SN mini review: Vogels en Veren Kippenhok

SN Mini Review: Vogels en Veren Kippenhok

SN Mini Review: Vogels en Veren Kippenhok

Al sinds het begin van De Sims 3 willen de spelers dieren zien in hun spel, inmiddels is deze wens al vervuld. Maar toch blijft het willen van boerderijdieren kriebelen, ook deze wens kan je nu vervullen. In de set Rustieke Plattelandset vind je namelijk kippen! Shevens vertelt je in zijn review alles hierover.

Vogels en Veren Kippenhok

Geef je vrolijke gevederde vrienden hun eigen huis met het Vogels en Veren Kippenhok! Zij krijgen een stijlvolle inrichting, uitstekend te eten en stimulerende gesprekken en jij de kakelverse eieren! Verzorg je kippen goed en je kunt ze de veren van het lijf vragen over de meer raadselachtige dingen des levens, de kwaadaardige kip pesten en zelfs met kuikentjes knuffelen. Vraag alleen niet naar de nuggets, dat getuigt van slechte smaak!

In deze kleine recensie zal ik alles van het nieuwe premium materiaal naar voren brengen en hier ook mijn mening over geven, zal Charles de Kwaadaardige Kip hier wel blij mee zijn?

SN Mini Review: Vogels en Veren Kippenhok

Dit kippenhok is een nieuw object dat je in de store kan kopen, dit is premium materiaal, dat betekent dat het unieke gameplay met zich mee brengt, de lieve familie Loven wil hun kippen graag aan jullie laten zien!

Dit kippenhok kan overal geplaatst worden, maar het is natuurlijk wel zo gemaakt om het buiten te plaatsen, wellicht zouden de kippen binnen er wel een chaos van maken! De interacties kunnen worden uitgevoerd door kinderen, tieners, jongvolwassenen, volwassenen en ouderen. Het hok kost apart 600 simpoints in De Sims 3 Store, maar het hok zit ook in de Rustieke Plattelandset die wordt verkocht voor 1.500 simpoints.

SN Mini Review: Vogels en Veren Kippenhok

Er komen, op het moment als je het kippenhok gekocht hebt, vijf interacties, dit zijn; ‘spelen met kuikens’, ‘kippen voeren’, ‘eieren rapen’, ‘maak ruzie met Charles de Kwaadaardige Kip’ en je kan ‘iets aan de kippen vragen’, dit is iedere keer een willekeurige vraag en zo komt jouw Sim ook nog eens interessante dingen te weten!

SN Mini Review: Vogels en Veren Kippenhok

Zoals je hierboven ziet is moeders de kippen gaan voeren, één van de eerste dingen die je natuurlijk doet, zo leggen jouw kippen ook nog eens eieren. Het voeren van de kippen kost 5 Simoleons, niet duur dus.

Moeders heeft ook een vraag, ze vraagt zich af of een kip die in z’n eentje in het bos aan het kakelen is, geluid maakt, je kan ook andere vragen vragen, zoals “Wat kwam er eerst: het kip of het ei?”.

SN Mini Review: Vogels en Veren Kippenhok

Als een puber zit je vaker niet zo lekker in je vel en soms heeft dat negatieve gevolgen voor jouw omstanders, maar maak je niet druk! Dit keer kan je je lekker uitleven op Charles de Kwaadaardige Kip, maar blijf op je hoede! Hij is heel grof en vindt het erg leuk om jouw Sims lekker te kwetsen.

SN Mini Review: Vogels en Veren Kippenhok

En als het nog erger is gesteld met je puber dan kan er zelfs een gevecht uitbreken tussen Charles de Kwaadaardige Kip en je Sim, wie zal er winnen?

SN Mini Review: Vogels en Veren Kippenhok

In dit geval heeft de puber het gevecht gewonnen! Charles de Kwaadaardige Kip vliegt dan weer gauw terug het hok in na de nederlaag, die tijd kan je ook even geen interactie meer met hem aangaan omdat hij natuurlijk moet herstellen van het gevecht, arme kip.

Eenmaal een paar uur verder hebben de kippen dan eindelijk eieren gelegd, deze kan je natuurlijk rapen. Dat is het voordeel van het kippenhok, niet alleen leuke interacties, maar ook eieren, zo kan je Sim voortdurend bakken en koken zonder de eieren vergeten te zijn!

SN Mini Review: Vogels en Veren Kippenhok

Als je drie oogstbeurten, dat staat gelijk aan anderhalve dag, hebt gemist, dan zullen de eieren uitkomen en dan krijg je kuikens! Deze schattige gele kuikentjes staan buiten het hok te wachten tot jij ze aandacht geeft.

SN Mini Review: Vogels en Veren Kippenhok

Deze kuikens kan je oppakken en ermee snoezelen, dit zullen de kuikentjes zeker op prijs stellen!

Conclusie

Het kippenhok is een erg leuke toevoeging voor je spel en wat ik ook heel leuk vind, is dat je kinderen ook interacties kunnen aangaan met dit object. Je Sims gaan, als ze niks te doen hebben, al snel hiernaartoe wat ik dan wat jammer vind.

Voor de rest vind ik het hok er zelf ook heel leuk uitzien! Samen met de leuke kippen en ook soms de kip die naar buiten loopt. In combinatie met de Rustieke Plattelandset is dit echt een geweldige toevoeging aan je huishouden, ook zijn de eieren van een uitmuntende kwaliteit en kan je Sim er lekker mee bakken of koken!

Het kippenhok kost apart 600 Simpoints, maar aangezien het tot nu toe nog geen apart voorwerp is moet je de hele set kopen die dan weer te koop staat voor 1.500 Simpoints, de objecten in de set zelf vind ik ook heel leuk en vind ik die 1.500 Simpoints wel normaal, al kan je, als je de objecten niet wilt, even wachten tot het apart te verkrijgen is. Ik ben toch van mening dat dit kippenhok makkelijk in Beestenbende had gepast, maar al met al is dit toch een leuke aanrader!

Geschreven door: Shevens

14 reacties

  1. Dat is illegaal verboden over de hele wereld, en zoals je weet, EA gaat geen illegale dingen gebruiken in hun spel 🙂

 1. Ik heb m ook, is wel leuk, alleen ik snap niet helemaal waar dat exotische ei voor is, alleen voor de verkoop? krijgt er 1500 voor. Heb m wel eens in de voorraadkast gedaan maar daar verdween ie gewoon en als je m bewaard in je inventaris word het een gewoon ei.

 2. Ik krijg hem niet geinstalleerd 🙁 hij zegt telkens dat mn game niet up to date is… Nog iemand hier last van?

  1. Ik heb hier ook al last van. 🙁
   Maar ik denk dat als de nieuwe uitbreiding uit is en ik hem heb gehaald hij weer up to date is 😀

  1. Je krijg op een gegeven moment de melding dat je kippen volgroeid zijn en het kippenhok verlaten hebben. Het is niet zo dat je steeds meer en meer kippen krijgt.

 3. Hallo ik heb drie dagen heleden het kippenhok gekocht en geïnstalleerd maar vind het nergens terug. Kan iemand mij helpen??? Dank u

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *