Sims 3: Cheat Codes


Jaja, De Sims 3 cheats zijn al uitgekomen. Het zijn er nog maar 3, al weet ik zeker dat in de nabije toekomst dat zeker zal veranderen.

Bij deze de cheats die tot nu toe officieel zijn uitgebracht. Als er veranderingen zijn zal dat uiteraard aangepast worden op Sims 3 Nieuws.

Met dank aan Games Guide voor de cheats.

Voor het cheat balkje gebruik je de volgende combinatie op je toetsenbord:
CRTL + Shift + C

Daarna kan je één van de volgende cheats intoetsen:

Kaching:
Je krijgt met deze cheat 1.000 Simoleons.

Motherlode:
Je krijgt met deze cheat 50.000 Simoleons.

MoveObjects on:
Hiermee kan je voorwerpen verplaatsen, ook je Sim. Handig als ze weer eens vast zitten!

Als je de cheat hebt ingevoerd vergeet dan niet op enter te drukken.
Wees er ook zeker van dat je de hoofdletters goed overtypt. De cheat codes kunnen hoofdletter gevoelig zijn.

95 reacties

 1. Ik vind het wel handig dat er geld cheats zijn, want anders moet je steeds lang sparen voor dat ene leuke meubeltje. Maar ik hoop dat er geen code als maxmotives komt, want het spel is veel leuker zonder.

 2. ik denk dat ik nu geen geld code meer ga gebruiken, want anders heb je allemaal miljonairs in de buurt en dat is niet zo leuk 😛

 3. In het begin zal het wel verleidelijk zijn om cheats te gebruiken maar ik hoop snel sims 3 te spelen zonder cheats / hacks / downloads.

  Dat is toch wel het leukste ! 🙂

 4. Ik gebruik juist nooit codes ofzo, soms wel moveobjects on maar geen geldcodes.. vindk zonde, het is leuker om met een doel te spelen en dat is veel geld verdienen, promoties maken, en dan je huis steeds meer uitbreiden,maar dat is natuurlijk mijn mening haha

 5. Die werktte toch niet in Sims 3?

  We gaan in ieder geval aanstaande vrijdag ook aan Mary Jean Chun doorvragen over cheats in Sims 3.

  Denk dat we niet de enigste fansite zullen zijn 🙂

 6. Dat was alle behoeftes weer groen.

  Ik had, als ik cheatte en dat deed ik zeer zelden, daar een schilderij voor 😛

 7. Als je HP met vista hebt dat is het code balkje waarschijnlijk enkel bereikbaar ctrl+shift+windows-key+c in te drukken.
  De oorspronkelijke toetsencombinatie wordt bezet door HP Health

 8. Kheb het spel zelf niet maar heb er al redelijk veel navraag over gedaan.

  Maxmotives cheats werken niet, de aging cheat werkt ook niet maar het schijnt dat je aging gewoon uit kunt zetten in opties.
  Wat slecht gedaan is is dat je niet merdere families kan spelen op dezelfde save.
  Het werkt niet goed om eerlijk te zijn.

 9. Sims 3 is heel erg vet. Je kunt gewoon door de buurt lopen enzo. Echt zo grappig. Wel is het jammer dat hij zo traag loopt bij ons, je hebt egt een super snelle computer nodig wil je een beetje normaal kunnen spelen. En over dat aging enzo, je kunt volgens mij kiezen tussen traag – normaal en snel. Dat is wel grappig.

 10. Ik ga eerst wel ff n mega huis bouwen, ff kijken hoe en wat er allemaal met de nieuwe sims te doen is, hahah!:p

 11. als ik probeer het cheat balkje te openen (CNTR + Shift + C) krijg ik nergens een balkje te zien.
  hoort dit te staan waar het vroeger ook stond (rechter bovenhoek)?

  heeft er iemand een idee want ik erger mij er al aan.

 12. Ik heb ook Vista, en bij mij doet het codebalkje het gewoon met Shift+Ctrl+C. =] Bovenin komt dan een donkere balk, dan word het beeld ook wat donkerder. :'D
  Je hebt inderdaad een snelle PC nodig om het goed te kunnen spelen, anders is er volgensmij helemaal niks aan. Bij mij werkt het helemaal goed, ookal moet ik wel erg wennen aan de nieuwe gameplay. :']
  xo.

 13. Ja dat wou ik net typen, ook effe getest en inderdaad wordt je scherm donkerder en links bovenin zie je dan balk. als je help typt krijg je cheats maar dan in het engels :S

 14. ja de gameplay is echt veranderd, kheb hem maandag mogen testen voor debugs, het is namelijk eigenlijk voor mijn verjaardag. maar het spel werkt goed als je maar een goede computer hebt en genoeg schijfruimte. eventueel wat spellen die je niet meer speelt van je computer gooien dan werkt ie mogenlijk sneller. in een van de comments hier staat dat het overstappen naar een ander huishouden in dezelfde save niet gaat, maar bij mij werkte die wel dus dat is nog al raar.

  ik raad ook iedereen aan om NIET(!!!!!) de illegale versie te gebruiken, je hebt ten eerste grote kans dat wanneer je hem download er een virus meekomt, ten tweede kan het zijn dat je cheatbalk niet werkt en tenderde is er ook nog de mogelijkheid dat bepaalde dingen in het spel helemaal niet meer werken.
  dus GEEN illegale versie halen! het is wel gratis, maar je mist een hoop leuks en als je een virus op je computer hebt kun je wel meerdere dingen vergeten als alleen het spelen van sims 3.

 15. Ha…ben benieuwd wat er allemaal niet werkt bij de illegale versie..

  Alles werkt volgens mij, zelfs de cheats! En niks geen virus.
  Alleen die nieuwe stad downloaden gaat dacht ik niet…

 16. Hey allemaal,

  Het is echt een super gaaf spel. Ik was al verslaafd bij sims 1 en twee en wordt het zeker ook bij 3. Je pc hoeft niet sneller te zijn. Mijn vader heeft een hele snelle apple en bij mij op vista is tie net zo snel met minder vermogen. misschien moet je even kijken naar je beeldkwalitijd. Als je al probelemen had bij de uitbreidingen van sims 2 dan is het echt tijd voor een nieuwe computer!!

  XXX mij

 17. De maxmotives cheat uit sims 2 is in sims 3 verdwenen… Er is echter wel iets gelijkswaardigs. zosnel je testingcheatsenabled on activeert in het cheat menu kun je door met shift ingedrukt op de brievenbus te klikken dingen selecteren. Door hier "iedereen gelukkig maken" aan te klikken heb je de zelfde cheat als maxmotives. Als je dan nog een keer op de brievenbus klikt kun je ook nog "behoeften statisch maken" selecteren. Als je hier op klikt blijft de cheat dus eeuwig werken en blijft je sim dus constant vrolijk.
  Je kunt dit later weer uitschakelen door nog een keer te klikken met shift ingedrukt en op"behoeften dynamisch maken" te klikken.

  Ook aging off word veel naar gevraagd. In de sims 3 is deze cheat niet meer nodig.
  Bij opties kies je spelopties (icoontje met de twee tandwielen). Hier kun je de levensduur van de sim op onvergetelijk zetten. Hiermee word de levensduur van de sim enorm lang. Onder deze balk kun je ook nog kiezen voor "Verouderen". Als je hier het vinkje weghaalt dan zullen je sims geen dag ouder meer worden. Hiermee is dus de cheat aging off zoals hij in sims 2 voorkwam overbodig geworden.

  Hoop dat jullie er wat aan hebben

  Patrick Kerstholt

 18. Maxmotives werkt niet meer maar je kan wel op een andere manier al de behoefte van je Sim laten vervullen

  in het cheat balkje invullen testingCheatsenabled true (ENTER) en dan met shirt op je brievenbus klikken. Er verschijnt een heel menu met dingetjes die je extra kunt doen heel handig!!

 19. ALS je het code balkje niet ziet bij een HP moet je op hp healt ding klikken met je rechtermuisknop, op eigenschappen, dan zie je de afkorting staan, je zorgt dat je adminatrator bent en dan kan je de afkorting veranderen, en doet het code balkje het weer bij sims.
  Zo is het mij in ieder geval gelukt bij sims 2 en 3.

 20. beste mensen ik heb een vraagje,
  ik heb geen enkel idee wat HP en HP health betekent kan iemand mijn dit zo snel mogelijk zeggen?

  ik hou van de sims 3,ik heb de legale versie en nog niet geprobeerd maar ik heb de illigale versie bij een kennis gespeelt.
  alles wat gezegd wordt is waar.
  het is echt heel stom en vermoeiend want je behoeften gaan ook heel snel naar rood.
  en je kan niks van ceats gebruiken dus dat maakte mij een beetje triest omdat ik dacht dat het ook zo bij de legale versie was, niet dus (lees ik hier)
  vriendelijke groet van een 12-jarige

 21. hoi
  ik heb een HP maar nu weet ik de truc, maar waar zit die HP health??

  Gewoon op het bureaublad of in het spel of in het startmenu van de computer of het startmenu van de sims?
  HELP ME ALSJEBLIEF!!!!!

  XX een wanhopig meisje

 22. typ gewoon in het zoekvenster van je windowsstartmenu hp health en dan vindtie het vanzelf.
  Ook moettie gewoon bij programma's staan..

 23. Hey allemaal..

  ik heb echt een vraag, ik vind het fijn om met cheats te spelen maar hij werkt niet:O als ik ctrl-shift-c doe komt er geen balkje ofzo. WAT MOET IK DOEN??

  groetjess

 24. Hoi iemand,

  ik wil graag andere kleding, maar er is nergens een kleding winkel en ik kan er ook geen maken!

  Alvast THANKS!!!

 25. Euh .. zou het niet weten … kijk in buurtbewerken wat voor winkels er allemaal zijn en ga die af met je Sim. Wie weet wat je tegen komt 🙂

 26. o… nog bedankt hoor Hiki, maarre…….Ik zag geen kledingwinkel en kan ook geen kledingrekken in mijn zelfgemaakte kledingwinkel zetten oftewel

  I DONT KNOW!!!!!

  Als iemand me nog kan helpen zou dat heel erg fijn zijn!!!!

  x my

 27. Om nieuwe kleding te krijgen heb je een kledingkast in je spel nodig. Daar druk je op en dan kan je de optie 'outfit aanpassen' (of zoiets) kiezen. Dan kom je in het scherm terecht waarin je in het begin bij de CAS je kleding uit moest zoeken. Je kunt in totaal volgens mij drie outfits per onderdeel aanmaken (dus 3 alledaags, 3 avondkleding, etc.). Hoop dat je er zo uit komt.
  🙂

 28. O nice 🙂 nog niet zelf geprobeerd: nog teveel met gameplay enzo bezig om al met andere kleding bezig te zijn. Sims 3 is iig wel vet :P.

 29. Hoi,
  Ik wil graag iets kweken, maar ik weet niet hoe???? Ik wil het wel graag dussssss……wat hulp kan ik wel gebruiken!!!!!!!!!!!!!

  xxx een anoniempje……

 30. ik gebruik op het begin altijd van die codes omdat ik dan een moi huis kan bouwen en als ik dan nog een par duizend euro heb dan speel ik gewoon zonder alle codes en als ze zich allemala niet goed voelen en de balkjes bijna rood dan doe ik wel die maxmotives code

  Xxanonieem

 31. ik heb een vraagje.. bij sims 2 ging de tijd lekker snel als je sims sliep of te werk was, als je op de 3 klikte. maar met sims 3 kun je zelf op 4 klikken. maar de tijd kruipt voorbij.. hebben jullie dit ook. ik vind het erg vervelend. je moet zo lang wachten.

  gr

 32. Daar hebben 'veel' mensen last van, bij mij valt het mee. Het enige wat je kunt doen is alle instellingen lager zetten. Hopelijk loopt de tijd dan wat sneller.

 33. Sims 3 is leuk met cheats als je met je maten bent ofzo ff en mega stijl huis bouwen en vette familie enzo. Maar als je gewoon alleen bent is het veel leuker om zonder cheats te werken. het is idd wel zonde zat de tijd langzaam gaat XD.

 34. Er zijn veel meer cheats dan alleen deze 3, maxmotives is niet eens meer nodig evenals aging off/on. Gebruik Ctrl+shift+c > testingcheatsenabled true (om deze uit te zetten true vervangen door false) Als je hem hebt ingevoerd, shift ingedrukt houden en op je brievenbus klikken, behoeften dynamisch maken. En voila geen maxmotives meer nodig.

  Nog meer cheats? ctrl+shift+c > help 😉

 35. Hallo allemaal..

  Ik vind het echt zo leuk dat jullie mij cheats geven.

  Kaching – Je ontvangt 1.000 Simoleons
  * Motherlode – Je ontvangt 50.000 Simoleons
  * MoveObjects on – Je kunt alle voorwerpen verplaatsen, inclusief Sims zelf.

  dat zijn er ook nog een paar.

  xx my

 36. Ik heb ook een aantal cheats.

  * Motherlode – 50.000 simoleons
  * jokePlease – krijgt een willekeurige grap/ mop
  * familyfunds [Familie Naam]# (# is aantal simoleons)
  * kaching – 1.000 simoleons

  ik hoop dat jullie er wat aan hebben.

  xx Melinda

 37. Vista is het beste met sims 3 tenzij je een vet goede en snelle pc hebt van windows xp maar by mij doet hij het supergoed en snel en Maxmotives kun je niet doen met sims 3 !! boiet me wel wat want in sims 2 deed ik bijv: iemand laten leren koken, tijd snel zetten en dan steeds maxmotives dan word het niet rood!!

  xoxo

 38. ik hed een vraag
  ik weet dat je vruchtbaarheidsdehandeling nodig hedt maar als ik hem hed dan gebuurt en niks ik krijg ook geen 2lingen of 3lingen
  willen jullie me helpen

  alvast bedankt

  marjoleine

 39. Heej,,

  Mijn scherm wordt vaak ineens zwart en dan moet ik wachten en dan krijg je wel weer beeld.(maar dit is echt vreselijk lastig!) En soms komt er dan een venster met een mededeling: iets van beeld werkt niet meer. En dan komt erop dat het herstelt is. IK weet niet hoe ik dit moet oplossen. Ligt dit aan het spel of aan de computer of aan iets anders? Kan iemand mij helpen?

  mercikes X

 40. Heeuj
  Weet iemand de code dat je nooit oud wordt met the sims 3?
  En wie weten allemaal of er al uitbreidingspaketten zijn voor 3 voor iets als appartementen en huisdieren?
  En een code zodat je zo hoog als je wilt kun bouwen ?
  Greets

 41. Ik heb sims 3 op windows 7 en bij mij komt dat balkje ook niet, en wat bedoelen ze met hp en hp health help please?

 42. heey, ik was eerst een tiener en nu, op mijn verjaardag ( nu ben k dus jongvolwassene) krijg k nieuwe klere die k ni zelf mag kieze en da zijn van die lelijke klere me sandale enzo… ;p dus hoe kan ik dit veranderen?x

 43. hee , gewoon op de kleding kast klikken en dan outfit plannen;).

  (voor nummer 62) als je op de knop drukt waar je ook kunt opslaanenz enz staat er optie’s. klik daarop en daar kun je instellen dat je sims niet ouder worden :P.
  groetjes Katy

 44. heei heb een vraagie ik vind de sims egt een heel leuk spel maar ik vind dat je sim die je dan maakt zo snel dood gaat je weet wel volgende levensfase over 16 dagen bijv. hoe kan ik dat uitzetten ofzo is daar een cheat voor nodig want ik had dat aging al eens gebruikt maar die deed het niet
  HELP please

 45. bij mij wil de sims 3 niet meer er staat dan iets over de disk dat hij niet goed meer werk en ik wil graag weten wat ik er aan kan doen ik verveel me nu heel erg en nog een vraagje kan je er echt voor zorgen dat ze niet meer ouder worden? alvast bedankt (HEB JE ANTWOORD GRAAG STUREN NAAR MENS(IK DUS) ANDERS MOET IK ZO VEEL LEZEN DANKJE ALVAST)

 46. Ja je kunt er voor zorgen dat ze niet meer ouder worden dan ga je naar opties en als je even door het lijstje kijkt kun je heel veel opties kiezen en ook niet meer verouderen!!
  Maar ik heb ook een vraag kent iemand een cheat zodat je de tijd kan doorspoelen?

  Alvast bedankt;)

 47. Het is super simpel!
  Stap 1. je moet meer dan 1 sim in je huishouden hebben
  Stap 2. je laat een sim doodgaan door bijvoorbeeld hem te laten zwemmen en dan een muur eromheen bouwen!(MAAR!!!! er moet ALTIJD 1 sim in je huishouden over blijven!!!)
  Stap 3 speel gewoon met je sim totdat de rouw periode voor bij is dan word je gebeld met een opdracht die moet je acepteren.
  Dan is je sim een gesst waar je gewoon mee kan spelen als je die kindjes laat maken kan het een geesten baby worden of een gewoone.
  OF je kunt met de andere precies hetzelde doen en dan heb je 100% kans op een geesten baby!!
  Maar het kan ook dat magere hein het grappig vind en je sim steeds opnieuw laat verdrinken!!
  Nog nooit bij mij gebeurt wel bij een vriendin van mij!!!

  Groetjezz Noa*_*

 48. bij mij doen alleen de geld code’s het, en dat: testingCheatsenabled true. doet het bij mij ook niet.
  ik weet niet wat het inhoud. maar hij doet het niet bij de sims 3. ik wil namelijk graag maxmotives doen, alleen die werkt niet. die heb ik echt nodig!!!

 49. kan iemand me helpen met een cheat dat je niet speel bare sim in een huis kan plaatsen die ze niet kunnen betalen.
  ik wist die cheat eerst wel maar ben het vergeten

 50. ja hoor dat is: freeRealEstate, ik gebruik deze ook en werkt ook enkel als je testingCheatsEnabled true opzet. Dan ga je naar je buurt, typ je de cheat in en kan je het gezin plaatsen in de kavel dat je wilt.

 51. waarmee kan je de tijd veranderen? En kan je ook de muis anders instellen want je moet nu steeds de rechtermuis knop ingedrukt houden om ergens heen te gaan.. -.-”

 52. kun je je poppetje ook dood maken dat margerehein ofzo komt?? heb je daar cheat voor???

  XX martine en alvast bedankt<33

 53. ik vind het wel goed maar er zou een cheat moeten komen voor mensen die er anders over denken bv. mensen die geen cheats willen gebruiken iets van Cheats off/on

 54. Hoe zo? JED hoeft die cheats toch niet per see te gebruiken? Ja kan ze ook gewoon niet gebruiken dus warom zou er dan een cheat moeten zijn om cheats uit te zetten.

 55. Ik gebruik graag cheats om een tweeling te krijgen maar vind hem nergens weet dat het bestaat en om niet ouder te worden 🙂
  Ik vind de cheat van testingcheatsenabled true wel heeeeeeel leuk op de brieven bus met shift te klikken en dan (IEDEREEN GELLUKIG MAKEN) of (ZORGEN DAT IK IEDEREEN KEN) of nog een leuke (VRIENDEN VOOR ME MAKEN)

  1. Er is geen cheat om een tweeling te krijgen, je kunt wel met levenspunten een vruchtbaarheidbehandeling kopen en dat verhoogt de kans op een tweeling. En als je, voordat je je spel opstart, testingcheatsenabled true intikt kun je in je spel handmatig je sim van voldoende levenspunten voorzien om dat te kunnen doen. Het is geen garantie echter, mijn ‘vruchtbare’ sim kreeg eerst nog twee eenlingen voordat de tweeling kwam.

   Zolang er games bestaan zullen er cheats bestaan volgens mij. Ik vind alleen veel cheats het spel saaier maken, ik speel liever zonder.

 56. Ach, welnee joh. Vast niet. E als dat wel zou zou zijn, zijn er altijd wel sites die dan er hacks voor gaan maken.

 57. Kan dat dat er geen kinderkanaal op mijn tv staat alleen jeugdhoek of is dat het zelfde voor een tweeling te krijgen ? <3 <3 <3

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *