SN Gids: Babies

Gids over Sims baby’s

Zoals Sims fans weten kunnen je Sims in het spel baby’s met elkaar maken. Deze optie is waarschijnlijk één van de weinige die altijd is terug gekeerd, wat moet je tenslotte zonder nieuwe generaties?

In deze gids zal ik uitleggen hoe het allemaal in zijn werking gaat. Sommige weetjes zullen de meeste spelers wel weten, maar vergis je niet dat er elke dag ook nieuwe spelers bij komen. Dus lees de gids goed door voor het geval je toch een weetje overslaat die ook een ervaren speler nog niet wist!

Afbeelding

Hoe maken je Sims een baby?
Dit is de basis vraag in het spel. Zonder dit te weten kom je natuurlijk niet ver!

Net als in De Sims 2 kan je de optie ‘O jaa!’ gebruiken om jouw Sim in bed te krijgen met een andere Sim. Deze optie zorgt er echter niet voor dat je ook daadwerkelijk een baby maakt. Een baby maken doe je met de optie ‘Kindje proberen te maken’. Ook deze optie lukt niet altijd, maar het is wel de enige optie om een nieuwe generatie op de Sims wereld te zetten. Deze optie is op verschillende plaatsen te kiezen, zoals in bed. Hierover lees je later meer.

Als je Sims een kindje hebben proberen te maken hoor je, als ze klaar zijn, een geluidje als het gelukt is. Hoor je niets dan weet je zeker dat er (nog) geen baby op komst is. Niet iedereen hoort dit geluidje, het ligt er ook aan of je met geluid aan speelt en of het spel het geluidje niet per ongeluk overslaat. Dat kan gebeuren als een andere Sim tegelijkertijd een punt behaald voor een vaardigheid. Wacht dus altijd een dagje af als je niets heb gehoord, het kan maar zo zijn dat het alsnog is gelukt.

Afbeelding

Wat zijn de behoeftes van een baby?
In het echte leven hebben baby’s veel aandacht nodig en eisen veel tijd van je. In De Sims 3 is dit precies hetzelfde.

Zo hebben de Sim baby’s de volgende behoeftes:
– Honger
– Blaas
– Hygiëne
– Sociaal
– Energie

Voornamelijk sociaal en honger hebben hoge prioriteit. Ook energie is een lastige behoefte, aangezien baby’s geen vaste nachtritme hebben zoals oudere Sims. Ook al huilt je baby om 3 uur ’s nachts en moet jouw Sim de volgende dag om 6 uur opstaan, je kan maar beter gaan kijken wat er aan de hand is.

Als je ervoor kiest om je baby te negeren zal hij/zij een negatief humeur krijgen. Niet alleen als het hongerig is, maar ook als de baby zich alleen voelt, of als het uit het niets abrupt wakker wordt gemaakt terwijl de baby nog niet is uitgeslapen.

Afbeelding

Het negeren van de baby’s gevoelens kan er ook voor zorgen dat je een bezoekje krijgt van een sociale werker. De sociale werker zal je baby mee nemen omdat hij/zij je niet waardig genoeg vindt om de baby op te voeden. Er is dan geen manier om je eigen baby terug te krijgen. Zelfs via het adopteren heb je bijna geen kans om je eigen kind terug te vinden. Zorg dus goed voor je baby!

Wat voor interacties heb je met een baby?
Helaas zijn er niet zo heel veel interacties die je kunt ondernemen met je baby. Hier heb ik ze eventjes op een rijtje gezet:

– De fles geven
– Luier verschonen
– Vieze luier verschonen
– Vasthouden
– Knuffelen
– Spelen met

Zoals je ziet staat er twee keer luier verschonen, het enige verschil is dat er bij de eerste het woordje ‘Vieze’ niet voor staat. Dat komt omdat er wel degelijk verschil in zit in de twee interacties. Je hebt bijvoorbeeld altijd de optie ‘Luier verschonen’. Deze geldt eigenlijk meer voor de hygiëne, want als de luier (nog) niet vies is dan verschoon je dus eigenlijk alleen de hygiëne. Maar als de luier wel vies is krijg je de optie ‘Vieze luier verschonen’. Dit verschoont zowel de luier en de hygiëne van de baby. De grote vraag waarom we dus eigenlijk een extra optie hebben gekregen voor de hygiëne is voor mij ook een raadsel.

Als je een Sim beter leert kennen krijg je ook meer interacties om met de andere Sim te ondernemen. Dit geldt niet voor baby’s. De interacties die we hebben met baby’s is altijd hetzelfde. Of je nu een 50% of 100% relatie hebt met de baby maakt geen verschil uit.

Afbeelding

Hoe lang duurt de baby tijd?
Dit ligt geheel aan de levensduur die jij je Sims geeft. Het minimum voor een baby is 2 dagen, en het maximum is 30 dagen. Om voor 30 dagen een baby te hebben raad ik je echter niet aan. Het raakt snel verveeld, vooral als de baby een ‘moet’ is om je generatie uit te breiden terwijl je niet zo gek bent op baby’s. Zelfs ik, als liefhebber van Sims baby’s, kan geen 30 dagen volhouden.

Wanneer kunnen je Sims nog geen baby’s maken?
Als je deze gids over baby’s leest zal je misschien denken ‘leuk! laat ik een baby maken met mijn Sims!’ maar dat zo maar niet. Ook in een spel als De Sims zitten er oogjes en haakjes aan wat jij wilt.

Zo kunnen tieners bijvoorbeeld geen baby’s krijgen, misschien wel met een hack maar zeker niet als je het spel zonder hacks speelt. Sommige mensen hebben daar behoefte aan voor in hun dagboek verhaal bijvoorbeeld.

Als je twee (jong) volwassene Sims hebt kan je ook nog niet zo maar een baby maken. Ze moeten eerst hoteldebotel op elkaar worden voordat je de optie krijgt. En als je de optie krijgt moeten ze ook allebei in een goed humeur zijn om een kindje te maken, soms komt het voor dat een Sim weigert omdat hij/zij veels te moe is, of misschien hongerig, etc.

Zijn de geruchten over een geslacht kiezen waar?
Er zijn een aantal geruchten verspreid dat je op een bepaalde manier zelf het geslacht voor het zeggen hebt. Als je dus alleen maar meisjes wilt kan je dat zelf waar maken. Hoe? Dat ga ik je haarfijn uitleggen.

Theorie 1; Tijdens de zwangerschap moet de toekomstige moeder watermeloenen eten. Dit zorgt ervoor dat je een meisje krijgt.
Dit klopt. Ik heb het zelf uitgetest en heb alleen maar meisjes gekregen. Wel is het cruciaal om gelijk al de eerste dag de moeder watermeloenen te laten eten. Begin je hiermee pas op de 2de of 3de dag dan kan het zo zijn dat je te laat bent en het alsnog een jongen wordt.

Watermeloenen kan je overigens kopen bij de supermarkt, of zelf in je tuin laten groeien.

Theorie 2; Tijdens de zwangerschap moet de toekomstige moeder appels eten. Dit zorgt ervoor dat je een jongen krijgt.
Dit klopt ook helemaal. Aan het begin vroeg ik mezelf altijd af waarom ik alleen maar jongens wekte in het spel. Op een gegeven moment was ik het zo zat dat ik mijn Sims maar geen baby’s meer liet maken. Later las ik echter deze theorie en kwam ik erachter dat ik inderdaad mijn Sims altijd pannenkoeken met appel liet eten elke ochtend. Ik kan dus vol overtuiging zeggen dat deze theorie klopt. Maar ook hier geldt dat je de moeder al de eerste dag van de zwangerschap een appel moet laten eten. Ben je te laat kan het alsnog een meisje worden.

Appels zijn te koop bij de supermarkt, maar je kan ze ook zelf in je tuin laten groeien.

Theorie 3; Deze heeft niet zo zeer met het geslacht te maken, maar wel over de aantal baby’s. Als je toekomstige moeder Sim tijdens haar zwangerschap het kinderkanaal bekijkt heb je kans op een tweeling, of zelfs een drieling!
Deze theorie is ook juist. Ik heb een keer een moeder Sim elke dag, vanaf haar eerste zwangerschapsdag, achter de tv gezet met het kinderkanaal aan. Wanneer ze beviel kreeg ze ook daadwerkelijk een tweeling. Dit kan je uiteraard ook combineren met de andere theorieën om te zorgen dat het allebei meisjes of jongens worden. De mijne werden jongens omdat ik toen nog in de fase van pannenkoeken met stukjes appel zat.

Een drieling heb ik echter nog nooit gehad. Maar ik heb er wel verhalen over gehoord, voornamelijk dat het heel moeilijk is om ze te verzorgen en op te laten groeien.

Afbeelding

Hoe werkt het als je een adoptie baby neemt?
Soms komt het voor dat mensen ervoor kiezen om een verhaallijn na te spelen. Dit kan betekenen dat er met een koppel wordt gespeeld die zogenaamd geen kinderen kunnen krijgen. Of mannen/vrouwen die op hun eigen geslacht vallen. Dan kan je geen baby laten maken. Als tweede keuze kan je een baby adopteren. Dat werkt als volgt:

– Je belt de dienstlijn waarin je een babysitter, reparateur, politie en nog meer diensten kan bellen. Daartussen staat ook de optie Adoptiebureau.
– Als je de Adoptiebureau aan de lijn hebt wordt er aan je gevraagd of je een jongen of een meisje wil, en of het een baby, peuter of kind mag zijn.
– Zodra je je keuze gemaakt heb kan je een naam kiezen voor de baby.
– Als laatste komt er al gauw een persoon met de baby in een mandje naar je huis toe en draagt de baby aan je over. Je Sim krijgt automatisch de opdracht de baby uit het mandje te halen, vanaf dat moment is het jouw baby.

Afbeelding

Extra tips
– Een baby hoef je niet alleen in zijn/haar bedje te laten liggen. Ze vinden het ook leuk om lekker rond te kunnen kijken in huis, of buiten als familie daar ook is. Je kan gerust een vloerkleed kopen en je baby daarop neerleggen zodat hij/zij lekker mee kan kijken naar wat het gezin uitspookt.

– In De Sims 3 is het mogelijk om je baby in de arm van je Sim te houden als je de telefoon op moet nemen, of als je een flesje voor je kind moet pakken. Je hoeft de baby dus niet neer te leggen voor je een interactie uitvoert. De kans is er dat je Sim de baby gewoon vast kan houden. Behalve als je Sim allebei z’n handen nodig heeft uiteraard.

– Je kan baby’s handmatig, zonder dat je andere Sims erop af hoef te sturen, een baby Sim wakker maken. Als je dus een vast ritme wil hebben kan je een baby wakker houden zodat het voor de nacht extra moe is. Maar dit is wel veel werk aangezien je zijn/haar energie balkje in gaten moet houden. Anders liggen ze diep in slaap voordat je het weet!

– Ook baby’s kunnen een positieve humeur of een negatieve humeur krijgen van interacties en objecten. Zo kan je bijvoorbeeld een knuffelbeer in de wieg zetten zodat de baby zich niet zo snel alleen voelt.

– Als je de baby wakker maakt, of hij/zij wordt wakker vanwege een onverwachte harde geluid krijgt de baby een negatieve humeur. Omdat hij/zij abrupt gewekt is. Wij houden daar niet van maar baby’s dus ook niet.

Eindwoord
Persoonlijk vind ik baby’s erg leuk om op te voeden. Vooral de 3 dagen dat je Sim zwanger is voelt het alsof je extra lief voor je zwangere Sim moet zijn. Het is ook zo schattig om de buik te zien groeien. Maar meningen zijn hierover erg verdeeld. Sommige zouden het liefste de zwangerschap overslaan en gelijk met het kind beginnen.

Het is dus voor iedereen anders. Het belangrijkste is dat je goed voor de baby zorgt. Of het nu voor 3 dagen een baby is, of voor 30 dagen!

Heb je nog vragen of opmerkingen dan kun je die kwijt in dit topic op ons forum.