Ook Sims 3 zal SecuRom / DRM hebben

Na hun preview van Sims 3 enkele dagen geleden (zie dit blogbericht) komt Videogamer nu met een interview met Sims 3 associate producer MJ Chun. Echt veel nieuws over het spel zelf staat er niet in.

Wel worden er nogal wat vragen beantwoord over SecuRom en DRM bij Sims 3. Na alle ophef die er rond dit onderwerp was bij de release van Spore (zie ook mijn Spore Blog) zal ook Sims 3 beveiligd worden tegen kopiëren en komt er misschien een een maximaal aantal keer dat je Sims 3 op een computer zal kunnen installeren:

VideoGamer.com: So what’s the plan for this game?

MC: So because of that we had a strong DRM thing. And then we got such good and such vocal user feedback, so now we’re getting the final pieces together. It’s not going to be the crazy, manage-18-accounts or count-the-number-of-times-you’ve-installed thing. But it is going to have copy-protection.

VideoGamer.com: So will there be limited installs?

MC: Um… [to PR] do you know the answer on that? I used to know that information, and then we changed it. EA subsequently told us there will be a press release about this in the near future. The engineers have been amazing, because to change the DRM strategy this late is something that’s asking a lot of an engineering crew who have already put a lot into it. But they were willing to be flexible, because as gamers themselves they were like, “yeah, it’s a pain in the ass”.

EA verwacht dat ook Sims 3 één van de meeste illegaal gekopieerde games gaat worden en zal daarom deze beveiligingen gaan inbouwen. MJ Chun zegt dat EA / Maxis op later tijdstip met een persbericht zal komen over SecuRom en DRM in Sims 3.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *