Sims 3 Wereldavonturen: het maken van graftombes

Het Sims 3 team heeft, zoals beloofd, een special online gezet over het maken van graftombes in Wereldavonturen. Als EA Nederland voor 19.00 uur geen Nederlandse versie online heeft gezet zullen we dit zelf gaan vertalen. We laten jullie natuurlijk niet een heel weekend wachten op de Nederlandse versie.

[UPDATE] Inmiddels de email van EA Nederland binnen gekregen en grotere versies van de screens toegevoegd. Een Nederlandse versie van dit artikel lukt ze niet meer dus we zullen zo snel mogelijk een vertaling online zetten.

Tomb Creation 101 – The Sims 3 World Adventures

Your How-to Guide to Creating Tombs With or Without 4 Levels, Fire, Steam Traps, Lurking Treasures, Hidden Stairways, and More

Building tombs is an entirely new way to enjoy Build and Buy Modes in The Sims 3 World Adventures and adds a new element to the adventure gamplay as a first for The Sims. In this Tomb Creation 101 update, we’ll start by describing some of the dozens of Tomb Objects and offer a tip. Next time we’ll reveal additional Tomb Objects, examples of setting Triggers and Activated Behaviors, and more tips. Let’s get started!

TOMB CREATION IN THE SIMS 3 WORLD ADVENTURES

The game offers a variety of tools, unique objects, and updates to objects from The Sims 3 so that you can design deadly catacombs, beautiful burial mounds, and wondrous caves filled with treasures. Some of these tools include the new Basement Tool, the Special Items Buy Menu sort, and the Buy Menu Interactions.

To start from the bottom, basements let your Sims build up to four levels of underground rooms. Each basement level can span the entirety of the lot upon which they are built. By cleverly building basements and placing stairs, you can create an underground network that takes Sims through winding halls and dark descents.

Some of the dozens of Tomb Objects and Object Updates:

Tomb Object (Fogger): The tomb object is the cornerstone of tomb building and will often be placed in every room of the tomb. The Tomb Object is what creates the “fog” that hides non-explored rooms from the player. This lets you create a sense of discovery and suspense as your Sims explore new tombs. The “fog” will recede from a room when a player enters the room through a door, descends stairs into the room, enters a room that is connected to a fogged room with an arch, or if a Sim “Looks Through” a window that looks into a fogged room. Adding or Removing fog is also a potential Activated Behavior.

Floor Switch: The floor switch is a classic adventure game object. It is a small, 1 tile floor object on which Sims can stand or push statues. Stepping On and Off the switch are both Triggers that can connect to Activated behaviors. Floor Switches can also be set to Appear or Disappear.

Wall and Floor Trap: The traps are two different objects that can be placed on the wall or floor. These can be set to shoot fire, darts, steam, or electricity on unsuspecting Sims. They can have a variety of states, including hidden and dormant, armed and visible, hidden and armed, or hidden and firing. Each of these states can be activated by Sims walking over them or as an Activated Behavior. Traps can light Sims on fire or knock them out. However, there are multiple ways to handle traps. Sims can disarm them by tinkering with them, or push statues upon them to disarm. Water will disarm a fire trap, which makes a great puzzle element when paired with the steam trap…which creates water! Sims can walk with immunity through a fire trap when soaked. Experiment and come up with your own puzzles!

Dive Well: Dive Wells are one of the most exciting Tomb Objects. Sims can use them to become Soaked, which makes them immune to fire, or to put themselves out when already on fire. A Hidden Switch can be set at the bottom of dive wells as a Trigger. You can always place treasures at the bottom. Another fun element is that you can set the color of the water in the dive well, so fire tombs can have blood red water, whereas a tomb with a poison theme can have murky green water. Dive Wells are most fun when they are set up as portals. Dive Wells set as Portals will connect to each other. Sims will go to the bottom, and then emerge from the closest dive well on the same floor. It’s also possible to designate a Dive Well as an Uber Dive Well. Here, you designate a name so that you can define the precise point of origin and exit – even across multiple lots in the world. This lets you create one-of-a-kind entrances to island tombs and other inaccessible areas.

Treasure Chest: The biggest reason to explore anything is to find treasure at the end. Treasure Chests let you fill your tomb creations with various treasures, keys, garbage, or whatever you can imagine. Opening and Inserting a Keystone a treasure chest are also Triggers that can set Activated Behaviors.

Sarcophagus: The Sarcophagus can act as a large, ornate treasure chest, a place to hide, a place to sleep, and even a place to WooHoo. Most exciting, however, is its ability to spawn mummies. Mummies will patrol tombs in search of unsuspecting Sims to pummel and *gasp* curse! Mummies provide an element of danger and the unexpected to any tomb.

Torch Lever: The torch lever, like the Floor Switch, is an object for Sims to pull on to trigger Activated Behaviors. Some can be set to active, whereas others can be dummies, forcing players to carefully examine their surroundings. It’s possible to define the colors of the torch light, which allows Tomb Designers to provide hints and clues on how to complete puzzles. Or, to simply set the ambience of a tomb!

Pushable Statues: Pushable Statues are another classic adventure game element. They can be pushed on top of traps to disarm them, or cleverly pushed through a maze to unveil a formerly blocked path. Their most common use is to be paired with a floor switch. Floor Switch triggers can be set so that they activate something when a Sim is on them, but deactivate as soon as a Sim steps off of them. This means a Sim must push a statue on top of them in order to keep the floor switch depressed. Pushable Statues can be set to be secretly pushable (they require inspection), visibly pushable (no inspection needed), or not pushable at all.

Hidden Stairways: Stairways from The Sims 3 can be set to Hidden now. This is an Activated Behavior, so that a Trigger can now Hide or Unhide the stairs. Hidden Stairways are a great way to surprise players. Just when it seems there’s no way out, pulling a switch reveals a stairway!

Stay tuned for more details on Tomb Creation in The Sims 3 World Adventures including more object details on Tomb Objects and Triggers and Activated Behaviors. For now, here is a tip from the development team. The adventure is near…the game will ship November 19, 2009.

TIP 1: Basements cannot be built directly underneath pools or ponds. When building above ground, it helps to plan for stairways that descend into basements ahead of time to reduce rework! You can access the Special Items Buy Menu sort by going to Buy Mode, opening the cheat console (hit Shift + Ctrl + C) and entering “buydebug.” This new sort allows you to pick out new tomb objects such as floor traps, floor switches, dive wells, and more!

25 reacties

 1. Woow,nu heb ik nog meer zin in WA en het zal ongetwijfeld meer worden. Ik vind ’t leukste hierraan dat je de dive wells als een portaal kan gebruiken. 😀 Straks nog wel even de NL’se versie lezen als ze heb geplubliceerd hebben. Dan begrijp ik het toch ietsjes beter
  En geef me een C een H een I een N en een A China!
  De chinese tombe ziet er echt mooi uit (mooier dan de Egyptische)

 2. Dat staat er nog niet: we hebben dit per email binnen gekregen van EA Nederland. OF het op de Amerikaanse site staat weet ik niet: een uur geleden in ieder geval nog niet.

 3. Ja en ik zit de hele tijd naar die bakken te kijken: die grote bak in de eerste screen: is dat water? en die kleine bakjes in de 2e screen: in de 2e screen gaan haar handen wel erg diep die bakken in: alsof ze half onder de grond zitten? Kleding is toch ook erg mooi 🙂

 4. Ik denk/hoop/neem aan dat alles wat je op de screens zit of in het basisspel of in de uitbereiding gaat zitten. Ik kan niet wachten tot ik een burial mound kan maken 😀

 5. bij die eerste picca zie je ook nog 2 skeleten die vind ik wel tof
  en misschien is dat ding met dat water wel een hottub maar hebben ze iets gedaan waardoor het lijkt het alsof hij met zijn kleren er in gaat maar ach hoop wel dat die hottub erin zit
  maar ik had liever ook picca’s van buiten gezien maaare boeiend zoalng ze maar komen XD

 6. Het zou erg dom zijn als ze dingen laten zien die niet in basis spel zitten: als dat niet zo is krijgen ze een meute boze Sims fans achter zich aan.

  En volgende week krijgen we meer te zien over China: is beloofd net als deze email. hopelijk dan ook buiten screens.

 7. hiki waar lees je dat XD
  je kan nu ook echt overal woohoo’en XD in het gemeentehuis in een theater en al die zooi en je kan vrijen in die catacomben het word gewoon gekker XD

 8. Sarcophagus: The Sarcophagus can act as a large, ornate treasure chest, a place to hide, a place to sleep, and even a place to WooHoo. Most exciting, however, is its ability to spawn mummies. Mummies will patrol tombs in search of unsuspecting Sims to pummel and *gasp* curse! Mummies provide an element of danger and the unexpected to any tomb.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *