Je kunt gewoon niet zonder!

LLINK’s Koopkracht over Games en verslaving

Geregeld brengen we jullie wat nieuwtjes die eigenlijk niks te maken hebben De Sims of EA maar die wel even de moeite waard zijn om te melden.

Dit keer een uitzending van het LLINK programma Koopkracht over games.

Games zijn slecht voor de jeugd: kinderen raken in een isolement, worden agressief en games zijn verslavend. Ofwel: Moeders, houdt uw kinderen ver van de computer vandaan. Zijn games echt zo slecht? Koopkracht! duikt in de wereld van de gamer. Rudy Mackay praat onder andere met Keith Bakker over verslaving en Fleur Bok wordt in een laboratorium als testpersoon ingezet. En waarom hebben games zo’n positieve invloed op bijvoorbeeld toekomstige chirurgen?

Weet je wat pas erg is?

Verslaafd zijn aan een game en ook nog eens meewerken aan een website over die game!

13 gedachtes over “LLINK’s Koopkracht over Games en verslaving”

 1. hiki

  Het is jammer dat er wel elke 2 maanden een onderzoek komt over de negatieve aspecten van gamen en dat terwijl er ook positieve kanten zijn. Op (Amerikaanse) scholen wordt Sim City gebruikt om leerlingen te leren wat er allemaal nodig is om een stad te runnen. De Sims wordt geregeld gebruikt om kinderen betere sociale vaardigheden te leren, bv bij autisme. Of een Sim fan vindt het bouwen van huizen zo leuk dat hij of zij later architect wordt, of straks met Ambities een stylist of een tatoeage artiest!

  Of mensen die IT gaan studeren en dan een Games opleiding gaan doen. Of mensen die elkaar kennen van games en elkaar ontmoeten in real life en erg veel plezier hebben (zoals wij als S3N) en sommige zelfs met elkaar gaan trouwen (geldt niet voor S3N team leden). Zo kan ik nog wel even door gaan. Daar zouden ze eens een programma over moeten maken: de positieve kanten van gamen!

  🙂

 2. Nina

  Idd Hiki, games kunnen ook positief zijn. Zo heb ik al veel geleerd van de Sims (denk aan woorden die ik niet kende). Als je er niet 5 uur achter zit per dag, kan gamen hardstikke positief zijn. Alleen voor de portemonnee niet 🙂

 3. bloos6

  Nou ik heb het net even zitten kijken.En ik kan zeggen dat ik het een heel positief programma vond.
  In het begin wordt er een beetje negatief gedaan over het gamen.Maar zoals ook gezegd word in het programma.Zou er alleen gegamed worden en iemand komt op het idee om een boek te gaan lezen Dan zou iedereen ook negatief op dat boek reageren.Je zit daar maar een schermt je af van de hele wereld.
  .En verslaafd zijn aan iets is vervelend.voor jezelf maar ook voor anderen.En als je de percentages hoort wat verslaafd is aan gamen.Och dan valt het reuze mee vind ik.

 4. hiki

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet alles gezien heb: ik dacht meteen … o jee weer zo een negatief geval dus na 7 minuten weggeklikt :@. Dat had ik dus mis! Ik zal het van het weekend effe echt helemaal kijken.

 5. bloos6

  Moet je zeker doen Hiki.Je schijnt zelfs heel veel te leren van games.Op school geven ze les ( ja echt 😉 ) en daar word dan alleen maar gegamed.We zijn te vroeg geboren hahahaha

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt ook inloggen om een reactie te plaatsen.

Je kunt de volgende HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>