Sims Nieuws

Je kunt gewoon niet zonder!

Geplaatst onder Nieuws

De Sims 3 (Wereldavonturen) kopen? Neem je legitimatie mee!

Ben je onder de 12 en wil je Sims 3 Wereldavonturen kopen neem dan je legitimatie bewijs mee. Er is een convenant getekend tussen het ministerie van justitie, winkeliers, videotheken, bioscopen en bibliotheken om beter te gaan letten op de leeftijd van kopers, van onder andere games, om zo te voorkomen dat jongeren spullen kopen waar ze nog te jong voor zijn.

Vooral warenhuizen en speelgoedwinkels hielden zich nauwelijks aan de leeftijdsgrenzen. Hirsch Ballin heeft nu met winkelketens, videotheken en bibliotheken afgesproken dat kinderen geen dvd’s of games meer meekrijgen als ze jonger zijn dan de minimumleeftijd die op de verpakking staat.

Bron: het AD

[UPDATE] Inmiddels is 1 van onze bezoekers – Kelvin – een online petitie begonnen om de PEGI leeftijd voor Sims 3 (Wereldavonturen) naar beneden te krijgen.

35 gedachtes over “De Sims 3 (Wereldavonturen) kopen? Neem je legitimatie mee!”

  1. Xelles

    Enige is wel dat je skeletten, mummies hebt enzo.. denk niet dat PEGI dat goedkeurt voor 7 jarige. Sowieso is dit een beetje vaag, want je bent nog niet verplicht om een ID te hebben op je 12e.

  2. Erik

    Ik lees net op nu.nl dat er bij games en films vanaf 12 jaar alleen om de leeftijd kan worden geïnformeerd. Pas bij 16 jaar of ouder kan er pas echt om legitimatie worden gevraagd. Ik weet niet of dat klopt maar nu.nl is meestal wel een goede site.

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt ook inloggen om een reactie te plaatsen.

Je kunt de volgende HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>