De Sims 3 (Wereldavonturen) kopen? Neem je legitimatie mee!

Ben je onder de 12 en wil je Sims 3 Wereldavonturen kopen neem dan je legitimatie bewijs mee. Er is een convenant getekend tussen het ministerie van justitie, winkeliers, videotheken, bioscopen en bibliotheken om beter te gaan letten op de leeftijd van kopers, van onder andere games, om zo te voorkomen dat jongeren spullen kopen waar ze nog te jong voor zijn.

Vooral warenhuizen en speelgoedwinkels hielden zich nauwelijks aan de leeftijdsgrenzen. Hirsch Ballin heeft nu met winkelketens, videotheken en bibliotheken afgesproken dat kinderen geen dvd’s of games meer meekrijgen als ze jonger zijn dan de minimumleeftijd die op de verpakking staat.

Bron: het AD

[UPDATE] Inmiddels is 1 van onze bezoekers – Kelvin – een online petitie begonnen om de PEGI leeftijd voor Sims 3 (Wereldavonturen) naar beneden te krijgen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws

35 reacties

 1. Overdreven.Desnoods veranderen ze de Pegi-leeftijd naar 7 zoals met het Sims 2 basisspel. (in iedergeval de versie die ik heb is 7 jaar en ouder)

 2. dat heb ik ook kelvin dat sims 2 basis gewoon 12 was maar het is best overdreven want sims isn iet eens geweldadig er zit geen bloot in en andere 12+ dingen

 3. Ja maar dan kunnen alleen leden reageren en dat zou jammer zijn: missschien met je een online petitie starten: daar zijn wel aparte sites voor.

 4. xD ik heb het gemerkt, bij de Bart Smit wilde ze me geen spel van 18+ meer verkopen omdat ik m’n legitimatie niet kon laten zien

 5. Erg onhandige site is petities.nl Je moet kiezen gericht aan en daar staan alleen maar politieke opties zoals gemeente en europees parlement enzo

 6. Waar slaat dat op !!! :S
  Als de spellen voor 18+ waren dan zeg ik Óke ,,
  Maar dan kunnen ze je over wel je legitimatie voor mee laten nemen!
  Ik vind het pure ONZIN!!!

  RampJje

 7. ja “sex” doen ze onder de deken en zie je niks van en van “geweld” zie je ook niks want er is dan zo’n rookwolk om hun heen zodat je het niet kan zien

 8. Enige is wel dat je skeletten, mummies hebt enzo.. denk niet dat PEGI dat goedkeurt voor 7 jarige. Sowieso is dit een beetje vaag, want je bent nog niet verplicht om een ID te hebben op je 12e.

 9. Ik lees net op nu.nl dat er bij games en films vanaf 12 jaar alleen om de leeftijd kan worden geïnformeerd. Pas bij 16 jaar of ouder kan er pas echt om legitimatie worden gevraagd. Ik weet niet of dat klopt maar nu.nl is meestal wel een goede site.

 10. Beetje idioot, de meeste kinderen onder de 12 hebben nog geen legitimatie..(Neem mij nou, ik kon hem pas vorige week ophalen, ben 14…)

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *