SN gids: Hoe maak je een starterhuis?

Een starterhuis is erg gemakkelijk en snel te maken. Maar door te snel en te gemakkelijk te gaan werken kan het soms uit de hand lopen. Daarom laat ik in stappen zien hoe je het beste zo’n soort huis kan maken. Maar voordat we beginnen wat informatie.

Wat is een starterhuis?
Een starterhuis is een goedkoop en meestal ook klein huisje voor je sim. Vaak woont er in een starterhuis ook maar één sim.

Waarom een starterhuis?
Omdat je in een starterhuis het beste kan beginnen. Je leert alles stap voor stap en uiteindelijk zal je het spel ook beter begrijpen.

Voor wie is het starterhuis?
Voor iedereen eigenlijk, maar het is vooral erg handig voor mensen die nog een beetje nieuw zijn met De Sims 3.

Stap 1:

Ik had één sim gemaakt waardoor ik begon met een budget van 16,000 Simleons. De kavel daarbij kostte nog 1800 Simleons erbij dus hield ik 14,200 Simleons over. Stap één is dus een zo goedkoop mogelijke kavel te kopen.

Stap 2:

Ik begon simpelweg een pad te maken met het terrein-tool, het goede hiervan vergeleken met een vloer is dat het geen geld kost!

Stap 3:

Natuurlijk is het nooit leuk om op een kavel te wonen zonder enige versiering. Dus besluit ik altijd een paar goedkope plantjes te kopen en het pad ermee te versieren.

Stap 4:

Nu beginnen we met bouwen, ik begin altijd met een soort van entree vlakbij het pad waarbij we begonnen zijn. Dit geeft meer mogelijkheid en nauwkeurigheid met het plaatsen van ramen en deuren.

Stap 5:

Bij een starterhuis moet je niet moeilijk denken en proberen alles zo goedkoop en klein mogelijk te maken. Maar natuurlijk ook woonbaar! Ik besloot mijn starterhuis een soort van schoenvorm te geven.

Stap 6:

Met het terrein-tool ging maakte ik een pad aan naar het open stuk aan de achterkant van het huis, hier kunnen we dan altijd nog bijvoorbeeld een tuintje aanmaken. Dat is nu eigenlijk ook mijn bedoeling.

Stap 7

Tijd op een dak op het huis te zetten. Aan de voorkant besloot ik een stuk neer te zetten dat aan de voorkant als een muur diende. En de rest van het dak had ik gewoon gevuld met dichte daken zonder muren. Als je het moeilijk vindt om met daken te werken kan je zelf ook automatisch een dak instellen natuurlijk. Een dak kost ook geen geld!

Stap 8:

Zo is het dak er uitgekomen, best netjes al mag ik het zelf zeggen! Ik heb de muren van buiten ook gelijk wat kleur gegeven. Natuurlijk moet je ook op de prijs letten.

Stap 9:

Ik heb even wat ramen en deuren geplaatst voor het licht in het huis. En natuurlijk ook om “in” her huis te komen. Ik heb één van de goedkoopste deuren en ramen uitgekozen natuurlijk.

Stap 10:

Tijd om het huis te verdelen. Ik heb het simpel gehouden en alleen de standaard kamers te maken. Woonkamer, badkamer, keuken en slaapkamer.

Natuurlijk ook even wat behang en vloer plaatsen. Blijf letten op de prijs! Ik zit nu namelijk nog op 7000 Simleons. Zoals je misschien gemerkt hebt… Ik heb het tuintje aan de voorkant tijdelijk even weggehaald omdat ik het toch een beetje rommelig vond. Tijdens het bouwen van het huis zal je dit soort dingetjes tegenkomen.

Stap 11:

En nu het huisje inrichten! Ik heb het erg simpel gedaan. Ik heb de één van de goedkoopste producten per kamer gekocht zodat ik wat betere objecten kon kopen die goed zijn voor de behoeften. Zoals stoelen en bedden. Het is ook erg handig om te beginnen met de keuken en de badkamer, omdat die het duurst kosten.

En klaar zijn we!

En klaar is ons huis! Een klein, simpel en mooi starterhuisje. Natuurlijk hoeft het huis er niet precies zo uit te zien. Maar het is wel handig om je aan de basisstappen te houden! Anders kom je misschien boven je budget uit en kan je alsnog niet overal uit komen…


Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *