SN Gids: Racen voor paarden

Met De Sims 3 Beestenbende is het mogelijk om paarde te houden, maar deze paarden zijn ook heel goed in springen en racen! In deze gids kan je vinden hoe je de vaardigheid racen ontwikkelt en wat je nog meer staat te wachten in deze vaardigheid.

Deze vaardigheid begin je door op de racepalen te klikken. Wanneer je net begint met het trainen van paarden, kan het zijn dat je met een Sim niet je paard kan laten racen, je moet er alleen wel voor zorgen dat je Sim een Ruitervaardigheid hebben van 2. Maar een paard kan deze vaardigheid wel trainen.

Bij Ruitervaardigheid level 2 en Springvaardigheid level 1 is het ook mogelijk om te gaan racen voor geld! Dit doe je door op de manege te klikken terwijl je Sim op de paard zit. klik op ‘Meedoen aan een paarden wedstrijd’, kies voor racewedstrijd en dan, begin je bij het begin, op beginners. Onderaan deze gids kan je lezen hoe de wedstrijden in zijn werk gaan.

Als je een wedstrijd bij de beginners wint, zal je een bedrag van 600 simoleons mee naar huis nemen en deze beker.

Bij niveau 3 aangekomen is het mogelijk om te gaan racen in de gevorderden klasse. Dit zal precies hetzelfde in zijn werk gaan als bij de beginners, het is alleen wat lastiger. Wanneer je als eerste eindigt zal je een zilveren beker en 1400 simoleons mee naar huis krijgen.

Tijdens het trainen op niveau 4 zal je zien dat het nu ook mogelijk is om te kiezen voor ‘conditietraining’, je paard zal minder energie verbruiken maar hierdoor gaat het ook minder snel met de vaardigheid.

Het enige verschil tussen niveau 4 en 5 is dat je paard zich, op niveau 5, na een goede racewedstrijd bijzonder tevreden zal voelen.

Niveau 6 geeft een nieuwe trainingsmogelijkheid, als je kiest voor ‘snelle galop’ zal je paard sneller de vaardigheid ontwikkelen maar ook eerder moe en dorstig zijn.

Het is mogelijk om aan internationale races en veldloopwedstrijden mee te doen op niveau 7, mits de ruiter ook gekwalificeerd is hiervoor. Wanneer je een internationale race wint, krijg je 2400 simoleons en een mooie gouden beker.

Op niveau 8 is er weer een nieuwe trainingsmogelijkheid toegevoegd ‘Perfect tempo aanhouden’ zal er voor zorgen dat je paard én de vaardigheid goed ontwikkeld én zijn energie niet te snel op gaat. Een perfecte manier van trainen dus.

Helaas geven niveau 9 en 10 geen extra mogelijkheden, maar je hebt dan wel de vaardigheid voltooid!

Bij deze vaardigheid zitten ook een paar uitdagingen om te voltooien, en wanneer dat is gelukt zal er een bonus aan vast zitten. Welke uitdagingen dit zijn en welke bonus je met ze krijgt, kan je lezen door op het plaatje hierboven te klikken.

Wedstrijden

Wanneer de wedstrijd bijna begint zal je het wedstrijdscherm krijgen. Hier zie je een lijst met namen, in het blauw kan je de namen vinden van jouw paard en ruiter. Op dit moment sta je nog onderaan, maar als je het slim speelt kan je hoger komen.

Rechtsonderaan kan je je snelheid kiezen, je kan dit zo veel als je wil tijdens te westrijd aanpassen, je hebt de uitkomst dus redelijk zelf in de hand. Als je voor een ‘constant tempo’ gaat blijf je vrijwel op de plaats staan waar je nu staat. Om hogerop te komen kan je kiezen voor ‘risico nemen’, hiermee kom je hoger in de rangorde, of juist een beetje lager. Bij ‘alles of niets’ schiet je of omhoog, of helemaal omlaag.

Het is aan te raden om te beginnen met ‘Alles of niets’ tot je in de top 3 staat, dan ga je voor ‘Risico nemen’ tot je op 1 staat en als laatste blijf je op een ‘constant tempo’. Dit werkt niet altijd en alles hangt ook af van de hoogte van de vaardigheden van je paard en van je Ruitervaardigheid.

Helemaal bovenin zal een balkje langzaam vollopen, dit laat zien hoeveel tijd je nog in de wedstrijd hebt.

Heb je vragen of opmerkingen? Dan kan je hier terecht op ons forum!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *