De Sims 4: Cheats, sneltoetsen en controls

Gisteren heeft SimsVIP een grote post gemaakt met alle controls, sneltoetsen en cheats die tot nu toe bekend zijn in De Sims 4. Speciaal voor onze Nederlandse leden hebben wij ook hier een Nederlandse samenvatting van gemaakt!

Spelmodus

Als eerst weten we nu hoe De Sims 4 bestuurd moet worden in de speelmodus met hieronder een overzicht van de controls:

Sims

 • Spatie of N: Naar de volgende Sim wisselen.
 • Op het portret van een Sim klikken: deze Sim selecteren.
 • Rechtsklikken op portret: De camera op een Sim laten focussen.

Tijd besturen

 • P, 0 of ‘: Het spel pauzeren.
 • 1: Normale snelheid.
 • 2: Snelle snelheid.
 • 3: Ultra snelheid.

Camera

 • Pijltje links of A: Camera naar links verplaatsen.
 • Pijltje rechts of D: Camera naar rechts verplaatsen.
 • Pijltje boven of W: Camera naar voor verplaatsen.
 • Pijltje beneden of S: Camera naar achter verplaatsen.
 • Shift indrukken: Sneller verplaatsen in combinatie andere sneltoetsen.
 • Z, X of + en -: Inzoomen en uitzoomen.

Algemeen

 • Ctrl+Z: Ongedaan maken.
 • Ctrl+V: Herhalen.
 • Escape: Annuleren.
 • Ctrl + Shift + C: Cheatscherm openen.
 • V: Start/stop video opname.
 • C: Screenshot nemen.
 • T: Van boven naar beneden zicht.
 • Page up: Naar volgende verdieping.
 • Page Down: Vorige verdieping.
 • Home: Muren tonen.
 • End: Muren verbergen.

Boumodus

Vervolgens hebben we ook de controls en sneltoetsen van de bouwmodus geleerd:

Algemeen

 • , of .: Geselecteerd voorwerp draaien.
 • Delete of Backspace: Voorwerp verwijderen.
 • Alt: Voorwerp buiten da vakjes plaatsen en vrij draaien.

Sneltoetsen voorwerpen

 • < of >: Algemene objecten zoals daken draaien.
 • M: Voorwerp naar volgende vak verplaatsen.
 • Shift: Geselecteerd voorwerp kopiëren.
 • Backspace: Geselecteerd voorwerp naar inventaris brengen.
 • Delete: Geselecteerd voorwerp verwijderen.

Tools

 • E: Eyedropper.
 • H: Handje.
  • K: Sloophamer.
  • R: Ontwerptool.
  • B: Murentool.
  • L: Wisselen dag/nacht.
  • G: Raster aan/uit zetten.
  • F5: Wisselen tussen 1/2 tegel en 1/4 tegel snapping voor plaatsen voorwerpen.
  • Alt: Een volledige muur vol plaatsen met een patroon.
  • Shift: Volledige vloer en en muur verf plaatsen.
  • Ctrl + F: Wissel tussen 1/4 tegel plaatsen.
  • [: Verminder grootte terreinborstel bereik.
  • ]: Vergroot grootte terreinborstel bereik.
  • ;: Verplaats terreinborstel zachtheid slider naar links.
  • ‘: Verplaats terreinborstel zachtheid slider naar rechts.
  • Ctrl Activeer/deactiveer terrein borstel wisser.
  • U: Verplaats volledig huis

Cheats

Na de controls van de speel- en bouwmodus weten we nu ook alle cheatcodes die in het basispakket van De Sims 4 zullen zitten! In het overzicht hieronder hebben we een extra vermelding gezet als de cheat nieuw is in De Sims 4.

 • Help: Toont alle cheats in het spel.
 • resetSim [VoorNaam][FamilieNaam]: Reset de Sim (als hij/zij vastgelopen is).
 • fullscreen: Wissel tussen full screen en windowed mode.
 • headlineeffects [on/off]: Verberg Plumbobs, ballonnetjes, .. boven de Sims.
 • Nieuw – Death.toggle: Schakelt Magere Hein uit zodat je Sims niet (meer) sterven.
 • FreeRealEstate [on/off]: Alle kavels zijn gratis als je deze activeert in een buurt of wereld.
 • motherlode: Voeg 50 000 Simoleons toe aan het kapitaal van je Sims.
 • kaching: voeg 1 000 Simoleons toe.
 • rosebud: voeg 1000 Simoleons toe. (Cheat uit De Sims 1 keert terug)
 • Shift + ]: Vergroot voorwerpen.
 • testingcheats [true/false]: Alle testcheats ingeschakeld zoals in de vorige Sims games.
  • cas.fulleditmode: staat toe alle CAS mogelijkheden te gebruiken.
  • In speelmodus shift ingedrukt houden voor te gebruiken.

Tot slot werkt EA nog aan de moveobjects on cheat omdat daar nog een paar technische problemen met zijn op dit moment. Er wordt gewerkt aan een oplossing!

Met dank aan SimsVIP.

160 reacties

 1. Ook leuk dat er nostalgische dingen inzitten zoals Rosebud uit De Sims 1! Die heb ik ooit al eens zoveel keer gedaan in De Sims 1 dat mijn opgeslagen spel corrupt werd! XD

  1. Dat kun je gewoon instellen bij de game opties. Bij opties vind je onder de tab Gameplay de optie om verouderen uit te schakelen. 🙂

 2. Hoi, ik speel al heel lang sims en op sims 4 lukt het niet om mijn sims op te slaan want dat doe ik maar als ik er dan weer op ga is het weg? En moet ik elke keer opnieuw beginnen? En als ik wil inrichten of bouwen kan ik maar 1ding doen en dan moet ik op “leven klikke en dan opnieuw op “bouwen” help mij aub wat moet ik doen of waar kan ik het vinden ?????gr

  1. Ik zou eerst eens proberen om Sims 4 te repareren via Origin (rechtermuisknop op het spel en dan ‘Game repareren’). Als dat niet werkt, dan het mapje van De Sims 4 in Mijn documenten\Electronic Arts even wegzetten en dan opnieuw kijken of het werkt. Als dat allebei niet werkt, post dan nog maar iets. 🙂

 3. ik heb een vraag wat moet ik doen als mijn muis niet meer in de sims reageert dat heb ik nu ook wat moet ik dan doen want ik kan overal klikken behalve in de sims ik wil hem nu afsluiten maar dat doet hij dus niet.

  1. Is het eenmalig? Dan moet je gewoon tegelijk op CTRL + ALT + DELETE drukken, ‘Taakbeheer’ selecteren en dan met je rechtermuisknop op TS4.exe klikken en dan ‘Taak beëindigen’. (Anders op de uitknop van je pc klikken en alles maar laten afsluiten.)

   Als het wel vaker voorkomt, ga dan, nadat je dit bovenstaande hebt gedaan, naar Origin en klik met je rechtermuisknop op De Sims 4. Selecteer dan de optie ‘Game repareren’. Ik hoop dat het werkt, maar anders moet je het maar weer zeggen. 🙂

  1. Voor zover ik op internet kan vinden is het op een macbook COMMAND + SHIFT + C. De shift knop is overigens de knop waarmee je ook hoofdletters maakt en die lijkt me dan toch ook wel op een macbook te zitten. 🙂

 4. ik wil met mijn sims 4 naar de sportschool of naar de winkel , maar weet niet hoe ik dat moet doen. ze zeggen pak de kaart maar ik vind ze niet, iemand een goede tip aub?

  1. Het makkelijkst is door gewoon uit te zoomen in leefmodus en dan zie je op den duur wel een vergrootglas verschijnen in beeld. Zodra je daarop klikt, ga je naar de wereldkaart en kun je de sportschool selecteren. (Een van de vijf kavels in de buurten linksonder in Willow Creek en Oasis Springs.) 🙂

  1. In principe heb je drie standen (Fullscreen, In venster en iets daartussenin). Weet je zeker dat je hem om In venster ze en niet op die tussenstand? Eentueel helpt het ook om daarna de resolutie te verlagen. 🙂

 5. hoe draai je en ronde zwembad hoek ik zit al en tijdje met dit probleem en ben al op verschillende web sites gaan zoeken maar ik vind geen oplossing die werkt

 6. Hoe moet je de buiten muur aan de achterzijde van je huis bekleden met stenen of verf of hout, want de rest kan ik wel bekleden en alleen die kant van het huis gaat niet

  1. Klinkt bijna als een bug als dat als enige kant niet werkt. Probeer eens een van de muren aan de voor- of zijkant te verwijderen en het dan opnieuw te verven. 🙂

  1. Als je Sims zich allebei op een andere kavel bevinden, is de Sim die zich momenteel niet op de actieve kavel bevindt onderaan in het menuutje grijs gekleurd. Als je dan op het witte tekentje rechtsboven die Sim (geen idee wat het precies voorstelt) klikt, verschijnen er een aantal verschillende opties en kun je de optie ‘Besturing overdragen aan [Naam Sim]’ gebruiken om naar die desbetreffende Sim over te schakelen. 🙂

  1. Voor zover ik weet kan dat alleen maar met de cheats testingcheats true en dan CAS.fulleditmode. Klik dan, terwijl je SHIFT ingedrukt houdt, op een Sim en selecteer dan Bewerken in Creëer-een-Sim. In Creëer-een-Sim kun je dan de leeftijd aanpassen. 🙂

   Eventueel kun je er ook een mod voor gebruiken als je dat liever wil: http://modthesims.info/d/535270

 7. Hoe krijg ik de ballonnetjes boven de sims weer aan.. Als n sim nu iets niet uit kan voeren komt er ook niet meer te staan waarom niet. De cheat was headlineeffects

  1. Gewoon weer HideHeadlineEffects False gebruiken lijkt me. Dan hoort het in principe te werken. Zo niet, dan moet het met opnieuw opstarten altijd nog wel lukken.

    1. Het werkt half om het zo maar te zeggen. Het verwijdert volgens mij namelijk wel die gedachteballonnetjes, maar niet de Plumbob.

  1. Ik zou dan eerst eens proberen om de map De Sims 4 in Documenten\Electronic Arts even te verplaatsen naar een andere locatie en dan opnieuw te starten in een nieuwe en schone save (en dus ook zonder mods/downloads en wat er dan ook in je bibliotheek stond). Mocht dat niet werken, probeer dan eens De Sims 4 te repareren in Origin. (Rechtermuisknop op de box-art in de bibliotheek en dan ‘Game repareren’.) Ik heb geen idee of een van die twee stappen gaat werken, maar het zijn zo’n beetje de basis dingen die je altijd even moet proberen als er iets niet werkt. 🙂

 8. Waarom mag ik de galerij niet in omdat ik nog geen 16 ben ? Kan ik mijn leeftijd niet veranderen ofzo ik word er gewoon boos van dat ik de galerij niet in kan ik wil het gewoon zoo graag je weet niet hoe
  Kan iemand vertellen hoe ik alsnog de galerij in kan ik heb alleen die stomme bibliotheek en daar kan ik niks mee

  1. je kunt gallerij alleen maar hebben als je sims via origin hebt gekocht heel raar. Ik dacht eerst ook omdat ik geen 16 ben maar ik heb het gevraagd aan een vriendin en die zei dat je galerij alleen werkt als je sims via origin hebt gekocht

   1. Lijkt me sterk. Ik heb het namelijk niet via Origin gekocht, maar kan wel bij de Galerij. 😉 Misschien dat je Origin offline hebt staan of dat er een firewall of iets in de weg zit?

 9. Ik heb fullscreen geprobeerd en het gaat niet meer goed terug 🙁 hoe krijg ik dit terug? Ik heb het al geprobeerd met het “In venster”

  1. Probeer ook eens de resolutie omlaag te zetten op hetzelfde moment als dat je je de optie ‘In venster’ gebruikt. Mocht dat niet werken, dan éérst de resolutie omlaag, dán pas ‘In venster’ aanzetten.

   Trouwens; fullscreen hoort normaal toch wel het beste te werken van alle modi. Het ligt dus niet toevallig aan je videokaart of zo? En heb je het probleem pas sinds kort, of al vanaf dat je Sims 4 voor de eerste keer hebt gespeeld?

 10. ik kijk veel filmpjes van de sims 4. daar zie je soms dat mensen spullen omhoog en omlaag kunnen doen , maar hoe doe je dat ?

  1. In ‘Wereld beheren’ zit voor zover ik weet ook ergens een knop met iets van ‘Families beheren’. Als je daarop klikt, dan kun je je familie selecteren en ze splitsen zodat je twee Sims kunt laten verhuizen en de anderen achter kunt laten. Ik weet het niet 100% zeker, maar volgens mij moet het op deze manier wel lukken.

  1. Probeer om te beginnen eens de rechter Ctrl en Shift op je toetsenbord. Schijnt nog wel eens ooit uit te maken namelijk. 🙂

  1. Die kun je volgens mij niet hoger zetten. Anders lukt het met de 0 en 9 toetsen, maar die werken voor zover ik weet gewoon niet op bedden.

  1. Door je camera gewoon maar naar boven te draaien lijkt me, toch? Je moet daarvoor wel eerst de De Sims 3 camera aan hebben staan in opties, maar daarna moet het niet meer moeilijk zijn.

   In bouwmodus kun je overigens geloof ik ook op t klikken om de camera automatisch recht van boven te positioneren.

 11. ik wil slapen met mijn sim. maar als ik dan op het bed klik om dan te gaan slapen, zwaait de sim dat ie niet wil slapen. hoe kan dat? hoe moet ik dat oplossen?

  1. Misschien dat het bed al is geclaimed door een andere Sim. Of er kan een ander voorwerp voor in de weg staat (let vooral ook op nachtkastjes). Probeer het eens bijvoorbeeld eens met een nieuw bed op een lege plek. Dan sluit je allebei die opties meteen uit.

 12. hoi ik speel op touchscreen is er ook een sneltoets om bijvoorbeeld een kamer te vergroten of te verkleinen want als ik probeer om op zo’n pijltje te klikken verspringt het telkens en lukt het niet om hem te vergroten of te verkleinen

  1. Voor zover ik weet niet. Sims 4 is nou eenmaal niet geoptimaliseerd voor een touchscreen. Wat je wel zou kunnen proberen, is de resolutie wat lager zetten. Het ziet er dan misschien wat lelijker uit, maar de interface wordt er wel een stuk groter van.

  1. In principe gewoon erop zetten net zoals het gaat bij een gewone tafel. Probleem van die planken is echter dat alleen de allerkleinste voorwerpen erop passen, dus ik denk dat het daar bij jou misgaat.

 13. Hoi, ik heb een vraagje. Sinds gisteren heb ik al een aantal keren een ‘foutmelding’ in mijn Sims4 spel gekregen. Van het één op het andere moment kan mijn Sim een bepaald voorwerp niet meer ‘vinden’, in dit geval de koelkast (terwijl deze nog steeds op dezelfde plek staat). Mijn Sim zwaait en in het denkwolkje komen stapjes te staan met een rood kruis, waarmee hij dus aangeeft dat ie er niet kan komen. Gisteren heb ik deze melding ook al gehad. Wat moet ik doen?

  1. Zet de koelkast eens in een helemaal lege ruimte (buiten bijvoorbeeld) en kijk of het dan werkt. Test het eventueel ook op een andere kavel. Werkt het allebei niet, hernoemen dan de map De Sims 4 in Documenten/Electronic Arts naar iets anders en start dan opnieuw op in een schone save bij een of andere koelkast. Mocht het dan werken, zet dan je saves map terug (vanuit de hernoemde De Sims 4 map naar de nieuwe) en test of het dan werkt bij je eigenlijke save. Werkt het nu weer, dan kun je langzaamaan ook alle andere mappen terug zetten tot je het probleem vindt. Mocht het allemaal niet werken, repareer dan De Sims 4 in Origin. Klik daarvoor met je rechtermuisknop op De Sims 4 in Origin en dan ‘Game repareren’.

   Het is misschien een wat vage beschrijving allemaal, maar het is lastig allemaal kort uit te leggen. Er zijn namelijk zoveel dingen die mis kunnen zijn, en hiermee loop je ze (vrijwel) allemaal even snel na. meldt het maar als het niet duidelijk is of als het allemaal niet werkt. 🙂

  1. Zoals je veel op YouTube video’s ziet bedoel je toch? In die modus kun je komen door op tab te drukken. Als je dan wat rond beweegt naar het punt waarop je de tour wilt starten, moet je op Ctrl + 5 drukken, het tweede punt Ctrl + 6, en mocht je nog meer punten nodig hebben dan kun je ook nog 7, 8, 9 en 0 gebruiken. Druk je nu op een van die cijfers (5 t/m 0), dan beweegt de camera automatisch naar dat punt en zo kun je dus van punt naar punt springen.

   Mocht je meer willen weten, dan raad ik je aan dit filmpje te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=KNVB0_OWKCw Maakt het allemaal wat duidelijker denk ik.

 14. Hallo,

  ik wil op mijn macbook graag dingen omhoog en omlaag bewegen. Omlaag gaat prima met de 0, maar omhoog moet ik doen met de 9 en zodra ik de 9 induw dan zoomt mijn spel helemaal uit. Dan kijk ik naar het huis vanaf de andere kant van de kaart zeg maar, heel onhandig. Dit is elke keer als ik de 9 intik, weet iemand hoe dit komt en hoe dit veranderd kan worden? Ik wil graag op YouTube gaan simsen en dan is het lelijk als je in mijn speedbuilds steeds ziet dat hij vet uitzoomt. Help! 😀

  1. Dat komt omdat de 9 (0 overigens ook) onhandig genoeg ook gekoppeld zit aan de cameraman-modus. Met Ctrl + 9 (of 5 t/m 8 en 0) kun je een waypoint neerzetten en als je dan op het cijfer klikt (en het waypoint bestaat, wat bij 0 dus nu nog niet het geval is), ga je naar dat punt. Het gemakkelijkste kun je dus tijdens het omhoog (en omlaag) zetten van voorwerpen ook de Ctrl-toets ingedrukt houden. Dan heb je er nergens last van. 🙂

 15. Hoi,

  Ik kan geen verdachte ondervragen op het politiebureau. Ik heb wel zo’n verhoortafel, mijn sim kan ook gewoon op allebei de stoelen zitten bij de tafel. Als ik op de verhoortafel klik en dan op ‘verdachte ondervragen’ dan geeft ie wel zo’n tablad achtig iets weer waarop ik de verdachte kan aanklikken, maar verder gebeurt er geen actie. Ook als ik op de verdachte klik zijn er allerlei opties zoals ‘mugshot nemen’, ‘fouilleren’, ‘vingerafdruk’ en ‘uit cel vrijlaten’ maar geen ‘ondervragen’. Iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?

 16. Ik heb sims nu een paar maanden gedownload op mijn macbook. Maar tegelijk heb ik een aantal bugs.
  1. Objecten willen niet meer vergroten
  2. Mijn meis wil niet meer op de wereld heen bewegen

  1. 1. Weet je zeker dat je voorwerpen gebruikt die je kunt vergroten? Je kunt hiernaast ook even kijken of het werkt om shift wel en niet ingedrukt te houden tijdens het vergroten/verkleinen. (Was eerst vereist, maar later niet meer.) Echt een andere oplossing weet ik zo ook niet.
   2. Dat kun je als het goed is ergens bij de instellingen aanzetten. Ik durf je niet precies te zeggen waar, maar je moet het wel kunnen vinden.

 17. hoe kun je sjike meubels krijgen een oppas kan dat maar ik zelf niet hoe moet je dat doen
  want zij weet al die cheats en ik er maar een help mij pleaseee

  1. Bedoel je de geld cheat? Dat is namelijk motherlode voor 50.000. Als je op CTRL + SHIFT + C klikt, opent de cheat balk waar je het in kunt invoeren.

 18. reageer alsjeblieft meteen want ik word gek als zij dat wee en ik niet zij wil alles geheim houden maar ik heb het heel hard nodig echt helppppppppppppp

  1. Is er misschien een andere programma dat (een deel van) die toetsencombinatie gebruikt? Zoals je het nu zegt lijkt het alsof het eerst wel heeft gewerkt. Is er iets dat je in die tussentijd hebt veranderd dat van invloed kan zijn? Probeer anders ook de andere Shift en Control toetsen (en een combinatie van links en rechts).

 19. Ik heb een vraagje. Ik heb vaak als ik haar heb gedownload en ik doe het op, dan werkt het gewoon en ziet het er best wel mooi uit. Maar als ik dan ga spelen, dan ziet het er heel raar uit… Hoe kan dat?

  1. Op welke instellingen speel je? Haar in het bijzonder is vaak een stuk gedetailleerder gemaakt, dus het kan zijn dat het er dan niet uitziet op lagere instellingen.

    1. Die instelling inderdaad (en laptopmodus moet natuurlijk uit staan). Je kunt altijd een keertje proberen om alles maar gewoon op ultra te zetten om te zien of dat wat uithaalt, maar dat lijkt me dan niet meer.

     Je zou daarnaast ook altijd nog eens kunnen proberen de drivers van je videokaart te updaten, al denk ik niet dat dat heel veel uit moet halen. In het configuratieprogramma dat dan mee installeert kun je ook nog altijd wat tweaken aan de grafische rendering (met name antialiasing), maar ook dat zou normaliter niet heel veel invloed moeten hebben.

     Op welke haarstijlen gaat het dan precies? Het kan ook zijn dat het er gewoon zo uitziet omdat de haarstijlen gewoon heel anders zijn dat de default haarstijlen. Ik gebruik zelf geen downloads, dus ik durf er niet heel veel over te zeggen, al vind ik het er zelf in-game op video’s of screenshots van anderen nooit echt goed uitzien.

 20. Ik heb vaak zo, dat als ik de Sims 4 speel, dat de pc heel snel uitvalt als omdat hij dan te warm is. En 9 van de 10 keer is mijn spel dan niet opgeslagen. Dus dan moet ik alles opnieuw doen!

  1. Dan zit er waarschijnlijk vrij veel stof in. Je zou ‘m eens open moeten schroeven en dan alle fans schoonmaken. (Je garantie vervalt dan meestal, maar waarschijnlijk is die toch al verlopen.) Meestal werkt dat al wel, zo niet dan ligt het probleem wat dieper. Dan zul je ook even met een programma als Gpu-Z de temperaturen van alle componenten in de gaten moeten houden en kijken welke te warm wordt.

 21. Hoi. Ik heb vaak zo als ik bijv. naar de lounge ga (In de Sims 4) dat hij dan heel erg lang over doet om te laden. Heeft iemand daar een oplossing voor?

  1. Ik denk niet dat je er heel veel aan kunt doen. Of je moet heel veel downloads en mods hebben, dat zou wel nog van invloed kunnen zijn op de laadtijden.

   Je zou verder altijd even kunnen testen of dit ook zo is bij een compleet nieuwe save. Als ook dat niet helpt, dan ligt het aan hoe snel je computer alles kan laden. Een SSD ipv harde schijf verbetert de laadtijden, maar dat is geen groot verschil voor zover ik weet.

 22. Ik heb ergens gelezen of gezien dat je met de 9 je voorwerpen omhoog sleept. En met de 0 omlaag. Maar als ik op de 0 klik, gebeurt er niks. En als ik op de 9 druk, dan ga ik héééél ver de lucht in.

  1. Dat werkt wel vaker vreemd. Gebeurt het bij alle voorwerpen? Je zou eens kunnen kijken of het iets uithaalt om tegelijkertijd ook de shift of alt toetsen te gebruiken.

 23. Hoi. Ik heb vaak dat als ik op opslaan en afsluiten druk, dat ie dan als ik weer met de familie ga spelen, dan zijn alle meubels weg…

  1. Gebruik je toevallig mods of downloads? Dat zou namelijk wel eens van invloed kunnen zijn. Sowieso kan het geen kwaad om in deze situatie even schoon te testen. Dat kun je doen door de map De Sims 4 in Documenten\Electronic Arts te hernoemen naar iets anders en dan een nieuwe save te beginnen.

   Werkt dat niet, kijk dan ook even of er iets aan de hand is met de spelbestanden. Dat kun je doen door in Origin op de box-art van De Sims 4 te klikken, dan het tandwieltje en dan de optie Repareren te selecteren.

  1. Vreemd dat je taal opeens wijzigt. Dat staat normaal gewoon in een registersleutel geregistreerd (via een optie in Origin) waardoor er niet veel aan zou moeten veranderen, zeker niet als Origin en je pc gewoon op dezelfde taal blijven staan. Je zou altijd eens alle niet-Nederlandse taalbestanden weg kunnen gooien in C:\Program Files (x86)\Origin Games\The Sims 4\Data\Client (of waar De Sims 4 dan ook geïnstalleerd staat). Alle Strings_xxx_xx.package behalve Strings_DUT_NL.package kun je gewoon zonder problemen verwijderen.

 24. hoi ik heb sints kort de sims 4 maar ik kan er niet mee spelen hij zecht dan dat hij virus beschadigdt is en dat hij dan nietgespeelt kan wordun kan iemant me helpe

  1. Het lijkt me dat je virusscanner dan in de weg zit. Zet je virusscanner eens uit, open dan Origin (maar doe verder niets anders op je computer, zeker niet op het internet!), klik dan op de box-art van De Sims 4, en selecteer dan de optie Repareren die je kunt vinden door op het tandwieltje te klikken. Kijk eens of het zo werkt. Als dat het geval is, zet dan de virusscanner eens aan en kijk op welk bestand hij precies reageert. Voeg dat bestand dan toe aan de uitzonderingen van je virusscanner waarna het ook zou moeten werken terwijl je virusscanner aanstaat. (Eventueel weer een keer opnieuw repareren en kijken of je ditmaal geen melding krijgt.) 🙂

  1. Heeft het ooit gewerkt? In dat geval zou je eens moeten testen of het werkt om De Sims 4 te repareren. Dat kun je in Origin doen door op de box-art van De Sims 4 te klikken, dan het tandwieltje, en dan de optie ‘Repareren’. Als dat niet werkt, test dan ook of het wat uithaalt om de map De Sims 4 in Documenten\Electronic Arts eens te hernoemen naar iets anders en het dan schoon te testen.

   Al heeft De Sims 4 nooit gewerkt (en je de bovenstaande opties voor de zekerheid ook maar hebt geprobeerd), dan ligt het waarschijnlijk ergens aan je computer. De error is een lastige omdat er heel veel dingen mis kunnen zijn. Je pc voldoet wel (ruim genoeg) aan de specificaties, neem ik aan? In dat geval zou je eerst eens kunnen kijken of het updaten van de drivers van je videokaart werkt. Werkt dat niet, test dan ook of andere spellen wel werken. Op Origin kun je altijd wel een of andere trialversie downloaden mocht je geen andere spellen hebben.

  1. Gebeurt dit bij alle voorwerpen? En staat er iets van een melding bij als je het toch probeert te plaatsen? Probeer in dat geval eens de map De Sims 4 in Documenten\Electronic Arts te hernoemen naar iets anders en het dan opnieuw te starten. Werkt dat niet, repareer De Sims 4 dan in Origin.

    1. En met een schone save? Maak anders even een screenshot met de precieze foutmelding. Ik durf zo namelijk ook niet echt te noemen waar het nou precies aan ligt

 25. In mijn spelletje had ik net een baby gekregen, op de zelfde moment nemen ze die weg omdat ze geen eten krijgt maar ze was net geboren. voor de rest een perfect gelukkig gezinnetje 🙂 ik heb het spelletje niet opgeslagen en opnieuw opgestart van de laatste keer (nog zwanger) maar dit lukt ook niet. iemand een idee hoe ik die baby terug krijg? 🙂

  1. Gebruik je mods? Misschien dat die namelijk niet helemaal werken.

   Verder ben ik wel benieuwd naar wat er nou precies misgaat. Hoelang duurt het bijvoorbeeld voordat je baby wordt weggehaald en kun je er echt niets aan doen (desnoods met testingcheats true de behoeftes cheaten).

  1. Niet. Dat kun je zelf altijd wel spelen, bijvoorbeeld met de slaapzakken uit De Sims 4 In de Natuur, maar er is niet echt een vaste manier om dakloos of iets dergelijks te zijn

 26. Op een aanrecht kunnen maar een aantal dingen bv. Sommige planten. Welke sneltoets/cheat moet ik gebruiken als ik een plant die dat normaal niet kan toch op het aanrecht krijg?

  1. Dat kan niet met cheats. Je kunt altijd wel wat proberen met de 0 en 9 toetsen waarmee je een voorwerp omhoog en omlaag kunt verplaatsen. Dan kun je een voorwerp in feite op de grond plaatsen maar dan op de hoogte zetten van het aanrecht, al komt dat meestal niet mooi uit.

 27. Hey weer een vraag over sims 4: Ik zit op Macbook Pro sims te spelen, ik probeer al een paar keer de cheatbalk te openen maar dat lukt niet hoe moet ik doen ? en ik wil nog iets vragen! ; hoe moet je dingen om hoog krijgen?

  1. Heb je ooit de cheatbalk kunnen openen? Ik heb zelf geen Mac en durf er dus niet alles over te zeggen, maar het zou met Command + Shift + C moeten.

   Voorwerpen kun je omhoog en omlaag plaatsen met 0 en 9. Het doet niet bij alle voorwerpen iets, maar bij de meeste decoratie in ieder geval wel.

  1. Welke vraag bedoel je/wat wil je weten? Ik zie zo gauw namelijk geen vraag waar ik geen antwoord op heb gegeven, maar ik kan natuurlijk iets zijn vergeten

 28. ik he een vraagje hoe kan het dat de sims het bij mij nii doet als ik er op klik gebeurt er niets en daarna zegt hij verbinding maken origin en dan wacht ik en dan gaat het er voor weg en dan wil ik het proberen en dan wil het niet wie kan mij een tip geven of het uitleggen

  1. Kun je Origin eens op offline modus zetten en het dan weer testen? Werkt dat niet, repareer De Sims 4 dan in Origin (op de box-art klikken, dan het tandwieltje en vervolgens de betreffende optie). Werkt ook dat niet, hernoem dan eens de map De Sims 4 in Documenten\Electronic Arts en test het wederom. Laat maar weten als het dan nog niet werkt.

 29. Hoi!
  Ik krijg de cheatbalk maar niet weg van mijn Mac computer..met esc kom ik er niet helaas! En dit is mega irritant spelen. Iemand tips?

  1. Vreemd, ook niet als je zorgt dat je cheatbalk actief is en je er dus in kunt typen? En met dezelfde toetsencombinatie als waarmee je de cheatbalk opent heb je zeker ook al geprobeerd?

 30. Help! Als ik de Sims 4 opstart, dan komen er allemaal gekke zwarte strepen in beeld en kan ik niet fatsoenlijk spelen. Repareren werkt niet. Hoe los ik dit op? Screenshot kan ik wel maken als iemand mij ff uitlegt hoe t moet.

  1. Klinkt als een probleem met je videokaart(drivers). Toevallig ook last van dit probleem bij andere spellen en heb je ooit kunnen spelen zonder problemen (pas sinds een bepaalde update bijvoorbeeld)? Probeer in ieder geval eerst eens je videokaartdrivers te updaten. Dat is op zich niet heel moeilijk om te doen en er zijn genoeg tutorials/video’s van te vinden, maar het kan moeilijk zijn als je het nog nooit hebt gedaan. Laat dan wel even weten welke laptop/desktop/videokaart je precies hebt

   Een screenshot maken kan trouwens ingame met C waarna je het terug kunt vinden in Documenten\Electronic Arts\De Sims 4\Screenshots. Die kun je dan zonder een account uploaden op een site als Imgur (https://imgur.com/). Er bestaat overigens ook een kans dat je de strepen niet op de screenshots terugziet. In dat geval kun je ook altijd een screenshot maken met de Windows + PrintScreen toetsen waarna je het terug kunt vinden in Afbeeldingen\Schermopnamen.

   1. Zelf heb ik een Lenovo laptop. Als ik een ander spel speel, bijv. Minecraft, doet hij het perfect! Opzich in CAS heb ik er niet heel veel last van, maar met bouwen enz. wel. Ik ga kijken of ik er iets aan kan doen. Zelf ben ik niet de beste in laptops, maar goed.

    1. Kun je eens naar apparaatbeheer gaan (rechtermuisknop in Windows verkenner op ‘Deze pc’ in het linkermenu en dan ‘Beheren’) en dan naar beeldschermadapters. Daar zie je dan als het goed is een of twee verschillende items staan. Als je er twee hebt, dan is het vaak Intel HD plus iets anders (AMD of NVIDIA) en dan moet je de driver updaten voor die laatste. Staat er maar één videokaart, dan moet je die updaten. Dat kan door naar de betreffende site te gaan:

     – Intel: https://downloadcenter.intel.com/product/80939/Graphics-Drivers
     – AMD: https://www.amd.com/en/support
     – NVIDIA: https://www.nvidia.com/Download/index.aspx

     Probeer op die sites te zoeken naar de videokaart die je hebt. Het lijkt misschien lastig de juiste driver te vinden, maar gelukkig zijn de meeste drivers geschikt voor verschillende reeksen aan videokaarten en is alleen het eerste versienummer vaak al genoeg. Je hoeft bovendien ook niet bang te zijn iets verkeerds te downloaden omdat de drivers altijd automatisch controleren of je wel een geschikte videokaart hebt voordat het begint met installeren.

  1. Opnieuw installeren werkt in zo’n gevallen vaak, dus probeer dat eens. Start het anders ook als administrator en kijk of je iets van een proces in taakbeheer ziet

 31. Ik kan niet meer met mijn rechter muisknop draaien ik heb ergens op geklikt waardoor die dan naar rechts gaat. Kan iemand bij helpen?

  1. Heb je het toevallig veranderd naar de muisinstellingen van De Sims 3? Dat is een optie ergens in instellingen en ik geloof dat je die nu heb aangeklikt terwijl je die normaal uit hebt staan (of precies andersom). In ieder geval, zet die optie is aan of uit en kijk of het dan weer staat zoals je gewend bent

 32. Eerst had ik wel ‘Concepten’ in m’n venster ‘Toon voorwerpen met label:’ staan.
  Nu is dat weg, weet iemand hoe ik dat terug krijg?

  1. Waar kreeg je die optie precies te zien dan? Ik kan me niet herinneren dat ik de optie ooit voorbij heb zien komen, al heb ik de filters ook nooit echt gebruikt

 33. Ik speel op de laptop en page up/down werken niet. Wat is een alternatief voor te switchen tussen verdiepingen?

  En hoe kun je de camera bewegen zodat je meer horizon ziet (dus niet schuin van boven)? Ik probeer met de scroller van de muis (ook ingedrukt) maar dit werkt niet.

  1. Rechtsboven in de menubalk zie je twee driehoekjes (omhoog en omlaag) die je ook kunt gebruiken om van verdieping te wisselen. Numlock niet toevallig aanstaan?

   Waarschijnlijk heb je de muisinstelling op die van De Sims 4 staan maar ben je De Sims 3 gewend (dan is rechtermuisknop geloof ik draaien). Dat kunt je in de instellingen aanpassen onder besturing+

 34. Hallo, ik zag dat het alweer een tijdje geleden is dat iemand iets gevraagd heeft, dus ik hoop dat je reageert! Maar ik heb dus een vraag: hoe moet je dingen precies draaien? Dan heb ik het niet over , . of in dergelijke maar ik heb het over 240 graden draaien? Hoe moet dat? Ik hoop dat je snel reageert!

  1. Met , en . kun je het zoals je weet 90 graden draaien, voor alle andere hoeken moet je de alt-toets ingedrukt houden en zelf de hoek afschatten. Er is dus helaas niet een manier om het precies op 240 graden te krijgen vrees ik

  1. Als je op de k toets klikt kun je naast voorwerpen ook individuele vloertegels verwijderen. Als je het op bijvoorbeeld een tweede verdieping wilt doen omdat je een trapgat wilt maken, dan gaat dat echter niet omdat je dan de gehele vloer zult verwijderen. Ondanks dat het altijd wel klungelig blijft kun je in dat geval het beste met hekken of halve muren een aparte ‘ruimte’ maken voor het trapgat en daarin de gehele vloer verwijderen.

  1. Ik weet niet of je vraag helemaal begrijp, maar als je de De Sims 3 camera aanzet in de instellingen, dan kun je de camera bewegen en onder elke hoek dragen. De standaard camera in De Sims 4 is namelijk erg gelimiteerd als je daarop doelt

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *