Hiki leeft Klimaat Neutraal en jij?

We weten allemaal dat het niet goed gaat met Moeder Aarde. Maar hoe kunnen jouw Sims een bijdrage leveren aan een beter milieu en een schoner klimaat voor de komende generaties?

Alles wat je Sims doen heeft namelijk gevolgen voor het milieu en in deze Klimaat Neutraal guide voor Sims 3 geeft Hiki je wat tips. Je Sims hoeven ze niet allemaal op te volgen: het moet allemaal wel een beetje leuk en leefbaar blijven. Helemaal Klimaat Neutraal leven is namelijk in De Sims 3 onmogelijk: zonder elektriciteit en ijskast en carpool kom je niet ver. Maar elk beetje helpt!


HET HUIS

Je Sims hebben geen joekel van een huis nodig: bepaal wat je familie echt nodig heeft aan ruimte en spullen en probeer dat te beperken. Een gemiddelde Sims familie heeft gewoon geen 3 keukens, 6 badkamers, 4 zithoeken enzo nodig. Al die spullen moeten gemaakt worden en dat belast het milieu, beperk ook het aantal kamers: scheelt je Sim ook erg veel geloop.

Er zijn 3 dingen die je absoluut niet moet nemen omdat die zeer belastend zijn voor het milieu: allereerst een auto. Koop voor iedereen een fiets: dat is ook nog eens gezond. En neem absoluut geen scooter: die zijn nog vervuilender dan auto’s. De auto van je werk (de carpool) is jammergenoeg niet te vermijden: al ga je lopend of op de fiets naar je werk, je werkgever blijft de carpool auto sturen om je op te halen. Gebruik de carpool maar gewoon en praat eens met je werkgever over al die auto’s die hij rond stuurt om zijn werknemers op te halen.

2 andere dingen die je je Sims familie niet moet geven zijn een zwembad en een open haard. Zwemmen kun je lekker in het openbare zwembad en misschien ontmoet je daar ook wel de Sim van je dromen? Een openhaard is echt de grootste vervuiler: het is altijd mooi weer dus waarom een open haard nemen?

Wat de muren betreft: schilder de buitenkant donker: dat isoleert extra en het interieur zo licht mogelijk. De lichte muren refelecteren het licht van de lampen en zo heb je minder verlichting nodig dan als je binnen alle muren een erg donkere kleur geeft.

Wat ramen en deuren betreft: neem nooit de goedkoopste. Neem deuren die dicht zijn, geen glas erin dus. En wat de ramen betreft geldt: neem nooit de goedkoopste en als je perse erg grote ramen neemt hang dan gordijnen op.

Wat materialen betreft: neem duurzame materialen als hout, stoffen en tegels. Vermijd rubber en plastics en metalen: die breken niet zo makkelijk af en kosten veel energie om te produceren. Bovendien geven hout, stoffen en tegels een veel natuurlijkere sfeer in je huis.


DE HUISKAMER

Ook voor deze ruimte geldt: hou het klein en neem alleen de spullen die je echt nodig hebt. Gebruik de TV zo min mogelijk: boeken lezen is een stuk milieu vriendelijker. En zet de TV en radio altijd uit als je iets anders gaat doen. Één van de makkelijkste manieren om het milieu te helpen is het goed instellen van alle lampen in het huis. Zet alle lampen op dimmen en, misschien wel het belangrijkste, op automatisch aan en uit doen. Dat scheelt al een hoop. Over buitenverlichting hoeven we het niet te hebben: die heb je eigenlijk helemaal niet nodig. Probeer ook zoveel mogelijk lampen te nemen die kaarsen hebben of die olie lampen. Ze geven vaker ook veel mooier licht en maken je huis een stuk gezelliger.

Verder moet je je mobiel zo weinig mogelijk gebruiken: gebruik als het kan de gewone telefoon. Wat spel computers betreft: neem een schaakbord of wat kinderspeelgoed: dat levert net zoveel plezier op.


DE KEUKEN

De grootste energie vreters in de keuken zijn de ijskast, de afwasmachine en de vuilnisvreter: de afwasmachine en vuilnisvreter moet je Sims familie meteen wegdoen: die zijn totaal overbodig. Die gewoon de afwas met de hand en zet een prullenbak neer of de vuilnisbak vlak bij de keukendeur. Andere overbodige apparaten zijn de koffiezet apparaten (doe eens een dutje), de keuken machine (een goed mes en snijplank doen hetzelfde werk) en de magnetron.

Neem nooit de duurste ijskast: dat is helemaal niet nodig al die ruimte. En als je kookt kook dan altijd groeps maaltijden ook al woont je Sim alleen. Een lege ijskast kost meer om te koelen dan een volle ijskast. Wat de BBQ betreft: neem die met een kleine gastank en niet die grote joekels: ook weer compleet overbodig en erg milieu belastend.

Wat je voedsel betreft: ga tuinieren en kweek je eigen groente en fruit. Dat scheelt niet alleen een hoop geld maar is ook nog gezonder. En eten bestellen is niet de bedoeling: die pizza bezorgers auto’s zijn erg vervuilend omdat het erg oude auto’s zijn. En ga lekker vissen: is een leuke uitje voor de hele familie en weer een boel gratis eten!


DE BADKAMER EN SLAAPKAMER

Hou zelf je huis schoon: huur dus geen schoonmaker in en bespaar op water door in bad te gaan en niet te douchen. Wat de WC betreft: spoel alleen door als het nodig is. Wat de slaapkamer betreft: 1 lamp daar is vaak voldoende en in plaats van een koffiemachine te kopen: doe eens een dutje tussendoor.


DE STUDEERKAMER

Een aparte studeerkamer is niet echt nodig: een bureau kun je altijd wel ergens kwijt, schaken kun je mooi in de tuin en schilderen vast wel in de huiskamer of anders ook buiten. Een kladblok kan de computer vervangen dus die hebben je Sims niet nodig. Schilderen is een leuke hobby en je kan je hele huis decoreren met zelfgemaakte schilderijen. De schilderijen die je koopt zijn vaak geschilderd met goedkope materialen die erg milieu belastend zijn. Wat studeren betreft: leer snel de vaardigheid Handig: zelf repareren van spullen is een stuk beter dan het inhuren van een reparateur

Voor alle kamers geldt: leg her en der een kleed neer: dat isoleert ook goed.


OP VAKANTIE GAAN

Zeker nu je Sims allerlei wilde avonturen kunnen beleven in verre oorden is het belangrijk om Klimaat Neutraal te leven: vliegen is gewoon erg vervuilend dus ga niet te vaak op Avontuur. Probeer ook in de vakantie landen alleen te fietsen en zeker de scooter niet te gebruiken. Wandelen is misschien nog wel de beste manier om een land helemaal te verkennen en je ontdekt sneller de mooiste plekjes. Probeer zoveel mogelijk in een tent te slapen en ruim je troep op als je weer verder trekt!


TOT SLOT

Het is jammer dat we onze Sims niet meer mogelijkheden kunnen geven om beter met het milieu en onze Aarde om te gaan. Zonnepanelen, een wind molen en zeker de compostbak zouden spullen zijn die onze Sims in deze tijden goed zouden kunnen gebruiken.

Ik hoop dat jullie wat tips uit deze guide ook gaan gebruiken: alle beetjes helpen!

hiki


Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *