Sims 3 goed voor de homo emancipatie in Amerika

Fabian – een trouwe bezoekers van ons blog – stuurde mij een email over een berichtje op de HoLeBi jongerensite Expreszo dat De Sims 3 best wel eens zou kunnen bijdragen aan de homo emancipatie, het recht van homo’s en lesbo’s om gewoon te mogen trouwen en tegen homofobie in de US.

EA heeft in ieder geval als werkgever een goede naam in de HoLeBi gemeenschap, zie ook dit blogbericht op mijn Spore blog, maar schijnbaar durven ze het nog niet aan om een leuk homo- of pottenstel als een standaard familie in De Sims 3 te zetten. Of heb ik iets gemist?

Homohuwelijk in De Sims

In De Sims 3, het nieuwste computerspel van EA Games dat deze week in de VS is gelanceerd, kunnen homo’s en lesbiennes trouwen. In De Sims 2 waren homoseksuele relaties al mogelijk, maar in De Sims 3 is het legale homohuwelijk geïntroduceerd.

Volgens Amerikaanse homo’s is het kunnen trouwen een grote stap vooruit. Dat De Sims na homoliefdes nu ook homoseksuele huwelijken toestaat zou kunnen bijdragen aan “een maatschappelijke acceptatie van het recht om te kunnen trouwen als homo en lesbienne.” Net zoals in de ‘echte’ wereld is er in de virtuele wereld nog altijd veel homofobie.

1 reactie

  1. Ik ben idd een trouwe bezoeker van dit blog, het staat bij mij niet voor niets ingesteld als startpagina 😉

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *