Geruchten overname EA door Microsoft / UPDATE: MS ontkent

Op Wall Street gaan geruchten dan Microsoft geïnteresseerd zou zijn in een overname van uitgever Electronic Arts, meldt Reuters.

Handelaren op de beurzen van zowel New York als Londen meldden tegenover Reuters dat het gerucht de ronde doet. “Het zijn niet-onderbouwde roddels, maar ze gaan rond”, zegt Frederic Ruffy van WhatsTrading.com. De geruchten hebben geleid tot een koersstijging van het aandeel Electronic Arts met 4% naar $19.36 per aandeel.

Mochten de geruchten waar blijken, dan zou dat de situatie in de gamesindustrie drastisch overhoop kunnen gooien. Microsoft zou dan bijvoorbeeld kunnen beslissen om de games van Electronic Arts, waaronder Need for Speed, Medal of Honor en FIFA, exclusief voor de Xbox 360 uit te brengen.

Bron: Gamer.nl

[UPDATE] Microsoft heeft geen plannen om uitgever Electronic Arts te kopen. Dat heeft de software- en hardware-gigant gezegd tegen de zakelijke nieuwssite MarketWatch.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws

6 reacties

 1. Weet je: geregeld gaan er geruchten over mogelijke overnames van EA dus ook deze keer neem ik het met een korreltje zout … wat zeg ik … een zak zout 😀

 2. Is EA than a fan-oriented company?
  I don’t have a positive opinion about EA, I think 😀

  😛 en ja er gaan zo vaak overname-geruchten rond. Maar ik geloof dat EA zelf wel een groot en redelijk sterk bedrijf is wat niet zomaar kan worden overgenomen 😛

 3. Microsoft heeft geen plannen om uitgever Electronic Arts te kopen. Dat heeft de software- en hardware-gigant gezegd tegen de zakelijke nieuwssite MarketWatch.

  De aandelen van Electronic Arts stegen gisteren met vier procent nadat er geruchten rondgingen op de beurzen van Londen en New York dat Microsoft de uitgever zou willen overnemen.

  Een aantal analisten had het verhaal al afgedaan als onzin, omdat Microsoft EA niet nodig zou hebben. De aandelen van de uitgever daalden met één procent nadat Microsoft de geruchten ontkrachtte.

  http://www.gamer.nl/doc/54168/Microsoft-Wij-willen-Electronic-Arts-niet-kopen

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *