SN Gids: SimPort

SN Gids: SimPort

SN Gids: SimPort

Stel: Je hebt een getalenteerde zangeres, zoals Lisa, die het zat is om alleen maar zangtelegrammen rond te brengen en op te treden voor fooi, wat moet je dan? Optreden in de plaatselijke kroeg heb je ook al vaak zat gedaan en veel meer opties blijven er dan niet over. Simport geeft je de mogelijkheid om op tournee te gaan en zo komt je Sim terecht in het spel van je vriend/vriendin. Hiermee kun je spullen vrij spelen, extra carrière punten krijgen en extra geld verdienen. In deze gids zal ik jullie uitleggen wat Simport is, hoe je Simport kunt gebruiken en alle kleine tips en tricks die je maar kunt gebruiken om je spel nog leuker te maken!

Inhoud van deze gids:

  1. Wat heb je nodig om een Sim op tour te sturen / te ontvangen?
  2. Een Sim op tournee sturen
  3. Een Sim ontvangen
  4. Simport Tournee stops overzichten
  5. Tournee stops voor optredens

Wat heb je nodig om een Sim op tour te sturen / te ontvangen?

SN Gids: SimPort

Dit is eigenlijk heel eenvoudig uit te leggen in drie stappen. Allereerst moet je ervoor zorgen dat je een online verbinding hebt met je De Sims 3 Spelers profiel. Wanneer je De Sims 3 Showtime opstart vraagt je spel om je in te loggen, als je dit eenmaal hebt gedaan kan je ervoor kiezen om je profiel ingelogd te laten blijven.

SN Gids: SimPort

Ten tweede moet je ervoor zorgen dat je huishouden bestaat uit twee Sims.
Heb je geen stelletje of broer of zus bij elkaar wonen? Zorg ervoor dat je dan een nieuwe Sim maakt en deze in je huishouden zet, of dat je jouw Sim snel verliefd laat worden op een leuke knappe man. Wanneer je huishouden niet uit twee Sims bestaat kan je Simport niet gebruiken, want iemand moet toch op je huis letten?

SN Gids: SimPort

Wanneer je voldoet aan deze twee dingen ben je nog niet klaar om op tour te gaan, als je Sim nog niet op niveau 2 is kan zij niet op tournee, Simport zal dan al aangeven dat je Sim nog niet klaar is om op tournee te gaan en minimaal niveau 2 nodig heeft om dit te kunnen doen. Pas als jouw Sim dus op niveau 2 zit van haar zangcarrière kan ze pas op tour.

SN Gids: SimPort

Sumi in the Summer, oftewel Lisa, is klaar om op tournee te gaan, ze zit op niveau 2 van haar zang carrière, haar neef woont bij haar in huis en er is een online verbinding met De Sims 3 Spelersprofiel. Ze kan niet wachten tot ze naar een andere stad kan om daar de mensen te verbluffen met haar zangkwaliteiten!

Een Sim op tour sturen

Als je jouw Sim dus op tour wilt sturen ga je allereerst naar de drie bolletjes links onder in je scherm. De drie bolletjes waar je normaal mee afsluit of je spel mee opslaat. Het eerste kopje verklapt gelijk waar we naar toe gaan, naar Simport natuurlijk! Wanneer je op Simport klikt zal er een boek in je beeldscherm verschijnen.

SN Gids: SimPort

Dit scherm lijkt op een soort van notitieboekje dat al helemaal volgewerkt is. Maar dat is dit boekje natuurlijk nog niet. Simport is overzichtelijk en makkelijk te volgen.

Lisa wil graag op tour om zo haar carrière een kick te geven, dus kiezen we nu voor de optie: ‘Stuur een Sim’. Hoe je een Sim op bezoek kunt laten komen wordt later in deze gids uitgelegd.

SN Gids: SimPort

Wanneer je op ‘Stuur een Sim’ hebt geklikt krijg je een nieuw venster waar je moet kiezen welke Sim je op tournee wilt sturen. Ik kies Lisa met haar artiestennaam: Sumi in The Summer. Als je een andere Sim hebt in je huishouden die acrobaat, magiër of ook een zangeres is, kun je die Sim ook kiezen. Vervolgens klik je op het vinkje rechts onderin en krijg je weer een nieuw keuzemenu.

SN Gids: SimPort

In dit keuzemenu kun je uit verschillende stempels kiezen. Mijn Sim is nog maar op Niveau 2 en zal een hoger niveau dan waarschijnlijk ook niet goed kunnen voltooien. Als je met de muis over de sterretjes heen gaat zie je welk niveau het is, de beloning, levenslange blijdschap en werkervaring. Klik vervolgens weer op het vinkje rechts onderin en weer krijg je een overzicht met een keuzemenu.

SN Gids: SimPort

Hier moet je gaan kiezen naar wie van je vrienden je Sim wilt sturen, als je één van je vrienden kiest die even niet online is: maak je geen zorgen, je vriend of vriendin heeft nog een dag om het verzoek te accepteren. Het beste kun je kiezen voor alle vrienden, zo accepteert er altijd wel één van je vrienden je verzoek. Klik vervolgens weer op het vinkje rechts onderin.

v

Vervolgens krijg je de vraag of je het zeker weet dat je jouw Sim op tour wilt sturen. Klik op ja als je dit echt wil en op nee als je het toch nog niet wil.

Nadat je spel klaar is met opslaan gaat het spel je tournee boeken. Laat het spel laden en ga niet in het rond klikken omdat het te lang duurt, dit duurt nu eenmaal even en wanneer je in het wild gaat klikken heb je kans dat je spel vastloopt.

Als je spel niet is vastgelopen en je jouw Sims weer ziet, zie je rechtsbovenin een melding verschijnen. Sumi in the Summer kan op tournee zodra haar lift er is, haar lift is niet meer dan een limousine die haar de stad uitrijdt.

SN Gids: SimPort

SN Gids: SimPort

Wanneer je Sim de stad heeft verlaten wordt het vakje om je Sim, die altijd groen/oranje/rood is, grijs. Dit betekent dus dat ze er niet meer is, wanneer je met je muis over haar heen gaat zul je een klein bericht zien met wanneer je Sim terug komt van tournee.

SN Gids: SimPort

Wanneer je Sim terugkomt van tournee krijg je ook weer een melding; in een kort verhaaltje wordt verteld hoe je Sim het heeft gedaan en dat ze een aantal beloningen heeft verdiend. En ook dat je er snel achter moet komen of de Sim waar je bij op bezoek bent geweest, ook echt bij het optreden is geweest. Is de Sim ook daadwerkelijk geweest, krijg je een stempel in Simport. Zo niet, dan krijg je geen stempel in Simport. Meer over de stempels en beloningen die je krijgt worden verderop in de gids uitgelegd.

Een Sim ontvangen

Wanneer je een Sim in je stad op bezoek wil krijgen, ga je eerst weer via de bolletjes naar het kopje Simport en wanneer Simport opent klik je op ‘Host een Sim’. Hiermee verstuur je dus een uitnodiging naar één van je vrienden om te vragen of zij willen dat zijn/haar Sim optreedt in jouw stad.

SN Gids: SimPort

Als je gekozen hebt om een Sim op bezoek te krijgen via Host een Sim, krijg je een nieuw scherm in je beeld: Kies een locatie! Hier kies je de locatie waar het jou leuk lijkt om de Sim van je vriend/vriendin op te laten treden. Je hebt de keuze uit: Het park, het koffiehuis, een live show locatie, een privélocatie en een grote show locatie.

SN Gids: SimPort

Mijn favoriete locatie is het park en wil daar graag een Sim ontvangen, wanneer je op het vinkje rechtsonderin klinkt verschijnt er weer een nieuw scherm. Dit scherm laat je kiezen welk niveau de Sim minimaal moet hebben om langs te komen. Ik heb gekozen dat er minimaal een Sim met niveau 2 langs moet komen in mijn park.

SN Gids: SimPort

Weer klik je op het vinkje en krijg je alweer een nieuw scherm. Hier moet je kiezen wie van je vrienden je langs wilt laten komen. Als je een vriend/vriendin hebt gekozen klik je weer op het vinkje.

SN Gids: SimPort

En verrassing! Je krijgt weer een nieuw scherm. Hier moet je kiezen of je zeker weet dat je een Sim van je vriend of vriendin wilt ontvangen. Wanneer je dit wilt klik je op Ja, en wanneer je besluit om het toch maar even niet te doen klik je op ‘nee’. Als je op ‘nee’ klikt kan je gewoon weer een nieuw verzoek aanmaken.

SN Gids: SimPort

Als je op ‘Ja’ hebt geklikt is het afwachten tot degene die je een verzoek hebt gestuurd, hem accepteert. Wanneer je vriend of vriendin het verzoek heeft geaccepteerd krijg je hier een melding van. “Parasite is klaar om op te treden in je Privélocatie! Klik op ‘Accepteren’ om de show nu te boeken”.

Om dit verzoek te accepteren klik je op de knop: Simport-boek bekijken.

SN Gids: SimPort

In je SimPort-boek krijg je te zien dat jouw vriend of vriendin een verzoek heeft geaccepteerd, het enige wat je nu nog hoeft te doen is te bevestigen dat het optreden doorgaat. Dit doe je door op ‘Accept’ te klikken. Hiermee accepteer je dus het verzoek.

SN Gids: SimPort

Weer krijg je een scherm of je zeker bent of je de Sim wil ontvangen, wil je hem echt ontvangen klik je op ‘Ja’ en zie je er toch maar vanaf? Dan kies je ‘Nee, bedankt’.

SN Gids: SimPort

Vervolgens wordt er iets belangrijks gevraagd, namelijk of je je spel wilt opslaan voordat de Sim naar je stad toe komt. Klik hierbij altijd op ‘Ja’. Je weet maar nooit of je spel uit zal vallen door een bug of gewoon vast loopt als de Sim net op bezoek komt. Zo raak je geen data kwijt en is je spel veilig opgeslagen tot waar je was gebleven.

SN Gids: SimPort

SN Gids: SimPort

Als je alle stappen goed hebt doorlopen krijg je een melding dat een Sim op bezoek zal komen. In deze melding komt de Sim maandag om 16:00, als de Sim op tijd is.

Ook krijg je in je stad te zien waar de Sim van je vriend/vriendin gaat optreden en hoe laat.

SN Gids: SimPort

Wanneer de superster eindelijk is gekomen, krijg je een melding over de inrichting van het podium. Hier kan je kiezen voor ‘locatie’ en ‘aangepast’. Ik kies meestal voor locatie, maar wanneer je op aangepast klikt kan je het podium inrichten voor de Sim van je vriend of vriendin.

SN Gids: SimPort

En als alles goed is gegaan, zal er een onbekende Sim in je park verschijnen en gelijk naar het podium lopen om een optreden te geven.

SN Gids: SimPort

De Sim van je vriend of vriendin heeft het optreden afgerond en is weer klaar om naar huis te gaan, zodra de Sim van het podium is zal deze ook weer direct terug naar zijn eigen stad gaan. Bij de melding dat de tournee stop is afgerond krijg je een beloning, wanneer je op ‘Simport-boek bijwerken’ klikt, zie je een grote stempel verschijnen die een stempel zet bij de locatie waar je Sim is geweest. Meer over de stempels en de beloningen lees je hieronder.

Simport tournee stops overzichten

Boven in je Simport boek heb je drie verschillende kleurtjes en icoontjes in een soort van tabblad. Een microfoon, een hoed en jongleerkegels. Wanneer je op één van deze icoontjes klikt, krijg je een overzicht.

SN Gids: SimPort

Hier in zie je alle tournee stops die je hebt gemaakt of nog kunt gaan maken. Wanneer je een tournee hebt vervuld krijg je een stempel in je boek en alles wat je bij een optreden krijgt: een beloning, een levenslange blijdschap en werkervaring.

Wanneer je alle stempels hebt ontvangen, in dit overzicht zijn het er 15, dan kan je een exclusieve set vrij spelen. Voor iedere carrière is er een leuke set met nieuwe kostuums en objecten die je weer kunt gebruiken voor een optreden.

Tournee stops voor optredens

Bij tournee stops gaat het er bijna hetzelfde aan toe als bij het tourneestops overzicht voor carrières. Maar dan voor de openbare kavels waar je Sim kan optreden. Aan de linker zijkant van je Simport boek staat er weer een lange lijst met icoontjes en kleurtjes. De icoontjes staan voor het Park, het koffiehuis, een live show locatie, een privé locatie en een grote show locatie.

SN Gids: SimPort

Ook hier zie je weer een overzicht met allerlei slotjes. Wanneer er een Sim op bezoek komt en speelt bij jou in het park en jullie zijn er allebei geweest dan krijg je een stempel in je boek. En met die stempels speel je ook weer verschillende sets vrij.

De sets die je vrij kunt spelen zijn niet afgestemd op de carrière van je Sim maar op de locatie waar je Sim optreedt. Bij deze sets krijg je alleen decoratie / objecten.

Vragen, opmerkingen en commentaar kan je kwijt in dit topic op ons forum!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *