De Sims 4 Word Beroemd vaardigheden: Mediaproductievaardigheid

Mediaproductievaardigheid
Het maken van een speelgoedreview bij het videostation.

Een Sim met de mediaproductievaardigheid is heel bedreven in de huidige technologie en past die toe op het produceren van muziek en video’s. Deze Sims streamen en uploaden content om met de wereld te delen, of om een extra zakcentje te verdienen.

De mediaproductievaardigheid kan worden verbeterd met het Mixmeester Muziek Productiestation, het Meer Kijkers Videostation of een van de Streaming Drones.

Beginnen met de mediaproductievaardigheid

De mediaproductievaardigheid kent in principe twee verschillende zaken om aan te werken: het mixen van muziek of het maken van video’s. Voor dat eerste heb je de Mixmeester Muziek Productiestation (§1.500) nodig en voor dat tweede het Meer Kijkers Videostation (§1.636). Een derde mogelijkheid is met een van de twee drones (Omhoog en Weg Streaming Drone (§410) of Stream Alles Streaming Drone (§1.249)). Hiermee kun je livestreams of video’s opnemen van jezelf, andere Sims of de buurt, al kun je die beter in combinatie met het videostation gebruiken. Meer over al deze methodes later in deze gids.

Welke optie je pakt, maakt overigens niet heel veel uit – je hebt ze namelijk nooit per se allebei nodig. Met zowel het maken van video’s als het produceren van tracks kun je de vaardigheid prima verbeteren en veel geld verdienen. Het maken van video’s is het meest uitgebreid en levert het gemakkelijkst geld, terwijl het produceren van muziek het snelste is bij het verbeteren van de vaardigheid. Je kunt dan namelijk je Sim aan het werk zetten zonder hem steeds nieuwe taken te hoeven geven.

De vaardigheid kent overigens geen vaardigheidsboeken, dus je zult het allemaal zelf moeten doen.

Vaardigheidsniveaus

De mediaproductievaardigheid is een kleine vaardigheid en kent dus ook maar vijf verschillende niveaus. Heel veel interessants ontgrendel je niet naast dan de mogelijkheid om je video’s te bewerken waarmee je ze in kwaliteit kunt verbeteren.

Niveau 2
 • Overgangen aan video’s toevoegen
 • Nieuwe track: Rooba Vay
Niveau 3
 • Effecten aan video’s toevoegen
 • Video’s combineren
 • Nieuwe track: Yome
Niveau 4
 • Nieuwe tracks: Looling en Oopella
Niveau 5
 • Nieuwe tracks: Plonky Zombray en Arribay

Tips

De mediaproductievaardigheid is een creatieve vaardigheid wat wil zeggen dat geïnspireerd zijn ervoor zorgt dat je de vaardigheid het snelste kunt verbeteren. Het gemakkelijkst om dat voor elkaar te krijgen is door het nemen van een bedachtzame douche. In de helft van de gevallen levert het bestuderen van trends op het videostation ook “De trends kennen” (Geïnspireerd +1 – 4 uur) op, echter zit er een afkoeltijd op die interactie.

Afhankelijk van hoe je de vaardigheid aanpakt, zijn er best wat verschillende behulpzame karaktereigenschappen. Ben je bijvoorbeeld veel op pad met je streaming drone, dan kan het helpen om ‘Houdt van buiten’ te hebben. Zit je juist veel alleen achter het productie- of videostation, dan helpt ‘Introvert’ juist. Er is dus niet echt een eenduidig beeld, echter zijn er een paar karaktereigenschappen waar je vrijwel altijd iets aan zult hebben:

 • Creatief: geeft op willekeurige momenten de “Geïnspireerd gevoel” (Geïnspireerd +1 – 4 uur) gemoedstoestand.
 • Muziekliefhebber en Dansliefhebber: geproduceerde tracks leveren meer op.

Tracks produceren

Met het Mixmeester Muziek Productiestation kun je zelf muziektracks produceren en uitbrengen. Begin simpelweg met basisritme waarna de interactie hem zit in het feit dat je als speler zelf de tracks kunt remixen. In totaal kun je een achttal effecten aan of uit zetten waarvan er vier standaard beschikbaar zijn en de overige vier worden ontgrendeld door de vaardigheid te verbeteren. Welke verschillende effecten je precies kunt toevoegen wisselt per track. Effecten hebben overigens, net zoals het basisritme, totaal geen effect op de waarde of kwaliteit van de track.

Mediaproductievaardigheid
Het produceren van tracks.

Track uitbrengen

Ben je tevreden met je track, dan kun je de track op de cd zetten. Eenmaal op een cd’tje kun je ervoor kiezen de track uit te brengen. Dat levert vergelijkbaar met veel andere producten die je zelf kunt maken een bepaalde hoeveelheid royalty’s op. 25 dagen lang ontvang je dan royalty’s waarbij je per dag steeds iets minder ontvangt. De kwaliteit van de track – ondermaats, normaal en uitstekend – heeft het belangrijkste aandeel in de hoeveelheid royalty’s en hangt dan weer voornamelijk af van het vaardigheidsniveau van je Sim. Een Sim op niveau 5 van de vaardigheid heeft bijvoorbeeld bijna 70 procent kans een uitstekende track te produceren terwijl dat op niveau 3 pas bijna 42 procent is. Verder helpt het om de karaktereigenschappen ‘Creatief’, ‘Muziekliefhebber’ of ‘Dansmachine’ (Beleef het Samen) te hebben om de kans nog iets verder te verhogen. Naast de kwaliteit bepaalt ook het vaardigheidsniveau en het roemvoordeel ‘Gevestigde naam’ de waarde.

Voordat je een track uitbrengt kun je er ook eerst voor kiezen hem op te sturen naar een van de drie platenlabels. Het voordeel van een platenlabel is dat zij ervoor kunnen zorgen dat je meer royalty’s voor je track krijgt (25 procent meer bij Dinky Beats Music, 75 procent meer bij Maxis Music Machine en 50 procent meer bij Nieuwe Smaakmakers). Bovendien geven zij je een platencontract wat je een groot bedrag oplevert en bovendien ook roem. Daar staat wel tegenover dat je eerst moet bewijzen dat de kwaliteit van je tracks goed genoeg is, en dat is niet altijd even gemakkelijk. Van nature is de kans op succes namelijk erg klein: bij Dinky Beats Music 33.33 procent, bij Maxis Music Machine 20 procent en bij Nieuwe Smaakmakers 10 procent. Gelukkig zijn er genoeg manieren om die kans te verbeteren zoals de kwaliteit van de track, hoe beroemd je Sim is en of je Sim het ‘Baanbreker’ roemvoordeel heeft.

Al heb je eenmaal een platencontract, dan is het wel zorg dat je tracks blijft uitbrengen. Anders bestaat er namelijk een kans dat je platencontract wordt opgezegd en je weer opnieuw mag solliciteren.

Video’s opnemen

Met het videostation kun je ook allerlei video’s opnemen. Je kunt productreviews maken of vlogs, maar niet alles zal even succesvol zijn. Zoals dat tegenwoordig gaat in de moderne wereld kan iets de ene dag nog in zijn en de andere dag al niet meer.

Trends bestuderen

Een handige manier om te zien wat voor soort video’s nu hip zijn kun je de interactie Trends bestuderen op het videostation gebruiken. Je krijgt dan een soort video, twee vaardigheden of andere dagelijkse activiteiten en een vlog over een bepaalde emotie te zien. Die eerste wijst zichzelf, voor die tweede heb je een van de twee drones nodig die je kunnen filmen tijdens het beoefenen van die desbetreffende en voor de vlog heb je simpelweg die bepaalde emotie nodig. Het is aan te raden om je voornamelijk op dit soort video’s omdat deze het meeste opleveren.

Mediaproductievaardigheid
Gebruik een streaming drone om al je dagelijkse activiteiten op de nemen of te streamen.

Let erop dat de drones een bepaalde accuduur hebben. Dat is, samen met de betrouwbaarheid, dan ook het grote verschil tussen de twee drones. Je kunt dus met beiden niet eindeloos lang filmen, al is het zeker lang genoeg voor dit soort video’s. Heb je een video gemaakt, dan kun je het overzetten op het videostation.

Effecten en overgangen toevoegen

Is je video af en is je Sim minimaal op niveau 2 of 3 van de vaardigheid, dan kun je overgangen of effecten aan de video toevoegen. Beiden geven een kleine boost aan de kwaliteit van de video, maar hebben een grofweg 20 procent kans om een tegenovergesteld effect teweeg te brengen. Dat gebeurt niet meer zodra je Sim een effectief vaardigheidsniveau van 4 heeft. Zorg er dus voor dat je Sim geïnspireerd is en je zult hier nooit last van hebben.

Video uploaden

Wanneer ook dat allemaal gedaan is, is het tijd om je video te uploaden. Vergelijkbaar met het uitbrengen van tracks leveren ook video’s 25 dagen lang dagelijks een hoeveelheid royalty’s op. De piek ligt hierbij niet op de eerste dag maar bij dag vijf, maar daarna neemt het dan ook een stuk sneller af. Gemiddeld liggen de royalty’s voor video’s een stuk hoger dan die voor een track. Het kost dan wel wat een paar uur om te maken en net zoveel uur om te bewerken, maar betaalt zich meer dan terug.

De hoeveelheid royalty’s per video hangt hier van een aantal zaken af:

 • De kwaliteit van de video: matig (50 %), redelijk (75 %), goed (175 %) en geweldig (250 %).
 • Oude video’s promoten: eenmalig 115 %, maar kan elke dag opnieuw gedaan worden.
 • ‘Baanbreker’ roemvoordeel: 120 %.
 • Trending video: 120 %.

Add-on component aanschaffen

Een goede manier om de kwaliteit van video’s te verbeteren is door de add-on componenten aan te schaffen. In totaal zijn er drie upgrades die je kunt installeren:

 • Nieuwe camera: 535 Simdollars.
 • Nieuwe verlichting: 235 Simdollars.
 • NOG MEER VERLICHTING: 555 Simdollars.

Installeer je ze allemaal, dan zijn je video’s automatisch 20 %-punt beter qua kwaliteit. Dat staat gelijk aan het aanbrengen van overgangen.

Cheats

Natuurlijk bestaat er ook de mogelijkheid om je Sim’s mediaproductievaardigheid ineens tot niveau 5 te cheaten. Gebruik daarvoor de volgende cheats TestingCheats true en Stats.set_skill_level MediaProduction 5.