De Sims 4 Honden en Katten: Dierentrainingsvaardigheid

Hond trainen
Huisdieren kunnen worden getraind in deze parcours. Hoe beter je Sim's dierentrainvaardigheid, hoe succesvoller je run zal zijn.

| Huisdieren verzorgen | Dierentraining |

Huisdieren trainen

De dierentrainingsvaardigheid draait logischerwijs om het trainen van dieren. Een van de bezigheden die je met huisdieren daarbij kunt ondernemen is het doorlopen van een hindernisbaan. Daarvoor heb je een van de hindernisvoorwerpen nodig die je kunt vinden in Voorwerpen op functieHuisdierenDierenspeeltjes. Als je minimaal vier voorwerpen bij elkaar in de buurt hebt staan kun je er een hindernisbaan van maken. Met minder dan vier voorwerpen kun je ze enkel individueel doorlopen.

Het doel van de hindernisbaan is alle voorwerpen zo snel mogelijk te doorlopen door daarbij zo min mogelijk fouten te maken. Overigens hebben huisdieren zelf geen vaardigheid die aangeeft hoe goed ze hierin zijn; het wordt enkel bepaalt op basis van het niveau van de dierentrainingsvaardigheid van de Sim en welke karaktereigenschappen het dier heeft. Een actieve hond zal bijvoorbeeld een stuk beter presteren dan een bankhanger.

Een run met drie of minder fouten geeft het baasje de ‘Kampioenhuisdier!’-gemoedstoestand (Blij +2 – 2 uur). Gaat het slechter, dan geef het de gemoedstoestand ‘Zucht, niet iedereen kan een winnaar zijn’ (Gespannen +2 – 2 uur). Verder geeft een perfecte run een flinke boost aan de relatie tussen het huisdier en het baasje, geeft een run met vijf of meer fouten voor een medium afname ervan, en alles daartussenin een medium toename.

Vergeet je huisdier na een run vooral niet even de tijd te geven te rustig en geef hem tussendoor wat lekkers. Een hele hindernisbaan doorlopen is namelijk zwaar en dat een paar keer achter elkaar doen zorgt ervoor dat je huisdier geheid slapend neer zal vallen na een tijdje.

Vaardigheidsniveau

Met vijf niveaus is het een kleine vaardigheid. Ook kent het geen ideale emotie waardoor blij zijn het meeste helpt bij het snel verbeteren van de vaardigheid.

Niveau 2
  • Dierenkunstjes volg, schudden en doen alsof je dood bent
Niveau 3
  • Hond op verkenningstocht sturen
Niveau 4
  • Dierenkunstjes op laten voeren
  • Opdracht geven Sims aan te vallen
Niveau 5
  • Dierenkunstjes op laten voeren voor voorbijgangers
  • Dierenkunstjes worden sneller aangeleerd.

Verschillende trucjes leren

Honden kunnen daarnaast trucjes worden aangeleerd. Aan de hand van het niveau van je Sim’s dierentrainingsvaardigheid kunnen bepaalde trucjes worden geleerd. Naast dat het een leuke activiteit is voor zowel de hond als het baasje, is het vooral ook een ideale manier om aan een goede band te werken/ Een trucje aanleren duurt meestal een paar uren waarna de hond het trucje voor altijd kent. Niveau 5 van de vaardigheid halen zorgt er bovendien voor dat trucjes beduidend sneller worden aangeleerd.

Losjes trucjes kunnen vanaf niveau 4 van de vaardigheid worden uitgevoerd of vanaf niveau 5 ook worden getoond aan omstanders. Door in het openbaar je trucjes te tonen kun je er tevens wat geld mee verdienen. Omstanders zullen dan geregeld kunnen komen kijken en je wat geld geven vergelijkbaar met het spelen voor fooi bij instrumenten, maar rijk wordt je er absoluut niet van.

In totaal zijn er acht verschillende trucjes. Vijf daarvan (zit, spreek, apporteer, rol om en lig) kun je meteen al vanaf het begin van de vaardigheid aan je hond leren, de overige drie (volg, schudden en doen alsof je dood bent) pas vanaf niveau 2. Tussen de trucjes zit geen verschil in wat het oplevert of hoe lang het duurt om aan te leren. Zie hieronder het resultaat van alle trucjes:

Op verkenningstocht sturen

Misschien wel de handigste eigenschap van de vaardigheid is dat je je Sim leert honden op verkenningstocht te sturen. Overal in de wereld vind je daarvoor verschillende hoopjes zand. Je Sim kan daar zelf in gaan graven in de hoop iets te vinden, maar dat is over het algemeen niet heel handig omdat hij niet heel veel waardevols zal opgraven. Honden zijn daar beduidend beter in en zullen af en toe uit zichzelf ook al ergens gaan graven wanneer ze iets zinnigs denken te vinden.

Hond uitlaten
Bij het uitlaten van dieren kun je geregeld plekken zoals deze tegenkomen waar je je hond kunt commanderen te gaan graven. Wat je krijgt, is een verassing: soms een waardevol verzamelobject, soms een simpele knuffel.

Vanaf niveau 3 van de vaardigheid kun je honden echter ook commanderen ergens te graan graven. Bovendien kun je je hond dan ook naar de hoopjes vis of in verschillende bosjes sturen om daar te zoeken. Aangezien honden dagelijks uitgelaten dienen te worden kun je zo dagelijks prima wat plekjes afgaan, want wie weet ontdek je wel iets leuks. Als een hond klaar is met graven komt hij altijd met een roze geheimzinnige doos naar je toegelopen. Wat daar precies inzit, is een verassing. Er kan van alles inzitten zoals verzamelobjecten die je normaal ook onder de grond vindt als kristallen of metalen tot een simpel dierenspeeltje.

Nadat je ergens hebt gegraven moet je een uur wachten voordat je er weer opnieuw kunt graven. Vergeet je honden overigens niet te wassen na een rondje schat zoeken omdat zeker de hoopjes vis je hond aardig laten stinken!

Opdracht geven Sims aan te vallen

Het laatste wat je met de vaardigheid kunt is vanaf niveau 4 je hond commanderen een andere Sim aan te vallen. Echt een praktisch nut heeft het niet echt, naast dan dat je er bepaalde Sims mee van je kavel kunt houden.

Aanvallen
Je hond andere Sims laten aanvallen.

Cheats

Natuurlijk bestaat er ook de mogelijkheid om je Sim’s dierentrainingsvaardigheid ineens tot niveau 5 te cheaten. Gebruik daarvoor de volgende cheats TestingCheats true en Stats.set_skill_level Skill_DogTraining 5.