De Sims 3 Fanfest verslag Deel 1 – Frikkelfrab

Hallo Sims fans!

Vrijdag 15 Mei van 11:45 tot 17:00 kregen officiële Sims sites, fansites, en de winnaars van de prijsvraag een sneak preview van het spel. Natuurlijk kregen we ook een kans om het spel zelf te spelen. In dit bericht, in de ‘lees meer’ eigenlijk, zal ik vertellen wat ik allemaal heb meegemaakt, en ook wat ik allemaal gedaan had.

Het begon allemaal erg standaard. We kwamen het gebouw binnen, werden rondgeleid, stelden onszelf aan elkaar voor, en kregen een aardige introductie. Het was wel even wachten aan het begin omdat er een kleine vertraging was. Maar dat was helemaal niet erg, iedereen was erg vriendelijk en de tijd vloog voorbij! Tijdens het wachten werden de hapjes ook gelijk klaargezet voor later deze dag.

Toen gebeurde het… De deuren gingen open. En wat we achter die deuren vonden… Vele computers met allemaal De Sims 3 opgestart en klaar om gespeeld te worden. Als verwacht ging iedereen zo snel mogelijk achter een computer zitten. Maar voordat we mochten spelen kregen we eerst nog een erg leuke inleiding van de enige echte MJ (Mary Jean) Chun. MJ zat op de hoofdcomputer, en alles wat zij deed werd geprojecteerd op een groot scherm zodat we allemaal konden zien wat er ging gebeuren.Natuurlijk had MJ veel meer mogelijkheden tijdens het spelen dan dat wij hadden. Maar dat was omdat alles al mooi klaar was gezet, ze had een mooi huis, en leuke sim, en ook al een verhaal dat rond haar Sim speelde. Ze legde uit wat de uitgekozen ‘karaktertrekjes’ voor invloed hadden op haar Sim, en wat je kon doen met de punten die je kreeg als je wensen vervulden. Het ging allemaal erg snel dus er was niet erg veel wat we konden bijhouden. Maar ik heb wel erg veel uitgevonden toen ik het spel zelf ging spelen. En tijdens mijn ‘one on one’ interview met MJ Chun.Maar genoeg over dit onderwerp, laten we het hebben over mijn persoonlijke speelervaring…

CAS (Creeër-Een-Sim)

Alle computers waren opgestart in CAS zodat we allemaal eerst konden beginnen een eigen Sim te creeëren. Eerst moest ik natuurlijk uitvinden wat ik ging doen, ging ik gewoon een Sim maken… Misschien een familie? Toen besloot ik gewoon lekker makkelijk te doen en gewoon mezelf te maken, met mijn vriendin, en een dochter om meer te weten over kinderen in het spel. Toen ik de naam, het geslacht, huidskleur, leeftijd, dikte en spieren had ingesteld ging ik naar het uiterlijk van mijn Sim. Hier kon ik het haar uitzoeken, wenkbrauwen selecteren, een baard instellen, make-up op doen, schoonheidstrekjes zoals sproeten of moedervlekjes, en de lengte van mijn Sim zijn wimpers veranderen. Ik ging heel erg experimenteren met het haar, je kon echt alles veranderen wat echt heerlijk was! De basis haarkleur, de haarpuntjes, haarlijn en highlites. En niet zomaar uit 4 standaard haarkleuren, nee helemaal niet zelfs. Er zijn al 6 standaard haarkleuren waar je uit kan kiezen, maar dan kan je ook nog is helemaal diep gaan in het kleurenpallet en zelfs codes invoeren voor de raarste kleuren. De haarstijlen van beide mannen en vrouwen zijn haren die je ook heel vaak in het dagelijks leven ziet. Ze zien er eigenlijk ook best wel echt uit. Je kan kiezen tussen twee tabbladen, gewoon een kapsel zonder iets er aan, of een kapsel met een pet, haarband of iets in die richting. Eerlijk gezegt had ik een bloedhekel aan hoeden of petten in De Sims 2. Maar in De Sims 3 ziet het er zo echt en mooi uit, dat het eigenlijk één van mijn meest favoriette stijlen is geworden.Maar zoals je weet, in een basisspel van De Sims is er nooit heel erg veel keuze, maar geen één sim zal het zelfde lijken dankzij het ‘Creeër-een-stijl tool’. Het Make-Up is trouwens ook erg heel verbeterd, je kunt ongeveer kiezen uit 3 of meer soorten die het gezicht weer op een heel andere manier bedekken. En dan kan je het kleurenpallet induiken om elke kleur te selecteren die je maar wilt!

Dan na een lange tijd besteedt te hebben aan het haar kwamen we eindelijk aan bij het echte uiterlijk van mijn Sim. Namelijk het gezicht! Dit was echt geweldig om mee te werken. Je kan zo mooi gedetailleerd werken dat je echt lettelijk iedereen uit het echte leven na kan maken! Of gewoon iemand verzinnen met de meest aparte uitelijk ooit. Je kan zoveel veranderen aan elk deel van het hoofd, en echt elk deel van het hoofd heeft ook weer 2 of meer delen waar je uit kan kiezen. En dan als je één van die delen hebt uitgekozen, komen er nog meer delen die met ‘sliders’ werken waardoor je zoveel mooie en verschillende Sims kan maken! Nadat ik hiermee klaar was wou ik ook de oogkleur selecteren, en nee. Je kan niet meer kiezen uit 5 verschillende kleuren. Maar uit 8… En als dat niet genoeg is kan je altijd net als bij het haar, het kleurenpallet induiken en de gekste kleuren verzinnen en selecteren!

Dan komen we bij de kleren aan. Wow, dit was… ongelooflijk! Je kunt bij alles… Maar dan ook echt alles, van shirts, broeken, outfits, schoenen, tot accesoires aanpassen! En dan ook nog bij elk van die opties, kan je nog meer delen van het geselecteerde stuk van kleur veranderen! De patronen die al in het spel zitten zijn niet echt mijn ding om eerlijk te zijn, want ze waren of heel erg druk, of gewoon heel erg raar… Wat het erg jammer maakt dat je niet zelf patronen in het spel kunt zetten. Maar dat zegt helemaal niet dat het slecht wordt, want er zijn ook nog genoeg patronen die ik helemaal geweldig vond! Er zijn namelijk echt honderden verschillende soorten keuzes! Ik koos voor mijn Sims gewoon een standaard outfit. Niet veel speciaals, gewoon iets wat er leuk en simpel uitzag. Ook was er wel aardig wat keuze dus je hoeft je geen zorgen te maken over kleding tekort in het spel. Na het uitzoeken van het dagelijkse outfit, nachtoutfit, Pyjama, ondergoed en zwemkleding gingen we over naar het persoonlijkheid van mijn sim…

Dit vind ik nog de meest leuke verandering in CAS. Je kan hier zo diep gaan! Eerst kies je de karaktertrekjes uit, dan de favorieten, en dan kan je nog kiezen de stem van je sim aan te passen! Voor één van mijn sims koos ik de trekjes: “Over-enthousiast, Kinderachtig, Snob, Goed en Charismatisch. Deze opties geven natuurlijk ook veel meer mogelijkheden maar dat zal ik allemaal vertellen in Deel 2 van mijn verslag. Ook lieten mijn Sims allemaal leuke animaties zien voor elk gekozen karaktereigenschap. (Natuurlijk ging ik hier gebruik van maken om ze allemaal te zien, haha.) Toen ging ik naar de favorieten. Hier heb je aardig wat keuze om uit te kiezen. Je hebt 3 soorten categorieën bij favorieren, namelijk: ‘Eten, Muziek, en Kleur.’ Deze favorieten zullen ook wat invloed hebben op je Sims in het spel. Toen ging ik de stem van mijn Sim selecteren. Je kunt kiezen uit 3 soorten stemmen, en van al deze soorten kan je ook nog is de hoogte aanpassen wat erg handig is natuurlijk! Toen was mijn Sim klaa. Het duurde wel lang! Maar het was echt een hele leuke ervaring voor het spel officieel uitkomt op 4 Juni 2009. Hopelijk hebben jullie genoten van Deel 1 van mijn Persoonlijk verslag van De Sims 3 Fanfest. Ik zal zo snel mogelijk proberen Deel 2 van mijn avontuur online te zetten wat gaat over het leven van de Sim, de buurt, en meer!

Groetjes,

Frikkelfrab.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *