GC2011: Sims Nieuws dagboek van Hiki

Voor ik begin wil ik allereerst iedereen van EA en de Sims Studio bedanken voor alles wat ze voor voor ons als fansites hebben georganiseerd. Ze bieden ons toch maar elke keer weer de mogelijkheid om de games te zien voor ze in de winkels liggen, elkaar weer eens te ontmoeten als team, maar ook alle andere (internationale) fansites weer eens te spreken.

Ik hoor wel eens dat EA ons alleen maar voor hun karretje spant … tja … als wij als Sims Nieuws team dat gevoel hadden waren we wel thuis gebleven. Ik denk dat ik namens alle Sims Nieuws teamleden spreek als ik zeg dat wij het alleen maar erg leuk, gezellig en leerzaam vinden. Het geeft ons een echte energie boost om lekker aan de gang te blijven met onze website en de bezoekers nieuwtjes te brengen en onze eigen mening over de spellen te geven.

Uiteraard zijn er altijd wel kleine punten waar misschien wat over te klagen valt, maar dat ligt dan meestal meer aan de te hoge verwachtingen die we misschien zelf hebben.


Het was voor mij de tweede keer dat ik naar de Gamescom 2011 kon en ik was blij dat ik om 7.11 uur in de trein zat van Amsterdam naar Keulen. Als webmaster zijn dit gewoon erg drukke tijden zeker als onze tweede nieuwtjes poster op vakantie is. Ik hoop ook dat Jimmy er volgend jaar gewoon bij is en wie weet nog meer teamleden want iedereen wil zoiets wel een keer bijwonen. De nacht ervoor had ik effe 1 uurtje een dutje gedaan want het was gewoon druk druk druk, maar dat was bijna de hele week ervoor al bijna zo.

Ik wist dat Lisa van Simsplanet 2 pas in Utrecht in zou stappen en dat gaf me mooi de gelegenheid om even mijn notities nog door te nemen. Elk teamlid had zo zijn of haar eigen ding te doen op de Gamescom 2011 en ik heb er zo langzamerhand wel vertrouwen in dat dat allemaal goed zal gaan. Ook voor de thuisblijvende teamleden waren de dingen wel helder. Ik had ook nog wat vragen voor Anita van EA Benelux opgeschreven maar ik wilde gewoon voornamelijk effe lekker rondneuzen daar en wat mensen even spreken.

De hele treinreis hebben we zowat doorgebracht in de bistro, dat is toch wel de beste plek om met elkaar even te praten en een beetje te roddelen. In Utrecht was Lisa dus ingestapt van Simsplanet2 en in Eindhoven haar SP2 collega Willem en ook Wouter van SVT en Rens van Simlicious. We zijn zowat ervaren Gamescom-gangers geworden en waren nu niet zenuwachtig zoals vorig jaar. Nu wisten we wel wat we konden verwachten en waar we allemaal moesten zijn. De treinreis viel wel mee: zo een 4 uur. Maar zo het laatste uur hadden we het wel gehad, Edwin en Kelsey van Simview hadden zich inmiddels ook in de Bistro wagon gemeld.

Aankomend bij de Gamescom voelde ik weer dat ik hier niet echt op mijn plaats was: 99% van de bezoekers zijn op z’n minst de helft jonger dan ik ben. En vaak kreeg iedereen een leuk foldertje in de handen gedrukt maar schijnbaar ben ik helemaal niet de doelgroep. Maar ja … daar komen we wel weer overheen en het scheelt mij 10 kg aan papier meeslepen dat thuis toch meestal weer de prullenbak ingaat.

Bij de EA community lounge zagen we al snel de rest van de teamleden en een horde zwetende fansites mensen: misschien dat ze te opgewonden waren en naar de presentaties wilde gaan maar het was er ook gewoon erg warm. Ver achterin, ergens achter een balie zag ik Anita al staan en heb effe gezwaaid naar haar. Uiteraard waren Rosana van SNW en Cheetah van TSZ er ook en het was ook leuk om Steven van Sims Magazine te ontmoeten die met Rosana en Cheetah was meegereden.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik toen pas zenuwachtig werd, niet voor de presentaties maar omdat Snateraar nog niet aangekomen was en Kyta hem telefonisch niet kon bereiken. Zijn ouders zouden hem naar Keulen brengen en we wisten wel dat hij gearriveerd was, maar waar hij zat in die enorme Gamescom? Als webmaster voel ik me toch verantwoordelijk voor mijn teamleden, zeker als we ergens in het buitenland zitten. Daarom heb ik de eerste presentatie van Aaron Cohen (De Sims Middeleeuwen: Piraten en Adel) maar half meegekregen. Gelukkig was Snateraar al snel bij ons dus dat was een kopzorg minder.

We hebben ook nog een presentatie gehad van De Sims 3 Beestenbende voor zowel de consoles als de PC. Fransor zal in ieder geval van de Sims 3 Beestenbende een preview gaan maken dus veel zal ik er niet over zeggen. Alle drie presentaties waren in ieder geval in no time voorbij. Wat betreft De Sims Middeleeuwen: Piraten en Adel weet ik het nog niet. Ik ben er nog niet van overtuigd dat dit allemaal zoveel nieuwe dingen oplevert. Maar dat ligt aan mij en niet aan de game: ik heb gewoon te weinig tijd om De Sims Middeleeuwen ook nog eens te spelen.

Wat betreft De Sims 3 Beestenbende: ik denk dat we allemaal erg blij zullen worden van deze uitbreiding. En wees gerust: als ik het niks had gevonden had ik het ook wel gezegd. Ik heb zitten kijken naar allerlei details omdat de grote lijnen van het spel denk ik wel bekend zijn. De bewegingen van alle dieren zijn erg overtuigend bijvoorbeeld het kwispelen van een hond. Ik hoop alleen dat het op mijn computer ook zo lekker vloeiend loop maar dat zal wel goed zitten. Appaloosa Plains, de nieuwe buurt van De Sims 3 Beestenbende, ziet er fantastisch uit. Er moet aan het spel nog wel het een en ander gebeuren want de versie die op de Gamescom te spelen was was een Alpha versie.

Na de presentaties hadden we als teamleden nog 2 afspraken: we zijn op de foto gegaan met alle Nederlandse fansite mensen en producer Graham Nardone en we moesten op de foto voor dat officiële Duitse Sims 3 magazine want er komt over een poosje een interview met ons in. Later hoorde ik van Kyta dat ze een video interview heeft gedaan voor de officiële Amerikaanse Sims 3 site dus dat zit allemaal wel goed. Het was tijd om even achter de schermen van EA te gaan kijken in de Community Lounge: na wat gepraat kregen we daar gelukkig allemaal een speciaal pasje voor. Ik heb daar even lekker kunnen bijpraten met Anita van EA Benelux en Craig van EA UK met wie ik altijd veel contact heb. En uiteraard is de rest van het team ook meteen voorgesteld aan ze.

Toen heb ik aan de aanwezige teamleden ook een goodies pakketje kunnen geven als dank voor het harde werken voor Sims Nieuws, de rest van het team krijgt het later nog wel. Zelf kreeg ik ook 2 kado’s want ik was twee dagen ervoor 51 geworden en ik kreeg een heerlijke reep chocola van Snateraar en van Anita kreeg ik een heuse Sims 3 boxersshort …. Echt leuke kadotjes dus! Ik realisser me nu dat ik de goodies ben vergeten te melden in dit dagboek die we van EA hebben gekregen: de nieuwe Sims 3 schoolagenda, een De Sims 3 Beestenbende honden halsband en frisbee en een De Sims 3 Plumbob USB geval. We zijn dus weer verwend.

Na deze verplichtingen wilde ik eigenlijk wat gaan eten, de rest van het team wilde De Sims 3 beestenbende gaan spelen. maar beneden in het media centrum zag ik Lisa, Willem, Wouter, Rens, Steven, Rosana, Cheetah, Edwin en Kelsey weer en we besloten naar de EA stand / booth te gaan. Het is altijd een schock om zo een Gamescom hal in te lopen: een muur van muziek en gamesgeluiden en indrukken slaat je in je gezicht.

De EA stand zag er ook dit jaar weer mooi uit, we hebben eigenlijk alleen het Sims deel bekeken. Vorig jaar was dat op een heel open manier opgezet en dit jaar waren er een soort hoekjes gemaakt waarin je effe kon spelen. De grote De Sims 3 Beestenbende borden waren echt indrukwekkend. En ook het grote podium waar EA presentaties hield was fantastisch. Toen we eraan kwamen was er net een presentatie van De Sims 3 Beestenbende bezig. Bijna dezelfde als die we net behind closed doors hadden gezien….

Enfin: de rest van de middag hebben we nog wat rondgekeken, wat gegeten en gedronken en in het zonnetje gezeten en flink kunnen bijpraten. Niet alleen over de games die we gezien hebben, maar ook over onze fansites en wat er allemaal daar gebeurt. Zo kunnen er meteen wat misverstanden uit de weg gewerkt worden en dat is natuurlijk altijd goed. Het begint nu echt een groepje te worden dat elkaar wel kent en energie krijgt om weer lekker verder te gaan met het runnen van onze websites. Ik hoop alleen dat ze niet al teveel geschrokken zijn toen ik mijn nieuwe onderbroek liet zien ROFL.

Zo rond 17.30 was het wel weer tijd om richting station te gaan, net als vorig jaar even pizza scoren bij de Pizza Hut en langs de Starbucks bij de Dom van Keulen voor een caffeïne shotje en rond 19.00 uur zaten we weer in de trein naar Nederland: moe maar erg tevreden.

Tot volgend jaar zeggen we dan maar, al zien we elkaar op 13 september denk ik wel voor de procucers presentatie van De Sims 3 Beestenbende hier in Nederland.

Hiki

VLNR: Hiki (Sims Nieuws), Edwin (Simview), Wouter (Sunset Valley Times), Kelsey (Simview), Rens (Simlicious) Kyta (toen nog Sims Nieuws), Snateraar (Sims Nieuws), Steven (Sunset Magazine), Willem en RippedButterfly (Sims Planet 2), Rosana (Sims Netwerk), Wouter (The Sims Zone), Fransor (Sims Nieuws) en Maaike (Platinum Simmers).

Liggend: Sims 3 Beestenbende producer Graham Nardone

4 reacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *