De Sims 4 Uit Eten uitgebracht op de PlayStation 4 en Xbox One

De Sims 4 Uit Eten

Simmers met een PlayStation 4 of Xbox One kunnen vandaag weer aan de slag met nieuwe content voor De Sims 4. Het game pack De Sims 4 Uit Eten is namelijk uitgebracht en kan gekocht worden voor de reguliere prijs van game packs van 20 euro.

In De Sims 4 Uit Eten kun je – naast uit eten gaan uiteraard – voornamelijk je eigen restaurant runnen. Dat begint bij het bouwen van een restaurant en het samenstellen van de menukaart. Aan de hand van beoordelingen krijg je vervolgens te zien waarop je je kunt verbeteren, en zal je restaurant zich langzamerhand verbeteren. Je zult daardoor weer meer klanten trekken en dus ook personeel moeten aannemen.

Will je hier meer over weten of erachter komen of het pakket daadwerkelijk wat voor je is? Lees dan vooral onze review door.

De Sims 4 Uit Eten is nu verkrijgbaar voor de console!

Met het game pack De Sims 4 Uit Eten* krijgen je Sims veel meer dan alleen meer keuze om uit eten te gaan. Potentiële restaurateurs en voedselliefhebbers kunnen hun eigen restaurant kopen en aanpassen. Is dat niet heerlijk? Om de ovens alvast voor je op te warmen hebben we een lijst samengesteld met tips waarmee je de beoordeling van je restaurant kunt verbeteren, op weg naar meer winst en succes.

Het eerste gerecht: een restaurant beginnen

De basis

Nadat je een restaurant gebouwd hebt, of een van de zes prachtige restaurants uit Mijn bibliotheek gekozen hebt, heb je een Sim nodig om het restaurant te kopen. Met behulp van de knop Eigendom rechtsonderin je scherm, selecteer je de optie ‘Restaurant kopen’ en kies je de kavel. Onthoud dat de financiën van je huishouden en je bedrijf afzonderlijk worden bijgehouden. Selecteer de knop ‘Kapitaal overzetten’ in het Eigendompaneel om wat Simdollars voor je bedrijf vrij te maken. Dit geld heb je nodig om meubels te kopen, reclame te maken en je personeel te betalen. Om geld te verdienen moet je geld investeren!

Kies een naam en een thema

De naam van het restaurant is het eerste wat gasten zien, en die eerste indruk moet de juiste toon en smaak uitdragen. Wordt jouw restaurant cool en chich? Strak en klassiek? Vreemd en wild? Het begint met de naam en ontvouwt zich dan als een servet tot de vormgeving die jij kiest. Laat je creativiteit de vrije loop met een romantische, verborgen tuin of juist een kindvriendelijk buurtrestaurant. Wat dacht je van een visrestaurant aan het water, of zelfs een doolhof van meerdere verdiepingen?

Klop de essentie en sprenkel er wat decoraties overheen

Zorg voor toiletten, opfrisruimte, tafel voor de gastvrouw of -heer, tafel voor de bediening en een aantal plekken om te eten, tenzij het een picknickrestaurant is, waar gasten op de vloer moeten eten! Houd gasten die in de buitenlucht eten warm met wamtelampen, versier de muur met foto’s van experimentele gerechten of zet een paar strakke aquariums neer om de vangst van de dag te laten zien. Maar je kunt het natuurlijk ook allemaal tegelijk doen. O, al die heerlijke opties. Maak ook je eigen naambord om te laten zien hoe trots je bent op je nieuwe onderneming. Je kunt alles zelf bepalen!

De tweede gang: personeel en menu

Neem personeel aan

Klik op de knop ‘Personeel beheren’ in het Eigendompaneel om personeel aan te nemen. Je hebt een kok, gastvrouw of -heer en bediening nodig. Je kunt in principe personeel met een hoger vaardigheidsniveau aannemen, maar die zijn duurder en kunnen dus een financiële last voor je net geopende restaurant zijn. Daarnaast kun je medewerkers later ook trainen om ze beter te maken. Voor je het weet zit je met een sterrenkok!

Casual of chic

Via een simpel menu kun je bepalen hoe je gasten zich kleden voor jouw restaurant. Kies ‘alledaags’ als je wil dat gasten het simpel houden en met ‘feest’ kun je het wat chiquer maken. En de uniforms van je personeel dan? Je kunt snel kiezen uit verschillende kant-en-klare uniforms. Had je vrolijke vestjes in gedachten? Gewoon doen. Wil je je personeel in iets opvallends steken om je gasten te begroeten? Klinkt goed! Maar je kunt ook Creëer-een-Sim gebruiken om zelf een unieke outfit te verzinnen. Jouw stijl, jouw regels.

Hé, wat eten we eigenlijk?

Gerechten kiezen is een waar genot en je hebt heel veel keuze! Je kunt snel menu’s selecteren en bekijken in de categorie diner, brunch, experimenteel, Italiaans of visgerechten. En natuurlijk kun je ook hier alles helemaal zelf samenstellen! Laad kant-en-klare menu’s en pas ze een beetje aan of kies zelf elk prachtige, overheerlijke gerecht. Het is immers jouw restaurant en elk drankje, hoofdgerecht en toetje moet aan jouw strenge eisen voldoen.

Het derde gerecht: een restaurant runnen

De Sims 4 Uit Eten

Ken je kok

Zoals je ziet wanneer je je menu samenstelt, zijn sommige recepten moeilijker te leren dan andere. Houd daarom rekening met je chef terwijl je het menu ontwerpt. Het kan goed zijn om te investeren in een geweldige kok, maar let wel op waar je je geld aan uitgeeft.

Houd een oogje in het zeil

Hoe competent je personeel ook mag zijn, af en toe moet je even langsgaan om te kijken hoe het gaat. Als je dat niet aan je personeel kunt zien, kijk dan naar de reacties boven de hoofden van je gasten. Ze verdienen of verliezen sterren, gebaseerd op hoe goed je personeel presteert. Misschien met je je personeel eens streng toespreken wanneer ze iets fout doen of ze nieuwe vaardigheden leren zodat het in de toekomst beter gaat. Als het gewoon niet botert met je medewerkers, moet je ze misschien gewoon op straat zetten.

Train het personeel

Maar in plaats van ze op straat zetten, kun je je personeel misschien beter naar een hoger niveau van geweldigheid leiden. Gebruik Simdollars om ze te trainen via de optie ‘Personeel beheren’ in het menu Eigendom. Betere medewerkers maken gasten blijer, maken minder fouten en brengen na verloop van tijd meer geld in het laadje. Investeer vandaag voor een lucratievere toekomst. Op het juiste moment geld uitgeven is essentieel voor een succesvol restaurant.

Tijd voor een motiverende toespraak

Soms moet je je personeel gewoon laten weten dat je in ze gelooft. Dat kun je doen met de knop ‘Inspirerende toespraak houden!’. Zo worden ze enthousiast over het restaurant en zullen ze betere service bieden. Meer sterren van gasten betekent een beter presterend restaurant, wat meer Simdollars voor jou oplevert. Dat is net zo lekker als de heerlijke gerechten van je restaurant.

Reclame maken werkt

Een van de moeilijkste dingen is om je restaurant bekend te maken bij het grote publiek. Aanvankelijk zullen Sims jouw hippe nieuwe toko nog niet kennen. Maar dat kun je veranderen door reclame te maken! Investeer in publiciteit door in het Eigendompaneel de knop Advertenties te selecteren. Hoe meer je uitgeeft, des te meer kans dat gasten je restaurant bezoeken. Maar, kijk uit! Dat personeel dat je geïnspireerd hebt met toespraken moet goed getraind zijn voordat de gasten binnen beginnen te stromen!

De Sims 4 Uit Eten is nu verkrijgbaar, dus hang je servet maar voor, want het is tijd om toe te tasten!

 

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *