De Sims 3 Nederlandse Fanfest verslag – Patricia

Hallo lieve mede Simmers!

Hier ben ik dan, met mijn verslag van 15 mei. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me erg heb moeten inhouden om werkelijk niet alle details op te schrijven. De Sims 3 is fantastisch, ik weet nu al dat ik er uren en uren aan ga spenderen in juni en daarna! Gelukkig voor mij heb ik de eerste drie weken van de zomervakantie vrij van werk. Ik verheug me er nu al op!

Als je wilt lezen wat ik met in het spel heb meegemaakt en hoe ik de event heb beleefd haast je vooral naar het ‘lees meer…’ gedeelte. En voel je vrij om erop te reageren 😉

Groetjes van mij!

Waar zal ik beginnen…

Ik moet eerlijk toegeven dat ik 15 mei als een droom heb beleefd. Het is zo onwerkelijk voor mijn gevoel dat wij het spel simpelweg in 5 uur tijd konden uitproberen, terwijl het eigenlijk best bijzonder is. Niet iedereen kreeg zo een ultieme kans! En toch drong dat gevoel maar niet tot me door op de bewuste dag. Nu een dag later heb ik echter wel verschijnselen van het spel. Ik kan maar niet stoppen met te denken dat ik nog een keer een Sim wil maken om alles goed te bekijken, terwijl ik me er daarna aan moet herinneren dat het spel nog helemaal niet uit is. Lekker handig dus.

15 mei:

Sowieso was ik wat later dan de rest van de groep, maar toen ik aankwam had ik uiteindelijk nog niets gemist. Toen begon het pas, alsof ze allemaal netjes op mij hebben staan wachten, en neem het staan letterlijk. Er waren totaal geen stoelen in de grote hal waar ze stonden te wachten. Maar dat geeft niets want we konden de rest van de dag natuurlijk achter een computer zitten.

Eenmaal achter de computer moesten we eerst onze aandacht vestigen op MJ. Is mij niet gelukt, dat moment is totaal blanco voor mij. Ik was te erg gefocust op het spelen denk ik.

Kiara_xx heeft op eagames.nl een prijs gewonnen, namelijk dat zij ook bij de event mocht zijn. Samen met haar heb ik een mannelijke Sim gemaakt, genaamd Otje Smurf. We wilde alle mogelijkheden bekijken bij het creëren van een Sim, we hebben ons totaal uitgeleefd. Zo zijn we er bijvoorbeeld achter gekomen dat je zelfs sieraden van kleur kan laten veranderen! Otje heeft geen sieraden hoor, maar het is wel een mannelijke Sim met het uiterlijk van een vrouw. Waarmee ik gelijk een vraag beantwoord van één van onze bezoekers: je hebt een balkje voor de wimpers. Je kan ze langer maken of juist heel kort. We hebben Otje de langste wimpers gegeven, hij zag er prachtig uit. Ook heeft hij make-up op en is hij heel dik. We hebben hem een clowns uiterlijk gegeven, maar vergeet de rode neus! Die zat er helaas niet in..

De karaktereigenschappen die we hem hebben gegeven waren: goede humor, gestoord, over emotioneel, geweldige zoener en kinderachtig. Echte clowns eigenschappen! Oh, en zijn levenswens had iets te maken met de wereld overheersen op een kwade manier. Toen we klaar waren met Otje hebben we hem in een huis gestopt en de buurt uitgeprobeerd. We zijn o.a. naar de sportschool geweest. Daar heb je een zwembad waarin Otje de optie “vissen” zag. Natuurlijk heeft hij niets gevangen al vond hij het wel leuk om te doen. Er zijn trouwens geen springplanken voor in het zwembad, maar daar kan ik me vergissen. Ik heb ze in ieder geval niet gevonden. De jonge mevrouw Rimpelbil liep daar en nam een frisse duik, ik heb gelijk de kans genomen om haar te versieren! Het lukte aardig goed, ze vond hem zelfs aantrekkelijk!

Lees dit verslag nog een keer op 2 juni, als je Otje gezien hebt. Dan kan je vast wel inzien wat ze in hem zag. Ik kwam er achter dat je tijdens het versieren kan lezen of iemand vrijgezel is of niet. Dat kan je namelijk vragen aan de andere Sim, heel handig! Zo weet je zeker dat je geen familie kapot maakt door de vader/moeder te versieren. Eén van onze lezers vroeg zich ook af of er meer romantische opties zijn. Nou ik kan je vertellen dat er zoveel opties zijn dat ik het niet bij kon houden. Natuurlijk heb je de algemene opties erin zitten, zoals een grapje maken of een verhaal vertellen. Maar in plaats van een algemeen compliment geven kan je ook complimenten geven over het uiterlijk, over iemand z’n moed en over hoe goed iemand bezig is met het sporten in de sportschool, etc. Aangezien Otje enorm dik is wilde ik zien hoe hij gewichten zou optillen. Ik kan je vertellen, dat deed hij dus niet. Hij kreeg geen één gewicht omhoog! Ik kon overigens ook nergens een balkje vinden hoe lang je moet trainen voor je dunner wordt, zoals in De Sims 2. Dus het is echt gokken hoe lang je Sim erover zal doen om af te vallen. Je Sims geven bijvoorbeeld wel aan tot hoe laat hij/zij wil trainen. Zo zei Otje dat hij tot 22:30 wilde trainen, tot hij oververmoeid zou zijn. Tijdens het spelen krijg je trouwens kleine opties om te accepteren of af te wijzen. Bij Otje kregen we opeens het bericht dat er een wedstrijd zou zijn in het stadion op de bewuste Sim dag. Otje is erg gek van wedstrijden, je zou hem een plezier doen om erheen te gaan. Ik heb het geaccepteerd, toen moesten we opzoek naar het stadion. Dat was even zoeken maar uiteindelijk heb ik het wel gevonden. Otje is erheen gegaan en in de tijd dat hij in het stadion aanwezig was kreeg ik een balkje te zien, op het scherm boven in de linkerkant, waar je de opties ziet als je een Sim vertelt wat hij/zij moet doen. Daarop kon ik zien hoe lang het nog zou duren voordat Otje weer het gebouw uit zou komen. Toen Otje weer buitenkwam ging hij tikkertje spelen met een andere volwassene Sim. Het grappige daaraan was dat ze allebei buiten adem bleken te zijn, elke keer nadat ze een klein stukje hadden gerend. Ik ben benieuwd of dit verbeterd als je meer punten met je vaardigheid in trainen hebt. Ook een grappig iets, Otje kon het heel goed vinden met het kleine meisje dat elke dag de krant kwam brengen. Heel schattig was dat het meisje de kranten met de fiets kwam brengen. Als ze de krant had neergelegd ging ze weer weg met de fiets. Ook zag je dan de buurvrouw van Otje de krant pakken en mee naar binnen nemen. Heel gezellig en leuk om te zien, je hebt echt het gevoel alsof de buurt leeft.

Ik was wel een beetje klaar met Otje. In de tussentijd ben ik naar mevr. Rimpelbil overgestapt. Ik wilde graag weten hoe ze woonde, wat haar karaktereigenschappen zijn, etc. Even tussen ons: haar huis was echt heel mooi en luxe. Haar karaktereigenschappen waren: einzelgänger, boekenwurm, hopeloze romanticus, humeurig en zuinig. Ze was heel erg gelukkig als ze lekker alleen in haar huis kon zijn, haar eigen ding doen. Haar gezicht ging van vrolijk naar heel ongelukkig als ze in een openbare ruimte was met veel andere Sims. Dat klikt natuurlijk niet met een wens om naar de openbare bibliotheek te gaan en boeken te lezen. Het grappige met Agnes Rimpelbil was dat zij ook een leuke optie kreeg, net als Otje, meer dan één trouwens. Als eerste kreeg ze een telefoontje van een restaurant in het spel. Ze wilden graag dat zij het restaurant zou inrichten met schilderijen. Het bedrag mocht tot 450 sim dollars gaan, als ze de schilderijen had kon ze de spullen naar het restaurant brengen om het in te leveren. Daar werd zij dan weer voor betaald, voor haar hulp. Ik heb haar toen ook maar gelijk een aandeel in het restaurant laten kopen, ze was toch rijk! Daarnaast zag ze ook dat er een aanbieding was in een boekenwinkel. Alleen op diezelfde Sim dag kon ze boeken kopen met 5% korting. Daar heb ik haar gelijk op af gestuurd. Eén van onze lezers had gevraagd of je in de supermarkt aparte etenswaren kon kopen, dus toen ik toch in de buurt was heb ik haar gelijk een stop laten maken in de supermarkt. Je kan inderdaad aparte ingrediënten kopen. Zoals: kreeft, biefstuk, verjaardagstaart etc. Maar je kon ook recepten kopen, dan kan je bijvoorbeeld leren om hotdogs te maken of spaghetti. Als je spullen hebt gekocht en je ziet dat je iets teveel hebt gekocht of helemaal niet nodig hebt, kan je het weer terug verkopen. Je kon trouwens ook een bubbelbad brouwsel kopen. Ik heb het niet uitgeprobeerd maar ik denk dat het voor in het bubbelbad is, om zo meer bubbels te krijgen of zo. Het leuke was dat alles in de supermarkt scherm georganiseerd was. Om niet door de war te raken had je bijvoorbeeld vakjes voor vis, vlees, groente enz. Als je dat aanklikt kan je alle spullen daaronder zien die in de specifieke categorie horen. Netjes dus.

Ik heb ook even met de overleden man kunnen praten van Agnes, zijn grafsteen stond in de tuin waardoor hij in de nacht kwam spoken in huis. Ik kon met hem praten, flirten, grappen maken, etc. Eigenlijk wat je met elke andere Sim ook kon doen. Je moet hem alleen wel te pakken zien te krijgen, hij zat namelijk in de bank waardoor de bank ging zweven en schudden. Je kon het niet aanklikken om hem te roepen of dergelijke. Je moet er dus wel geduld voor hebben. Ook grappig was dat aan het einde van de nacht de geest aangaf dat hij moest slapen, dat heb ik nog nooit meegemaakt! Heel mooi waren de grafische aanpassingen voor geesten. Je kon duidelijk merken dat deze man gestorven was door iets met water, verdrinkingsdood of zo. Dat kon je zien omdat zijn hele lichaam uit water bestond, net alsof je naar een oppervlakte van een riviertje kijkt wat beweegt door het water. Hij druppelde ook allemaal natte druppels water, gelukkig ontstonden er echter geen plassen water in huis. Ik vroeg me af hoe je een geest in een huishouden kon krijgen, zodat hij/zij ook bespeelbaar is. Kiara kwam met het idee naar een laboratorium te gaan, daar moest dan iets gedaan worden. We kwamen er jammer genoeg niet achter. Er waren ook geen opties om geesten tastbaar te maken als speler, terwijl ik dat toch ergens dacht te hebben gelezen. Iets om dus uit te proberen als het spel uit is!

Plotseling werden alle Sims fans gevraagd om naar de hal te lopen omdat er een verrassing voor ons was en er zou een groepsfoto worden gemaakt. De verrassing hield o.a. in: USB stick, haarband met een Sims diamantje erboven op en uiteindelijk ook de groepsfoto met alle Sims fans en MJ Chun erop. Het was zelfs gesigneerd door MJ haarzelf. Erg leuk! Het grappige is dat de meeste van ons zo meteen twee USB sticks hebben van De Sims, omdat de meeste ook de collectors edition hadden besteld, haha! Geluksvogels zijn we toch 😉

Er werd ons één voor één gevraagd of we ook in een video wilde laten weten wat we over het algemeen van De Sims vinden, dat moesten we uitleggen in een minuutje. Dat was drama want hoe kan je nou in een minuutje uitleggen hoe tof je De Sims over het algemeen vindt? Niet iedereen heeft dat gedaan, ik en frikkelfrab hebben het o.a. wel gedaan. Ook de pers was er op een gegeven moment om foto’s te maken voor kranten e.d. Het werd uiteindelijk een hele happening doordat het er zo druk was opeens. Ik kon niet meer lekker rustig Simmen voor mijn gevoel omdat er constant fotocamera’s om je heen liepen. Dus heb ik de computer overgedragen aan Kiara, wij deelden zo een beetje de computer de hele dag. Er werd ons gevraagd iets te maken voor de Exchange. Kiara had met mij meegeholpen om Otje te maken, nu hielp ik haar een beetje met een huisje maken. Ik heb alleen mijn mening gegeven trouwens, ze heeft het voor de rest helemaal zelf gebouwd. Het is een heel schattig huisje geworden, echt een huisje voor een single dametje. Romantisch en vooral roze! Dus houdt je ogen open op 2 juni, als de exchange online gaat. Otje zal jullie graag willen ontmoeten. En aangezien hij een vrouwelijke kant heeft wilt hij misschien ook in ons gemaakte huisje wonen.

En nu breekt er een punt aan om in het kort te vertellen wat ik ietsje minder leuk vond in het spel.
Bijvoorbeeld:

  • Je kan geen trappen/hekken/daken aanpassen;
  • Er zijn behoorlijk weinig meubels, ondanks dat je de print zelf kan uitkiezen zijn de vormen van meubels gelimiteerd tot vier stuks ong. En dat is nog maar één deel van de catalogus;
  • Er zijn geen aliens;
  • Voor mijn gevoel duurt het ook eventjes in De Sims 3 voordat de gedeelte waar jij bent vol is met andere Sims. Otje was voornamelijk alleen of met één andere Sim. Dat liep langzaam op. Maar misschien kwam het door z’n uiterlijk..
  • Het zal altijd een minpuntje blijven dat je niet mee kan in gebouwen, dat haalt een deel weg wat je mee beleefd met je Sims omdat je ze niet kan volgen.

Maar goed, ik moet eerlijk zeggen dat als dit mijn enige minpunten zijn in het spel dat de rest wat wel goed is het zeker overtreft! Ik vind het spel geweldig. Ondanks dat ik de punten van mensen snap dat het op De Sims 2 lijkt, weer veel geld zal kosten om alles opnieuw te kopen in uitbreidingen en ga zo maar door ik het toch zal kopen. Iets waar ik zeker aan zal moeten wennen: laadtijden. Toen ik De Sims 3 zat te spelen en ik de Sims ergens heen stuurde bleef ik elke keer wachten en naar het scherm kijken. Afvragend waarom het niets deed. Om er uiteindelijk weer achter te komen dat je je Sim moet volgens naar de plek en er geen laadtijden meer zijn!

De kleine details is waar het voor mij nu om gaat. Je leeft echt met je Sim mee voor zover het kan. Ik voelde gistere al dat ik me gelijk ging “hechten” aan Agnes Rimpelbil. Zo had ik Agnes bijvoorbeeld een flame bericht op een forum laten plaatsen, je moest in het spel de volgende Sim dag kijken of er gereageerd was op Agnes haar flame bericht. Het is niet zo dat je net als in De Sims 2 gelijk erna al “reactie” ziet. Maar ik was het totaal vergeten, de volgende dag in het echte leven dacht ik dus: Oh nee! Ik ben vergeten te kijken of er andere Sims op Agnes hebben gereageerd! Daarnaast kon je zien wat ze wel en niet wilde, dat kon je HEEL duidelijk aan haar gezicht zien ook. Daar kan je als echte Sims fan gewoon niet omheen.

Ik wil EA graag bedanken voor mij uit te nodigen voor 15 mei. Ik waardeer het enorm, ik zal het nooit vergeten en hopelijk zie ik jullie in de toekomst weer!

MJ Chun, you are the best! Thank you so much for everything and keep up the great work.

Nu is het dan wachten op de officiële release, tik… tak… tik… tak….

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *