Sims 3 Verzamel gids: Metalen, Meteorieten, Edelstenen, Insecten, Vlinders

Heb jij nooit echt geweten wat je nou met de extra verzamelingen kan doen, of  weet je het meeste al en zoek je naar het laatste nieuwe feitje wat je nog niet wist?

Dan is deze verzamel gids helemaal voor jou!
De verzamel gids – Metalen, Meteorieten, Edelstenen, Insecten en Vlinders is in elkaar gezet met de algemene feiten over het verzamelen, wat je ermee kan doen en een aantal handige tips om het verzamelen makkelijker te maken.

Verzamel gids – Metalen, Meteorieten, Edelstenen, Insecten, Vlinders

Veel verzamel plezier! 😀

47 reacties

 1. 2 dingetjes die me tot nu toe opgevallen zijn.
  Je zegt smaragden, maar bedoelt edelstenen. Zit een groot verschil in, is wel verwarrend misschien.
  Het lijstje bij de edelstenen telt er 8, maar er zijn er 10. De 2 hele zeldzame zijn de Regenboogedelsteen en de Roze Diamant. Moeilijk te vinden. Om ze dan op volgorde van vindbaarheid te zetten zou ik ze zo zetten.
  – Blauwe Topaas
  – Rokerige Kwarts
  – Smaragd
  – Robijn
  – Gele Saffier
  – Tanzaniet
  – Diamand
  – Lichtterende Edelsteen
  – Regenboogedelsteen
  – Roze Diamant

  En bij vindplaatsen zou je het Mausoleum en vuilnisbakken kunnen toevoegen. (Al heb ik geen idee hoe je in vuilnisbakken kunt zoeken zonder de hulp van de Awesomemod.)

  Nou dat waren mijn tips, verder leuk gedaan!

 2. Handig die extra dingen, Adoror. En vuilnisbakken doorzoeken kan toch iedereen? Veel van mijn Sims in ieder geval wel als ze niet ‘netjes’ hebben als karakter eigenschap.

  1 ding is mij nog nooit gelukt: die mooie geslepen stenen op kussentjes leggen: bij mij liggen ze gewoon op tafel enzo. Zie de hele ‘kussentjes’ optie ook niet.

 3. Leuk stuk, leuk geschreven, leest lekker weg! En gelukkig niet alle geheimpjes verklapt; zo blijft het ook spannend om zelf nog dingen te zoeken.

 4. Ik had inderdaad nog niet alle namen, dus vandaar dat het lijst je nog niet compleet was. 🙂

  Bedankt voor de verbetering en tips, ik ga het gelijk aanpassen. ^_^
  En over de vuilnisbakken: mijn sims kunnen daar ook gewoon in wroeten hoor. 😮

 5. Het zou goed kunnen dat die sim waarmee ik speelde een snob was. 😀 En verder ziet de gids er mooi en goed uit!

 6. Het zier er leuk uit. Ik heb het nog niet helemaal gelezen.
  En Hiki, Je kan de kussentjes eronder krijgen door op de steen te klikken, dan klikken op weergave veranderen, dan klikken op de weergave die je wilt(waaronder kussen). Hopelijk heb je hier wat aan.

 7. de vlinder als je die hebt in huis in zo een terrarium gewoon naar je sim’s inventaris slepen. of er eerst 1 vangen: die zit dan in je sims’s inventaris en dan naar het lab.

 8. Ik heb alle stenen. Als je je steen een kussentje of zo wil geven moet je op de steen klikken en dan op ‘weergave veranderen’ klikken ;).
  Voor de mensen die het nog niet wisten :).
  Om een vlinder naar het lab te doneren doe je je gevangen insect hou je in je invetaris, dan klik je op het lap en dan zie je van zelf de optie staan ‘ insect(en) doneren aan lab.

  x

  1. Links van de Begraafplaats is een soort van vlinderheuvel. Bezoek deze regelmatig en je vind je regenboog vlinder. =] Daar vond ik er zat, maarja als je er eenmaal 1 van hebt gevonden, vind je hem veel vaker. Enig idee waar ik de roze diamant kan vinden?

 9. ik had een lichterende edelsteen & een smaragd maar mijn computer ging
  uitijndelijk kapot en iemand kwam om het te maken hij was gelukig
  gemaakt maar sims de mensen waren weg gegaan en later kreeg ik de
  – Diamand
  – Lichtterende Edelsteen
  – Regenboogedelsteen
  – Roze Diamant
  -Gele Saffier
  – Robijn
  leuke dag veder

 10. De lichterende edelsteen was de 2e steen die ik oppakte bij mijn eerste zoektocht 😉 ik wist niet dat die zo zeldzaam was 🙂 ik wacht nog maar ff met slijpen tot ik hem in een hartjesvorm kan laten maken… dan is ie het meeste waard toch?

 11. Ik heb een vraagje.. Ik heb een opdracht van het lab gekregen om ze een hartvormige roze diamant te geven.. heb er ondertussen genoeg roze diamanten.. alleen hoe laat je ze slijpen tot de vorm van een hart?

 12. Als je een edelsteen wil laten slijpen moet je in je inventaris op de edelsteen klikken en dan laten slijpen hoe meer je er hebt geslepen hoe meer vormen je kan kiezen

 13. Ik heb nu al wel meer dan 10 verschillende edelstenen en nog steeds geen hartvormig, het word wel een beetje irritand hoor telkens dat boren met die delver. Weet iemand hoe ik nou die hartvormige slijpgedoe kan krijgen?

 14. Hoe meer edelstenen je slijpt, hoe meer slijpmogelijk heden je hebt.
  Toen ik een keertje diamant had, deed ik kristallen bol. LOL.
  Verder heb ik alle stenen op 1 na. Gele safier, op internet zeggen ze dat
  ie makkelijk te vinden is. ik heb alle, behalve die xD

 15. ik heb een soort van schedel?? je kan verschillende soorten ik heb een amethist en blauwe topaas schedel ik ging gewoon wat edelstenen in de vitrine doen

 16. @ GG ,

  Die kan je ook niet opgraven met je Delver !
  Je moet heel veel stenen en dat soort dingen slijpen , en hoe vaker je dat doet hoe meer opties je kan kiezen . Kijk :

  Je begint altijd met Smaragd Slijpen .
  En hoe vaker je die doet , komt er nog een optie bij : Ovaal Geslepen . Zo moet je maar door gaan tot “Hartvormig” erbij staat.

  Ik kan je wel vertellen , dat het bij mij nog niet gelukt is en al zeker twee volle dagen de sims aan het spelen ben …
  Ik ben nu bij “Briljant Geslepen” [optie 7] en daarna blijkt “Hartvormig” te komen .
  Dus veel slijp-plezier …

 17. Tip waar ik die roze kan vinden? Ik heb alles. En alles kristallen bol. Maar die roze =/ Zelf al mijn edelstenen zijn weg op mijn kaart, ja oké steeds weer eentje omdat ze blijven verschijnen. De roze? Waar is die toch! haha

  x

 18. Kan de regenboogedelsteen maar niet vinden.
  En ik heb hem nodig om een soort ding tot leven te wekken.
  Kan iemand een tip geven???

 19. Ik kan de Regenboog-steen en de Roze-diamant maar niet vinden… nu kom ik niet verder met mijn missie…. kan iemand mij helpen??

 20. ik heb em heeeel vaak, die regenboog edelsteen, maar ik kan met geen mogelijkheid die roze diamant vinden.. o__O

  Trouwens, waar vind je veel Mummitomium?

 21. Hee! ik heb iets perongelijks gedaan! Ik heb een regenboogsteen (zomaar? xd) alleen ik heb hem in de kamer neer gezet alleen kan hem niet meer oppakken! want 1 van die kinderen kan haar knuffelgeval tot leven brengen door die steen te hebben. alleen kan die steen niet meer oppakken. (kan alleen nog maar bekijken en kussentje ect. onder doen) HELP! Groetjes Miranda!

 22. Mensjes

  Weten jullie mischien waar ik de edelsteen opaal in frakrijk vindt
  Heb hemm nodig vooor een opdracht ik heb al een cheat genrukt dat je die stenen kan krijgen maar ik krijg alleen de opaal niets

  Please help

  xxxgroetjes fabienne

 23. Leuk voor jou! Maar aub mensen ik heb die roze diamant echt hard nodig! maar waar vind je dat ding? Ik heb alles afgezocht!
  Tja dan zal ik anders even naar de winkels in elke wereld gaan en zal ik elke vuilbak doorzoeken ! ^^
  Groetjes!
  PS: Als je eventueel een cheat hebt, kun je die dan even plaatsen (liefst de cheat voor een roze diamant)

  DANK JULLIE WEL!

 24. ARe you a girly girly girl or an artsy giiiirrrl cutie girl or an sassy girl are you a wild of glam girl.. BARBIE GIRL! WOOOHOOOOO YEAAH PIETENPARTYY

 25. Oké ik zal jullie pressies vertellen hoe je aan al die diamanten komt koop de uitbreiding wereldavonturen reis naar China koop op de markt de bordenbreker leer dan sim-fu als je dan level 10 bent kan je op de bordenbreker (die in je familie inventaris staat) meteorieten slaan daar komen dan edelstenen af en dan is het slaan tot dat jouw gewenste edelsteen ergens in de kamer komt te liggen ik hoop dat ik jullie nu weer een eind op weg heb geholpen.

 26. ik bedoel dan heb je dus 90 procent dat je door een alien word ontvoerd!Dant maak je kids met die alien en word je kid groen en krijgt die rode ogen en won je in de ruimte!:D

 27. Heey jongens! Ik weet dat de vraag al vaak aan bod is geweest, maar waar kan je de regenboog edelsteen vinden? Ik heb uitbreidingspakketen: Beestenbende, Jaargetijden en Levensweg. Ik woon in de stad: Mountain Dream (Of dream mountain haha idk). Weten jullie waar ik hem kan vinden? Het liefst in deze stad zodat ik niet hoef te verhuizen. Alvast bedankt! 🙂

 28. hah kan je dood gaan in dat catacomben ding want ik heb er een kind naar gestuurd om te zoeken naar regenboog stenen…. of is er een makkelijkere manier??

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *