The Sims Studio werkt al bijna een jaar aan De Sims 3 Jaargetijden

Op Twitter heeft SimGuruGraham laten weten dat The Sims Studio al bijna een jaar aan De Sims 3 Jaargetijden werkt. Er is natuurlijk flink gespeculeerd over hoelang er al aan De Sims 3 Jaargetijden wordt gewerkt, maar dat is dus sinds de release van De Sims 3 Beestenbende (oktober 2011).

Seasons started about a year ago when Pets finished, which is pretty standard for most expansions. EPs are usually able to come out twice a year because people rotate on and off the projects in different stages as they’re needed. All the speculation that Seasons has been worked on behind the scenes since Late Night (if weather was ever considered it never made it past the stage of being an idea in someone’s head for that pack – what we did do for Bridgeport was implement world specific dark/cloudy looking days), or since Ambitions (the infamous fog emitter), or even since base game (some initial experimentation was done with weather effects, but it quickly became clear that there was no way to fit it within the scope of the project) is just that, speculation.

Pets had a small dedicated team working on it since base game due to the incredible complexity of the routing system and the challenges presented by having quadruped creatures navigate the world – they really needed to solve that stuff before the rest of us could get to work on that expansion. Seasons was a full team with tech built from the ground up during this project to bring weather to life within Sims 3 in incredible ways.

We already knew most of the tech that was needed so it didn’t require that long exploratory period that Pets had – we just knew it would be a mountain of work .

Hope that gives some interesting insight into the studio for those that enjoy such things.

SimGuruGraham heeft het hier uiteraard alleen maar of het daadwerkelijk werkelijk bouwen van De Sims 3 Jaargetijden. Dat er weersomstandigheden zouden komen in het spel is iets wat natuurlijk al veel eerder beslist is door The Sims Studio.

Je gaat namelijk niet zomaar ‘een seizoenen uitbreiding’ bouwen zonder eerst goed te bedenken welke kant de uitbreiding op moet gaan en wat daar allemaal voor nodig is.

34 reacties

 1. Ik merk dat er steeds meer stemmen opgaan dat dit de laatste uitbreiding van de Sims 3-serie is, maar dat is nog helemaal niet officieel, toch?

  1. We zitten nu op bijna 8 uitbreidingen en 8 accessoires pakketten. Ik gok dat er van elk 10 komen.

   Alles wat je leest over laatste EP of SP is onzin / speculeren. Het wordt erg vaak gevraagd aan de SimGuru’s en die geven er GEEN antwoord op 🙂

  1. Over Showtime heeft The Sims Studio ook één jaar gewerkt, nou je ziet het resultaat. (niet heel erg bijzonder naar mijn mening)

 2. Idd, voorlopig zijn we allemaal tevreden maar misschien gaat het spel zwaar tegenvallen door een mini detail ofzo. 😛 Maar ik vraag me af wat EA nog allemaal kan verzinnen voor EP’S of SP’s 😀

  1. Ik vind dat ze helemaal niks nieuws hoeven te verzinnen. Ik heb juist liever dat er zoveel oude voorwerpen, interacties gameplay elementen terugkomen van de Sims 2. Want eerlijkgezegd vind ik alle Sims 3 uitbreidingen totzover allemaal een beetje tegenvallen. Maar Seasons ziet er tot zover wel heel mooi uit. Toch ben ik gewoon weer bang dat de uitbreidingen te weinig bieden. Maarja.

 3. Als ze nou eens alle uitbreidingen van de Sims 2 voor de Sims 3 uitbrengen, dan is de Sims 3 echt compleet!:) Mis nog steeds “complete” accessoirepakketen, zoals Tieneraccessoiers en H&M, Ikea etc. En dat en dat je echt op vakantie kunt en in een appartementje kunt wonen, niet net zoals de flats in Na Middernacht:) Wel supperleuk allemaal, maar dat zou het net iets completer te maken:) En uitbreidingen als Gaan het Maken, Studentenleven en Vrije tijd missen nog:) Maar ik ben al heel blij met Seizoenen, en ook wel dat ze vernieuwende uitbreidingspakket uitbrengen, maar een beetje van het oude zou ook niet verkeerd zijn:)

  1. Je hebt wel gelijk over die flats (alhoewel er wel appartementen zijn, maar dat is idd niet hetzelfde)en dat daar wat dingen missen. Maar als we alles terughalen van de sims 2 dan is het ook weer niet goed. Ik vind het dus eigenlijk wel goed dat ze het in het midden houden. Dingen terughalen, maar ook nieuwe dingen erin.
   Ben wel heel erg benieuwd naar seasons.

  2. Ik vind dat ze niet compleet dezelfde pakketen moeten gaan maken voor sims 3 want dan is er niks meer nieuws aan.Ik denk eigenlijk dat we gaan het maken al een beetje hebben gehad in de vorm van Ambities ook al kunnen we geen eigen zaak opstarten.een opvolger voor Studentenleven moet er echt komen voor sims 3 want dat deel van het simsleven is totaal niet uitgewerkt vind ik.

  3. Misschien moet EA één uitbreidingspakket maken met alle uitbreidingen uit sims 2 die in sims 3 nog missen ( van: gaan het maken, op reis, appartementsleven, studentenleven…) en dan van alles een beetje…

 4. Is er trouwens al iemand achtergekomen waarom er zo “weinig” tijd zit tussen bovennatuurlijk en jaargetijden? Niet dat ik het erg vind, gewoon benieuwd 😉

  1. Volgens mij is dit omdat er ook al twee accessoirespakketten achter elkaar uit zijn gekomen (Katy Perry Pakt Uit & Diesel)
   Dus, ze moeten even inhalen! 🙂

  2. Dat is omdat EA een andere grote game al heeft staan gepland. in maart. Namelijk Simcity. Sims 3 sweet treats heeft totaal géén invloed gehad op het beleid om meerdere EP’s uit te brengen dit jaar. Aangezien Sims onder een ander publiek valt dan de meeste gamers durft EA het makkelijk om de concurentie aan te gaan tussen al het game geweld in november.

 5. Ik denk (maar hoop niet!) dat we nu klaar zijn met de EP’s, en het team na de SP’s (expansion pack’s en stuff pack’s) samen met het speciale team voor de sims 4, en dat ze de sims 3 snel af wouden hebben. Maar het zou ook kunnen dat we nog meer EP’s krijgen, maar dan moet EA even contact maken met meneer creativiteit 🙂

 6. Oeps, waarom kan ik mijn bericht niet bewerken? Sorry voor PP, maar even voor de duidelijkheid;

  (expansion pack’s en stuff pack’s) samen met het speciale team voor de sims 4, en dat ze de sims 3 snel af wouden hebben.

  moet zijn (expansion pack’s en stuff pack’s) samen gaan werken met het speciale team voor de sims 4, en dat ze de sims 3 snel af wouden hebben.

 7. Zou dit de laatste uitbreiding zijn (Wat ik niet geloof!)
  Ben ik nog trots! Ik heb nu eigenlijk alles behalve Jaargetijden. En die komen, dus klagen mag ik niet. Ik ben alleen een beetje bang dat de systeemeisen veel te veel gaan veranderen, (Niet dat ik me zorgen moet gaan maken dat ik het hele spel niet meer kan spelen, gewoon iets lagere instellingen) Mijn Sims hebben een geweldig leven, natuurlijk zijn er wat kleine dingetjes die missen, maar een heleboel wordt al opgevuld door Jaargetijden. Het enige waar ik een probleem mee zal hebben is als Sims 4 wordt aangekondigd, als we uit gaan van Hiki’s mening duurt het niet lang meer voordat de serie eindigt.. Es macht mich traurig 🙁

  1. De systeemeisen zullen niet heel veel veranderen (stond op een fansite). En mocht sims 3 na seizoenen eindigen dan ga ik sims 4 niet kopen, kan nog sws een tijd vooruit met sims 3 en misschien is sims 4 wel helemaal niet zoals ik voor ogen had, en ik vind het een hoop geld (sims 3 serie is al iets van 400 euro aan geld).

 8. Ik denk zelf dat dit wel een van de laatste word maar nog niet de laatste ik denk dat er nog minimaal 1 en max 3 tenminste dat verwacht ik. en Ik denk dat we na sims 3 even niks horen van sims want misschien willen ze wachten tot er betere graphics kunnen komen. want de graphics van 2009 zijn niet zo veel verandert als je naar 2012 kijkt. qua computer systemen

 9. ik hoop dat ze nog even doorgaan met sims 3 want het is idd nogal vroeg voor sims 4 vind ik aangezien ik niet weet wat ze nu al kunnen verbeteren.

 10. Hahaa opzich kan ik wel een aantal dingen bedenken:) in ieder geval een spel zonder bugs(A) Maar het zou gaaf zijn als je over de hele wereld kan spelen:) Niet zo compleet als de echte wereld natuurlijk, maar dat je kan kiezen in welk land je wil spelen ofzo, en wat je wil doen;) En alles nog realistischer, naar het vliegveld gaan met de bus/trein etc. En geen Rabbithole gebouwen:) Maar voor mij hoeft de Sims 4 nog lang niet te komen! Ik vermaak me prima met de Sims 3! Dat ze nog mooi wat uitbreidingspakketten verzinnen:) Tot die tijd hoop ik op een goede bugfix, en dan is alles top:) En Sims moet niet 100% realistisch worden, het is, en blijft SIMS!:)

  1. Dat lijkt me best wel cool!
   kiezen in welke land je wilt wonen
   en reizen met de vliegtuig!

   miss komt dat wel in de sims 4!! XD
   dan ga ik hem echt wel kopen!!

 11. Als De Sims 4 wordt aangekondigt ga ik hem nog niet kopen, ik vindt het bij De Sims 1, 2 en 3 gwn saai om te spelen zonder Ep`s 😛 Dus hetzelfde verwacht ik dan ook voor De Sims 4. En trouwens hoe komen we in godsnaam bij De Sims 4?? Deze post gaat over De Sims 3 Jaargetijden haha! XD!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *