SimCity Blog: Vrij spelen in SimCity

 photo Simsnieuws8744_zpsd199ec0e.jpg

Hallo, burgemeesters! Ik ben hoofd gameplayscripter Guillaume Pierre, op de forums ook wel bekend als MaxisGuillaume, en vandaag wil ik het hebben over een functie waar de fans ons al jaren om vragen: het speltype Vrij spelen.

Een nieuwe regio in het speltype Vrij beginnen is alsof je een relaxte versie van SimCity hebt geopend. Elke stad begint met een lading Simdollars, en met slechts een druk op de knop krijg je nog meer Simdollars. Hoewel de simulatie in dit speltype net zo functioneert als in het normale spel, kun je bepaalde lastige systemen eenvoudig uit- of aanzetten, wanneer jij dat wilt. Wil je niet dat je schitterende voorstad afbrandt? Druk dan op Alt+F op je toetsenbord om branden uit te schakelen. Heb je geen zin in aardbevingen of meteorieten? Druk dan op Alt+D zodat er geen rampen meer plaatsvinden!

 photo Simsnieuws8745_zps948b3a08.gif

Als je zoveel macht over je stad hebt, verlies je wel de competitieve kant van SimCity uit het oog: je kunt geen prestaties verdienen of meedoen aan uitdagingen en je verschijnt niet langer in de klassementen. Alle goederen die je naar de internationale markt stuurt, hebben geen invloed op de prijzen.

Aan de andere kant kun je je wel helemaal uitleven met de creatieve en sociale kant van het spel. De sociale spelers hebben Regiospel en ze kunnen chatten met vrienden. De spelers die een verhaal willen vertellen, kunnen foto’s en filmpjes maken, terwijl nieuwe spelers veel kennis kunnen opdoen. Alle gebouwen staan al vanaf het begin tot je beschikking, waardoor het speltype Vrij spelen de beste manier is om alle opties en functies van het spel te testen. Bestudeer op rustige en zorgeloze wijze de beste stadsplanning en test nieuwe strategieën voor je ze toepast in het gewone spel.

 photo Simsnieuws8746_zps108fefeb.gif

Heb je nog vragen over het speltype Vrij spelen? Dan kun je mij en ontwerper Dan Kline (beter bekend als MaxisSparks) altijd benaderen op de forums!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als SimCity

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *