De Sims 3 Fan Fest verslag – Rensdesim

Dit is mijn verslag van het Sims 3 Fan Fest en tevens ook mijn eerste bericht op Sims 3 Nieuws. Dit verslag heb ik eigenlijk gemaakt voor mijn eigen site Simlicious.

’s Morgens ging ik met de bus en de trein naar het Sims 3 Fan Fest in Utrecht. Daar aangekomen ben ik eerst maar wat gaan eten bij MC Donalds. Daarna nog even naar de Media Markt om te kijken naar het pre-order pakket van De Sims 3. Maar nee deze hadden ze niet. Ik besloot door een deur te gaan die naar de jaarbeurs ging. Dit was alleen niet de goede deur want deze leidde niet naar de mediaplaza waar het event was. Toen ik het gebouw uitliep zag ik aan de overkant de jaarbeurs, ik ging er heen en nu was ik wel op de goede plaats.

Omdat dit mijn eerste sims event was kon ik de mediaplaza niet goed vinden. Ik kwam iemand van ahasims tegen en we zijn samen naar de mediaplaza opzoek gegaan. Helemaal boven zagen we een ruimte waar erg veel mensen stonden en ja, dit was dan eindelijk de mediaplaza. Toen we daar naar binnen gingen verbaasde ik me gewoon van het aantal sims fans. Later kwam Anita van EA binnen. Haar had ik nog nooit ontmoet. Eerst gingen we de NDA papieren regelen ik heb ook meteen kennis gemaakt met Anita en ze leek me erg aardig en gastvrij. Ik heb mijn jas opgehangen. Daarna moesten we met iemand van de mediaplaza meelopen naar de zaal. Deze konden we nog niet in. We hebben denk ik zo’n 20 minuten voor de zaal gewacht, we konden ondertussen wat drinken en wat kletsen. Achter mij werden er al tafels vol met eten klaargemaakt en ik denk: is dat wel voor ons.

En nu komt denk ik wat jullie echt willen lezen: Na lang wachten konden we eindelijk de zaal binnen. Nu wisten we waarom we er niet in konden. Er stonden tafels met ieder een computer daar op in het midden was een groot scherm. Ik besloot gewoon een tafel te pakken. Ik pakte een tafel waar “maak een sim” al aan stond dit was overigens bij alle pc’s zo. Mijn sim die daar al stond was spuuglelijk. Hij had bakkebaarden en een oorbel. We begonnen met de presentatie en Anita zei nog een keer dat er geen foto’s van het scherm genomen mocht worden. MJ Chun kwam binnen. Ze leek heel blij en vrolijk dit was ze ook. Ze had een diadeem met een Sims diamant op. Ze begon de presentatie met Mevrouw Rimpelbil en met Eddy (als ik me niet vergis). Dit werd echt leuk want de Sims die op haar computer was geïnstalleerd was Nederlands dus moesten we haar een beetje helpen met vertalen. Ze legde in het kort allerlei elementen uit. Eddy ging praten met rimpelbil over geld maar MJ Chun had het verkeerde gekozen namelijk “Praten over veel geld”. Dit vond Rimpelbil niet zo leuk. Ze koos daarna wel de goede en de relatie ging weer goed. Eddy stond op het punt om naar huis te gaan. Toen hij langs een vies bord kwam besloot hij deze te gaan aflikken. Dit kwam door een bepaald Persoonlijkheidseigenschap. Hij ging naar huis met Rimpelbils auto. Deze had hij gestolen van haar omdat hij de persoonlijkheid eigenschap “Kleptomaan” had. Toen je zijn huis zag dacht je echt van wat is dit nou weer. het was een huis van 2 bij 5 vakjes en alles stond buiten. Het bleek dus later zo te zijn dat hij alles had gestolen van zijn vrienden. MJ Chun toonde ons wat functies van kopen en bouwen. Ze pakte iets uit de familieinvertaris (ja dat is nieuw). Het was iets wat in het lab stond maar dat had hij gestolen. Ze toonde ons verder nog hoe je alles kon aanpassen met “Creëer een stijl” ze hield erg van koeien print en dat viel echt totaal niet op (alles was eigenlijk koeien print. Zelfs de auto). Ze toonde ons ook de tool om het huis makkelijk te kunnen vergroten. Dat vond ik zelf erg interessant om dat ik me op die dag hier speciaal op ging focussen.

Eindelijk mochten we gaan spelen. Ik had van die man een iets wat mooiere gemaakt (hij was nog steeds spuuglelijk). Ik had hem deze persoonlijkheidseigenschappen gegeven: computerwiz, atletisch, feestbeest en de rest kom ik even niet op. Hij had in ieder geval een rond met wit gestreept shirt aan. Als laatste koos ik een naam voor hem. Ik besloot de naam Kees Plaatjes te nemen. Nu voegde in nog een vrouw aan de familie toe zij heten Anelies en was getrouwd met Kees. Ze moest er een beetje uitzien als een fotomodel/filmster. Ze had een jurk aan en was erg erg slank. Ik gaf haar deze persoonlijkheidseigenschappen: Vegetariër, kunstenaar, Houd van het buiten leven, atletisch en heet hoofd. Toen ik op het vinkje klikte kwam ik mijn eerste laatscherm tegen. Dat was ook een van de weinige. Ik moest een huis kiezen waar ze gingen wonen. Ik koos gewoon een klein huis met een grote tuin. Ik kreeg heel even een klein laadscherm van 5 seconden. Ik was nu bij het huis en ging het inrichten. Ik had gewoon wat dingen neergezet. Het was een combinatie van klassiek en modern en duur en goedkoop. Wat me meteen al opviel is dat veel objecten uit Sims 2 en Sims 2 seizoenen kwamen. Erg veel objecten waren er niet. Ik had gewoon wat ingericht en ging met ze naar het stadspark om daar wat vrienden te maken. Anelies maakte meteen al kennis met Christiaan van de Kerkhof. Kees lukt het niet zo goed om vrienden te maken. Ik koos ze een baan te gaan geven. Anelies een muziek carrière bij het theater en Kees een baan bij de supermarkt (wat raar toch ze lagen naast elkaar :P). Om een baan te geven hoef je niet meer de krant te lezen of op de computer te gaan. Je kunt al meteen op een gebouw klikken om een baan te nemen. Hierop kon je trouwens ook klikken om ontslag te nemen. De gebouwen kon je nog steeds niet binnen kijken :(. Toen Anelies en Kees hun banen hadden ging ik weer naar huis toe. Daar gingen ze wat bank hangen. En ook maar even wat slapen. Ze hoefde maandag pas te gaan werken en de eerste dag in de Sims 3 is een zondag.

Ik ging maar even mijn blaadje met vragen invullen. En dingen uitzoeken. Ik wou voor me zelf kijken hoe je de kleur van het licht in kon stellen. Dit kon je niet door “creëer een stijl” maar dit moest je doen door op de lamp te klikken en dan kleur instellen… te kiezen. Ik had de sfeer in de kamer wat verandert. Anita riep nog even dat het buffet er nog stond tot 3 uur. Maar niemand ging eigenlijk wat eten, want we waren druk bezig met spelen. Ik ging gewoon even een glaasje drinken. Toen ik daar aan een tafel ging staan zag ik daar MJ Chun werken aan haar laptop. Dus ze was er nog wel. Ik ging weer naar de zaal en ging verder met spelen. Ondertussen was het maandag en mijn Sims moesten bijna gaan werken. Beiden had ik ze naar het park gestuurd want Anelies wou gaan vissen. Ik liet Anelies vissen en Kees naar de Bibliotheek gaan. Daar kon ik wel in kijken en kon ik gewoon alle kasten kiezen voor boeken. Ze moesten beide gaan werken, de carpool stond al bij het huis maar ik had ze gewoon naar hun werk laten gaan door bij het kopje werk op “Ga naar werk” te klikken. Ze liepen allebei gewoon naar hun werk. Ik ging ondertussen de buurt een beetje leuk verkennen. Ik had gevonden waar het ruimtestation was. Er was ook een militaire basis bij. Toen Anelies en kees klaar waren met werken gingen ze naar huis en naar bed want ze waren beiden uitgeput van het werk. De volgende dag besloot ik een feest te geven op een bestemming, de bestemming was het stadspark. Ik had wat vrienden uitgenodigd en we gingen gezellig kletsen. Al naar 2 uurtjes gingen de vrienden naar huis en ze vonden het een top feest. Kees was daar blij mee want hij wou een top feest geven. Het werd weer nacht en ze gingen maar weer slapen. Anita kwam nogmaals binnen en zei dat het buffet er nog maar een halfuurtje stond veel mensen besloten toch wat te gaan eten. Ik ging gewoon verder. Toen ze weer wakker waren ging Kees zijn eigen gang en ging ik met Anelies op bezoek bij Rimpelbil. Nu ik bij haar was kon ik alles van haar huis zien (normaal kun je niks door de ramen zien alleen het behang en de vloerbedekking). Ik liet Anelies nu alleen en ging met Kees naar iemand op bezoek. Beiden moesten ze al weer vlug gaan. Ze moesten naar hun werk, Kees reed in zijn auto naar huis en Anelies rende (automatisch) naar haar werk. Toen ze beiden op het werk waren ging ik het huis aanpassen (hier was ik eigenlijk voor gekomen maar heb steeds geleefd). Ik had alles opnieuw ingericht en een bovenverdieping gegeven. Het zag er eindelijk goed uit. Boven had ik een Loopband neergezet. Toen kees thuis kwam van zijn werk en promotie had gemaakt ging hij meteen lopen op de loopband. Voor Anelies kreeg ik een schermpje dat ze kon overwerken en heb gekozen dat ze dat moest doen. Ze was helemaal uitgeput toen ze thuiskwam en was een beetje erg kwaad (met dank aan een persoonlijkheid eigenschap). Kees ging slapen en Anelies wou dat ook maar ik kreeg haar niet het bed in. Ik liet haar dan maar op de bank slapen.

Toen was het tijd voor een verrassing. Anita had voor ons buiten ze zaal tassen klaar gezet met wat leuke hebbedingetjes. We kregen een grote simsdiamant, een USB stick, ook zo’n diadeem als MJ Chun ophad en de Sims 3 Promo cd. We hadden nog even buiten de zaal staan kletsen. Ondertussen was een fotograaf ook allemaal foto’s aan het nemen. Wanneer die online komen weet ik niet. We gingen daarna op de foto met MJ Chun. We gingen terug naar binnen. We speelden nog heel even en toen kwam Anita en zei dat we moesten beginnen met een Item voor de site. Ik begon aan een huis. Mijn huis was erg mooi en heb er veel gebruik gemaakt van “Creëer een stijl”. Het huis is een modern huis met veel wit en zwart. De tuin was ik ook goed over te spreken. Sommige mensen werden ook gevraagd om op de video te gaan en te vertellen waarom ze Sims spelen. Gelukkig werd ik niet gevraagd. Ook werden we tijdens het bouwen even onderbroken om de nieuwe website te zien. Dit was even een korte presentatie van MJ Chun. Er gingen wat dingen mis bij de filmpjes maar voor de rest zag de website er erg goed uit. Als je MJ Chun’s account ziet schrik je. Zoals ze al eerder zij heeft ze alles met koeien vellen.

Anita meldde nog even dat we onze creaties snel moesten afmaken. Ik had nog snel de laatste hand eraan gelegd zodat Anita hem kon opslaan. Ik was klaar en vroeg Anita om het op te slaan. Ze zei dat ze er zo aan kwam maar ik heb 5 minuten gewacht tot ze kwam. Ondertussen had ik nog maar even de kleur van het dak aangepast. Ze kwam en ik heb mijn huis opgeslagen als””modern huis. Een huis voor Sims die van de natuur houden en in een modern huis willen wonen.” De huizen en Sims die vandaag gemaakt zijn komen 2 juni (ja dan al) op de Sims 3 site te staan. Ook word dus op 2 juni de site gelanceerd.

Conclusie

Ik vond de dag een groot succes en spel is ook erg leuk. Alleen moet je even wennen aan wat nieuwe dingen

Voordelen

  • Je kunt echt alles aanpassen.
  • Geen laadschermen meer en als er laadschermen zijn zijn ze maar heel kort in beeld.
  • Als je Sims maakt zijn er nu echt veel nieuwe dingen. Alleen kleding is er niet zo veel maar alle kleding die er is kun je wel van top tot teen aanpassen
  • De nieuwe bouw en koop opties zijn er handig. Vooral de tool om kamers te vergroten.
  • Er zijn erg veel patronen om uit te kiezen.

Nadelen

  • Het verplaatsen van de camera is erg veranderd. Dit doe je nu door de rechtermuisknop in te houden. Bij Sims 2 ging je woon met je aanwijzer naar de hoeken of zijkanten (hopelijk kun je dit instellen heb ik niet gekeken)
  • De camera is veel slomer met draaien (hopelijk kun je dit instellen heb ik niet gekeken)
  • er zijn nog erg weinig objecten in kopen.
  • Er zitten nog wat kleinen fouten in zoals dat een sim door een andere sims heen gaat.
  • MoveObjects on werkte bij mij niet :S.

Cijfer

9.0

Vragen en antwoorden

Kun je je eigen patronen maken van een afbeelding?
Nee
Komt er een soort SimPE van EA zelf of gaan anderen dit weer maken?
Nu nog niet maar MJ Chun zou het meenemen naar de studio en voorstellen.
Kun je je eigen openbare plaatsen maken?
Ja maar alleen een soort parken.
Als er een nieuw uitbreidingspakket komt, komen er dan ook nieuwe pesoonlijkheids eigenschappen? Zo ja kun je ze dan aan een bestaande sims toevoegen?
Ja, maar niet in alle uitbreidingspakketten. En ja met de “Midlife Crisis “Levenlange beloning.
Kan je sim jonger laten worden zoals in De Sims 2?
Nee, maar er kan nog een cheat voor komen.
Kan je later zelf een buurt maken zoals in de Sims 2?
Daar wist MJ Chun geen antwoord op. Maar je kunt wel als je een buurt aanpast het als nieuwe buurt opslaan.
Kan je een buurt vergroten?
Je kan een buurt niet vergroten maar je kunt wel standaard huizen neerzetten. Je kunt geen lege kavels plaatsen of tenminste dit heb ik niet gevonden.
Zijn er grenzen in een buurt of kan je overal naartoe zonder tegen een onzichtbare muur te botsen?
Ja, je kunt niet naar een andere buurt met je Sims. Maar je botst niet tegen een onzichtbare muur omdat Sunset Valley uit Bergen bestaat.
Op welke system komt de Sims 3 uit?
Hier wou MJ Chun geen antwoord op geven. Misschien komt er nog wel een verrassing.

Extra

We hebben een stukje van Riverview gezien. Het is een erg lege buurt met veel bomen en struiken. Ook zijn er veel meren.

Sunset Valley en Riverview heten in het Nederlands gewoon hetzelfde (Jes).

Heb je zelf nog vragen? Zet ze in de reacties dan probeer ik ze zo snel mogelijk te beantwoorden.
Volledige verslag

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *