Help slachtoffers aardbeving Haïti

We hebben als S3N Team besloten om onze Google banner te vervangen door een banner van gironummer 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO).

Vandaag (Donderdag 21 Januari 2010) vindt er op radio en tv een grote actie plaats om geld in te zamelen voor de slachtoffers van deze aardbeving.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Offtopic

12 reacties

  1. Het stond er al even maar nu geupdate met de actie die er komt op radio en TV . Net journaal gekeken en daar wordt je echt depri van en verdrietig vooral omdat het maar niet lukt de spullen op de juiste plekken te krijgen 🙁

 1. Goed dat jullie dat doen hoor!

  Maar de vraag is, hoeveel verdienen de bazen van dat bedrijf? Zullen die in een luxe villa wonen en een dikke bak hebben?

  Zal het geld daar wel goed aankomen? Zal de corrupte regering het geld niet innen?

  Bij de tsunamie is ook 1/3de niet besteed. Waar dat nu is, weet niemand.

 2. @ Luke: ik begrijp wat je bedoeld, maar als we daar allemaal aan zouden twijfelen zou niemand meer wat doneren. De arme mensen in Haïti kunnen er ook niets aan doen dat mensen in de rijkere landen zo egoïstisch kunnen zijn om geld achter te houden. Toch is het belangrijk te blijven doneren, ook al is het voor dat 1/3de deel die wel aankomt. Dat zal al een hoop levens redden voor de mensen die het wel verdienen.

  Ik ga mijn donatie zo overmaken. ^_^

 3. Van de NOS – radio 1 site:

  Hoeveel blijft er aan de “Haïti-strijkstok” hangen, vragen veel mensen zich af. Het antwoord daarop van de SHO’s is helder: de afspraak is dat er maximaal 7 procent van de donaties op giro 555 gebruikt wordt voor de “overhead” van de SHO’s. Dus: 93 procent van het gedoneerde geld wordt daadwerkelijk besteed aan noodhulp voor Haïti. Van die overige 7% worden staf en (betaalde) medewerkers van de hulporganisaties gefinancierd (er zijn ook veel vrijwilligers), en verder de kosten: kantoorruimte, communicatie, reis- en verblijf, expertise, logistiek, verzekeringen. Ter vergelijking: de criteria van het Keurmerk Goede Doelen zijn ruimer. In vergelijking daarmee is die 7% niet veel.

 4. Stel dat er 1/3de niet besteed is met de tsunami. Dat betekent alsnog dat er zo’n 80 miljoen euro wel besteed is aan hulp! En zover ik het begrijp is dat bedrag (700.000) wat nog over was van de tsunami actie nu in de pot gestopt voor deze 555 actie.
  Je wilt trouwens niet weten hoeveel geld voor hulp (bij andere stichtingen) in de verkeerde handen belanden in vooral corrupte landen. Het blijft lastig, maar ik denk dat 555 veel meer directe hulp kan bieden en het geld (of de spullen gekocht van het geld) dus inderdaad wel gewoon goed terecht komt, waar het hoort.

 5. En ook al denk je niks te geven Toch geef je.Want de regering verdubbelt het bedrag dat opgehaald word.En aangezien wij als burger allemaal belasting betalen Geven we dus allemaal iets aan deze actie.
  Ik vind het verschrikkelijk wat daar is gebeurt Maar dat neemt niet weg dat ik ook dit keer mijn portemonnee niet uit mijn keukenla haal.
  Mijn donatie komt gewoon van mijn belasting-centen.
  Misschien zijn het indianen verhalen maar er blijft mij te veel aan strijkstokken hangen of er worden verkeerde dingen van gekocht zoals wapens.
  Zelfs gister op rtl-nieuws kon die ene mevrouw niet duidelijk Ja antwoorden dat er 93% naar hulp ging.Ze zei namelijk dat ze er BIJNA zeker van was dat het 93% was ( of iets in die trant) In elk geval was het geen duidelijk antwoord voor mij.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *