De Sims 4 vaardigheden: Dansen (Beleef het Samen)

De Sims 4 Beleef het Samen: Clubs

Beginnen met de dansvaardigheid

Je hebt een aantal verschillende manieren om te beginnen met dansen. Thuis kun je met behulp van de spiegel dansen oefen en in clubs in Windenburg vind je overal wel een dansvloer. Op een dansvloer kun je zelf dansen of kijken naar anderen; beiden leveren wat ervaring op, al levert zelf dansen natuurlijk meer op.

Zelf kun je de dansvloeren vinden in KoopmodusVoorwerpen op functieActiviteiten en vaardighedenCreatief, waarbij je bij vrijwel alle dansvloeren de keuze hebt uit een kleine, middelgrote of grote dansvloer met een oplopende waarde van plezier. De enige uitzondering hierop is de “‘Kek karton’ dansvloer” (§50) welke als eigenschap heeft dat het draagbaar is. Bij een dansvloer is het echter wel zaak dat er muziek wordt afgespeeld. Dat kan zijn via een dj, maar ook gewoon via een radio. Zonder muziek kun je enkel danspasjes laten zien of een dansstrijd aangaan met een andere Sim.

Tips

Ondanks dat het spel dit niet vermeld, is energiek de ideale emotie voor de dansvaardigheid. Handige manieren om dat te bereiken zijn bijvoorbeeld het nemen van een snelle douche of het drinken van koffie. Die leveren namelijk allebei een energiek +1 gemoedstoestand op voor 4 uur. Ook de kristallen-collectie kan helpen met een Energieke aura evenals de volgende karaktereigenschappen:

 • Actief: geeft op willekeurige momenten de “Energiek gevoel”-gemoedstoestand (Energiek +1 – 4 uur).
 • Dansmachine: Beleef het Samen komt met een eigen karaktereigenschap om je te helpen bij het dansen en dat doet het best aardig. Ten eerste geeft het de “Hipheid checken”-gemoedstoestand (Blij +1 – 4 uur) als je naar een bar, lounge of nachtclub gaat. Bovendien geeft het de “Tijd om te feesten!”-gemoedstoestand (Energiek +1 – 4 uur) wanneer Sim de Tijd om te feesten-interactie op die kavels gebruikt.
 • Ingewijde: een andere eigenschap uit Beleef het Samen die van pas komt als je veel in groepen danst aangezien het de “Onder Sims”-gemoedstoestand (Blij +1) als je je in een groep bevindt van minimaal drie Sims.

Vaardigheidsniveaus

Met dansen speel je uiteraard wat nieuwe danspasjes vrij. Omdat het echter een kleine vaardigheid is, blijft het daar – met uitzondering van een enkele interactie en een paar schoenen – ook bij.

Niveau 2
 • Danstechnieken bespreken (interactie)
 • Danspasje ‘Pompende pop’
 • Groepsdans ‘Boogie en Woogie’
Niveau 3
 • Danspasje ‘Jimmy been’
 • Groepsdans ‘Breken maar’
Niveau 4
 • Danspasje ‘Lichtdraai’
 • Groepsdans ‘Snipsnap swing’
Niveau 5
 • Danspasje ‘Achterwaartse salto’
 • Retro danssneakers (Creëer-een-Sim)

Danspasjes laten zien

Op elk niveau van de vaardigheid speel je een bepaald danspasje vrij dat je kunt laten zien op de dansvloer. Dit levert je, afhankelijk van het succes, na afloop de gemoedstoestand of “Dwaze dans” (Beschaamd +1 – 1,5 uur), “Kek voetenwerk” (Blij +1 – 1,5 uur), “Stapje erbovenop!” (Zelfverzekerd +2 – 2 uur) op.

De succeskans wordt bepaald aan de hand van de hoeveelheid danspasjes die je ervoor hebt uitgevoerd. Het wordt namelijk geregeld door een danswaarde vergelijkbaar met hoe behoeftes werken. Hoe meer je danst, hoe hoger die waarde zal worden en hoe hoger de succeskans van individuele danspasjes zal zijn. Na verloop van tijd neemt het echter ook weer af, dus oefen altijd eerst even voordat je het waagt je danspasjes te laten zien in het openbaar omdat je anders geheid af zult gaan.

Dansstrijd

In een dansstrijd kun je bepalen welke van de twee dansers het beste is. Er zit echter geen resultaat achter, dus is het vooral een vorm van vermaak.

Groepsdans

Vergelijkbaar met het laten zien van een enkel danspasje kun je met je groep of club ook een groepsdans uitvoeren. Het voltooien van een groepsdans geeft de gemoedstoestand “Kudde-effect” (Blij +1 – 3 uur) op en zal altijd slagen.

Cheats

Natuurlijk bestaat er ook de mogelijkheid om je Sim’s dansvaardigheid ineens tot niveau 5 te cheaten. Gebruik daarvoor de cheats TestingCheats true en Stats.set_skill_level Minor_Dancing 5.