemand aan had zien komen. Hoe dan ook laat ik me graag verrassen, dus keek ik zeker uit naar De Sims 4 Sneeuwpret. In deze review lees je mijn bevindingen over het pakket.

SN Review: De Sims 4 Star Wars – Journey to Batuu

De Sims 4 Star Wars: Journey to Batuu was op z’n zachts gezegd niet bepaald hartelijk ontvangen door de community. Alleen al kijkende naar de ratio tussen positieve en negatieve beoordelingen bij de aankondigingstrailer moge het duidelijk zijn dat het gros van de Simmers hier niet op te wachten zat. Immers, verkocht als een ‘uniek’ game pack lijkt het op het eerste oog namelijk niet veel meer dan schaamteloze reclame voor de nieuwe Galaxy’s Edge themagebieden in de twee Amerikaanse Disney hoofdparken.

Als fan van beide franchises was ik bij de aankondiging desalniettemin oprecht best enthousiast, al was ik tegelijkertijd ook zeker wel sceptisch over de implementatie. Het epische van Star Wars hem namelijk vaak zit in de actie in bijvoorbeeld de lichtzwaardgevechten en juist datgene is nou vaak lastig te implementeren in een spel zoals De Sims 4. Hoe De Sims 4 Star Wars: Journey to Batuu daardoor in de praktijk bevalt, lees je verder in deze review.