De Sims 3 WA: Carl’s Martial Arts guide – Vertaald

Carl van Carl’s Sims 3 Guides heeft een Martial Arts gids online gezet. Ook hiervan heb ik geprobeerd het belangrijkste te vertalen. Interessant om te lezen, al geeft het niet heel veel details prijs. Neem een kijkje, voor je het weet haal je er mee informatie uit voor jezelf dan je al wist.

In de toekomst zullen wij ook proberen gidsen te maken over de nieuwe vaardigheden. De originele gids is te vinden op: Carl’s Sims 3 guides – Martial Arts.


De Sims 3 Martial Arts gids

Deze gids zal jou, en je Sims, op weg helpen om te beginnen met Martial Arts, oftewel Sim Fu. Deze nieuwe vechtkunst is makkelijk om te gebruiken tijdens je avonturen. Zo kunnen hoge levels zichzelf teleporteren, wat handig is in een tombe. En kunnen ze een gevecht aan met mummies.

Tijdens je reis door de Martial Arts levels krijgen je Sims toegang tot de verschillende kledij die gelijk staan aan de ranken van karate en kung fu. De hoger je Sim’s Martial Arts level wordt, de donkerder worden de banden en de kleren. Het hoogste wat je kan behalen is niet alleen de zwarte band, daarna krijgt je Sim een kans om de zwarte outfit met gouden band te behalen. Wat het hoogste van het hoogste is.

Hoe leer je Sim Fu:
Om kennis te maken met je eerste Martial Arts punt moet je reis maken naar Shang Simla. Daar zijn verschillende plekken en manieren hoe je de eerste Martial Arts punt in de wacht kan slepen. Wat ik niet aanraad is het Sim Fu boek, die je trouwens kan kopen bij een dealer op de markt van Shang Simla. De Academie is de beste plek om te starten. Niet alleen omdat je Sim dan ook wat ziet van het land, maar je Sim kan ook werken aan eventuele kansen die hij/zij nog open heeft liggen. Wat je niet zo snel doet als je in een kamertje een boek zit te lezen.

Op de Academie kan je Sim tegen een paal vechten om te oefenen. Probeer een aantal punten omhoog te gaan en je zal al snel planken en blokken kunnen breken. Het is geen slecht idee om over te gaan op planken en blokken breken dan bij de paal te blijven. Er is namelijk niet echt een uitdaging om de hele tijd bij een paal te blijven oefenen, de tijd dat je daarvoor neemt wordt niet eens in de gaten gehouden door het spel. Sparren (trainen met een tegenstander) is een optie wat je vrij kan spelen, het geeft je de optie om tegen andere Sims te vechten, maar de Sim waar je tegen wil vechten heeft ook op z’n minst één punt voor Martial Arts nodig voor je deze optie tegen ze kan gebruiken. Als je Sim punten heeft behaald in charisma zal hij/zij misschien zelfs veel sneller bevriend worden met de Sim waarmee hij/zij traint. Afijn, je zal veel planken en blokken breken, of sparren met andere Sims om zo je kansen en punten te voltooien.

Thuis trainen:
Op de markt in Shang Simla kan je de paal en de plank/blok breker gewoon in een winkel kopen en mee naar huis nemen. Deze objecten worden dan niet in de inventaris geplaatst van de Sim waarmee je het koopt. De objecten worden in de familie-inventaris gedaan van de gehele familie. Eenmaal thuis kan je het dus uit de familie-inventaris pakken en neerzetten waar je het maar kwijt kan. Je kan je Sims thuis prima trainen als je het goede aantal punten bezit van Martial Arts. Dit is handig voor als je rijke Sims hebt die je telkens weer op vakantie stuurt. Tussen de twee dagen rust tijd kan je ze Martial Arts laten beoefenen.

Plank/Blok breker:
Planken en blokken breken is een geweldige manier van het trainen van je Martial Arts punten. Probeer met een breker te oefenen die voor een lage level is, om er zeker van te zijn dat je oefentijd niet wordt onderbroken door een gewonde hand van je Sim. Als ze vijf planken of borden kunnen kapot slaan is het tijd om met een hogere level van breker te oefenen.

Als je aan de kans/wens Timber Terminator werkt, wat als inhoud aangeeft dat je Sim een X aantal planken/borden kapot wil slaan, moet je blijven oefenen met de houten plank. Je levels zullen minder snel omhoog gaan, maar je Sim zal veel meer planken kunnen breken met de houten plank. Wat jouw kans/wens dus sneller in vervulling zal laten gaan.

Met de Timber Terminator zal je Sim straks blokken makkelijk kapot kunnen slaan. Wat tevens ook een goede manier is om Simdollars mee te verdienen. Verder in de gids kan je hier meer informatie over lezen.

Meditatie:
Meditatie is vrij om te trainen als je 5 punten of meer hebt bereikt met Martial Arts. Meditatie kan het plezier van je Sim verhogen, en kan negatieve humeur verminderen. Wanneer je Sim lang genoeg heeft gemediteerd krijgt hij/zij de Meditatie Focus humeur. Dit verhoogt de kans om andere vaardigheden sneller op te bouwen en je werkprestatie te verbeteren. Deze moodlet blijft ongeveer vier uur aanwezig.

Als je eenmaal level 10 hebt bereikt in Martial Arts zal je Sims de optie hebben om een Zeneport uit te voeren tijdens het hoogste punt van meditatie. Een Zeneport is een teleportatie die je Sim van plek A naar plek B kan sturen. Je kan dus bij de ingang van de tombe staan en een grote sectie van een tombe overslaan door de teleportatie in de eind kamer te belanden. Je Sim kan alleen naar een ruimte teleporteren die zichtbaar is voor jou. Dus je moet de tombe wel geklaard hebben, en de kamer kunnen zien, waar je naartoe wilt teleporteren. Maar het wordt nog beter, lees verder om meer informatie te winnen.

Vergeet de atletiek niet:
Atletiek en Martial Arts gaan hand in hand. Tijdens het trainen van je Martial Arts train je ook tegelijkertijd je Atletiek level. Meditatie kan er echter weer voor zorgen dat je Atletiek vermindert. Je kan je Sim laten trainen in de sportschool, of thuis om alsnog je Atletiek level gelijkwaardig te houden. De Atletische uitdaging, om 60 uur aan krachttraining te doen, is een grote aanrader. Het kan je Sim’s moeheid verhelpen tijdens de planken en blokken breken. Sterk zijn helpt je Sim ook om gevechten mee te kunnen winnen.

Het voordeel van sparren en tournamenten:
De primaire doel van sparren is om je Sim zichzelf te kunnen verdedigen. Dit zal voornamelijk van pas kunnen komen in de tombes van Egypte. Als je Sim in genoeg sparring’s hebt meegedaan, en heeft misschien zelfs de Grand Master titel, zal hij/zij het goed doen tegen de mummies. Je zal dan makkelijk de mummie kunnen verslaan terwijl andere Sims doodsbang zouden blijven staan en vervloekt of geknuffeld worden. De meer sparring’s je achter de rug hebt, de beter je Sim zal zijn.

Tijdens je verblijf in China kan je andere Sims uitdagen om een gevecht aan te gaan, d.m.v. een belletje te plegen. Je zal tegen een Sim komen te staan die ook een bepaalde level heeft bereikt met Martial Arts. Als je twintig Sims kan bevechten zal je de titel ‘Grand Master’ krijgen.

Als je moeite hebt om te winnen, ondanks dat je een hoge level in Martial Arts hebt, heeft je Sim simpelweg wat meer ervaring nodig. Blijven oefenen dus!

Martial Arts uitdagingen:

Grand Master
Deze uitdaging heb je compleet nadat je twintig tegenstanders hebt verslagen. Het is onduidelijk wat voor voordeel je krijgt als je deze titel behaalt. Misschien dat het antwoord na nog meer testen tevoorschijn komt.

Meester van meditatie:
Na 150 uur mediteren zullen Sims Tranquil Transference leren. Dit is de vervanger van Zeneport. Dit is ook simpelweg een teleportatie middel, zonder het positieve humeur effect van Meditative Focus. Dankzij meditatie kan je meerdere malen dit soort teleportaties ontvangen. Met deze vervanger van Zeneport hoef je niet elke keer tot het max te komen van mediteren, gewoonweg mediteren helpt je al aan teleportatie bij de Tranquil Transference.

Sim Fu koning:
Na 75 sparring gevechten, of je ervan wint of verliest maakt niet uit, heb je deze uitdaging verdient. Het zal ze nog meer helpen om beter in gevechten en sparren te zijn, wat geen verrassing is aangezien je Sim 75 sparring’s achter de rug heeft.

Timber Terminator:
Deze uitdaging verandert Martial Arts in een geldbron. Na 150 planken en/of blokken te breken zal je Sim de vaardigheid beheersen om grote stenen te breken, wat mooie edelstenen kan opleveren. Wat er onder de steen ligt blijft altijd een verrassing, het kan variëren tussen een nutteloze, of een waardevolle edelsteen.

3 reacties

  1. Hoe kun je naar zo’n toernooi gaan??
    En die bordenbrekers vind je op de 1e verdieping op de markt in china. (je moet een verdieping hoger gaan; bijv. van de kelder ga je naar begane grond, etc)

  2. Ik heb nu 150 planken geborken die harder en/of eiken zijn. Alleen kan ik er nog niet voor kiezen om grote stenen te breken. Moet ik deze stenen ergens vandaan halen? Of…???

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *